הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חכמת ההמונים- עצות של לפני השחרור

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך

Ger

משתמש פעיל
832
335
נק' מוניטין:
922
832
335
אהלן חבר'ה.
כרגע בצה"ל, בן 20 ולוחם במחזור אחרון משמע עוד 4 חודש של טחינה באיו"ש ויוצא מעבדות לחירות.

נתקלתי לפני זמן מה במאמר הזה- 15 עצות סולידיות לבני 20+ - הסולידית

וממש התחברתי לקונספט, ומשתדל מאוד ליישם את רוב הדברים שם.

אז היות ורובכם כבר אחרי השלב שלי, עברתם דברים וצברתם ידע וניסיון אשמח מאוד להעזר בכם להוספת עצות בסגנון של המאמר על בסיס הנסיון שצברתם. מה ללמוד? ספרים שהייתם שמחים אם הייתם קוראים בגיל 20? איזה כישורים כדאי לצבור לפני השחרור וכאזרח טרי? מועדפת או לא ואיזה, וכמובן כל דבר גדול וקטן אשמח ממש לשמוע ,להשכיל וליישם

ממליץ לך כבר עכשיו לברר על הקונספט של קופת גמל להשקעה. אם יש לך שאלות ספציפית אחרי שקראת תשאל - אני ממש לא מומחה (רחוק מכך) אבל את המחקר שלי בזמנו עשיתי. ממליץ או להכניס סכום כסף ראשוני משמעותי שחסכת (יכול גם להיות מענק שחרור) ו/או פשוט להפקיד בהוראת קבע כל חודש X שקלים לפי מה שמתאים לך ונראה לך הגיוני. מדובר בהשקעה יחסית בטוחה שלטווח הארוך (שנים, אפילו עשרות שנים) סביר להניח שתניב לך הרבה מאוד כסף

אני חייל משוחרר כבר שלושה חודשים שלמרות התקופה השחורה שהשתחררתי בה הצלחתי להמשיך להכניס כסף(לא בשליחויות). מה שאני יכול להמליץ לך לקרוא זה בערך את כל ספריו של רוברט קיוסאקי, אומנות העסקה של טראמפ, ויש עוד כמה באנגלית אם תרצה.
לא הייתי עושה מועדפת אם זו לא עבודה שאתה מתחבר אליה, בסופו של דבר זה לא סכום משמעותי שאתה צריך להקריב את רוב שעות היום שלך בשבילו.

בתור חייל משתחרר גם עוד חודשיים מה אומרים על מועדפת בבת מלון באילת? איך החוויה? שווה את זה כולל מבחינה כספית?

כמה נקודות:
1. לחסוך ולהשקיע כמה שיותר וכמה שיותר מוקדם
2. להבין עקרונות בסיסיים ב״כסף״. לדוגמא מה זאת ריבית, מה ההבדל בין נכס להתחייבות. מוסבר טוב בספר ״אבא עשיר, אבא עני״
3. לקבל החלטות על בסיס קריטריונים כלכליים ופחות על רגש / מוסכמות / לחץ חברתי
4. לתכנן לטווח קצר / בינוני / ארוך ולהגדיר תוכנית איך להגיע לשם
5. לא לעשות דברים כי אומרים/צריך.
6. לנסות להבין מה מניע אותך / כיף לך ולחתור למקומות האלה. אם אתה אדם חברותי תנסה להגיע למקומות שיאפשרו לך להבליט את היכולות האלה ואם אתה איש של הרגלים תנסה להמנע ממקומות שהם מבוססי שינוי

קח לדוגמא החלטה ״האם ללמוד באוניברסיטה״. תשאל את עצמך במה אתה רוצה לעבוד, מה נדרש לשם כך והאם ההשקעה הכספית בלימודים תשתלם לך או לא

מכיר מס אנשים שהמשיכו באבטחה אם במסגרת חברות קבלן (מודיעין אזרחי ודומיהן) ואם במסגרת משרד הביטחון או החוץ אחרי הצבא והצליחו לערב עוד עסקים תוך כדי ( מסחר ברכבים, נדלן, בורסה וכו)

מבחינה פיננסית, להפריש כל חודש x כסף לקופת גמל להשקעה. לא הייתי ממליץ להשקיע לבד בבורסה אלא אם יש לך הרבה ידע בנושא- קורסים, הכשרות וכו

הבחור מעליי אמר דברי חכמה אגב.

מאיפה אתה משתחרר?

נגעת בנקודה...
אני כל כך מצטער שלא המשכתי קבע דאז!
שנים עברו...

מה שבטוח החיים היום קשים מאוד!!
מאוד!
כמובן דבר ראשון להסדיר ביטוח לאומי
לשמור על כל לירה
למצוא עבודה/הכנסה כמה שיותר מהר
והנוסחה שלי עבדה
הכנסת לדוגמא 5 שקל תסדר עם 3 ו2 תחסוך

• פותח/ת השרשור
נגעת בנקודה...
אני כל כך מצטער שלא המשכתי קבע דאז!
שנים עברו...

מה שבטוח החיים היום קשים מאוד!!
מאוד!
כמובן דבר ראשון להסדיר ביטוח לאומי
לשמור על כל לירה
למצוא עבודה/הכנסה כמה שיותר מהר
והנוסחה שלי עבדה
הכנסת לדוגמא 5 שקל תסדר עם 3 ו2 תחסוך
למען האמת בשלב זה מעדיף לקפוץ ראש מהמרפסת לפני שאחתום קבע

מכיר מס אנשים שהמשיכו באבטחה אם במסגרת חברות קבלן (מודיעין אזרחי ודומיהן) ואם במסגרת משרד הביטחון או החוץ אחרי הצבא והצליחו לערב עוד עסקים תוך כדי ( מסחר ברכבים, נדלן, בורסה וכו)

מבחינה פיננסית, להפריש כל חודש x כסף לקופת גמל להשקעה. לא הייתי ממליץ להשקיע לבד בבורסה אלא אם יש לך הרבה ידע בנושא- קורסים, הכשרות וכו

הבחור מעליי אמר דברי חכמה אגב.

מאיפה אתה משתחרר?

השקעתי לא מעט זמן וכסף בלמידה של נושא ההשקעות והבורסה (סולידית, ספרים למינהם) ולומד בהדרגה תוך כדי פעולה עם סכומים לא גבוהים, אעדיף לנהל בעצמי כי אני מוצא את הנושא הזה מעניין מאוד.
משתחרר מהנדסה קרבית, 07+קורס קרב מגע, פספסתי את מקומי בצבא לצערי ומאוד רציתי להמשיך לכיוון הביטחון אבל חצי שנה בגבול לבנון גרמה לי להחליט שלא, אבל לא פוסל אבטחה ממלכתית כלשהי בעיקר בגלל ההכשרה המעניינת, החוויה וכמות הכסף המכובדת שאפשר לחסוך בשנתיים של שגרירות למשל.
כמה נקודות:
1. לחסוך ולהשקיע כמה שיותר וכמה שיותר מוקדם
2. להבין עקרונות בסיסיים ב״כסף״. לדוגמא מה זאת ריבית, מה ההבדל בין נכס להתחייבות. מוסבר טוב בספר ״אבא עשיר, אבא עני״
3. לקבל החלטות על בסיס קריטריונים כלכליים ופחות על רגש / מוסכמות / לחץ חברתי
4. לתכנן לטווח קצר / בינוני / ארוך ולהגדיר תוכנית איך להגיע לשם
5. לא לעשות דברים כי אומרים/צריך.
6. לנסות להבין מה מניע אותך / כיף לך ולחתור למקומות האלה. אם אתה אדם חברותי תנסה להגיע למקומות שיאפשרו לך להבליט את היכולות האלה ואם אתה איש של הרגלים תנסה להמנע ממקומות שהם מבוססי שינוי

קח לדוגמא החלטה ״האם ללמוד באוניברסיטה״. תשאל את עצמך במה אתה רוצה לעבוד, מה נדרש לשם כך והאם ההשקעה הכספית בלימודים תשתלם לך או לא
לגבי 2 זה משהו שהמליצו לי לפני כ8 חודשים וזה שינה לי המון המון את החשיבה וזה בהחלט הטיפ הכי משנה חיים שקיבלתי לדעתי, הזמן יגיד את שלו.
ותודה רבה תגובה מדהימה.

לא פוסל אבטחה ממלכתית כלשהי בעיקר בגלל ההכשרה המעניינת, החוויה וכמות הכסף המכובדת שאפשר לחסוך בשנתיים של שגרירות למשל.

כחייל משוחרר זו האופציה הכי טובה שיש לך.
הן מבחינת משכורת, אנשים, חוויה ופתיחת אפיקים במידה ואתה חושב על תחום הביטחון מעבר לצהל.

לא נדיר למצוא אנשים במקומות האלה שאחרי שנתיים עבודה כבר קנו דירה.

נתנו לך עצות יפות מאוד, השני סנט שלי הם לבזבז כמה שפחות זמן בלחפש את עצמך.
זה כמובן הדבר הכי חשוב במהלך חייו של אדם ובמיוחד בשלב שאתה נמצא בו, אבל תשתדל לעשות את זה בכמה שפחות זמן.
עברת תקופה קשה, נצל את הזמן הקרוב כדי לנוח וליהנות מהחופש אבל במהלך הזמן הזה תיקח החלטה לגבי העתיד, תעשה הכול כדי לממש אותה ואל תסתכל לאחור אף פעם.

כחייל משוחרר זו האופציה הכי טובה שיש לך.
הן מבחינת משכורת, אנשים, חוויה ופתיחת אפיקים במידה ואתה חושב על תחום הביטחון מעבר לצהל.

לא נדיר למצוא אנשים במקומות האלה שאחרי שנתיים עבודה כבר קנו דירה.
לא כל אחד רוצה להתעסק בחיים שסובבים סביב נשק ואבטחה בחיים שלו, וזה לגיטימי.
נתנו לך עצות יפות מאוד, השני סנט שלי הם לבזבז כמה שפחות זמן בלחפש את עצמך.
זה כמובן הדבר הכי חשוב במהלך חייו של אדם ובמיוחד בשלב שאתה נמצא בו, אבל תשתדל לעשות את זה בכמה שפחות זמן.
עברת תקופה קשה, נצל את הזמן הקרוב כדי לנוח וליהנות מהחופש אבל במהלך הזמן הזה תיקח החלטה לגבי העתיד, תעשה הכול כדי לממש אותה ואל תסתכל לאחור אף פעם.
ועוד אוסיף - אפשר לחפש את עצמך תוך כדי דברים. לא להיות הבחור הזה שבגיל 30 נוסע להודו בפעם השלישית ״לחפש את עצמו״

לא כל אחד רוצה להתעסק בחיים שסובבים סביב נשק ואבטחה בחיים שלו, וזה לגיטימי.

ועוד אוסיף - אפשר לחפש את עצמך תוך כדי דברים. לא להיות הבחור הזה שבגיל 30 נוסע להודו בפעם השלישית ״לחפש את עצמו״

לא אמרתי שלא, הבחור אמר שהוא שקל כיוון שכזה ואני נתתי את המלצתי בעניין, זה הכל.

אתם מדברים על אבטחה ממלכתית כאילו מרוויחים 100שח לשעה..זה רחוק משם.
השכר דומה להרבה מקצועות אחרים בשוק ,פשוט עובדים המון המון שעות(גם אפשרי להגיע ל300 בחודש) אז המשכורת בהתאם.

אם זה שווה את ההקרבה הזאת? לדעתי לא. יש פה וויתור מאוד גדול על שעות שינה,ספורט,תחביבים,בת זוג וכו.

לרווק בלי חברים ובלי תחביבים הייתי אומר לעוף על זה ולהנות מהקלות מס של חייל משוחרר, בהחלט יכול להגיע ל17,000 ברוטו ,כמובן שזה בא במחיר של הנשמה שלך וכל טיפת זמן פנוי שיש לך

אתם מדברים על אבטחה ממלכתית כאילו מרוויחים 100שח לשעה..זה רחוק משם.
השכר דומה להרבה מקצועות אחרים בשוק ,פשוט עובדים המון המון שעות(גם אפשרי להגיע ל300 בחודש) אז המשכורת בהתאם.

אם זה שווה את ההקרבה הזאת? לדעתי לא. יש פה וויתור מאוד גדול על שעות שינה,ספורט,תחביבים,בת זוג וכו.

לרווק בלי חברים ובלי תחביבים הייתי אומר לעוף על זה ולהנות מהקלות מס של חייל משוחרר, בהחלט יכול להגיע ל17,000 ברוטו ,כמובן שזה בא במחיר של הנשמה שלך וכל טיפת זמן פנוי שיש לך

כל מה שאמרת פה לא נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית