הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בוקס סקוואט VS סקוואט

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
ראיתי שגם ברוקס קוביק וגם לואי סימונס דיברו בשבחו של הבוקס סקוואט כתרגיל שבונה מסה, כוח וברוטליות ושניהם הגבילו את השימוש בו למתקדמים מבחינת המשקל, ואני שואל למה זה?
הרי אם בוקס סקוואט גם מפתח מסה וגם מפתח כוח כמו סקוואט רגיל רק שבניגוד אליו הוא מפתח כוח ממצב של "אפס" כמו בדדלפיט שמצב זה נפוץ הרבה יותר ביום יום, האם לא יהיה נכון לאדם שלא מעוניין להתחרות אלא רק להיות חזק יותר להשתמש בבוקס סקוואט כתרגיל ראשי?
אם לא למה?
הכוונה בבוקס סקוואט היא לכל תרגיל שמתחיל ממצב "מת"

אתה יכול להראות לי איפה נאמר ש box squat הוא תרגיל מתקדם שלא למתחילים?

לדעתי דווקא ההפך אבל אם לואי הגדול אמר..

ראיתי שגם ברוקס קוביק וגם לואי סימונס דיברו בשבחו של הבוקס סקוואט כתרגיל שבונה מסה, כוח וברוטליות ושניהם הגבילו את השימוש בו למתקדמים מבחינת המשקל, ואני שואל למה זה?
הרי אם בוקס סקוואט גם מפתח מסה וגם מפתח כוח כמו סקוואט רגיל רק שבניגוד אליו הוא מפתח כוח ממצב של "אפס" כמו בדדלפיט שמצב זה נפוץ הרבה יותר ביום יום, האם לא יהיה נכון לאדם שלא מעוניין להתחרות אלא רק להיות חזק יותר להשתמש בבוקס סקוואט כתרגיל ראשי?
אם לא למה?
הכוונה בבוקס סקוואט היא לכל תרגיל שמתחיל ממצב "מת"
אני מתחנן ממך למחוק את המושג "מצב נפוץ הרבה יותר ביום יום". זה שטות שאין כדוגמתה. אם יש לך סקוואט 250, תהיה בטוח שיש לך בוקס לפחות 200, וביום יום תצליח להרים גם כן מקררים (אני לא יודע מה איתך, אבל זה לא חלק מהיום יום שלי להרים מקררים).

אני לא יודע מאיפה נולד הטענה הדיבילית שיש תרגיל יותר טוב בגלל שזה "כוח ביום יום". אני לא יודע מה איתך, אבל ביום יום שלי לא התבקשתי להרים שום חפץ כבד, ואם יבקשו ממני כנראה שאסרב כי אני תמיד גמור ולא מסוגל לזוז בגלל האימון שלי.

היופי אצל ברוקס קוביק ולואי סימונס, שהם מפתחים כוח כללי, המתאמנים על פי שיטתם יכולים להיות מאוד טובים גם בפרס ותרגילים מוזרים, וגם להרים חבית מים כבד או שק חול ששוקל 100 ק"ג.
זה מגניב וזה מרשים, אבל זה לא יותר נצרך ביום יום מאשר סקוואט פשוט, אם אתה לא הסוחב המים של העירה שלך.

אם מדברים על בוקס סקוואט אי אפשר שלא להזכיר את פוער הפיות הצדיק שנתן שאו למדינה הקטנה שלנו עם הסקוואט האגדי שלו. הרי הוא ידוע בתחביבו להתפרע על התרגיל הזה.

אין כמעט תוכנית ממנו בלי הבוקס סקוואט.
זה מעט שונה מהדרכים האחרות לעשות בוקס, כי אם אני זוכר נכון, לואי סימונס מציע ליפול עם הבוקס או רק לגעת, בשונה מהצדיק שממליץ להתיישב בעדינות, ולחכות שניה לפני שמתפרצים בעליה. זה תרגיל שמשחרר את ה"קפיץ" ומקשה מאוד לעלות ממנו.

כמו כל תרגיל עצירה, אם הטכניקה לקויה, סיכוי פציעה גבוה יותר מאשר תרגיל ללא עצירה לדעתי, אבל בזכות הקושי שבתרגיל, המשקל נמוך יותר ודי בטוח לשימוש.

למה לא כולם עושים את זה?
- כי קשה להם לראות משקל נמוך יותר ב10-20% על המוט.
- כי חסר להם ידע.
- כי אין להם מאמן פצצה כמו הצדיק.

אי אפשר לעבוד בוקס להיפוטרופיה, זה מעולה לעצימות וטוב גם לנפח. רוב הסקוואטרים שאולי אתה מכיר הם אוהבים היפוטרופיה או שלא מבינים בשקל איך לבנות נפח מעבר לחזרה אחת של חמש חזרות.

ועצימות שלהם זוועה מבחינת תכנון וטכניקה.

הסיבה שבוקס לא תיתן למתחילים היא מהסיבה שאלחנן ציין, הבוקס מעט שונה מסקוואט רגיל או ווריאציות שלו, וכדי לדעת איך לעשות משהו שונה מהרגיל בצורה טובה, אתה קודם כל צריך לדעת איך לעשות את התרגיל המקורי בצורה טובה מאוד, אחרת אתה מכניס הרגלים רעים ועלול להיפצע

• פותח/ת השרשור
א) כאשר אמרתי "נפוץ ביום יום", הכוונה למצב של התחלת פעולה ללא "טעינה " לפני (אלחנן)
ב) למה בוקס סקוואט לא טוב למסת שריר?

א) כאשר אמרתי "נפוץ ביום יום", הכוונה למצב של התחלת פעולה ללא "טעינה " לפני (אלחנן)
לא אם אתה מנסה לזרוק מקרר. לך תדע, לפעמים החיים מביאים הפתעות 😉. במצב כזה תצטרך להתחיל משלב הטעינה לפני הירידה וההתפרצות.
ב) למה בוקס סקוואט לא טוב למסת שריר?
כי זה קשה לעבוד היפוטרופיה עם בוקס, זה גומר לך את האוויר. זה כמו פאוז סקוואט ל10 חזרות.
כל תרגיל עצירה קשה מאוד בחזרות גבוהות ולמסה.

תרגילי עצירות מעולות לחזרות נמוכות ועצימות בעיקר. אבל כמו שאתה רואה, הצדיק השתמש בו בנפח פסיכי עם תוכנית קורטה.

ה2 סנט שלי
בוקס סקוואט תרגיל מצויין. הבעיה והיתרון שלו, שהוא מנטרל את ה"סטרץ' רפלקס" ומאפשר לך להרים עשרות אחוזים פחות מסקוואט רגיל. אם המטרה להתחזק, צריך להרים משקלים כבדים. אם אתה מצליח להרים בוקס סקוואט של 200 ק"ג, אתה חזק ככה או ככה, אבל אם אתה נתקע דיי מהר על איזור ה100 ק"ג, עדיף להיצמד לסקוואט הרגיל ולהעלות איתו משקלים, ולהשתמש בבוקס סקוואט כתרגיל עזר בשלב מאוחר יותר, לאחר שבנית את הכוח עם הסקוואט הרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית