הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גרעון קלורי בחיטוב

• פותח/ת השרשור Arilos
  • פורסם בתאריך

Arilos

משתמש מתחיל
69
1
נק' מוניטין:
1
69
1
שלום

אני נמצא כרגע בחיטוב ואני בגרעון קלורי יחסית גדול, השאלה שלי היא האם תהיה פגיעה במסת השריר בגרעון כזה? וזאת בהנחה שאני מתאמן ומרים כבד ואוכל פי 2 חלבון, האם עדיין תהיה פגיעה? למרות שאני מקפיד על כל הכללים?
גובה 1.90 שוקל 110

כמה גדול ?
בעיקרון עדיף שהתהליך יהיה הדרגתי, כדי שהגוף לא ייכנס לסטרס. וזה גם ישמור על התפקוד שלך ביומיום.
הגירעון המומלץ הוא של כ-500 קל' ביום, והירידה המומלצת היא של 0.5-1% ממשקל הגוף שלך בשבוע. אם כי במשקל שלך אפשר גם יותר, לדעתי.
עדיף שיהיה לך גירעון שתוכל לשמור עליו לאורך זמן בתהליך מתמשך, ואם יש תקיעה שתוכל להוריד עוד בקלוריות לפי הצורך.
בדכ אם תרד מהר מדי , אתה תפצה על זה אחרכך ותעלה את הכל חזרה (דיאטת יויו- מכיר?)
ויש משפט שאמא שלי תמיד אומרת - "מה שבא מהר הולך מהר".
אני חושבת שזה תקף להכל בחיים.
אולי חוץ מלאיבר שנכרת. כי זה אמנם קורה בצ'לאאאחחח אבל --- לאמשנה 🥷
אגב, אחלה דרך לרדת במשקל 🤣
פליז תתעלם ממני 😳

• פותח/ת השרשור
כמה גדול ?
בעיקרון עדיף שהתהליך יהיה הדרגתי, כדי שהגוף לא ייכנס לסטרס. וזה גם ישמור על התפקוד שלך ביומיום.
הגירעון המומלץ הוא של כ-500 קל' ביום, והירידה המומלצת היא של 0.5-1% ממשקל הגוף שלך בשבוע. אם כי במשקל שלך אפשר גם יותר, לדעתי.
עדיף שיהיה לך גירעון שתוכל לשמור עליו לאורך זמן בתהליך מתמשך, ואם יש תקיעה שתוכל להוריד עוד בקלוריות לפי הצורך.
בדכ אם תרד מהר מדי , אתה תפצה על זה אחרכך ותעלה את הכל חזרה (דיאטת יויו- מכיר?)
ויש משפט שאמא שלי תמיד אומרת - "מה שבא מהר הולך מהר".
אני חושבת שזה תקף להכל בחיים.
אולי חוץ מלאיבר שנכרת. כי זה אמנם קורה בצ'לאאאחחח אבל --- לאמשנה 🥷
אגב, אחלה דרך לרדת במשקל 🤣
פליז תתעלם ממני 😳

גרעון של כ1000 קלוריות

אם אתה אוכל פי 2 חלבון ובגרעון של אלף קלוריות, כנראה שאתה באחוז שומן מאוד גבוה.
אני מבין שאתה מעוניין לרדת מהר במשקל, ואין בעיה עם גרעון קלורי גדול כל עוד תדע לחזור למיתון ולשמור על משקל מאוזן.
אבל לגרעון גדול מדי יש גם חסרונות שצריך לקחת בחשבון, וזה לא מתאים לכל אחד והרבה נכשלים בסוף.
אני לא יודע מה אחוז השומן שלך וכמה מסת שריר צברת, אבל כדי למזער את הירידה במסת השריר, קל וחומר בחיטוב,
אתה חייב לישון טוב, להתאמן נכון ולצרוך לפחות פי 2 חלבון ממשקל גוף.
לפי דעתי, כדאי להוריד את הגרעון בהדרגה, עד שתגיע למשקל היעד או מראה היעד.
כמובן שהדרך היא ארוכה ובסופה תהיה גם שרירי יותר (בהנחה שאתה מתאמן)
הכל עניין של סבלנות והתמדה בסוף, שיהיה בהצלחה

לדעתי אתה לא תאבד מסת שריר באחוז שומן כזה אם תקפיד על חלבון אימונים ושינה, אבל כנראה שלא תבנה מסת שריר חדשה וזה ידרוש ממך המון כוח רצון להתמיד בגירעון של 1000 כל יום.
כמובן שברגע שתגיע למשקל תקין תצטרך להוריד את הגירעון כדי לא לאבד שריר(לא בהכרח אומר להעלות בקלוריות כי כנראה שבמשקל תקין הניטרלי שלך ממילא יהיה הרבה יותר קטן)

תלוי עד כמה הגירעון גדול. כמובן שיש יצרון בכך שאתה אוכל פי 2 וזה מקל על העניין אבל הגוף תריך גם פחמימה כדי שתיהיה לו אנרגיה ולהימנע מפציעות ושברי מאמץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית