הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בחיבור בין האמה לזרוע - אחרי שעשיתי אימון אחרי הרבה זמן שלא

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אממ איך אני אסביר את זה.

ראשית, לא התאמנתי איזה שנה+ בערך,חוץ ממה שאפרט תכף: עשיתי ריצות ואימונים לפני הקורונה, התחלתי לחזור, ואז הפסקתי בגלל המצב לצערי ובגלל משהו קטן ברגל ( היה לי דלקת, גיליתי שיש לי ברגל סוג של פלטפוס וקניתי מדרסים והכל תקין כעת ).

שנית, עשיתי ריצה לפני שבוע וחצי בערך, בלי אימון של פלג הגוף העליון כי הייתי צריך למהר, היה תקין.

שלישית, עשיתי ריצה ביום שבת הזה, עשיתי אימונון קטן לפלג גוף העליון, מתיחות והכל ( אני משקיע בזה ממש- חייב ), רק 3 סטים שכיבות שמיכה ו3 זה כמו תרגיל כזה שעוזר למתח. ( לפני זה הריצה כמובן ).

בעיקרון, אחרי האימון מרפק שמאל שלי באזור של החיבור ( תנסו להבין איפה זה, ממש איפה שמקפלים את היד ), היה לי שם כאבים והיה לי קשה לישר את היד.
מניסיון של אימון של לפני מלא שנים, אם לא הייתי מתאמן והייתי חוזר אחרי הרבה זמן, ברור, יכול להיות שהשריר נתפס, אבל שזה מגיע למצב של כאבים כבר 4יום ולא עובר לי, ועדיין קשה לי ליישר את היד אני די מפחד על הזרוע... אני רציתי לעשות אימון אתמול, וויתרתי, גם היום אני נראה לי אוותר...

מרחתי משחות וכו' ועדיין כואב... זה לא נפוח או משהו.

מה אתם אומרים? ניסיתי בבית לעשות חימום לראות אולי במהלך אימון זה יעבור, זה לא... אז בגלל זה אני לא הולך להתאמן וממש לא רוצה לסכן את היד כרגע.

בד"כ שנתפס שריר, יום,יומיים, גג שלוש, ככה היה לי כל החיים שהתאמנתי בפעם הראשונה אחרי הרבה זמן, גם הרגל בהתחלה נתפסה, עברה אחרי יומיים, מרפק ימין הוא סבבה ( ואני גם ימני, לא שזה קשור, אבל מציין ).

מישהו מכיר אולי מתיחות שאפשר לעשות לאזור הזה?

עריכה: שכחתי לציין, באזור שבו תפוס לי המרפק - החיבור כאילו, אז שם הוא קשה יחסית, למרות שזה טבעי שכשהוא תפוס, אבל עדיין.. 4 יום....

נערך לאחרונה:
אתה מדבר על החלק הפנימי של המרפק?
אם כן עובר שם גיד הבייספס, אישית יש לי קרע בכתף ואני סובל במאמץ
מכאבים חזקים איפה שאתה מתאר.

בכל מקרה במידה וכואב מאוד אין שום היגיון בלהמשיך להתאמן בלי לבדוק את העניין.

תחכה לתגובות של עוד אנשים, ובכללי עדיף שתיוועץ באיש מקצוע.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על החלק הפנימי של המרפק?
אם כן עובר שם גיד הבייספס, אישית יש לי קרע בכתף ואני סובל במאמץ
מכאבים חזקים איפה שאתה מתאר.

בכל מקרה במידה וכואב מאוד אין שום היגיון בלהמשיך להתאמן בלי לבדוק את העניין.

תחכה לתגובות של עוד אנשים, ובכללי עדיף שתיוועץ באיש מקצוע.

סגור, והעלתי תמונה בערך של האזור, לא מרפק טניס, כאילו בחלק החיצוני , לא הפנימי, איפה שמשתמשים ביד נגיד שעושים חניקה חח, לא יודע איך לתאר את המיקום, לא מוצא תמונה טובה

עריכה: אני מאמין שיעבור לי תוך כמה ימים ( מקווה), אבל אני רוצה לחזור להתאמן, עד שכבר חזרתי... אחרי זה אם אתאמן שוב, זה יקרה לי מחדש כי אחרי שבוע וחצי בלי אימון, הגוף שלי נתפס כמו לא יודע מה ברגע שאחזור להתאמן

קבצים מצורפים

• IMG_20200520_152432.png
    IMG_20200520_152432.png
    KB 71.9 · צפיות: 197
אסור להתאמן על נקודה כואבת, רק סביבה. מאוד חשוב להמשיך להתאמן כדי להתאושש, אך לא כשכואב.

לדעתי כלל חשוב בהתאוששות, זה שהתאוששות אקטיבית יותר חשובה ומועילה מהתאוששות פסיבית. ברור שלנוח ולא להתאמן יעזרו לך להתאושש, אך תתאושש יותר מהר אפילו אם תעשה פעולות מעודדי התאוששות.

היעדר פעולות מעודדי התאושות ביום יום, לדעתי הוא הגורם לפציעות.

חוסר שינה, חלבון, וויטמינים ומינרלים, שומן או סתם קלוריות, מים, יותר מידי לחץ הם כולם גורמי פציעות.

התאוששות אקטיבית דורשת שינה טובה, שתית מים, רוגע, ותזונה טובה. מהנסיון שלי, מתאמנים שאלרגים למוצרי חלב מרגישים דלקות וכאבים רבים יותר, אולי זה איכשהו משחק להם במערכת החיסונית או משהו.

ברגע שציינת שהיה לך דלקת שנפתרה ממדרסים, הבנתי שיש כנראה שזה לא הסיבה היחידה שכאב לך ברגל, כנראה שחסר לך התאוששות אקטיבית.
כתבתי קצת על זה כאן פציעות מחוץ למכון

וסתם דרך הגב, יש לא פלטפוס של החיים, אורטופדים היו אוהבים לצלם את הרגל שלי כי הם לא ראו דבר כזה. כל מדרס שחקתי תוך חודש.
אני לא משתמש במדרסים, ואין לי שום כאב.
בשביל פלטפוס לשקול פחות מאוד עוזר (אני אמנם שוקל 90 ק"ג כמעט), ולחזק את השרירים של הברך וכל הרגל, וללמוד ללכת נכון.

אין טעם לפתור כאב נקודתי בלבד, כדאי לרדת לשורש הבעיה ולבדוק למה נגרם הכאב מלכתחילה.

• פותח/ת השרשור
אסור להתאמן על נקודה כואבת, רק סביבה. מאוד חשוב להמשיך להתאמן כדי להתאושש, אך לא כשכואב.

לדעתי כלל חשוב בהתאוששות, זה שהתאוששות אקטיבית יותר חשובה ומועילה מהתאוששות פסיבית. ברור שלנוח ולא להתאמן יעזרו לך להתאושש, אך תתאושש יותר מהר אפילו אם תעשה פעולות מעודדי התאוששות.

היעדר פעולות מעודדי התאושות ביום יום, לדעתי הוא הגורם לפציעות.

חוסר שינה, חלבון, וויטמינים ומינרלים, שומן או סתם קלוריות, מים, יותר מידי לחץ הם כולם גורמי פציעות.

התאוששות אקטיבית דורשת שינה טובה, שתית מים, רוגע, ותזונה טובה. מהנסיון שלי, מתאמנים שאלרגים למוצרי חלב מרגישים דלקות וכאבים רבים יותר, אולי זה איכשהו משחק להם במערכת החיסונית או משהו.

ברגע שציינת שהיה לך דלקת שנפתרה ממדרסים, הבנתי שיש כנראה שזה לא הסיבה היחידה שכאב לך ברגל, כנראה שחסר לך התאוששות אקטיבית.
כתבתי קצת על זה כאן פציעות מחוץ למכון

וסתם דרך הגב, יש לא פלטפוס של החיים, אורטופדים היו אוהבים לצלם את הרגל שלי כי הם לא ראו דבר כזה. כל מדרס שחקתי תוך חודש.
אני לא משתמש במדרסים, ואין לי שום כאב.
בשביל פלטפוס לשקול פחות מאוד עוזר (אני אמנם שוקל 90 ק"ג כמעט), ולחזק את השרירים של הברך וכל הרגל, וללמוד ללכת נכון.

אין טעם לפתור כאב נקודתי בלבד, כדאי לרדת לשורש הבעיה ולבדוק למה נגרם הכאב מלכתחילה.

בקשר לרגל לא מפריע לי, הייתי רץ מלא בעבר, פשוט שיהיה לי נוח אז שמתי מדרסים רק לכלי ריצה, הייתי גם מתאמן בעבר בלי, נטו לנוחיות ומניעת פציעות.

בקשר ליד מעדיף שלא, אם אני נפצע זה לכל החיים אצלי, אתה בטח תגיד שלא, אבל אתה חא מכיר את הגוף שלי ואת המחלות שיש לי ( חדשות יחסית ורעות, אבל לא נורא - פרטי), אז מעדיף אישית לא להתאמן.
כנל בגלל אורטופדים ומומחים שאמרו לי להמשיך לעבוד בעבודה כלשהי והיה לי משהו בכתף ובגללם יש לי קרע בגיד לכל החיים, עזוב את זה.

בקשר ליד אבל מה אומר לעשות?

בקשר לרגל לא מפריע לי, הייתי רץ מלא בעבר, פשוט שיהיה לי נוח אז שמתי מדרסים רק לכלי ריצה, הייתי גם מתאמן בעבר בלי, נטו לנוחיות ומניעת פציעות.

בקשר ליד מעדיף שלא, אם אני נפצע זה לכל החיים אצלי, אתה בטח תגיד שלא, אבל אתה חא מכיר את הגוף שלי ואת המחלות שיש לי ( חדשות יחסית ורעות, אבל לא נורא - פרטי), אז מעדיף אישית לא להתאמן.
כנל בגלל אורטופדים ומומחים שאמרו לי להמשיך לעבוד בעבודה כלשהי והיה לי משהו בכתף ובגללם יש לי קרע בגיד לכל החיים, עזוב את זה.

בקשר ליד אבל מה אומר לעשות?
אני לא כל כך מבין את מה שכתבת.

אין לי בעיה שתלבש מדרסים, רק שתבין שזה רק מפסיק את הכאב, וכדאי לך לטפל בשורש הבעיה. וזה לדעתי התאוששות נכונה וחיזוק השרירים הנכונים.

אני לא יודע עם איזה מחלה אתה מתמודד, ולמה אתה חושב שפציעה זה לכל החיים. כמעט מכל פציעת ספורט אפשר להתאושש.

אבל אגש לעניין, בקשר ליד, מה לעשות?

1. תישן 8 שעות כל לילה.
  2. תאכל מספיק חלבון.
  3. תאכל מספיק קלוריות.
  4. תאכל יותר פירות וירקות.
  5. תשתה מספיק מים.
  6. תלך לפיזיותרפיסט טוב, ובהמשך למאמן כושר טוב כדי לחזק את השרירים החלשים.

• פותח/ת השרשור
אני לא כל כך מבין את מה שכתבת.

אין לי בעיה שתלבש מדרסים, רק שתבין שזה רק מפסיק את הכאב, וכדאי לך לטפל בשורש הבעיה. וזה לדעתי התאוששות נכונה וחיזוק השרירים הנכונים.

אני לא יודע עם איזה מחלה אתה מתמודד, ולמה אתה חושב שפציעה זה לכל החיים. כמעט מכל פציעת ספורט אפשר להתאושש.

אבל אגש לעניין, בקשר ליד, מה לעשות?

1. תישן 8 שעות כל לילה.
  2. תאכל מספיק חלבון.
  3. תאכל מספיק קלוריות.
  4. תאכל יותר פירות וירקות.
  5. תשתה מספיק מים.
  6. תלך לפיזיותרפיסט טוב, ובהמשך למאמן כושר טוב כדי לחזק את השרירים החלשים.

כן הבנתי שטיפה מחורבש.
אעשה סדר.

1. לכל החיים זה בוודאות, זה רק ניתוח ואסור לי ניתוח, בגלל מה שיש לי. אני לא ארחיב כאן.

2. אני מודע שצריך לחזק, זה מה שעשיתי תמיד. עם הכתף שלי לא עבד לצערי.

3. אימונים אני מבצע רק בריצות וזה, חדר כושר לא אופציה בשבילי ומבקש לא להתייחס לזה.

4. בקשר ליד עדיין, מה אתה ממליץ? האימונים שלי זה נטו בסטריט עם ריצה, ולא אימונים רציניים, ככה בחפיף ( חוץ מבריצה שבזה משקיע).

אתה מכיר אולי מתיחות לידיים? מעדיף בלי אימונים פיזיים כרגע, לא לכל אחד מתאים להתאמן במצב של דלקת ( אם אתה מעוניין להבין למה, תסתכל על אשכולות ישנים אצלי עוד מלפני שנים רבות, תבין מה הבעיה) אם היית יודע מה יש לי היית מבין, אבל לצערי זה פרטי, ההתאוששות שלי יותר קשה מאחרים בגלל זה.

5. עזוב הרגליים, תתיחס רק לידיים, כל השאר תשכח ממה שאמרתי

כן הבנתי שטיפה מחורבש.
אעשה סדר.

1. לכל החיים זה בוודאות, זה רק ניתוח ואסור לי ניתוח, בגלל מה שיש לי. אני לא ארחיב כאן.

2. אני מודע שצריך לחזק, זה מה שעשיתי תמיד. עם הכתף שלי לא עבד לצערי.

3. אימונים אני מבצע רק בריצות וזה, חדר כושר לא אופציה בשבילי ומבקש לא להתייחס לזה.

4. בקשר ליד עדיין, מה אתה ממליץ? האימונים שלי זה נטו בסטריט עם ריצה, ולא אימונים רציניים, ככה בחפיף ( חוץ מבריצה שבזה משקיע).

אתה מכיר אולי מתיחות לידיים? מעדיף בלי אימונים פיזיים כרגע, לא לכל אחד מתאים להכאיב לגוף עד שיעבור, אם הייתה יודע מה יש לי הייתה מבין, אבל לצערי זה פרטי, ההתאוששות שלי יותר קשה מאחרים בגלל זה.

5. עזוב הרגליים, תתיחס רק לידיים, כל השאר תשכח ממה שאמרתי
בכלל לא התיחסת לאף אחד מהעיצות שנתתי לך.

אני לא חושב שמתיחות יעזרו לך, אני חושב שמדטציה ושינה טובה יעזרו לך הרבה יותר.

אתה מנסה למצוא פיתרון לבעיה מסוימת, אבל מתעלם מהעיצה.

אני טוען שהרגלי חיים זה הכי חשוב, ואתה אומר "איך נסתדר בלי לשנות הרגלי חיים?".

אז דבר ראשון, הרגלי חיים נכונים זה מספר אחד. כל דלקת וכל כאב בגוף צריך את העזרה של מערכת החיסונית שלך שמורכב מהמזון שלך, ומתפתח בשינה שלך וזז בגוף בעזרת הנוזלים שאתה אמור לשתות. בנוסף, לחץ משבש את המהלך הטבעי של הגוף, זה מפריש אדרנלין בשפע, ומדכא את מערכת החיסונית.

או בקיצור, תמיד הרגלי חיים זה הדבר הראשון והכי חשוב.

בקשר למחלת רקע, אני מכבד ולא חופר לך עליו. לי גם יש מחלה כרונית ברקע שלי. אני אובחנתי כחולה קרוהן. זה לא אומר שאני מסכן ולא יכול לשנות את הרגלי החיים שלי, או שאני צריך לסבול מכאב. זה אפילו לא עוצר ממני להתחרות בפאוורליפטינג ולהרים משקלים חמודים.

בזכות הרגלי חיים, אני לא סבלתי מקרוהן כבר כמה שנים ולא נוטל תרופות.

אני לא מבין למה בכל פציעה מנסים תוכנית או אימון או מתיחה חדשה, במקום שינויי אורח חיים שבאמת עובדים.

תאמין לי, תתפרע על יוגה וטאי צ'י, זה יעזור לך הרבה יותר, כי זה ישפיע על הנפש שלך בנוסף.

אם אתה מחפש מאמן טאי צ'י מעולה, ובמקרה אחד האנשים הכי חזקים בארץ, אני אפנה אותך ל"צדיק".

• פותח/ת השרשור
בכלל לא התיחסת לאף אחד מהעיצות שנתתי לך.

אני לא חושב שמתיחות יעזרו לך, אני חושב שמדטציה ושינה טובה יעזרו לך הרבה יותר.

אתה מנסה למצוא פיתרון לבעיה מסוימת, אבל מתעלם מהעיצה.

אני טוען שהרגלי חיים זה הכי חשוב, ואתה אומר "איך נסתדר בלי לשנות הרגלי חיים?".

אז דבר ראשון, הרגלי חיים נכונים זה מספר אחד. כל דלקת וכל כאב בגוף צריך את העזרה של מערכת החיסונית שלך שמורכב מהמזון שלך, ומתפתח בשינה שלך וזז בגוף בעזרת הנוזלים שאתה אמור לשתות. בנוסף, לחץ משבש את המהלך הטבעי של הגוף, זה מפריש אדרנלין בשפע, ומדכא את מערכת החיסונית.

או בקיצור, תמיד הרגלי חיים זה הדבר הראשון והכי חשוב.

בקשר למחלת רקע, אני מכבד ולא חופר לך עליו. לי גם יש מחלה כרונית ברקע שלי. אני אובחנתי כחולה קרוהן. זה לא אומר שאני מסכן ולא יכול לשנות את הרגלי החיים שלי, או שאני צריך לסבול מכאב. זה אפילו לא עוצר ממני להתחרות בפאוורליפטינג ולהרים משקלים חמודים.

בזכות הרגלי חיים, אני לא סבלתי מקרוהן כבר כמה שנים ולא נוטל תרופות.

אני לא מבין למה בכל פציעה מנסים תוכנית או אימון או מתיחה חדשה, במקום שינויי אורח חיים שבאמת עובדים.

תאמין לי, תתפרע על יוגה וטאי צ'י, זה יעזור לך הרבה יותר, כי זה ישפיע על הנפש שלך בנוסף.

אם אתה מחפש מאמן טאי צ'י מעולה, ובמקרה אחד האנשים הכי חזקים בארץ, אני אפנה אותך ל"צדיק".

לא צריך הכל טוב, שמע אני אדבר איתל בפרטי רגע, זה סבבה? אני אספר לך שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית