הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

מה שדיברנו עד עכשיו 🤦‍♂️😣
אז זהו שלא, המסורת ועקרונותיה לא השתנו, מה שהשתנה זאת המציאות
גזענות? אפליות? רק אמרתי שזה מגזר שלא מכבד..
רובו לא מכבד נשים, לא מכבד את מערכת המשפט, לא מכבד הומואים ולסביות, לא מכבד אוכלוסיות זרות...
והם אלה שדורשים שיכבדו אותם..

ואיך אתה מעז להגיד שעשיתי השוואה בית דת לחולי נפש...
בסך הכל אמרתי שכמו שיש לילדים חברים דימיונים בילדות ובצורה טבעית הם מפתחים יכולות התמודדות עם העולם.. אז אותם חברים דימיונים נעלמים...
אני מתנצל מאוד אם אתה נפגע שאני לא רואה באל שלך יותר מסיפור פיית שיניים או סנטה קלאוס... שבגיל מסויים הורה צריך לקחת את הילד שלו ולחשוף אותו לקשיי העולם...
וחרדת המוות והפחד מהלא נודע..
במקום להתנחם באיזה אבא רוחני שמביט עלינו ושומר שיהיה סדר... כמובן בתנאי שתסכים לקבל עליך 'אמונה עיוורת'..

אם טוב לך לחיות בתוך 'המטריקס' אז בכיף..
מגזר שלא מכבד נשים?
אני מבין שלפי דעתך להחפיץ נשים=לכבד אותם?

אז זהו שלא, המסורת ועקרונותיה לא השתנו, מה שהשתנה זאת המציאות
אני באמת לא יודע איך להסביר לך את זה אחרת, אבל הלוך חלילה.
המסורת אמרה לנו לעשות א ב וג עקב שינו המציאות לא הייתה אפשרות לעשות את הדברים האלו אז המסורת נאלצה להשתנות
המסורת אומרת בפירוש דברים מסוימים. אך ברגע שהמציאות משתנה גם היא חייבת להשתנות וגם הדברים האלו.
ואם אתה לא מאמין לי אז בבקשה בחיפה יש כמה זוהרטשאים , עובדיי אלילים שהם במפורש כנראה אחד צאצאים של העמים שהיו קרובים אלינו קח חרב ולך מחה את זרעם מהארץ(לא באמת , בקשה לא, עשה איתם שלום כי שכתוב)

המסורת אמרה לנו לעשות א ב וג עקב שינו המציאות לא הייתה אפשרות לעשות את הדברים האלו אז המסורת נאלצה להשתנות
המסורת אומרת בפירוש דברים מסוימים. אך ברגע שהמציאות משתנה גם היא חייבת להשתנות וגם הדברים האלו.
ואם אתה לא מאמין לי אז בבקשה בחיפה יש כמה זוהרטשאים , עובדיי אלילים שהם במפורש כנראה אחד צאצאים של העמים שהיו קרובים אלינו קח חרב ולך מחה את זרעם מהארץ(לא באמת , בקשה לא, עשה איתם שלום כי שכתוב)
מצחיק שאתה כל כך מתקשה להאמין שהמסורת של היהדות נכונה אבל בכזאת קלות קובע שהזוהרטשאים הם באמת צצאצאים של העמים הקדומים...
ואני אחזור ואומר המסורת ועקרונותיה לא השתנו מה שהשתנה שזאת המציאות, גם בדוגמה שהבאת זה קרה

מצחיק שאתה כל כך מתקשה להאמין שהמסורת של היהדות נכונה אבל בכזאת קלות קובע שהזוהרטשאים הם באמת צצאצאים של העמים הקדומים...
ואני אחזור ואומר המסורת ועקרונותיה לא השתנו מה שהשתנה שזאת המציאות, גם בדוגמה שהבאת זה קרה
אחי עושה מדיי פעם היגון מדיי פעם ?
כי זה מאוד חסר בהודעה שלך

למה דעות מסריחות? לא קיללתי אף אחד..
מה רק את הדעה שלך אסור לבקר?
זאת לא ביקורת, כמו שאדם שצועק "שעבעס" על רכבים בשבת זה לא ביקורת.
תבקר כמה שתרצה, אבל תשמור על שיח מכבד בלי להשוות את המגזר עליה אתה דן לחולי נפש.
מסכים כבר הסכמתי עם @yujinius שהמילה הוכחה לא הכי נכונה פה, זה באמת יותר נכון לומר כך
אבל משום מה זה לא מונע ממך להמשיך להתווכח שאומר שכנראה זה לא נקודת הוויכוח שלכם.
אולי אתערב בדיון ואזרוק את החצי שקל שלי.
המסורת או ההלכה או איך שתקרא לזה.
אני פשוט אקרא לזה "ההוראות של הבורא".
הם לא השתנו, הם אותו דבר מאז ועד היום. וכמו שחיוב ברית מילה זה פעם בחיים ורק לזכרים. גם דין קורבנות ובית מקדש זה דינים שנוהגים רק בבית המקדש.
וכן לגבי עונשי בית דין אם זה סקילה או מלקות, אלו דינים שרק נוהגין כשיש לנו סנהדרין של 70 זקנים, שלכאורה רק יכולה להתקיים כשיש בית מקדש (הדבר טעון במחלוקת, אבל מה שברור, זה שאין בית דין היום).
לכן עונשי מוות ועונשים בכללי לא נוהגים היום.

לגבי "הלכות חדשות" אינם כלל חדשות, פשוט המציאות הביאה מושגים חדשים כמו רכבים וחשמל. ובהם דנו הרבנים איך להגדיר אותם לפי "ההוראות של הבורא" מכיוון שראינו בהפעלת רכב את הנושא של ניצוץ ובעירה, הוא נידון כאחד מ39 מלאכות שבת של "מבעיר" ולכן היא אסורה בשבת, אין זו הלכה ישנה, זה מציאות חדשה שאנחנו נוהגים בה על פי ההוראות המקוריות.

לגבי הריגת עובדי אלילים, אכן בדרך כלל לא צריך בית דין. אבל כמו בדין של "הבא להרגך השכם להורגו" יש לנו מצווה ברורה להרוג כל אדם שמתכוון להרוג אותנו, אבל במידה וזה יגרום לך לשבת בכלא או להסתבך, יש פטור מהמצווה הזאת, כי לא מדובר בעשית עבירה, אלא באי עשית מצווה.

לכן גם בדין הריגת עובדי אלילים פטורים אנו ממצווה שתביא אותנו לסיבוך עם גורם אחר.

אני בטוח שיש עוד סיבות, אבל לא התעמקתי בזה.

אחי עושה מדיי פעם היגון מדיי פעם ?
כי זה מאוד חסר בהודעה שלך
מה הקשר?
תבקר כמה שתרצה, אבל תשמור על שיח מכבד בלי להשוות את המגזר עליה אתה דן לחולי נפש.

אבל משום מה זה לא מונע ממך להמשיך להתווכח שאומר שכנראה זה לא נקודת הוויכוח שלכם.

הם לא השתנו, הם אותו דבר מאז ועד היום. וכמו שחיוב ברית מילה זה פעם בחיים ורק לזכרים. גם דין קורבנות ובית מקדש זה דינים שנוהגים רק בבית המקדש.
וכן לגבי עונשי בית דין אם זה סקילה או מלקות, אלו דינים שרק נוהגין כשיש לנו סנהדרין של 70 זקנים, שלכאורה רק יכולה להתקיים כשיש בית מקדש (הדבר טעון במחלוקת, אבל מה שברור, זה שאין בית דין היום).

לגבי "הלכות חדשות" אינם כלל חדשות, פשוט המציאות הביאה מושגים חדשים כמו רכבים וחשמל. ובהם דנו הרבנים איך להגדיר אותם לפי "ההוראות של הבורא" מכיוון שראינו בהפעלת רכב את הנושא של ניצוץ ובעירה, הוא נידון כאחד מ39 מלאכות שבת של "מבעיר" ולכן היא אסורה בשבת, אין זו הלכה ישנה, זה מציאות חדשה שאנחנו נוהגים בה על פי ההוראות המקוריות.

לגבי הריגת עובדי אלילים, אכן בדרך כלל לא צריך בית דין. אבל כמו בדין של "הבא להרגך השכם להורגו" יש לנו מצווה ברורה להרוג כל אדם שמתכוון להרוג אותנו, אבל במידה וזה יגרום לך לשבת בכלא או להסתבך, יש פטור מהמצווה הזאת, כי לא מדובר בעשית עבירה, אלא באי עשית מצווה.

לכן גם בדין הריגת עובדי אלילים פטורים אנו ממצווה שתביא אותנו לסיבוך עם גורם אחר.

הסכמתי שהמילה "הוכחה" לא עד הסוף נכונה במקרה הזה, עדיין נשאלת השאלה איך אדם מתעלם מהמסורת כאשר הוא שואל את עצמו האם היהדות נכונה?

הסכמתי שהמילה "הוכחה" לא עד הסוף נכונה במקרה הזה, עדיין נשאלת השאלה איך אדם מתעלם מהמסורת כאשר הוא שואל את עצמו האם היהדות נכונה?
הרב אלחנן בונם וורסמן זצ"ל בספר "עקבתא דמשיחא" אומר הרבה מההתנגדות של אדם לקבל דעה אחרת זה המחויבות שהדעה יוצרת.
לכן יבואו אנשים ויתווכחו שהיהדות לא מוכחת או כל מיני טענות אחרות, אבל בסופו של דבר המניע שלהם הוא חוסר הנכונות לשנות את החיים שלהם אם הצד השני צודק.

הרב אלחנן בונם וורסמן זצ"ל בספר "עקבתא דמשיחא" אומר הרבה מההתנגדות של אדם לקבל דעה אחרת זה המחויבות שהדעה יוצרת.
לכן יבואו אנשים ויתווכחו שהיהדות לא מוכחת או כל מיני טענות אחרות, אבל בסופו של דבר המניע שלהם הוא חוסר הנכונות לשנות את החיים שלהם אם הצד השני צודק.
וזאת בדיוק הסיבה שהקדמתי ואמרתי שאני לא מתכוון להחזיר פה אנשים בתשובה, אלא רק להראות שאני נסמך על טיעונים הגיוניים מאוד לכך שאני מאמין ולא סתם עושה דברי כי ככה אבא שלי עשה

וזאת בדיוק הסיבה שהקדמתי ואמרתי שאני לא מתכוון להחזיר פה אנשים בתשובה, אלא רק להראות שאני נסמך על טיעונים הגיוניים מאוד לכך שאני מאמין ולא סתם עושה דברי כי ככה אבא שלי עשה
אבל אל תצפה שמישהו יסכים איתך, במיוחד לאור העובדה שהסכמה באופן אוטומטי יוצר מחוייבות.

אבל אל תצפה שמישהו יסכים איתך, במיוחד לאור העובדה שהסכמה באופן אוטומטי יוצר מחוייבות.
גם לזה לא ציפיתי, כמו שכבר אמרתי יש דרך מאוד פשוטה לומר שאני טועה-
בני ישראל הזו/ שיקרו

לצערי לא העלית שם טיעון הגיוני, מלבד חזרה שוב ושוב על נושא המסורת.

גם לזה לא ציפיתי, כמו שכבר אמרתי יש דרך מאוד פשוטה לומר שאני טועה-
בני ישראל הזו/ שיקרו
זה לא משנה למה אתה מצפה, זה המציאות.
הודאה מחייבת פעולה, גם אם תאמר שאתה לא מצפה לפעולה.

אני ממש מצתער אבל זה שינוי, הרי המסורת זה לא באמת המילים עצמם שבהם נאמרו הדברים אלה גם איך שהיא בוצעה, נכון שזה בעצם אומרים פה אותו דבר אבל בפן הפיזי יש פה שינוי.
מה שאני מנסה להסביר פה שהמסורת תלויה במציאות וזה טבעי
למשל מנקודת המבט החילונית החלפת המסע לבית המקדש בשמירת התורה ולמידה היה צעד לשמר את היהדות בגולה.
אך מבחינה דתית יש רובד עמוק אחר שקשור למסורת (בבית המקדש הראשון זה באמת היה עניין של העם היהודי חוטא הולך לבית המתקדש אומר לאלוהים יאללה עשינו מצווה נקה אותנו מחטאנו , ואלוהים פשוט עונה להם לא מפגרים זה שהלכתם למקום לתפלל לי לא פותר כלום זה סך הכול מקום לא יותר ( אֶל-דִּבְרֵי הַשֶּׁקֶר לֵאמֹר: הֵיכַל יְהוָה הֵיכַל יְהוָה, הֵיכַל יְהוָה הֵמָּה) והשני זה באמת הייתה שנאת חינם.
אבל בשני המקרים יש הבנה של שינוי מציאות.
לפי דעתי גם מבחינה דתית זה לא סביר להגיד זאת מכוון שהרבה מקרים שתורה מבינה שהמסורת צריכה להשתנות בהתאם.
למשל עד חלק מסוים בתנך רעיון תשלום החטאים לבנים היה מושג מאוד חזק (אבות יאכלו בסר ושני הבנים תקהינה)
ואז מבינים שצריך לחזור מין עמדה זאת אגב שינוי המציאות
(מה לכם אתם משלים את המשל הזה על אדמת ישראל לאמר אבות יאכלו בסר ושני הבנים תקהינה)

אני ממש מצתער אבל זה שינוי, הרי המסורת זה לא באמת המילים עצמם שבהם נאמרו הדברים אלה גם איך שהיא בוצעה, נכון שזה בעצם אומרים פה אותו דבר אבל בפן הפיזי יש פה שינוי.
אני ממש מצטער, אבל לא הצלחתי להבין את דעתך.
אני חושב שאתה אומר שבמציאות יש שינוי בסופו של דבר, כי אין לנו את הדברים שהיה פעם (בית מקדש).
אבל אני אמרתי שהתורה נתנה לנו הוראות כיצד לנהוג, וכשאין בית מקדש, אז ההוראות הספציפיות האלו לא צריכות להתקיים, כמו שלמי שאין בן, לא צריך למול את בנו.

אני ממש מצטער, אבל לא הצלחתי להבין את דעתך.
אני חושב שאתה אומר שבמציאות יש שינוי בסופו של דבר, כי אין לנו את הדברים שהיה פעם (בית מקדש).
אבל אני אמרתי שהתורה נתנה לנו הוראות כיצד לנהוג, וכשאין בית מקדש, אז ההוראות הספציפיות האלו לא צריכות להתקיים, כמו שלמי שאין בן, לא צריך למול את בנו.
נכון אבל הכוונה שלי זה שאנחנו הולכים להתפלל בבתי כנסת זה שינוי כי בנקודה מסוימת היינו צריכים להתפלל רק בבית במקדש וכעת אפשר להתפלל בכול מקום

נכון אבל הכוונה שלי זה שאנחנו הולכים להתפלל בבתי כנסת זה שינוי כי בנקודה מסוימת היינו צריכים להתפלל רק בבית במקדש וכעת אפשר להתפלל בכול מקום
לא תמיד התפללו בבתי כנסיות.

לא תמיד התפללו בבתי כנסיות.
נכון אבל בשלב מסיום התפללנו רק בבית המקדש (וגם לפני זה גם בשילה שאני חושב על זה)
אני לא אומר שהמסורת לא אומרת לא להתפלל אלא להתפלל בצורה מסיומת וכעת הצורה הזאת שונתה אגב מה שאמרתה מציאות ועל פי כך המסורת

נכון אבל בשלב מסיום התפללנו רק בבית המקדש (וגם לפני זה גם בשילה שאני חושב על זה)
לא כי חייבים, אלא בגלל שזה זכות, וזה התאפשר. אבל זה לא היה חלק מההוראות המקוריות, ולא שינו אותם.

נו- המסורת, מה לא הגיוני בה?
אתה יודע מה זאת רקורסיה?

הגדרה היא הגדרה רקורסיבית אם היא מסתמכת על עצמה. דוגמאות:

• לפי ההלכה היהודית: "אדם יהודי הוא מי שנולד לאם יהודייה". משמעות ההגדרה הרקורסיבית היא שעל מנת לדעת אם אדם פלוני הוא יהודי יש לדעת האם אִמו היא יהודייה. אך בהתאם להגדרה, אמו יהודייה אם אִמה היא יהודייה. כדי לבדוק זאת צריך להשתמש שוב בהגדרה הרקורסיבית, וכך הלאה. תנאי העצירה יהיה באישה מסוימת המוגדרת כיהודייה הראשונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית