הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עם 18% שומן אפשר להמשיך במסה או לעבור לחיטוב?

• פותח/ת השרשור r10
  • פורסם בתאריך

r10

משתמש מתחיל
25
6
נק' מוניטין:
6
25
6
אני מתאמן 10 שנים לסירוגין ועכשיו יותר רציני, אני במסה כבר 3 חודשים, עושה תוכנית של 8 שבועות, 4 פעמים בשבוע ויום אירובי. (הארכתי את התוכנית בחודש נוסף) קישור לתוכנית: תכנית אימון לכוח - 8 שבועות של ברזל | וואן בודי - אתר הכושר של ישראל אחוז שומן: 18%. משקל 71/ 1.68. יהיה אחלה אם מישהו ימליץ לי על תוכנית אימון והאם עם 18% שומן, אני יכול להמשיך במסה במקום לעבור לחיטוב? אני מתאמן בבית עם משקולות חופשיות, ספסל כושר ומתח. חדש בכל מה שקשור למסה, אז אם צריך להוסיף עוד פרטים אשמח שתיידעו אותי. נ.ב ב- 3 חודשים אני עולה כל שבוע בין 300 ל- 400 גרם ורואה תוצאות טובות.

התוכנית סבבה.
הייתי ממליץ לך לעשות 6 פעמים בשבוע אם אתה יכול, או אפילו 5. אבל זה בהחלט בסדר גם 4.
פשוט אם תרצה לדחוף את עצמך יותר, אתה יכול.

לגבי מסה וחיטוב.

אין זמן מסוים למסה או לחיטוב, זה תלוי בדבר אחד פשוט, הסיבה.

למה לחטב, או למה מסה? זאת השאלה.

אם יש לך תחרות לשמה אתה צריך להתחטב, לך על זה, אם אתה מרגיש חוסר ביטחון עצמי, או שסתם מתחשק לך להתחטב, תזרום על זה.

אבל אין אחוז שומן ספציפי שבו אמורים להתחטב או להיכנס למסה, זה נטו עניין של טעם ונוחות.

אז תעשה לי טובה, ותחליט מה יותר מתחשק לך לעשות, בלי קשר לכמה אחוז שומן אתה או כמה זמן התאמנת, כי שום דבר לא קשור להחלטה שלך מלבד מה שבא לך.

באחוזים גבוהים העליה היא לטובת השומן עם אתה מנסה לפתח את הגוף.
יורדים ל 10-12 אחוז ועולים לאט חבל סתם להשמין
יש לך מקור לזה?
כי פעם אחרונה שבדקתי, הנושא של יצור טסטוסטרון ברמות שומן כמו שלו לא משתנים כמעט ולכן לא משפיעים בכלל על פיתוח שריר או צבירה או אי צבירת שומן.

אין לזה שום קשר לטסטוסטרון.
ההסתכלות שלך על פיתוח גוף שגויה מהיסוד.
חפש בגוגל bulking at high body fat תפתח קצת עיניים

אין לזה שום קשר לטסטוסטרון.
ההסתכלות שלך על פיתוח גוף שגויה מהיסוד.
חפש בגוגל bulking high body fat תפתח קצת עיניים
חיפשתי, אולי תלמד אותי כמה דברים שאני לא יודע.
מצאתי שאין הבדל, היה קשה לאנשים ב 30% שומן ויותר במעט כי הטסטוסטרון שלהם היה טיפה נמוך, אבל זה כל מה שמצאתי.
אם יש לך משהו אחר להראות לי, אשמח לקרוא.

תנסה לעשות דיאטה אחרי מאסה שהגעת ל30% אתה תאבד את רוב המאסה שצברת ואנסת לעצמך את הבריאות על הדרך עם הזיגז שאתה עושה לגוף.
רגישות לאינסולין לחץ על הלב.
אנשים שעושים את זה בדכ אוכלים מה שרוצים והם כל החיים בלוני מים

תנסה לעשות דיאטה אחרי מאסה שהגעת ל30% אתה תאבד את רוב המאסה שצברת ואנסת לעצמך את הבריאות על הדרך עם הזיגז שאתה עושה לגוף.
רגישות לאינסולין לחץ על הלב.
אנשים שעושים את זה בדכ אוכלים מה שרוצים והם כל החיים בלוני מים
אני מסכים איתך.
אבל איפה ראית שב18% שומן אתה רק תתקדם בשומן אם אתה בפלוס קלורי?

חיפשתי, אולי תלמד אותי כמה דברים שאני לא יודע.
מצאתי שאין הבדל, היה קשה לאנשים ב 30% שומן ויותר במעט כי הטסטוסטרון שלהם היה טיפה נמוך, אבל זה כל מה שמצאתי.
אם יש לך משהו אחר להראות לי, אשמח לקרוא.
תחפש על הקשר בין אסטרוגן לתאי שומן, אחוז שומן בגברים וארומטיזציה וכמובן איך אסטרוגן משפיע על צבירת שומן. אם אתה כבר יודע אז הנה רמז כבד.

תחפש על הקשר בין אסטרוגן לתאי שומן, אחוז שומן בגברים וארומטיזציה וכמובן איך אסטרוגן משפיע על צבירת שומן. אם אתה כבר יודע אז הנה רמז כבד.
זה בדיוק מה שרשמתי למעלה.
ראיתי מאמרים שמראים שתאי שומן גורמים לטסטוסטרון להפוך לאסטרוגן ובכך מפריעים לעלות בשריר.

אבל באותם מאמרים ציינו שמדובר באחוז מאוד גבוה של שומן.
ובאפילו 20% שומן ויותר לא היה שינוי משמעותי בטסטוסטרון, ולכן זה לא רלוונטי.

אבל אני אשמח לראות מאמר שאומר אחרת.

שוב ההנחה שגויה מהיסוד.
גם על חומרים אתה תמשיך לעלות מעל 20% העלייה תהיה לטובת השומן וזה עם חומרים.
כשאתה טבעי אתה פשוט הופך לשמן וחזק או יותר גרוע לשמן וחלש כי גם להתאמן לא יודע בנוסף לתזונה.

זה בדיוק מה שרשמתי למעלה.
ראיתי מאמרים שמראים שתאי שומן גורמים לטסטוסטרון להפוך לאסטרוגן ובכך מפריעים לעלות בשריר.

אבל באותם מאמרים ציינו שמדובר באחוז מאוד גבוה של שומן.
ובאפילו 20% שומן ויותר לא היה שינוי משמעותי בטסטוסטרון, ולכן זה לא רלוונטי.

אבל אני אשמח לראות מאמר שאומר אחרת.
כמות הטסט לא מושפעת! האסטרוגן פשוט הורמון שעוזר לתאי שומן לעשות פרוליפרציה (גם שריר אבל בגלל שהבן אדם שמן יש יותר ארומטזציה ואז יש שיפט לעבר סינתזת שומן)

כמות הטסט לא מושפעת! האסטרוגן פשוט הורמון שעוזר לתאי שומן לעשות פרוליפרציה (גם שריר אבל בגלל שהבן אדם שמן יש יותר ארומטזציה ואז יש שיפט לעבר סינתזת שומן)
יש לך מקור?
או שזה מיוסי יד 50.

יש לך מקור?
או שזה מיוסי יד 50.
למדתי את זה בקורס אנדקורינולוגיה בתואר הראשון שלי.
Central Effects of Estradiol in the Regulation of Adiposity
Oestrogen signalling in white adipose progenitor cells inhibits differentiation into brown adipose and smooth muscle cells

השני קצת יותר מתקדם ומראה שאסטרוגן מעודד יותר שומן לבן מאשר שומן חום (מניח שאתה יודע את ההבדל).

למדתי את זה בקורס אנדקורינולוגיה בתואר הראשון שלי.
Central Effects of Estradiol in the Regulation of Adiposity
Oestrogen signalling in white adipose progenitor cells inhibits differentiation into brown adipose and smooth muscle cells

השני קצת יותר מתקדם ומראה שאסטרוגן מעודד יותר שומן לבן מאשר שומן חום (מניח שאתה יודע את ההבדל).
אם הבנתי נכון, המחקר נעשה כשהזריקו אסטרוגן לנבדקים.
ברגע שאתה מזריק אסטרוגן יהיה לך הרבה יותר אסטרוגן בגוף ממה שיש לבחור ב18% שומן.

לכן קשה להרגיש שזה כזה רלוונטי להוכיח שגם ב18% שומן יהיו הבדלים מספיק משמעותים באסטרוגן.

אם הבנתי נכון, המחקר נעשה כשהזריקו אסטרוגן לנבדקים.
ברגע שאתה מזריק אסטרוגן יהיה לך הרבה יותר אסטרוגן בגוף ממה שיש לבחור ב18% שומן.

לכן קשה להרגיש שזה כזה רלוונטי להוכיח שגם ב18% שומן יהיו הבדלים מספיק משמעותים באסטרוגן.
מנגנון זה מנגנון, יש לך יותר אחוז שומן זה אומר יותר תאי שומן זה אומר יותר ארומטזציה (טסט שהופך לאסטרו). הגוף מגיע לשווי משקל מעלה את הטסט ויש רמה קבועה (גבוהה יותר!) של אסטרו... כמות תאי השומן עושה הבדל (ההבדל קיים).

מנגנון זה מנגנון, יש לך יותר אחוז שומן זה אומר יותר תאי שומן זה אומר יותר ארומטזציה (טסט שהופך לאסטרו). הגוף מגיע לשווי משקל מעלה את הטסט ויש רמה קבועה (גבוהה יותר!) של אסטרו... כמות תאי השומן עושה הבדל (ההבדל קיים).
קשה להאמין שכמה אחוזי שומן יעשו הבדל באמת.
עברנו על הדיון הזה פעם בפורום.
אולי @frozen יכול לשפוך קצת אור על זה.

לדעתי האישית ומנסיוני,מתחת ל23-25 אחוז אין מה לחשב בכלל ארומטיזציה ואסטרוגן.
אני עובד עכשיו ואין לי זמן לדבר על מנגנוני פעולה ומכניזם אבל בקצרה,אסטרוגן וטריגלצרידים אכן עובדים בקשר הדוק לטוב ולרע אבל באמת חושב שזה התעסקות מיותרת מתחת לאחוזי שומן שציינתי

אלון זה דעה אישית שלו בלי ביסוס
בנאדם עם תואר שופך עליך מידע ואתה 😣
בנאדם שמן 18% במקום להגיד לו לסגור את הפה ולעשות אירובי הכל הפוך פה פורום סומואים​

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית