להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

ריכוז הפולחן – ויקיפדיה
וכן אני יודע שלא באמת ציון מקום , אבל אני חושב שזה היה דיי ברור לכולם שהכוונה היא לבית המקדש הראשון.
מדובר בהקרבת הקורבנות, לא תפילה.
קורבנות רק מביאים בבית המקדש, וכשבטלה בית המקדש, בטלו הקורבנות.
אך תפילה הייתה בכל מקום.

אתה יודע מה זאת רקורסיה?

הגדרה היא הגדרה רקורסיבית אם היא מסתמכת על עצמה. דוגמאות:

• לפי ההלכה היהודית: "אדם יהודי הוא מי שנולד לאם יהודייה". משמעות ההגדרה הרקורסיבית היא שעל מנת לדעת אם אדם פלוני הוא יהודי יש לדעת האם אִמו היא יהודייה. אך בהתאם להגדרה, אמו יהודייה אם אִמה היא יהודייה. כדי לבדוק זאת צריך להשתמש שוב בהגדרה הרקורסיבית, וכך הלאה. תנאי העצירה יהיה באישה מסוימת המוגדרת כיהודייה הראשונה.
ואיפה הבעיה?

כי בפועל זה מה שאתה אומר:
המסורת היא הגיונית וזה הגיוני כי זה מבוסס על המסורת.

וזה טיעון רקורסיבי שהוא לא יכול לשכנע.
מה לא משכנע?
כמו שהבאת דוגמה על האישה היהודיה שבסוף חייבת להיות היהודית הראשונה, כך גם חייבת להיות למסורת נקודת התחלה, נכון?

כי בפועל זה מה שאתה אומר:
המסורת היא הגיונית וזה הגיוני כי זה מבוסס על המסורת.
מסורת היא מהמילה "מסירה" היא נמסרה מאב לבן ורב לתלמיד. זה עדות.
עדות היא הגיונית.

מסורת היא מהמילה "מסירה" היא נמסרה מאב לבן ורב לתלמיד. זה עדות.
עדות היא הגיונית.
גם במשפט , עדות נחשבת להוכחה חלשה מאוד בגלל הסובייקטיביות שלה.
מה לא משכנע?
כמו שהבאת דוגמה על האישה היהודיה שבסוף חייבת להיות היהודית הראשונה, כך גם חייבת להיות למסורת נקודת התחלה, נכון?
ולכן נדרשת הוכחה או ממצאים תומכים לאותה נקודת ההתחלה

אז או שהם דיברו אמת או שהם שיקרו או שהם הזו נכון?
שאלות למחשבה:
1. האם בכלל היו 600,000 אלף והאם יש ראיות תומכות למספר הזה
2. מי כתב את תיאור הסיפור ומה תומך בסיפור הזה
3. האם לאורך השנים הסיפור המקורי נשמר או השתנה

שאלות למחשבה:
1. האם בכלל היו 600,000 אלף והאם יש ראיות תומכות למספר הזה
2. מי כתב את תיאור הסיפור ומה תומך בסיפור הזה
3. האם לאורך השנים הסיפור המקורי נשמר או השתנה
טוב, אז פה אתה כבר מתחיל מחדש את כל עשרת העמודים האחרונים עם קוטזר ואיזיקטאן

אתה מאמין שהייתה התגלות בהר סיני בגלל אותם 600,000 איש לכאורה שהיו שם וראו הכל...
השאלה היא האם אתה סומך על המסורת?
אם התשובה היא כן אפשר להמשיך אם התשובה היא לא אז זה כלל לא משנה כמה היו או כמה טוענים שהיו...
אתה מאמין שהייתה התגלות בהר סיני בגלל אותם 600,000 איש לכאורה שהיו שם וראו הכל...
אני סומך על המסורת ולכן אני מאמין שהתורה לא עברה שינוי, ואם יש מסורת אז יש נקודת התחלה של המסורת שבה עם ישראל קיבל על עצמו לקיים את התורה והסיבה היחידה לקבל על עצמך את התורה היא שהתורה באמת נכונה- קרי היא מתארת את מה שאתה עברת...

ובמקומם יש 600000 איש, שאומרים שזה אמת...
אני אנסה להסביר את זה ומקווה שתבין,
כמו שאיש יהודי הוא רק אם אמא שלו יהודיה, ואמא שלו יהודיה אם רק אמא שלה יהודיה, זאת בעצם ההקבלה למסורת של ה600,000 בעצם יהודי=600,000, איך ידוע שמישהו יהודי? כי אמא שלו יהודיה? איך ידועים שהיו 600,000? כי אבא שלך והתנ"ך אמרו שהיו שם 600 אלף (שזאת בעצם המסורת). איך יודעים שאמא של הבן אדם יהודיה כדי שהוא יהיה יהודי? בודקים את אמא שלה. איך יודעים שאבא שלך צדק על ה600 אלף? בודקים את אבא שלו שאמר לו. עכשיו כדי לדעת שהוא יהודי צריך בסופו של דבר להגיע ליהודיה הראשונה שהיתה, שאותה נגדיר יהודיה לא על סמך איך שהגדרנו יהודי עד עכשיו (אם אמא שלו יהודיה) אלא בעזרת הוכחה אחרת, לא ידוע מה, סרטון שמראה שהיא הקימה את היהדות והיא נהיתה היהודיה הראשונה כי היא הקימה את הדת. עכשיו אותו דבר ל600 אלף, אתה צריך להוכיח שהיו שם 600,000 לא על סמך אבא שלך ו\או התנ"ך שאמר שהיו שם 600 אלף אלא על סמך הוכחה אחרת שלא קשורה לאלו שתוכיח שהיו שם 600,000, לדוגמא מגילות של עמים אחרים שמתארים את זה, עצמות של 600,000 אנשים במדבר YOU NAME IT, אבל כל הוכחה אחרת שאינה קשורה לאבא שלך שסיפר לך אבא שלו ו\או תנ"ך (ההגדרה של מסורת בעצם)

אני אנסה להסביר את זה ומקווה שתבין,
כמו שאיש יהודי הוא רק אם אמא שלו יהודיה, ואמא שלו יהודיה אם רק אמא שלה יהודיה, זאת בעצם ההקבלה למסורת של ה600,000 בעצם יהודי=600,000, איך ידוע שמישהו יהודי? כי אמא שלו יהודיה? איך ידועים שהיו 600,000? כי אבא שלך והתנ"ך אמרו שהיו שם 600 אלף (שזאת בעצם המסורת). איך יודעים שאמא של הבן אדם יהודיה כדי שהוא יהיה יהודי? בודקים את אמא שלה. איך יודעים שאבא שלך צדק על ה600 אלף? בודקים את אבא שלו שאמר לו. עכשיו כדי לדעת שהוא יהודי צריך בסופו של דבר להגיע ליהודיה הראשונה שהיתה, שאותה נגדיר יהודיה לא על סמך איך שהגדרנו יהודי עד עכשיו (אם אמא שלו יהודיה) אלא בעזרת הוכחה אחרת, לא ידוע מה, סרטון שמראה שהיא הקימה את היהדות והיא נהיתה היהודיה הראשונה כי היא הקימה את הדת. עכשיו אותו דבר ל600 אלף, אתה צריך להוכיח שהיו שם 600,000 לא על סמך אבא שלך ו\או התנ"ך שאמר שהיו שם 600 אלף אלא על סמך הוכחה אחרת שלא קשורה לאלו שתוכיח שהיו שם 600,000, לדוגמא מגילות של עמים אחרים שמתארים את זה, עצמות של 600,000 אנשים במדבר YOU NAME IT, אבל כל הוכחה אחרת שאינה קשורה לאבא שלך שסיפר לך אבא שלו ו\או תנ"ך (ההגדרה של מסורת בעצם)
השאלה היא האם אתה סומך על המסורת?
אם התשובה היא כן אפשר להמשיך אם התשובה היא לא אז זה כלל לא משנה כמה היו או כמה טוענים שהיו...

אני סומך על המסורת ולכן אני מאמין שהתורה לא עברה שינוי, ואם יש מסורת אז יש נקודת התחלה של המסורת שבה עם ישראל קיבל על עצמו לקיים את התורה והסיבה היחידה לקבל על עצמך את התורה היא שהתורה באמת נכונה- קרי היא מתארת את מה שאתה עברת...
יותר ברור עכשיו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית