הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
כדי לא להפוך את האשכול "מקרים הזויים שקרו לכם בחדר כושר" לאשכול על אמונה, פתחתי אחד חדש @Dark Soul Omega
תמיד עניין אותי הסוג חילונים הזה שרואים את הדוסים בתור אנשים לא רציונלים שמאמינים ב"ישות מוזרה", אני לא מבין הצלחתי להבין את זה... קח לדוגמה את בחור חרדתי ממוצע שלומד בישיבה, למה הוא לומד? כי הוא מאמין שזה מה שצריך לעשות.
האם יש רווח "חומרי" בסיפור הזה? ממש לא, המלגה שהוא מקבל ממש לא משתווה לשכר עבודה ממוצע במשק, כלומר הוא מוכן לחיות בתנאים מינימאלים בלי פאר, בלי בית ענק בתל אביב או טויטה היברידית חדשה, בשביל אמונתו, וככה הוא ימשיך לחיות את חייו, יותר מזה יש לו מצוות לקיים, בשבת אין לו אינטרנט, הוא לא אוכל מה שבא לו, יש לו תפילות , צומות, אתה באמת חושב שהסיבה היחידה שהוא עושה את זה היא שאבא שלו עשה את זה גם? אתה באמת חושב שאדם מסוגל לחיות חיים כאלה אלמלא הוא מסתמך על משהו מבוסס?
אני רק אבהיר- אין מטרת האשכול להחזיר בתשובה את כל החילונים פה!!!
בעיקר מהסיבה שאני לא יכול להצביע על משהו ולומר -"זה האלוקים", כך שלא משנה מה אני אומר תמיד יהיה איזה שהוא תירוץ דחוק לא לקבל את דברי, ואם נבין שאם אני מצליח לשכנע מישהו שצריך להיות דתי אז הוא צריך לקיים את כל המצוות האלה, ואני לא רואה איך אחד עם סדר יום חילוני תוך יום הופך לאחד עם סדר יום דתי...

נערך לאחרונה:
אשמח אם תמחק את השטויות שכתבת עלי.
איך אין לי אינטרנט אם אני כותב כאן?
אני לא חושב שאתה מודע לסיבות שלי להחלטות שלי בלי לשאול אותי עליהם.
ואני לא מבין מאיפה אזרת אומץ לכתוב את דעתך עלי בצורה כל כך מפורטת בלי להכיר אותי.

ואני עשיר כמו קורח.

אין לי שום רצון שתפתח דיון שמתבסס על השערה שאני סטריוטיף כלשהו, ושחרדים לא עובדים, או חיים בצמצום.

יש חילונים שמצטמצמים בשביל ערכים כמו שחרדים רבים, ויש חרדים עשירים מאוד.

אשמח אם תשאיר את הדיון כאן ענייני לדת, מגזר, השקפה או מה שתרצה, בלי להכניס אותי או אף אחד אחר שאתה לא מכיר באופן אישי.

תסלח לי על החריפות, אני פשוט מופתע בטירוף.

• פותח/ת השרשור
אולי לא הבנתי את המטרה של הנושא, בכל מקרה, אני אשמח אם תסביר למה התכוונת אולי לא הבנתי את הניסוח...
דארק סול אומגה פתח תת דיון באשכול בשם "מקרים הזויים שקרו לכם בחדר כושר" את הדיון הזה העברתי לכאן, וציינתי שאין הכוונה להחזיר בתשובה חילונים...איך הסקת שזאת המסקנה שלי?
אשמח אם תמחק את השטויות שכתבת עלי.
איך אין לי אינטרנט אם אני כותב כאן?
אני לא חושב שאתה מודע לסיבות שלי להחלטות שלי בלי לשאול אותי עליהם.
ואני לא מבין מאיפה אזרת אומץ לכתוב את דעתך עלי בצורה כל כך מפורטת בלי להכיר אותי.

ואני עשיר כמו קורח.

אין לי שום רצון שתפתח דיון שמתבסס על השערה שאני סטריוטיף כלשהו, ושחרדים לא עובדים, או חיים בצמצום.

יש חילונים שמצטמצמים בשביל ערכים כמו שחרדים רבים, ויש חרדים עשירים מאוד.

אשמח אם תשאיר את הדיון כאן ענייני לדת, מגזר, השקפה או מה שתרצה, בלי להכניס אותי או אף אחד אחר שאתה לא מכיר באופן אישי.

תסלח לי על החריפות, אני פשוט מופתע בטירוף.
ערכתי, מתנצל...
אינטרנט התכוונתי בשבת, ואני ממש לא מכיר אותך, רק לקחתי כדוגמה בחור ישיבה שלומד, יכול להיות שאתה עשיר, אבל כל בחור ישיבה שלומד באמת לא אמור להיות עשיר אלא אם כן זה מגיע מאשתו, לא אמרתי שאין חרדים עשירים, אבל מי שעשיר זה כי הוא עובד ואי אפשר לעבוד אם אתה לומד בישיבה, והסיבה היחידה שחילוני יצטמצם זה כי אין לא כסף...כל אידיולוגיה שיש לחילונים מפוצצת בכסף...אם זה איכות הסביבה (גרינפיס) אם זה ארגוני גאווה או פמינסטים...ככלל כל בחור ישיבה גם מההסדר שבוחר לעשות את המסלול הזה מקריב הרבה דברים חומריים, אם זה כסף כל זמן שאתה לומד ואם זה יציאה לשוק העבודה בגיל מאוחר, ואני חוזר לטענה שלי שאנשים לא היו עושים את זה אם הם לא היו בטוחים שצריך...
ושוב ממש סליחה לא לקחתי אותך כדוגמה ספציפית, אלא כבחור חרדי שלומד בישיבה, חוץ מזה כל מה שכבתי זה מכליל את עולם הישיבות, אני ממש מתנצל.

אינטרנט התכוונתי בשבת, ואני ממש לא מכיר אותך, רק לקחתי כדוגמה בחור ישיבה שלומד, יכול להיות שאתה עשיר, אבל כל בחור ישיבה שלומד באמת לא אמור להיות עשיר אלא אם כן זה מגיע מאשתו, לא אמרתי שאין חרדים עשירים, אבל מי שעשיר זה כי הוא עובד ואי אפשר לעבוד אם אתה לומד בישיבה, והסיבה היחידה שחילוני יצטמצם זה כי אין לא כסף...כל אידיולוגיה שיש לחילונים מפוצצת בכסף...אם זה איכות הסביבה (גרינפיס) אם זה ארגוני גאווה או פמינסטים...ככלל כל בחור ישיבה גם מההסדר שבוחר לעשות את המסלול הזה מקריב הרבה דברים חומריים, אם זה כסף כל זמן שאתה לומד ואם זה יציאה לשוק העבודה בגיל מאוחר, ואני חוזר לטענה שלי שאנשים לא היו עושים את זה אם הם לא היו בטוחים שצריך...
ושוב ממש סליחה לא לקחתי אותך כדוגמה ספציפית, אלא כבחור חרדי שלומד בישיבה, חוץ מזה כל מה שכבתי זה מכליל את עולם הישיבות, אני ממש מתנצל.
אני רואה שאני בכלל לא מסכים עם כלום ממה שאתה כותב כאן, ואני חייב לומר שבדיון הזה אני לוקח את הצד החילוני, אני פשוט הרבה יותר מתחבר אליה כרגע.

בחור ישיבה יכול להיות עשיר. לא מדובר באדיוט או חייזר, חברים רבים שלי בזמן שהותם בישיבה עבדו בעבודות משגשגות, והיום אפילו ממש עשירים, שלא לדבר על הבחורים ששילבו לימודים תוך כדי והיום הם אדריכלים, פסיכולוגים, עורכי דין ועוד.

ואני לא חושב שחילונים עמוסים בכסף או שזה כל החיים שלהם.
יש לי הרבה חברים ומשפחה "חילונית" (מילה מגעילה ומפלה) שהערכים שלהם הרבה יותר חשובים מרק "כסף". וכמובן שזה משתקף בזמן איכות שלהם עם משפחה, התרומות שהם נותנים לארוגנים שונים, וחיים צנועים.

אני פשוט לא רואה הבדל בכלל בין חילונים וחרדים בהסתכלות על כסף. יש חרדים צמאים לזה יותר ויש פחות כמו חילונים, וכן לגבי ערכים. יש חרדים בלי ערכים כמעט לכלום ופדופילים, לכן חילונים.

אני לא חושב שחילוני (אם יש דבר כזה) מסתכם במהפכים פמניסטים או שונא חרדים או כל סטריוטיף אחר שיש לך.
אני מכיר חילונים שובנסטים, כמו כן חרדים פמניסטים (ואני בינהם, אחרת אישתי תרצח אותי).

כל אדם בחיים מקריב עבור דברים שהוא מאמין בהם אם זה לימודים או מקצוע.
בתור אחד שהסתובב לא מעט בבתי חולים, אני חושב שרופאים רבים אבל בעיקר אחים ואחיות שם מקריבים הרבה מעבר לכסף עבור ערך מטורף שיש להם. ואיך לומר את זה, לא "כולם" שם חרדים. (תגיד לי אם אני טועה @kotzer ).

בקיצור, אני לא מסכים עם מילה מכל מה שכתבת לצערי.

אולי יבוא חילוני, ויאשר את ההסתכלות החרדית שלך, לצערי אני לא רואה אותה.

• פותח/ת השרשור
כי זה שאתה חילוני לא אומר שהדבר היחיד שמעניין אותך זה חומריות כמו שזה שאתה דתי לא אומר שלא אכפת לך מחומריות
זה כן, כי זה כל מה שיש לך, איזה אג'נדה יש לחילוני שדורשת ממנו הקרבה?
אני רואה שאני בכלל לא מסכים עם כלום ממה שאתה כותב כאן, ואני חייב לומר שבדיון הזה אני לוקח את הצד החילוני, אני פשוט הרבה יותר מתחבר אליה כרגע.

בחור ישיבה יכול להיות עשיר. לא מדובר באדיוט או חייזר, חברים רבים שלי בזמן שהותם בישיבה עבדו בעבודות משגשגות, והיום אפילו ממש עשירים, שלא לדבר על הבחורים ששילבו לימודים תוך כדי והיום הם אדריכלים, פסיכולוגים, עורכי דין ועוד.

ואני לא חושב שחילונים עמוסים בכסף או שזה כל החיים שלהם.
יש לי הרבה חברים ומשפחה "חילונית" (מילה מגעילה ומפלה) שהערכים שלהם הרבה יותר חשובים מרק "כסף". וכמובן שזה משתקף בזמן איכות שלהם עם משפחה, התרומות שהם נותנים לארוגנים שונים, וחיים צנועים.

אני פשוט לא רואה הבדל בכלל בין חילונים וחרדים בהסתכלות על כסף. יש חרדים צמאים לזה יותר ויש פחות כמו חילונים, וכן לגבי ערכים. יש חרדים בלי ערכים כמעט לכלום ופדופילים, לכן חילונים.

אני לא חושב שחילוני (אם יש דבר כזה) מסתכם במהפכים פמניסטים או שונא חרדים או כל סטריוטיף אחר שיש לך.
אני מכיר חילונים שובנסטים, כמו כן חרדים פמניסטים (ואני בינהם, אחרת אישתי תרצח אותי).

כל אדם בחיים מקריב עבור דברים שהוא מאמין בהם אם זה לימודים או מקצוע.
בתור אחד שהסתובב לא מעט בבתי חולים, אני חושב שרופאים רבים אבל בעיקר אחים ואחיות שם מקריבים הרבה מעבר לכסף עבור ערך מטורף שיש להם. ואיך לומר את זה, לא "כולם" שם חרדים. (תגיד לי אם אני טועה @kotzer ).

בקיצור, אני לא מסכים עם מילה מכל מה שכתבת לצערי.

אולי יבוא חילוני, ויאשר את ההסתכלות החרדית שלך, לצערי אני לא רואה אותה.
תסלח לי אם יש חרדי שלמד בישיבה, ויצא ממנה עם תואר, הוא מספק את ההוכחה המושלמת לאנשים כגון יאיר לפיד וליברמן, אדם שלומד בישיבה ומקבל מימון מהמדינה כדי ללמוד- צריך לעשות את זה, ובזמן שהיה לו ללמוד לתואר הוא היה צריך ללמוד תורה, לא דיברתי על כל הציבור החרדי כאנשים עניים- דיברתי על הציבור שמשלמים לו ללמוד, הציבור הזה לא אמור להיות עשיר בזכות עצמו אלא לשבת וללמוד, ולא אמרתי שכל הערכים של חילונים הם כסף, אבל מה שכן- הם לא יעשו משהו בלי רווח נראה לעין- רופא שעובד עושה את זה כי הוא אוהב את זה, אדם שחשובה לו המשפחה מקבל דברים גם מהמשפחה, בחור ישיבה שלומד לא מקבל מהלמידה דבר הנראה לעין ובתמורה חי חיים פשוטים...

זה אחד האשכולות הכי מפגרים שראיתי בחיים שלי.
אנשים נוטים להאמין לדברים שונים, זה היצר הטבעי של האדם.

חומריות לא חומריות, הרבה דתיים במקביל לניהול אורח חיים דתי מנהלים עסק או לומדים באוניברסיטה, אי אפשר להגיד שזה שהם רוצים לחיות בכבוד ולהרוויח כסף הופך אותם ל-"לא דתיים מספיק".

בכלל, לא ראית אף פעם "חילונים" שמשקיעים את חייהם בהתנדבות למשהו בלי לצפות לתמורה?
לא שמעת אף פעם על "חילונים" שמאמינים בדברים הזויים ומצטרפים לכתות משונות תוך כדי התמסרות מוחלטת לרעיונות שהם מקדמים?

אני חייב להסכים עם כל מה שאלחנן רשם, התפיסה שלך היא מאוד סטיגמטית.

זה כן, כי זה כל מה שיש לך, איזה אג'נדה יש לחילוני שדורשת ממנו הקרבה?
יש עוד דברים בחיים חוץ מכסף.
יש חיי משפחה טובים, תחביבים, לראות עולם, ועוד מיליון דברים. נכון שלהרבה מזה באמת דרוש כסף, אבל הסכף הוא אמצעי ולא המטרה.

דיברתי על הציבור שמשלמים לו ללמוד, הציבור הזה לא אמור להיות עשיר בזכות עצמו אלא לשבת וללמוד
אני לא חושב שצריך לשלם להם כדי ללמוד, לימוד תורה הוא זכות ולא חסד, אין שום מצווה בתורה שצריך אך ורק לשבת וללמוד תורה, אלא צריך גם לעבוד. תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי עניין האמונה, אני חושב שאתה צריך קצת לפתוח עיניים לגבי מה שקורה מסביב.
מי שנולד למשפחה יהודית מאמין באל היהודי, מי שנולד למשפחה נוצרית מאמין באל הנוצרי. מי שנולד למשפחה הודית מאמין באלים ההודים. ומשום מה, כולם נולדו לדת האמת האחת והנכונה.
אמונה נקראת ככה כי היא פועלת ללא הוכחות, אחרת זה היה נקרא מדעים, כי אפשר להוכיח את הכתוב.
תלמיד ישיבה עושה זאת כי הוא למד מהרגע שהוא נולד שככה העולם מתקיים ושהאל שלו רוצה בכך. קוראים לזה אינדוקרינציה.

תסלח לי אם יש חרדי שלמד בישיבה, ויצא ממנה עם תואר, הוא מספק את ההוכחה המושלמת לאנשים כגון יאיר לפיד וליברמן, אדם שלומד בישיבה ומקבל מימון מהמדינה כדי ללמוד- צריך לעשות את זה, ובזמן שהיה לו ללמוד לתואר הוא היה צריך ללמוד תורה, לא דיברתי על כל הציבור החרדי כאנשים עניים- דיברתי על הציבור שמשלמים לו ללמוד, הציבור הזה לא אמור להיות עשיר בזכות עצמו אלא לשבת וללמוד, ולא אמרתי שכל הערכים של חילונים הם כסף, אבל מה שכן- הם לא יעשו משהו בלי רווח נראה לעין- רופא שעובד עושה את זה כי הוא אוהב את זה, אדם שחשובה לו המשפחה מקבל דברים גם מהמשפחה, בחור ישיבה שלומד לא מקבל מהלמידה דבר הנראה לעין ובתמורה חי חיים פשוטים...
אני לא רוצה לדון על הלגטימציה של אדם בישיבה לא ללמוד תורה, או לעבוד או להשיג הכשרה.
אני אומר שחרדי לא = עוני.
וחילוני לא = גרגרן.

אף אדם לא עושה דבר בלי רווח או נוחות, זה בסיס בהבנה התנהגותית של יצורים חיים.

אדם שעושה מדטציה \ מתפלל \ עובד \ נשוי \ חי \ מתאמן \ מתחרה עושה את זה כי זה נוח לו או מרגיש שזה משתלם לו. ויש תמורה.
תלמיד ישיבה עושה זאת כי הוא למד מהרגע שהוא נולד שככה העולם מתקיים ושהאל שלו רוצה בכך. קוראים לזה אינדוקרינציה.
עם זה אני לא מסכים.

בתור משפחה מגוונת, אני בחרתי בבחירות שלי, ורוב האנשים המאמינים שאני מכיר הגיעו לזה מעצמם עם או למרות המשפחה שלהם.

• פותח/ת השרשור
זה אחד האשכולות הכי מפגרים שראיתי בחיים שלי.
אנשים נוטים להאמין לדברים שונים, זה היצר הטבעי של האדם.

חומריות לא חומריות, הרבה דתיים במקביל לניהול אורח חיים דתי מנהלים עסק או לומדים באוניברסיטה, אי אפשר להגיד שזה שהם רוצים לחיות בכבוד ולהרוויח כסף הופך אותם ל-"לא דתיים מספיק".

בכלל, לא ראית אף פעם "חילונים" שמשקיעים את חייהם בהתנדבות למשהו בלי לצפות לתמורה?
לא שמעת אף פעם על "חילונים" שמאמינים בדברים הזויים ומצטרפים לכתות משונות תוך כדי התמסרות מוחלטת לרעיונות שהם מקדמים?
לא אמרתי שההגדרה של אדם דתי זה "מי שלומד תורה", אלא שלחיות חיים דתיים דורש הקרבה, הקרבה שאתה לא מקבל ממנה שום דבר בעולם הזה, ולכן מי שחיי חיים כאלה כנראה ביסס את ההחלטה שלו.
ויש חילונים שמתנדבים וכו, אבל אתה לא יכול להשוות את ההקרבה של אדם שלומד בישיבה (לאחר השיחה הזאת יכול להיות שכנראה מה שחשבתי שמכנים "ישיביש בוחער" זה לא אותו דבר) להתנדבות...
אני חייב להסכים עם כל מה שאלחנן רשם, התפיסה שלך היא מאוד סטיגמטית.

יש עוד דברים בחיים חוץ מכסף.
יש חיי משפחה טובים, תחביבים, לראות עולם, ועוד מיליון דברים. נכון שלהרבה מזה באמת דרוש כסף, אבל הסכף הוא אמצעי ולא המטרה.

אני לא חושב שצריך לשלם להם כדי ללמוד, לימוד תורה הוא זכות ולא חסד, אין שום מצווה בתורה שצריך אך ורק לשבת וללמוד תורה, אלא צריך גם לעבוד. תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי עניין האמונה, אני חושב שאתה צריך קצת לפתוח עיניים לגבי מה שקורה מסביב.
מי שנולד למשפחה יהודית מאמין באל היהודי, מי שנולד למשפחה נוצרית מאמין באל הנוצרי. מי שנולד למשפחה הודית מאמין באלים ההודים. ומשום מה, כולם נולדו לדת האמת האחת והנכונה.
אמונה נקראת ככה כי היא פועלת ללא הוכחות, אחרת זה היה נקרא מדעים, כי אפשר להוכיח את הכתוב.
מסכים לגבי המשפט המודגש.
והמצווה היא לקיים את התורה וכדי לקיים אותה צריך ללמוד אותה, ואין מצווה לעבוד אלא שלא יממנו אותך...
ולגבי האמונה מסכים שכל אחד חושב ששלו הנכונה וכל אחד מביא הוכחות, אבל יש כאלה עם הוכחות טובות ויש כאלה עם פחות, יש משפט שאומר: "אדם שמייצר כלים בחנות מבקש לא לגעת, אדם שמייצר כלים טובים בחנות דופק עליהם להראות את חוזקם לקונים", הדת היהודית היא המוכר השני, ניקח את עניין המסורת:
1) גם המוסלמים וגם הנוצרים מודים שהבורא בחר ביהודים ושהתורה נכונה אבל שבדרך האלוקים החליף עם ועבר אליהם...
2) לנוצרים ולמוסלמים האל התגלה לנביא אחד, והנביא העביר את זה הלאה, אתה יכול להשוות בין אדם אחד לבין 600,000 רק הגברים?
אם היית צריך להמר על הדת הנכונה, איזה סיפור היה נשמע לך יותר הגיוני?

עם זה אני לא מסכים.

בתור משפחה מגוונת, אני בחרתי בבחירות שלי, ורוב האנשים המאמינים שאני מכיר הגיעו לזה מעצמם עם או למרות המשפחה שלהם.
אני מסכים שזה לא נובע אך ורק מזה, אבל תסכים איתי שאדם לרוב יגדל בסביבה הדתית שאליה הוא נולד, ומשם הוא יחליט האם להמשיך בדרך זו, או לשנות אותה.
תסכים איתי שרוב החברה החרדית (לא דתית, אלא חרדים במלוא מובן המילה) חיים בצורה זו בגלל שזו הסביבה שלהם, זה כל מה שהם מכירים, ומגיל 0 זה מה שמלמדים אותם.

אלא שלחיות חיים דתיים דורש הקרבה, הקרבה שאתה לא מקבל ממנה שום דבר בעולם הזה, ולכן מי שחיי חיים כאלה כנראה ביסס את ההחלטה שלו.
לא לפי היהדות, לפיה אתה מקבל תמורה גם בחיים האלה, אבל כמו שאמרת, גם בעולם הבא.
הם לא עושים את זה מתוך טוב לב, הם עושים את זה כי הם חושבים שככה חייבים ושהם יתוגמלו או בעולם הזה או בעולם הבא

לא אמרתי שההגדרה של אדם דתי זה "מי שלומד תורה", אלא שלחיות חיים דתיים דורש הקרבה, הקרבה שאתה לא מקבל ממנה שום דבר בעולם הזה, ולכן מי שחיי חיים כאלה כנראה ביסס את ההחלטה שלו.
ויש חילונים שמתנדבים וכו, אבל אתה לא יכול להשוות את ההקרבה של אדם שלומד בישיבה (לאחר השיחה הזאת יכול להיות שכנראה מה שחשבתי שמכנים "ישיביש בוחער" זה לא אותו דבר) להתנדבות...
רווח בעולם הבא שווה הרבה יותר מרווח בעולם הזה כך שמבחינה אידיאולוגית אין כאן הרבה הקרבה.
אם כבר, חילוניים לא מאמינים בעולם הבא, כך שאין להם את אותו "תמריץ" של עזרה לזולת שיש לקיום מצוות דתיות.
לכל אחד יש את הדלק שמניע אותו, ויכול להיות שאדם אחד לומד תורה כדי לקרב את הגאולה, והשני מקיים מצוות כדי לקבל שכר בעולם הבא. ככה זה. כולם רוצים להשיג משהו.

• פותח/ת השרשור
אני לא רוצה לדון על הלגטימציה של אדם בישיבה לא ללמוד תורה, או לעבוד או להשיג הכשרה.
אני אומר שחרדי לא = עוני.
וחילוני לא = גרגרן.

אף אדם לא עושה דבר בלי רווח או נוחות, זה בסיס בהבנה התנהגותית של יצורים חיים.

אדם שעושה מדטציה \ מתפלל \ עובד \ נשוי \ חי \ מתאמן \ מתחרה עושה את זה כי זה נוח לו או מרגיש שזה משתלם לו. ויש תמורה.

עם זה אני לא מסכים.

לאחר הדברים האלה אני כבר לא בטוח שלחיות חיים של בחור ישיבה זה הקרבה לחרדים...אני לוקח אותם בחזרה...

אני מסכים שזה לא נובע אך ורק מזה, אבל תסכים איתי שאדם לרוב יגדל בסביבה הדתית שאליה הוא נולד, ומשם הוא יחליט האם להמשיך בדרך זו, או לשנות אותה.
תסכים איתי שרוב החברה החרדית (לא דתית, אלא חרדים במלוא מובן המילה) חיים בצורה זו בגלל שזו הסביבה שלהם, זה כל מה שהם מכירים, ומגיל 0 זה מה שמלמדים אותם.
אני לא יודע. אני רק מכיר את זוג הנעליים שלי, אין לי דרך לדעת מה השיקולים של מגזר שלם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית