הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש אנשים עם ליבה מספיק חזקה שיכולו לעצור את עצמם מלהתנדנד על המוט?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
בנאדם שיתנדנד על מוט מתח(בחוזקה או לא בחוזקה תאמרו לי אתם מה יש) ויחליט לעצור את עצמו ברגע ולעבור למצב "dead hang". יש "חיה" כזאת?

ומשקל גבוה זה יתרון או חולשה? מצד אחד בנאדם עם מסה כבדה יותר שאמור להיות יותר כבד לעצור
ומצד שני בגלל המשקל הגבוה הוא יותר ימשך למטה(למצב טבעי) מאשר אותו אדם קל.

*כמו שבטח הבנתם הברזתי המון מהשיעורים ואין לי מושג על מה אני מדבר, רק רציתי לכוון אתכם למה התכוונתי

הרבה אנשים מסוגלים לעשות זאת.
זה לא קשור רק לליבה, גם האחיזה לוקחת תפקיד משמעותי, גם ההיפס. כל הגוף צריך להיות תחת מתח על מנת להישאר במצב סטטי.
משקך נמוך דורש הרבה פחות כוח כך שיהיה יותר קל לעצור את עצמך.

• פותח/ת השרשור
הרבה אנשים מסוגלים לעשות זאת.
זה לא קשור רק לליבה, גם האחיזה לוקחת תפקיד משמעותי, גם ההיפס. כל הגוף צריך להיות תחת מתח על מנת להישאר במצב סטטי.
משקך נמוך דורש הרבה פחות כוח כך שיהיה יותר קל לעצור את עצמך.
הכוונה לעצור את עצמך בפתאומיות לאחר שהתנדנדת, כן? נגיד בקפיצה מרחוק למוט.

זה לא רק ליבה זה גם שיווי משקל ושליטה בגוף..
יש אנשים עם ליבה נורא חזקה אבל אפס שליטה בגוף ויש אנשים שגדלו לתוך סטריט וורקאאוט ושולטים על בזה כמו שצריך למרות שיש להם פחות 'ליבה' מאשר הבריון הזה מהחדר כושר..

זה שילוב של שניהם..
ובסופו של דבר גם הפיזיקה משחקת תפקיד כמו שהבחור מעליי אמר

בנאדם שיתנדנד על מוט מתח(בחוזקה או לא בחוזקה תאמרו לי אתם מה יש) ויחליט לעצור את עצמו ברגע ולעבור למצב "dead hang". יש "חיה" כזאת?

ומשקל גבוה זה יתרון או חולשה? מצד אחד בנאדם עם מסה כבדה יותר שאמור להיות יותר כבד לעצור
ומצד שני בגלל המשקל הגבוה הוא יותר ימשך למטה(למצב טבעי) מאשר אותו אדם קל.

*כמו שבטח הבנתם הברזתי המון מהשיעורים ואין לי מושג על מה אני מדבר, רק רציתי לכוון אתכם למה התכוונתי

נניח מבחינת שני בני אדם בעלי אותו מסת שריר, האחד מסתו 50 קילו והשני 100. מאחר והכוח הפועל על האדם בסיבוב על המתח הוא כוח הכובד בלבד, (כווקטור) וכוח הכובד תלוי באופן ישיר במסה, אז הכוח הפועל על האדם הכבד גדול פי 2 מהכוח על האדם בעל המשקל הקל. אבל התאוצה שלהם תהיה שווה, משום שגם התאוצה תלויה במסה.

ובמשוואת הכוחות f=ma ניתן לראות שהמסה לא רלוונטית לתאוצה בתנועה בהשפעת כוח הכובד בלבד.

מאינטואציה הייתי אומר שהתאוצה לא רלוונטית במקרה הזה, משום שברגע שהאדם יתגבר על הכוח השקול בציר המשיקי לסיבוב שלו על המתח. הוא ייעצר לאחר זמן מה..

לכן להיות הרבה משקל ללא הרבה מסת שריר במקרה הזה זה חיסרון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית