הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השקעה נזילה

שנה זה לא קופת גמל. זה טווח קצר מדי. אתה יכול לשים ל10 שנים נניח ולהפסיד 3 ולהרוויח 7 ובמצטבר הרווחת 20% נניח ב10 שנים גם אם בשנים מסויימות הפסדת. בכל מקרה לא ממליץ לשנה להשקיע בגמל. תוכל לצאת בהפסד. יש גם מס של 25% על הרווח.
עד כמה שאני יודע אין מס :/ אולי אני טועה? אשמח ללמוד

• פותח/ת השרשור
שנה זה לא קופת גמל. זה טווח קצר מדי. אתה יכול לשים ל10 שנים נניח ולהפסיד 3 ולהרוויח 7 ובמצטבר הרווחת 20% נניח ב10 שנים גם אם בשנים מסויימות הפסדת. בכל מקרה לא ממליץ לשנה להשקיע בגמל. תוכל לצאת בהפסד. יש גם מס של 25% על הרווח.
אז איפה כדאי לשים את ה50 שיש לי ואני חוסך? כי בינתיים הם סתם ישכבו בבנק...

אז איפה כדאי לשים את ה50 שיש לי ואני חוסך? כי בינתיים הם סתם ישכבו בבנק...
תלוי בך. אני אישית לא הייתי מוכן לאבד את כל הכסף שלי בעולם הזה (70000), גם אם יש סיכוי שאני ארוויח המון. תלך על מסלול של אגח ומניות עד 10-20 אחוז. זה כבר יש אופציות בכל בית השקעות. אני הייתי ממליץ על אלטשולר שחם או ילין לפידות, אחרי נתונים שקראתי. בסכומים שלך לא הייתי נותן ל- 0.1 אחוז להשפיע על הבחירה... נראה לי דבילי.

בוא נגיד שאם תשים עכשיו חמישים סיכוי סביר שהם יהפכו לבערך 55, שזה נחמד. אולי יותר, ואולי גם פחות, אם כי לא סביר במסלול שהוא רובו לא מניות.

• פותח/ת השרשור
תלוי בך. אני אישית לא הייתי מוכן לאבד את כל הכסף שלי בעולם הזה (70000), גם אם יש סיכוי שאני ארוויח המון. תלך על מסלול של אגח ומניות עד 10-20 אחוז. זה כבר יש אופציות בכל בית השקעות. אני הייתי ממליץ על אלטשולר שחם או ילין לפידות, אחרי נתונים שקראתי. בסכומים שלך לא הייתי נותן ל- 0.1 אחוז להשפיע על הבחירה... נראה לי דבילי.

בוא נגיד שאם תשים עכשיו חמישים סיכוי סביר שהם יהפכו לבערך 55, שזה נחמד. אולי יותר, ואולי גם פחות, אם כי לא סביר במסלול שהוא רובו לא מניות.
דיברתי עם אלטשולר הציעו 0.8 וראיתי את התשואה, למה דווקא שם? במור ובאנליסט התשואות היו הרבה הרבה יותר גבוהות

דיברתי עם אלטשולר הציעו 0.8 וראיתי את התשואה, למה דווקא שם? במור ובאנליסט התשואות היו הרבה הרבה יותר גבוהות
תלוי על אילו נתונים הסתכלת. אני הסתכלתי בטווח של לא שנה-שנתיים אלא בטווח יותר רחב. אבל בוא נגיד שלמקרה שלך גם שתי האופציות האחרות הן כמובן ראויות , בסופו של דבר החלטה שלך.

• פותח/ת השרשור
תלוי על אילו נתונים הסתכלת. אני הסתכלתי בטווח של לא שנה-שנתיים אלא בטווח יותר רחב. אבל בוא נגיד שלמקרה שלך גם שתי האופציות האחרות הן כמובן ראויות , בסופו של דבר החלטה שלך.
תכלס יש הבדל בין המקומות? בתכלס הכל אותו חרא זה לא שלהם יש שיטת קסם ושלהם אין, זה אותו דבר בדיוק כל החברות זה כמו ללכת לקנות ברמי לוי או באושר עד, במקדונלנדס או בורגר קינג, אין באמת הבדל

תכלס יש הבדל בין המקומות? בתכלס הכל אותו חרא זה לא שלהם יש שיטת קסם ושלהם אין, זה אותו דבר בדיוק כל החברות זה כמו ללכת לקנות ברמי לוי או באושר עד, במקדונלנדס או בורגר קינג, אין באמת הבדל
כל חברה זה אנשים שמנהלים ומשקיעים בצורה שונה. אבל ברור שבחברות האלה כולם מקצוענים. בקיצור כל עוד מצאת כמה חברות מובילות, לא חושב שמאוד קריטי. בטח לא לפרק זמן של שנה

שתדעו שרק 4% מהאנשים הפרטיים מרוויחים בשוק ההון. אם זה באמת היה מביא תשואות של עשרות אחוזים כולם היו עושים את זה. עובדה שהרוב מפסידים.

הרוב המפסיד הוא לא סוחר או משקיע בשוק ההון, אלא מהמר בשוק ההון.

ממש לא.
נכון שיש סיכוי מסוים שתפסיד אבל ככל שאתה מתמקצע בזה יותר ולא לתת לרגשות לשלוט בך אלא הראש אז הסיכון יורד.
אוקיי. אני לא רב איתך, אבל אתה שם לב שאתה מסכים איתי. גם להמר בפוקר עם זוג אס כשיש נגדך 2 לב ו-8 תלתן זה השקעה חכמה, סיכון קטן - ועדיין הימור. שום דבר לא מובטח.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. אני לא רב איתך, אבל אתה שם לב שאתה מסכים איתי. גם להמר בפוקר עם זוג אס כשיש נגדך 2 לב ו-8 תלתן זה השקעה חכמה, סיכון קטן - ועדיין הימור. שום דבר לא מובטח.
ההבדל הוא שבהשקעה לטווח הרחוק אתה 99.9999 תרוויח, גם ברצלונה יכולה להפסיד להפועל מרמורק אבל אחרי 1000 משחקים זה יהיה 999-1

ההבדל הוא שבהשקעה לטווח הרחוק אתה 99.9999 תרוויח, גם ברצלונה יכולה להפסיד להפועל מרמורק אבל אחרי 1000 משחקים זה יהיה 999-1
טוב זה כבר זוטות לא אכנס לזה, לא יודע מאיפה הבאת 99.999 אבל נגיד. בכל מקרה אני מבין שיש הסכמה, סמנטיקה פחות מעניינת אותי

שתדעו שרק 4% מהאנשים הפרטיים מרוויחים בשוק ההון. אם זה באמת היה מביא תשואות של עשרות אחוזים כולם היו עושים את זה. עובדה שהרוב מפסידים.
מהסיבה שהרוב המוחלט של האנשים הפרטיים שמשקיע בשוק ההון הוא בלי שום ניסיון ומושג,
אם 100% מהם היו עם קורסים ומעט ידע כנראה שהמספרים היו אחרים לגמרי.

הייתי במצב דומה מאוד לשלך עם סכום כסף דומה באותו סטטוס(חייל משוחרר) והדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות עם הזמן והכסף שלך לדעתי זה לקחת קורס בשוק ההון. במקום לקבל מה 8% תשואה שבסכומים שלך זה זעום לגמרי וכנראה לא תרגיש את זה, אתה תוכל להרוויח עשרות ומאות אחוזים, ולא פחות חשוב-יהיה לך עוד מקור הכנסה שתוכל להשתפר ולהיעזר בו לכל אורך החיים.

קורס בקריאת כדור בדולח יהיה יותר יעיל מהטמטום שמלמדים בקורסים האלה

מהסיבה שהרוב המוחלט של האנשים הפרטיים שמשקיע בשוק ההון הוא בלי שום ניסיון ומושג,
אם 100% מהם היו עם קורסים ומעט ידע כנראה שהמספרים היו אחרים לגמרי.
חחחחחח מה הקשר. זה בנוי כך שמישהו מרוויח על חשבון שמישהו מפסיד. אי אפשר שכולם ירוויחו.

חחחחחח מה הקשר. זה בנוי כך שמישהו מרוויח על חשבון שמישהו מפסיד. אי אפשר שכולם ירוויחו.

לגמרי, בדיוק בגלל זה אי אפשר גם ש96% יפסידו.
וזה לא בהכרח נכון רוב העוסקים הכבדים בשוק ההון הם בכלל מוסדות ולא אנשים פרטיים.

ההתפלגות היא בקושי 20% לשוק הפרטי.

נתחיל מזה שאני ממש לא מומחה, אבל אכתוב כאן את ה2 סנט שלי.

בגדול, ככל שאתה מתכוון להשתמש בכסף לטווח יותר קרוב, ככה ההשקעה שלך צריכה להיות יותר ״סולידית״ ו״בטוחה״.

גם אם נלך על אפיק השקעה של צפי ל%10 בשנה, יש תנודתיות, יכול להיות שעוד חצי שנה אתה בכלל תפסיד כסף, אבל בטווח הארוך הממוצע יהיה סביב %10 בשנה.

העניין הוא, שאם אתה צריך את הכסף עוד 6 חודשים, אתה צריך שעוד 6 חודשים אתה תעשה רווח, או לכל הפחות לא תפסיד.

חשוב להבין שמניות, תעודות סל, קרנות נאמנות וכו׳ ... נגיד אם עושים %12 בשנה, זה לא אומר שכל חודש עושים %1. יש חודשים שמפסידים ויש חודשים שמרוויחים הרבה. לכן חשוב אם אתה מתכנן לטווח קצר יחסית - להשקיע במשהו סולידי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית