הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דעיכה בכח

• פותח/ת השרשור -=ALX=-
  • פורסם בתאריך

-=ALX=-

משתמש קבוע
1,927
5
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,800
1,927
5
תוך כמה זמן מרגע הפסקת אימוני כח ישנה דעיכה משמעותית? יש לכם הפנייה למחקרים בנושא?

קשה לי להאמין שתמצא מחקרים. זה תלוי בכמה ניסיון יש לך באימונים. מישהו שמתאמן שנה יאבד את הכוח שלו יותר מהר ממישהו שמתאמן 20 שנה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז בוא נדבר לצורך העניין במתאמן שהוא בין ADVANCED לELITE.

(זה בכלל רלבנטי כמה שנים אתה מתאמן? בהנתן שידועה לך רמת המתאמן)

זה רלונטי. כמות הזמן מתחת למוט משנה, ולא אם אתה elite או advanced. בכל מקרה, אין לי מספרים לתת לך. אני יכול להגיד לך על עצמי, שאני כמעט ולא מאבד כוח בדברים שאני עושה משהו כמו 10 שנים (לחיצות). לעומת זאת, אם אני לא אעבוד על סקוואט חודשיים, אני ארד בצורה משמעותית.

יצא לי לראות כל מיני דוגמאות למקרים כאלה, של אנשים שחזרו לאימונים אחרי תקופות שונות. התחושה שלי היא שככל שהתאמנת יותר זמן, ואולי יותר חשוב, ככל שהיית פלוס מינוס ברמת כוח מסויימת יותר זמן ככה היכולות האלה ישמרו יותר.

• פותח/ת השרשור
אלכס, כמה זמן אתה עושה סקווט?

(באופן כללי שאלתי כי קצת נפצעתי, אז לא עשיתי משקולות 3 שבועות. בנתיים מרגיש שלא איבדתי כלום)

אני כבר לא יודע כמה זמן. נראה לי שבסביבות 3 שנים.

אין לך מה לדאוג לגבי דעיכה בכל מקרה. זה חוזר מהר מאוד.

אלכס, כמה זמן אתה עושה סקווט?

(באופן כללי שאלתי כי קצת נפצעתי, אז לא עשיתי משקולות 3 שבועות. בנתיים מרגיש שלא איבדתי כלום)

אין לך מה לדאוג, היו לי שתי תקופות שבקושי התאמנתי בהן.
הן היו סביב 3 חודשים שבאחת מהן ירדתי גם הרבה במשקל.
ולא איבדתי כמעט כח, אפילו בלחיצות שאני חלש בהן יחסית.

פקטור משמעותי לטעמי זה גיל המתאמן.
כלומר, אם להשתמש בדוגמא של אלכס, מישהו ש 20 שנה מתחת למוט יאבד תכוח מהר יחסית : )

פקטור משמעותי לטעמי זה גיל המתאמן.
כלומר, אם להשתמש בדוגמא של אלכס, מישהו ש 20 שנה מתחת למוט יאבד תכוח מהר יחסית : )

אתה טועה ובגדול.
אנשים עם הרבה שנים של עבודה(אימון) פיזית.
נשארים חזקים גם בגילאים מתקדמים שנים אחרי הפרישה.

דאוס, לא בטוח שאנחנו מדברים בדיוק על אותו הדבר.
אני מתכוון לירידה יחסית בכוח, לא אבסולוטית. כלומר מישהו שהרים כבד הרבה שנים כנראה יהיה חזק (יחסית לבני גילו), אבל לא באופן יחסי למה שהרים בגיל צעיר.
בנוסף, אם לרגע נזכרים מה שאל פותח השרשור, אני די משוכנע שאדם בגיל 50 שיספיק לחודשיים ירד בכוח יותר
מהר מאשר מתאמן בגיל 30.

דאוס, לא בטוח שאנחנו מדברים בדיוק על אותו הדבר.
אני מתכוון לירידה יחסית בכוח, לא אבסולוטית. כלומר מישהו שהרים כבד הרבה שנים כנראה יהיה חזק (יחסית לבני גילו), אבל לא באופן יחסי למה שהרים בגיל צעיר.
בנוסף, אם לרגע נזכרים מה שאל פותח השרשור, אני די משוכנע שאדם בגיל 50 שיספיק לחודשיים ירד בכוח יותר
מהר מאשר מתאמן בגיל 30.

על סמך מה אתה טוען את כל זה, כשהמציאות מראה אחרת?

טענתי שני דברים נפרדים. אתה מתיחס לשניהם?
כך או כך, אני לא יודע למה אתה מתכוון ב 'מציאות'. אני משתמש בקצת הגיון שאני מכיר ממה שמקובל
ביחס לספורטאים מבוגרים לעומת ספורטאים צעירים יותר (ביחוד בנוגע לטענה השנייה)

טענתי שני דברים נפרדים. אתה מתיחס לשניהם?
כך או כך, אני לא יודע למה אתה מתכוון ב 'מציאות'. אני משתמש בקצת הגיון שאני מכיר ממה שמקובל
ביחס לספורטאים מבוגרים לעומת ספורטאים צעירים יותר (ביחוד בנוגע לטענה השנייה)

אני לא יודע מה ההיגיון שלך אומר, אבל אני לא מכיר אף בן אדם שמתאמן 20 שנה שיורד דרסטית בכוח, אם בכלל.

אלכס, אני לא יודע כמה אנשים שמתאמנים 20 שנה אתה מכיר וכמה מתוכם אתה מכיר שהפסיקו להתאמן והפסידו
כוח דרסטית או לא.
אם אתה יודע להביא מחקר רלוונטי - בשמחה. אם לא - מבחינתי שכל אחד ישאר עם ההגיון שלו

אז זאת אומרת, שאני מתגייס עוד 3 חודשים (אוגוסט) למשך שנה וחצי, אז שאשתחרר אני אצטרך להתחיל הכל מהתחלה? כאילו כל מה שעשיתי הולך לפח?

ועוד שאלה, איך אתם בדיוק יודעים אם נחלשתם? מה המדד?

אלכס, אני לא יודע כמה אנשים שמתאמנים 20 שנה אתה מכיר וכמה מתוכם אתה מכיר שהפסיקו להתאמן והפסידו
כוח דרסטית או לא.
אם אתה יודע להביא מחקר רלוונטי - בשמחה. אם לא - מבחינתי שכל אחד ישאר עם ההגיון שלו

תחשוב מה שבא לך.
הדרדרות של כח מתחילה מגיל מסויים.
אבל אנשים עם הרבה שנים של אימוני כח, יאבדו הרבה פחות.
המערכת עצבים והשרירים שלהם, מכירים כבר את התנועות (יכולות מוטוריות לא נאבדות כמעט).

אז זאת אומרת, שאני מתגייס עוד 3 חודשים (אוגוסט) למשך שנה וחצי, אז שאשתחרר אני אצטרך להתחיל הכל מהתחלה? כאילו כל מה שעשיתי הולך לפח?

ועוד שאלה, איך אתם בדיוק יודעים אם נחלשתם? מה המדד?

מה המדד לכך שהתחזקת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית