הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השקעה נזילה

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני חייל לקראת שחרור וכרגע יש לי בערך 20 אלף שקל פלוס מענק יהיה לי כבר 35 ואני מעוניין להשקיע אותם, אני משתחרר עוד חודשיים ומתכנן לעבוד ישר אחרי השחרור ולחסוך כסף לקראת הטיול הגדול שיקרה בערך עוד שנה, הבנתי שיש כל מיני השקעות בחברות ביטוח קרנות גמל אג"חים ועוד כל מיני שמות שאין לי באמת מושג מה זה אומר רק יודע שאני יכול לקבל תשואה של 5-10 אחוז בשנה בסיכון די נמוך (אני טועה?)
עכשיו אני רוצה להשקיע במסלול פתוח שבו אוכל פשוט להכניס כל חודש את המשכורת שלי ולהוסיף לסכום שיצבור ריבית ובנוסף שאני אוכל למשוך ממנו כסף במקרה שאני אצטרך מזומן (יכול כן להתגמש למסלול שאני אוכל אחרי בערך חצי שנה רק למשוך וכן להוסיף כסף כל חודש אבל לא יותר, כי אני כן אצטרך את הכסף עוד שנה)
עריכה:הבנתי שמה שאני מחפש זה קופות גמל אני צודק? אם כן איפה כדאי להשקיע? איפה דמי הניהול הזולים ביותר? אמרו לי באלטשולר 0.8 זה טוב?

עריכה 2:הסתכלתי וראיתי בעיקר שמור ואנליסט הביאו את התשואות הכי טובות ממליצים עליהם?

נערך לאחרונה:
אסור לאף אחד לייעץ היכן להשקיע אלא אם יש לו רישיון של יועץ השקעות אחי.

בכל מקרה אתה יכול להכנס לקבוצות פייסבוק או לפורום "הסולידית" שיש להם יותר ידע בנושאי השקעה מאשר כאן.

אסור לאף אחד לייעץ היכן להשקיע אלא אם יש לו רישיון של יועץ השקעות אחי.

בכל מקרה אתה יכול להכנס לקבוצות פייסבוק או לפורום "הסולידית" שיש להם יותר ידע בנושאי השקעה מאשר כאן.
קופת גמל להשקעה. לא מייעצים לו ספציפית מה לשים.

קופת גמל להשקעה. לא מייעצים לו ספציפית מה לשים.
+1.

אני פחות או יותר הייתי לפני תקופה באותו סיפור כמוך, אך עם סכום כסף גדול יותר. כבר שלושה חודשים שהכסף בילין לפידות. לפי מחקר שוק שעשיתי, המומלצים ביותר הם או ילין לפידות, או אלטשולר שחם. בקשר למסלול השקעה, אתה תמלא שאלון וידבר איתך על זה סוכן שלהם. אני בחרתי במסלול יחסית 'עדין' של עד 20 אחוז מניות, זא שאין מצב שאני פתאום אאבד את כל הכסף שלי באיזה משבר של השוק, והצפי הוא באמת עלייה באחוזים כמו שדיברת עליהם

אתה טועה, עם סיכון נמוך אתה יכול לקבל אולי 1-2 אחוז ריאלי לשנה.
טווח של שנה זה השקעה מאוד קצרה במיוחד בשוק לא יציב, אין דבר כזה תשואה ללא סיכון וסיכון בא עם אחוז מסוים שתפסיד כסף בדיוק ברגע שתצטרך את הכסף(במקרה שלך, שבוע לפני שאתה מתכנן לצאת לטיול הגדול אם קורס כל השוק ב40 אחוז, אכלת אותה), אני אישית הייתי פותח חשבון בפפר שם 10K בקופה ה"נעולה" לשנה ואת השאר בחיסכון יומי(שמציע ריבית הרבה יותר טובה מכל פיקדון יומי בכל בנק).
כמובן לא ממליץ ולא מייעץ.
אם אתה כן רוצה ללמוד ממליץ בחום על הפורום של הסולידית, רק אל תחשוב שתוך פחות משלושה ארבעה חודשים אתה יכול להיות "מומחה".
יש סיבה טובה שמחייבים את כולם לרשום בפרסומות שתשואות עבר לא מעידות על העתיד, כי זה נכון. מה שהיה, היה.

+1.

אני פחות או יותר הייתי לפני תקופה באותו סיפור כמוך, אך עם סכום כסף גדול יותר. כבר שלושה חודשים שהכסף בילין לפידות. לפי מחקר שוק שעשיתי, המומלצים ביותר הם או ילין לפידות, או אלטשולר שחם. בקשר למסלול השקעה, אתה תמלא שאלון וידבר איתך על זה סוכן שלהם. אני בחרתי במסלול יחסית 'עדין' של עד 20 אחוז מניות, זא שאין מצב שאני פתאום אאבד את כל הכסף שלי באיזה משבר של השוק, והצפי הוא באמת עלייה באחוזים כמו שדיברת עליהם

אם דמי הניהול שלהם גבוהים(והם גבוהים...) זה יורד לך מהרווח והתשואות שהם מנסים לייצר, זה לא תורם לך.

אם הם לא מייצרים רווח אבל עדיין מחייבים בדמי הניהול הגבוהים אז בכלל אכלת אותה.

אם דמי הניהול שלהם גבוהים(והם גבוהים...) זה יורד לך מהרווח והתשואות שהם מנסים לייצר, זה לא תורם לך.

אם הם לא מייצרים רווח אבל עדיין מחייבים בדמי הניהול הגבוהים אז בכלל אכלת אותה.
אפשר להגיד את זה על כל מקום. בכ״מ, אצלי יש דמי נהול של 0.7. הבנתי ש- 0.8 זה די הממוצע, וגם ככה בסכומים קטנים מדובר על עשרות שקלים

עריכה 2:הסתכלתי וראיתי בעיקר שמור ואנליסט הביאו את התשואות הכי טובות ממליצים עליהם?

אני נמצא כרגע במור בגלל שהם רכשו בית השקעות שהייתי בו ומקבל את התנאים המועדפים והישנים של אותו בית השקעות אבל זה לא לקופת גמל להשקעה אלא לקרן השתלמות שלי.

הייתי במצב דומה מאוד לשלך עם סכום כסף דומה באותו סטטוס(חייל משוחרר) והדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות עם הזמן והכסף שלך לדעתי זה לקחת קורס בשוק ההון. במקום לקבל מה 8% תשואה שבסכומים שלך זה זעום לגמרי וכנראה לא תרגיש את זה, אתה תוכל להרוויח עשרות ומאות אחוזים, ולא פחות חשוב-יהיה לך עוד מקור הכנסה שתוכל להשתפר ולהיעזר בו לכל אורך החיים.

• פותח/ת השרשור
הייתי במצב דומה מאוד לשלך עם סכום כסף דומה באותו סטטוס(חייל משוחרר) והדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות עם הזמן והכסף שלך לדעתי זה לקחת קורס בשוק ההון. במקום לקבל מה 8% תשואה שבסכומים שלך זה זעום לגמרי וכנראה לא תרגיש את זה, אתה תוכל להרוויח עשרות ומאות אחוזים, ולא פחות חשוב-יהיה לך עוד מקור הכנסה שתוכל להשתפר ולהיעזר בו לכל אורך החיים.
בן דוד שלי עשה שני קורסים כאלה ב20 אלף שקל ורק הפסיד ופרש מהעניין אז לא יודע אם אני מתלהב

שתדעו שרק 4% מהאנשים הפרטיים מרוויחים בשוק ההון. אם זה באמת היה מביא תשואות של עשרות אחוזים כולם היו עושים את זה. עובדה שהרוב מפסידים.

• פותח/ת השרשור
שתדעו שרק 4% מהאנשים הפרטיים מרוויחים בשוק ההון. אם זה באמת היה מביא תשואות של עשרות אחוזים כולם היו עושים את זה. עובדה שהרוב מפסידים.
לפי כל השנים שהיו זה נראה כאילו כמעט כל קופות הגמל הרוויחו

אתם מדברים על דברים שונים. קופות הגמל זה לא אנשים פרטיים. מן הסתם שגוף גדול שמנהל תיקים במיליוני (או יותר) שקלים יהיה עם אחוזי הצלחה יותר גבוהים ממישהו כמוני או כמוך שקרא כמה מאמרים באיזה פורום

העניין עם קופת גמל במסלול שהוא לא מניות, כנראה תרוויח, סיכון נמוך גם כן, אבל בסכומים לא גדולים ולתקופה קצרה, מדובר במעט

• פותח/ת השרשור
אתם מדברים על דברים שונים. קופות הגמל זה לא אנשים פרטיים. מן הסתם שגוף גדול שמנהל תיקים במיליוני (או יותר) שקלים יהיה עם אחוזי הצלחה יותר גבוהים ממישהו כמוני או כמוך שקרא כמה מאמרים באיזה פורום

העניין עם קופת גמל במסלול שהוא לא מניות, כנראה תרוויח, סיכון נמוך גם כן, אבל בסכומים לא גדולים ולתקופה קצרה, מדובר במעט
שמע אם אני שם 50 אלף, וראיתי במסלול מניות זה הגיע ל20 ואפילו 25% תשואה, אבל גם אם נלך על רק 5% זה עדיין 2500 שקל זה סבבה לגמרי מבחינתי בשנה, מממן לי שבוע לאירופה עם החברים

דיברתי על השקעה של אדם פרטי. קופת גמל זה משהו אחר. זה כמו סוג של פנסיה ומרוויחים שם לרוב לטווחים של שנים רבות. כמו שבפנסיה 99% מהמקרים צוברים עשרות אחוזים ככה זה קופות גמל.
שמע אם אני שם 50 אלף, וראיתי במסלול מניות זה הגיע ל20 ואפילו 25% תשואה, אבל גם אם נלך על רק 5% זה עדיין 2500 שקל זה סבבה לגמרי מבחינתי בשנה, מממן לי שבוע לאירופה עם החברים
זה הגיע ל20% תשואה רק ב2019, ותוך 3 חודשים ב2020 כמעט כל הרווח נמחק. כמו שהכסף בא ככה הוא הולך.

• פותח/ת השרשור
דיברתי על השקעה של אדם פרטי. קופת גמל זה משהו אחר. זה כמו סוג של פנסיה ומרוויחים שם לרוב לטווחים של שנים רבות. כמו שבפנסיה 99% מהמקרים צוברים עשרות אחוזים ככה זה קופות גמל.

זה הגיע ל20% תשואה רק ב2019, ותוך 3 חודשים ב2020 כמעט כל הרווח נמחק. כמו שהכסף בא ככה הוא הולך.
ממה שאתה יודע איפה הדמי ניהול הכי נמוכים? אתה גם משקיע בקרנות גמל? הבנתי שזה הדבר הכי טוב שאני יכול כי אני רוצה שהכסף יהיה נזיל כי מתכנן עוד שנה כבר להוציא אותו לטיול הגדול

ללא ספק מה שאתה מחפש זה גמל להשקעה. דמי ניהול בכל החברות הגדולות 0.7-0.9. אני שמתי 70 (שים לב שבגמל השקעה המקסימום הפקדה לשנה הוא 71 אלף ומשהו). הצלחתי להוריד מ- 0.9 ל- 0.8. בחישוב שלי זה יוצא ש- 0.1 אחוז זה 70 שקל לשנה אם יש לך בקופה 70 אלף. ככה שהכי חשוב תלך על מקום עם אמינות ורווחיות טובה. 20 אחוז בשנה זה אם יהיה מזל, הצפי הוא כ- 10 אחוז, וזה גם לא 100 אחוז כמובן. עוד יתרון כמו שאמרת זה כסף בנזיל, ואין עמלת משיכה.

ממה שאתה יודע איפה הדמי ניהול הכי נמוכים? אתה גם משקיע בקרנות גמל? הבנתי שזה הדבר הכי טוב שאני יכול כי אני רוצה שהכסף יהיה נזיל כי מתכנן עוד שנה כבר להוציא אותו לטיול הגדול
שנה זה לא קופת גמל. זה טווח קצר מדי. אתה יכול לשים ל10 שנים נניח ולהפסיד 3 ולהרוויח 7 ובמצטבר הרווחת 20% נניח ב10 שנים גם אם בשנים מסויימות הפסדת. בכל מקרה לא ממליץ לשנה להשקיע בגמל. תוכל לצאת בהפסד. יש גם מס של 25% על הרווח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית