הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גרעון קלורי גדול אבל אין ירידה במשקל

• פותח/ת השרשור dp304
  • פורסם בתאריך

dp304

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני אוכל בין 500 ל 1000 קלוריות ביום משמע שאני בגרעון של לפחות 1500 קלוריות ביום אני שוקל 93.
אמנם אני לא עושה פעילות גופנית.
איך זה יכול להיות שאני כבר חצי שנה לא יורד במשקל?
האם גרעון קלורי שלילי בהכרח יביא לירידה במשקל או שיש יוצאי דופן?
תודה

אין שום סיכוי ששהיית בגרעון קלורי לאורך טווח זמן של חצי שנה, ולא ירדת במשקל.
במלים אחרות - לא ירדת במשקל בטווח הזמן הזה, כי לא היית בגרעון קלורי.

אני אוכל בין 500 ל 1000 קלוריות ביום משמע שאני בגרעון של לפחות 1500 קלוריות ביום אני שוקל 93.
תודה

אין מצב כזה שאתה אוכל מקסימום 1000 קלוריות ביום כבר חצי שנה ולא יורד במשקל

או שאתה לא סופר נכון את הקלוריות, או שאתה לא מחשיב עוד הרבה דברים מסביב

איך לעזאזל אתה שורד על 1000 ק' על משקל 93 קילו? 😵‍💫 נשמע מזעזע. אין מצב בחיים שלא תרד במשקל על כמות קלוריות כל כך נמוכה ושלא לדבר שזה לא בריא בשיט. אתה לא מרגיש סמרטוט? איך אתה מתפקד בכלל? כמו שאמרו מעלי, סביר להניח שאו שאתה לא מחשב נכון בכלל או שאתה מתפרע בסופשים..

.
איך לעזאזל אתה שורד על 1000 ק' על משקל 93 קילו? 😵‍💫

הוא לא היה בגרעון קלורי.
זה שהוא חושב שהוא צרך בממוצע 500-1000 קלוריות ביום, זו בדיוק הפואנטה.
הוא לא סופר קלוריות במדויק. אפילו לא קרוב לזה.

• פותח/ת השרשור
אני לא סופר במדויק זה נכון אבל פחות או יותר זה הממוצע. ואני לא פעיל בכלל לא עושה ספורט וכל היום או יושב או שוכב. אבל בוודאות שאני בגרעון של לפחות 1000 קלוריות ולא יורד במשקל כבר תקופה של חצי שנה

500 עד 1000 קלוריות ביום על משקל 93 ק"ג ואתה חי,
זה נס!!!

תוכל לפרט מה אתה אוכל במהלך היום?
כולל נשנושים בין לבין וכו.

היי, התשובה פשוטה, אתה לא אוכל בין 500 ל-1000 קלוריות.
אני לא יודעת כמה בפועל אתה אוכל, אבל אם אתה לא יורד במשקל אז אתה לא בגירעון קלורי.

כן, גירעון קלורי/ מאזן קלוריות שלילי (זה אותו הדבר) בהכרח יביא לירידה במשקל ואין יוצאי דופן.

בכל מקרה, חשוב לציין שלמרות שאתה לא אוכל 500-1000 קלוריות בפועל, זו לא כמות קלוריות סבירה לרוב האוכלוסייה, בטח שלא לאדם ששוקל 93 ק"ג.
אני לא יודעת מדוע בחרת במספרים הללו, אבל נשמע שחסר לך לא מעט ידע באיך מתבצע בצורה נכונה תהליך של ירידה במשקל.
ממליצה לך לקרוא כאן כדי להבין טוב יותר- המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף.
אופציה נוספת וכנראה טובה יותר תהיה להיעזר באנשי מקצוע שיכווינו אותך ויתאימו לך תוכנית אישית, לפחות בהתחלה.

הסיכוי שאתה צורך את מספר הקלוריות שאתה חושב שאתה צורך הוא אפסי.
אם אין ירידה לאורך זמן במשקל כנראה שאתה לא בגירעון קלורי.
יכולות להיות לזה כל מיני סיבות, יש פירוט כאן:

תזונה ותוספים - אינפוגרפיק - מדוע אנחנו אוכלים מעט ולא יורדים במשקל?

ממליץ לקרוא ולשאול אם לא הבנת.

אחרי שהבנת את זה,
א. גם אם היית צורך 1000 קלוריות ביום זה מעט מדי לגבר ממוצע, ומעט מדי באופן מסוכן לאורך זמן.
ב. ירידה במשקל ללא פעילות גופנית כלל בד"כ תביא להרכב גוף עם פחות שריר ויותר שומן לאורך זמן, על כל ההשלכות הבריאותיות והתפקודיות שיש לכך.
באופן כללי, אתה צריך לבצע אימוני כוח כמו שאתה צריך לצחצח שיניים, זו פעולה בסיסית שתשאיר אותך בריא.

ירידה במשקל ללא פעילות גופנית כלל בד"כ תביא להרכב גוף עם פחות שריר ויותר שומן לאורך זמן, על כל ההשלכות הבריאותיות והתפקודיות שיש לכך.
אין מה לייצר דרמות.
יש אינספור יתרונות בריאותיים בירידה ל-BMI תקין.
אין שום סיכון בריאותי בלהיות רזה בלי הרבה מסת שריר.

הרבה פעמים מה שקורה זה שאותם אנשים פשוט עולים במשקל חזרה ומגיעים אל אותו משקל בהרכב גוף יותר גרוע ממה שהיה בהתחלה.
אם ישמור על המשקל יתכנו יתרונות בריאותיים מסוימים כמובן.
בכל מקרה, זה עניין שכדאי מאוד להתעקש עליו.

אין שום סיכון בריאותי בלהיות רזה בלי הרבה מסת שריר.
תלוי מה אתה מגדיר "הרבה מסת שריר". אני לא מצפה מאנשים להיות עם יד אחורית בגודל הראש שלי.
אני רוצה למנוע מצב של מסת שריר מדולדלת מדי (מה שיכול לקרות בדיאטות קיצוניות, או לאנשים שממילא מועדים לכך, כמו קשישים, חולים כרוניים וכד') עד כדי פגיעה בתפקוד ושתהיה גם רזרבה תפקודית לעתיד למקרה ו.

כמו כן, "השלכות בריאותיות ותפקודיות" משמען אינן "סיכון בריאותי" או פגיעה מובטחת, אלא פשוט בריאות ותפקוד נחות ביחס למה שיכול היה להיות בתוספת אימוני כוח. אפשר לקרוא לזה סיכון יחסי, אבל שבעתי ממונחי אפידמיולוגיה.

אני לא סופר במדויק זה נכון אבל פחות או יותר זה הממוצע. ואני לא פעיל בכלל לא עושה ספורט וכל היום או יושב או שוכב. אבל בוודאות שאני בגרעון של לפחות 1000 קלוריות ולא יורד במשקל כבר תקופה של חצי שנה
זה לא, אם אתה לא יורד במשקל בכלל, אתה או מאבד שריר וצובר שומן... לא יודע מה הקומפוזיציה שלך או שאתה לא בגרעון בכלל ואתה חושב שאתה כן.

בשביל שזה לא יהיה ויכוח עקר של סתם כי אתה כן מעוניין לקבל עזרה.

בגדול אם אתה רוצה לרדת במשקל אין לך איך להתחמק מלדעת במדויק כמה אתה אוכל (מדויק משמע כל מה שנכנס לך לפה אתה יודע את הקלוריות שלו ודואג שכמות הקלוריות היומיות שלך נמוכות מאלו שאתה שורף). לא בערך, לא על ידי להסתכל עם העין, אלא לשקול את האוכל, מדיד. תתפלא שמתי שתתחיל לשקול אוכל ולסרוק דברים שאתה אוכל אפילו בלי לנסות כלום אתה תראה שאתה מכניס כל כך הרבה יותר קלוריות משנראה לך ושורף כל כך קצת קלוריות יותר משנראה לך...

הדרך הכי קלה..

* תוריד myfitnesspal או chronometer (זה חינם)
* תקח שבוע אחד בלבד, אל תשנה בו כלום למעט העובדה שכל דבר שאתה מכניס לפה חייב להשקל ואז להכנס ליומן שלך באחד מהאפיליקציות האלה.
תראה כמה קלוריות אתה באמת צורך ביום.

אין ויכוח בכלל שאתה לא אוכל רק 500 או 1000 קלוריות ביום אפילו לא בערך... או שאתה בגרעון של 1000 קלוריות ביום, ניסויים קליניים עוד משנות -50 הראו שלא משנה מה, תקח אנשים בריאים שים אותם על 1200 קלוריות הם נופלים במשקל, חוקי המציאות שחלים על כולם.

או שאתה מעריך קלוריות שאתה אוכל לא נכון
או שאתה מעריך את הקלוריות שאתה שורף לא נכון

זה לא, אם אתה לא יורד במשקל בכלל, אתה או מאבד שריר וצובר שומן... לא יודע מה הקומפוזיציה שלך או שאתה לא בגרעון בכלל ואתה חושב שאתה כן.

בשביל שזה לא יהיה ויכוח עקר של סתם כי אתה כן מעוניין לקבל עזרה.

בגדול אם אתה רוצה לרדת במשקל אין לך איך להתחמק מלדעת במדויק כמה אתה אוכל (מדויק משמע כל מה שנכנס לך לפה אתה יודע את הקלוריות שלו ודואג שכמות הקלוריות היומיות שלך נמוכות מאלו שאתה שורף). לא בערך, לא על ידי להסתכל עם העין, אלא לשקול את האוכל, מדיד. תתפלא שמתי שתתחיל לשקול אוכל ולסרוק דברים שאתה אוכל אפילו בלי לנסות כלום אתה תראה שאתה מכניס כל כך הרבה יותר קלוריות משנראה לך ושורף כל כך קצת קלוריות יותר משנראה לך...

הדרך הכי קלה..

* תוריד myfitnesspal או chronometer (זה חינם)
* תקח שבוע אחד בלבד, אל תשנה בו כלום למעט העובדה שכל דבר שאתה מכניס לפה חייב להשקל ואז להכנס ליומן שלך באחד מהאפיליקציות האלה.
תראה כמה קלוריות אתה באמת צורך ביום.

אין ויכוח בכלל שאתה לא אוכל רק 500 או 1000 קלוריות ביום אפילו לא בערך... או שאתה בגרעון של 1000 קלוריות ביום, ניסויים קליניים עוד משנות -50 הראו שלא משנה מה, תקח אנשים בריאים שים אותם על 1200 קלוריות הם נופלים במשקל, חוקי המציאות שחלים על כולם.

או שאתה מעריך קלוריות שאתה אוכל לא נכון
או שאתה מעריך את הקלוריות שאתה שורף לא נכון
היי זה פותח הפוסט, תודה על התשובה
2 האפליקציות שהבאת עולות כסף.
אני מתכוון לאכול 5 פרוסות לחם עם שמנת חמוצה ופחית טונה בשמן ביום. בנוסף אני יעשה אימון קליל אחד ביום. כמה קלוריות אני אמור לרדת? אני עכשיו שוקל 98 על גובה 178 גיל 35

אני מתכוון לאכול 5 פרוסות לחם עם שמנת חמוצה ופחית טונה בשמן ביום. בנוסף אני יעשה אימון קליל אחד ביום. כמה קלוריות אני אמור לרדת? אני עכשיו שוקל 98 על גובה 178 גיל 35
את כל מה שאני כותב כאן אמרו לפני אחרים בשרשור.
אני די חוזר על דברי אחרים, כי נראה שעדיין לא נפל האסימון.

למיטב ידיעתי my fitness pal מאפשרים שימוש בחשבון חינמי, שכולל את הדבר היחיד הכי חשוב שאתה צריך לעשות - לספור ולעקוב בצורה מדוקדקת אחר צריכת הקלוריות שלך - הדרך הכי יעילה לעמוד במטרות התזונה בזמן דיאטה.

לגבי התפריט שלך - הערכה גסה שלי שמדובר בשכונה של 1100-1200 קלוריות.
זה תפריט רעב, לא חיטוב.
תוסיף על זה שכמות החלבון היומית בתפריט הזה היא כרבע ממה שמומלץ שתצרוך, בהתאם למימדי הגוף שלך.

במלים אחרות - התפריט שלך לא מתאים בשום צורה.
לא בכמות הקלוריות שקטנה באופן משמעותי מהמומלץ, לא בחלוקת המאקרו (פחמימה, שומן, חלבון), ולא בגיוון שבלעדיו ארוחות יהפכו לסיוט לאחר תקופה די קצרה.

תוריד את האפליקציה - תחפור קצת כאן באתר איך לבנות תפריט חיטוב - תתחיל לספור קלוריות - ואתה תהיה על דרך המלך.

chronometer וmyfitnesspal יש להם גרסאות חינמיות שלא דורשות כסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית