הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשים קרח אחרי כל אימון - כדאי? (התאוששות)

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
היי, זה לא בהכרח לפציעה, אלא יותר להתאוששות.
אני הבנתי שאסור לשים קרח למשך תקופה ארוכה כי אז הקרח לא רלוונטי ואם יש פציעות, אז זה גם מאט את ההחלמה.
האם זה נכון?

בעבר כששמתי קרח, זה עזר לי מאוד ועשה לי פלאים (בדגש על הברכיים, שם שמתי, בפיקה כאילו).
אחרי אימון אני עושה הליכה מהירה ואני מתחיל להרגיש, יותר כנראה מרגיש עומס מאשר דלקת, אבל רוצה לשים קרח כי זה עוזר לי להתאושש בצורה מדהימה.

אני כבר 3 שבועות נקי מקרח ורק היום התחלתי להרגיש אחרי המון זמן את העומס בברך.
בעיקרון אני מאמין שהקרח לא חובה ואני אסתדר גם בלי זה, אבל בלי קשר זה "כיף" לשים את זה.

האם זה בסדר לשים קרח תמיד או שצריך לעשות נניח שבועיים כן שבועיים לא או משהו בסגנון?

זה טוב לפציעות כי זה מפחית דלקות ומפחית כאב. קרח לא עוזר בשביל התאוששות, הוא כנראה דווקא מעכב אותו.
אם אתה מרגיש עומס על הרגליים אולי זה הזמן לפתח את השרירים שם, במקרה והם לא מפותחים.

אני הבנתי שאסור לשים קרח למשך תקופה ארוכה כי אז הקרח לא רלוונטי ואם יש פציעות, אז זה גם מאט את ההחלמה.
קרח מכווץ את כלי הדם וגורם לפחות דם להגיע לרקמה. זה יכול לעזור כשיש טראומה ואז המטרה היא להפחית נפיחות או תגובת יתר של הגוף לפציעה. בזמן רגיל של התאוששות בין אימונים ושאין פציעה - שימוש קבוע בקרח מפחית את הזרימת דם וכתוצאה מזה ההתאוששות מהאימון יכולה להיפגע.

האם זה בסדר לשים קרח תמיד או שצריך לעשות נניח שבועיים כן שבועיים לא או משהו בסגנון?
מתאמן בריא ובלי פציעה לא אמור להרגיש כאבים בברכיים. עדיף לבדוק מה הגורם לכאב ולפתור את המקור.

אני כבר 3 שבועות נקי מקרח ורק היום התחלתי להרגיש אחרי המון זמן את העומס בברך.
מה השתנה באימון האחרון? איזה סוג אימון? העלת את המרחק\נפח\משקל? ניסית תרגיל חדש או טכניקה חדשה?

תבדוק את הטכניקה שלך ותוריד את העומס עד לרמה שבה אתה יכול להתמיד בלי כאבים. תנהל יומן אימונים שבו אתה רושם מה עשית כל אימון (עבור חדר כושר לכל תרגיל - משקל,סטים,חזרות. עבור ריצה - לכל מקטע זמן,מרחק). אם כואב אחרי אימון - תוריד עומס. אם עברו כמה אימונים ואין כאב - רק אז אתה יכול להעלות עומס.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם, אז העומס קצת הרגיש האמת בגלל ההליכה הארוכה בהליכון, אז כנראה שאוריד קצת מהעומס שם, יכול להיות שגם האימון רגליים וביחד עם ההליכה להמון זמן די עשתה לי את זה, באימון האחרון העליתי את הקמ"ש בהליכון, אז אני אחזיר למה שהיה לפני זה.

ולגבי הקרח, אז מעולה, לא אשים את זה, אלא אם כן יהיה לי דלקת בהמשך, אבל כרגע לא 😃

תודה רבה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית