הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המעי הרגיש/רגיז - למי שסובל

• פותח/ת השרשור nyeoNi
  • פורסם בתאריך

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
שלום, אני בדיוק בתהליכים רפואיים לבדוק על בעיה כרונית שאני סובל ממנה מספר שנים
כרגע נדמה שהבעיה היא תסמונת המעי

רציתי לדעת מאנשים שאולי סובלים, מה הדרכים שלכם לעבור את התקופה, האם אתם נוטלים תוספים מסוימים, אוכלים באכלים מסוימים.
כל פרט מידע יסייע
תודה רבה 😃

זה מאוד אינדבדואלי. אני סבלתי מקרהון, שזה דלקת במעיים וסבל רציני. מה שלמדתי מהנסיון שלי בתחום הבעיות עיכול ומכל האנשים שפגשתי שסובלים מכל מיני בעיות עיכול. זה שזה מאוד אינדבדואלי. לא הכל עובד לכולם, ואין תרופה שהכי מומלצת או שעובדת ומתאימה לכולם.

גם אותו שם של בעיה בתוך המסגרת של בעיות עיכול לא נותנת לך מספיק מידע, כל מקרה לגופו.

חשוב לגשת לבעיות עיכול עם ראש פתוח ולנסות ללמוד את הגוף שלך מנסיון ובסבלנות.

עשיתי הרבה דברים עבור העיכול שלי, ואם אתחיל לפרט, לא אסיים, עשיתי חוקנים שונים ומשונים של קפה וזרעי פשתן או פרו ביוטיקה, צומות מיצים, ותוספים ודיאטות בלי סוף, קשה לומר מה עזר לי ומה לא ומה סתם הציק יותר. אבל מה שעשיתי שהיה הכי אפקטיבי זה שניסיתי דברים שלמדתי וקראתי עליהם היטב ולמדתי מה עזר ומה לא. ואני מעדיף לנסות וללמוד, מאשר ללשבת בחיבוק ידיים ולסבול.

אני אישית התחברתי לרפואה האלטרנטיבית, לא מצאתי פיתרון ברפואה הקונבנציונלית ותזונאים קלינים. התרופות שלי רק עשו לי תופעות לואי ולא עשו בשבילי הקלה משמעותית, אם כי זה בהחלט הציל לי את החיים כשהמחלה שלי רק התחילה, ואני חושב שתרופות זה בהחלט קריטי לפעמים.

רוב התזונים שלי היו גרועים ואפילו לא הביאו לי הקלה. אבל הייתה לי תזונאית אחת טובה בבית חולים שערי צדק שאני מאוד ממליץ עליה (אם תרצה אתן לך פרטים), אבל זה רק נתן לי הקלה מסוימת אבל לא מספק. לסבר מעט את האוזן, וסליחה על הפירוט, עם התזונה המדויקת והטובה והתרופות עדיין ישבתי בשירותים 8 שעות כל יום שילשלתי דם. זה איפה שהרפואה הקונבנציונלית הביאה אותי, ותאמין לי שזה היה שיפור אדיר ממה שהייתי בלעדיהם, אבל בכל זאת רציתי יותר.

מה לא עזר בכלל שניסיתי (אבל אולי יעזרו לך, אני לא יודע)? דיקור סיני, הומיופתיה, הורדת חלבון, צמחונות. ואני בטוח שיש עוד הרבה דברים שלא היו עוזרים לי שלא ניסיתי.

מה עזר לי? מדטציה ודמיון מודרך, שיפור הרגלי שינה ואכילה (לעיסה מרובה וכל זה), צירופי מזון, הוספת מיצי ירקות, הורדת מוצרי חלב וסוכר וקמח לבן ומאפים ומטוגנים מהתפריט לגמרי (היום אני יכול לאכול כמעט הכל במינון בלי שום תופעות לואי, אם אני אוכל הרבה מטוגנים ארגיש לא טוב כמו כל אדם, אבל בזמנו זה ממש עשה הבדל). תוספי תזונה כמו וויטמין C וB, פרו ביוטיקה, אנזימי עיכול, צמחי מרפא אלוורה וכל מיני מרעין בישין.

אבל זה די הותאם לי בהתחלה על ידי נטורופת, שממש עזר לי (אוכל לתת לך פרטים) עד שלמדתי מספיק לדאוג לעצמי.

אם אתה לא חושש מתרופות מהשימוש לטווח הארוך, וזה עובד עבורך, זה מעולה. ואם תזונאי טוב מצליח להדריך אותך לצורת אכילה שפותרת לך את הבעיה בצורה מספקת זה גם מצויין. אבל לי ולהרבה שאני מכיר לא הצלחנו להגיע למנוחה ולנחלה בעזרת תרופות ופחדנו מהשימוש בהם, ותזונאים רק בילבלו ולא עזרו בכלל למעט מצבים מסוימים שהצליחו לעזור במעט.

הבריאות שלי היום טובה יותר מאי פעם, הבדיקות דם שלי טובות ואני מרגיש מעולה, לא נוטל תרופות, ולא עושה חוקנים ודברים מוזרים, למרות שאני תמיד שוקל לחזור לשבוע של צום רק מיצים, זה הרגשה טובה.

אבל אני גם לא צריך תוספי תזונה, אבל אני מרגיש שהם תורמים לי המון מבחינת בריאות וספורט, אז אני ממשיך. גם עם התוספים וצמחים שונים.

אני מקווה שאתה מבין שקשה להמליץ על דרך מסוימת ולומר שזה יעבוד לך, אבל לפחות שיתפתי את הנסיון שלי האישי בתקווה שזה יעזור לך.

אולי גם יש ל @MasterSplitter משהו לומר על הנידון.

• פותח/ת השרשור
התחברתי לכל שורה שרשמת באופן חד משמעי.

אני כל ה5 שנים האלו מאז שהתחיל עושה המון ניסויים ויש לי גם המון השערות על מאכלים ותוספים מסוימים שמשפיעים במצב.

רציתי לשאול אותך מאיפה אתה רוכש את אנזימי העיכול? אני חושב שזה משהו שיכול אולי לסייע לי בימים אלו

התחברתי לכל שורה שרשמת באופן חד משמעי.

אני כל ה5 שנים האלו מאז שהתחיל עושה המון ניסויים ויש לי גם המון השערות על מאכלים ותוספים מסוימים שמשפיעים במצב.

רציתי לשאול אותך מאיפה אתה רוכש את אנזימי העיכול? אני חושב שזה משהו שיכול אולי לסייע לי בימים אלו
תודה, אני מאוד מקווה שתרגיש טוב.

יש המון מוצרים בשוק, אבל אני חושב שהמוצר הכי טוב זה Wobenzym N, N, בריאות המפרקים, 200 טבליות בציפוי אנטרי. אבל זה לא זול, אבל זה שווה את זה.

אולי גם פרוביוטיקה תעזור לך. וויטמין C גם עזר לי הרבה, לפעמים סידן או מגנזיום שמעתי שעזר לאנשים.
שכחתי גם לציין שתה מאוד עזר, נראה לי שהמשקה החם הרגיע אותי מנטלית והרגיש טוב לעיכול. תה מנטה אומרים שמאוד עוזר לעיכול.

• פותח/ת השרשור
תודה, אני מאוד מקווה שתרגיש טוב.

יש המון מוצרים בשוק, אבל אני חושב שהמוצר הכי טוב זה Wobenzym N, N, בריאות המפרקים, 200 טבליות בציפוי אנטרי. אבל זה לא זול, אבל זה שווה את זה.

אולי גם פרוביוטיקה תעזור לך. וויטמין C גם עזר לי הרבה, לפעמים סידן או מגנזיום שמעתי שעזר לאנשים.
שכחתי גם לציין שתה מאוד עזר, נראה לי שהמשקה החם הרגיע אותי מנטלית והרגיש טוב לעיכול. תה מנטה אומרים שמאוד עוזר לעיכול.

גם יכול להיות, כרגע ממשיך עם המולטי נראלי שלא אצרך דברים מעבר לזה מבחינת ויטמנים

אנזימי עיכול אבל אתה גם קונה מהייראהב? הקישור ששלחת הוא לבריאות המפרקים

גם יכול להיות, כרגע ממשיך עם המולטי נראלי שלא אצרך דברים מעבר לזה מבחינת ויטמנים

אנזימי עיכול אבל אתה גם קונה מהייראהב? הקישור ששלחת הוא לבריאות המפרקים
המינון של וויטמין C שעזר לי היה 3000 מ"ג ביום. אין את זה במולטי וויטמים, אבל כמובן שאתה לא חייב לנסות את זה.

האנזימי עיכול הם מאייהרב. ועזוב מה רשום על המוצר, הם פשוט מציינים שזה הוכח עוזר לבעיות מפרקים. זה כמו למכור אומגה 3 לבעיות ריכוז, זה לא אומגה 3 מסוג שונה.

זה מוצר שמכיל אנזימי עיכול פשוט באיכות גבוה מאוד.

• פותח/ת השרשור
המינון של וויטמין C שעזר לי היה 3000 מ"ג ביום. אין את זה במולטי וויטמים, אבל כמובן שאתה לא חייב לנסות את זה.

האנזימי עיכול הם מאייהרב. ועזוב מה רשום על המוצר, הם פשוט מציינים שזה הוכח עוזר לבעיות מפרקים. זה כמו למכור אומגה 3 לבעיות ריכוז, זה לא אומגה 3 מסוג שונה.

זה מוצר שמכיל אנזימי עיכול פשוט באיכות גבוה מאוד.
אתה יודע להגיד לי אם יש צורך לנסות אנזימי עיכול אם כבר אני צורך פרוביוטיקה?

@kotzer גם אשמח לשמוע אם ישלך מה להוסיף

אתה יודע להגיד לי אם יש צורך לנסות אנזימי עיכול אם כבר אני צורך פרוביוטיקה?

@kotzer גם אשמח לשמוע אם ישלך מה להוסיף
הם לא קשורים. אני הייתי לוקח את שניהם, אבל אתה יכול לנסות אחד ואחר כך את השני אם תרצה.
אבל זה כמו לשאול האם יש צרוך לקחת וויטמין C אם אני צורך וויטמין B. זה פשוט משהו אחר.

פרוביוטיקה הם חיידקים שחיים במעיים שלנו, הגוף שלנו מאכלס פי 10 חיידקים מתאי גוף, הם עוזרים לייצור חומרים מסוימים שהגוף צריך, וכל מיני תפקידים סופר חשובים אחרים.
אנזימים זה חומר שהגוף מייצר מחלבון, אנזימי עיכול הם החומר שהגוף מייצר כדי לפרק מזון כדי שיוכל להתעכל בגוף.

קודם כל חשוב להבין מה זה מעי רגיז, זה בעצם ״תופעה״ של כאבים, יציאות לא מסודרת (מרובות או עצירות) וכד׳, כאשר האבחון נעשה על ידי שלילה של כל השאר. זו תופעה לא לחלוטין מוגדרת, בעקרון זו ״הפרעה״ בתזוזה של המעי למיטב הבנתי.

אצלי אישית זה מופיע בתור יציאות מרובות, וחוסר יכולת להתאפק (יחסית, אבל לפעמים אני חייב להתפנות תוך 10-20 דק׳ גג וזה יכול להיות מלווה בכאבים ואי נוחות). מה שאצלי הכי עזר - לאכול ״נקי״. די פשוט. בפועל זה אומר פחות אוכל מתועש, מטוגן, מאפים וכד׳. אוכל חריף מאוד משפיע עלי לרעה. הייתי ממליץ להסתכל על FODMAP (תחפש, אם לא תבין אוכל להסביר).

מעבר לזה, זו תסמונת שמושפעת מאוד ממצב נפשי. צריך להבין ולהפנים שמתי שלחוצים יש החרפה של התסמינים. זה נשמע די מצחיק אבל אצלי עזר פשוט לקבל שאלו התסמינים, צריך להתמודד ולא להילחם עם זה בפן המנטלי, אין טעם להתאפק בכוח (שירותים ציבוריים כבר מזמן התרגלתי כמובן).

אם אתה שואל אותי, הרפואה המערבית(ובטח שהאלטרנטיבית) לא הצליחו להבין את מערכת העיכול כמו שצריך, כמו רוב הדברים בגוף האדם.
יש המון משתנים, המערכת סופר מורכבת והידע לא באמת מספיק, אז נתנו שם כללי לבעיות עיכול שנובעות מהמון סיבות תחת שם אחד - המעי הרגיז. פחות או יותר לכל בעיה שאין לה הסבר.
בניגוד לבחור שהגיב כאן, ואני מאוד מכבד את הדעה שלו והניסיון(האישי) שלו, אני גם לא מאמין גדול ברפואה אלטרנטיבית. בסוף מה שלא הצליחו להוכיח, הוא בדיוק ככה, לא מוכח. ולך תבין מה מהכל עובד. יש המון "מסורות" ו"תרופות סבתא" שנשארו שנים אבל היו שטויות מוחלטות, ויש כאלו שעובדות, אבל באמת שקשה לדעת. אני לא אומר שלא שווה לנסות כמה כיוונים, אבל גם באזור הזה יש דברים מבוססים יותר ומבוססים פחות.

אני חושב שעברנו מסלול דומה, אני זוכר שראיתי שטיילת הרבה - חפש על תסמונות בשם PI-IBS ו sibo
הרבה פעמים טיול משנה את מאזן החיידקים במעי וגורם לבלאגן, ככה אני הבנתי ואני רואה את זה, וזה פרט משמעותי אם טיילת הרבה.
אני לא אוהב את התשובה הזו של מעי רגיז, בגדול זאת דרך אחרת של הרופא להגיד :"אין לי מושג והתייאשתי מלנסות למצוא פתרון, אז תסתדר עם זה".
הסיפור שלי בקצרה, אחרי טיול במזרח התחילו לי תסמינים של מעי רגיז(לאחר שלפני הייתי בסדר גמור, וזה פרט חשוב שכדאי להדגיש אצל רופאים ותזונאיים). ניסיתי fodmap, עזר קצת אבל בטח שלא פתר. הייתי אצל 2 גסטרו ששלחו אותי לדברים אחרים, עשיתי המון בדיקות ובסוף לקחתי מסה קריטית של אנטיביוטיקה שבועיים שכנראה עשתה שם איזה ריסט למערכת, או הרגה איזה טפיל שלא מצאו. המערכת כמערכת עדיין מתאוששת, אבל המצב משמעותית יותר טוב.
כמו כן, למזלי הרב מצאתי תזונאי שידע להכווין אותי איך לטפל בבעיה.
הוא מכיר מאוד טוב את הנושא, מעודכן במחקרים האקטואליים ומשלב בין טיפול ופעולות שמבוססות כמה שיותר על מחקר, אבל גם פתוח ומבין שיש דברים שעוד לא הצליחו להוכיח שעוזרים- אבל עוזרים. יש לו אתר עם קצת מאמרים בנושא ברמה גבוהה מאוד, שנתנו לי ידע הרבה יותר טוב באיך לגשת לבעיה ואיך לטפל בה. אני ממליץ לך לקרוא אצלו, ולהיעזר בו אם זה רלוונטי.
ראשי | עומרי אריאל

בגדול, מאמין שזה יהיה תהליך של הרבה ניסוי וטעייה, כשבסוף אני מקווה ומאחל לך שדברים יתאזנו מחדש. מערכת העיכול זה דבר דינמי, והגוף שלך יכול לחזור לאיזון נכון עם קצת זמן. בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אם אתה שואל אותי, הרפואה המערבית(ובטח שהאלטרנטיבית) לא הצליחו להבין את מערכת העיכול כמו שצריך, כמו רוב הדברים בגוף האדם.
יש המון משתנים, המערכת סופר מורכבת והידע לא באמת מספיק, אז נתנו שם כללי לבעיות עיכול שנובעות מהמון סיבות תחת שם אחד - המעי הרגיז. פחות או יותר לכל בעיה שאין לה הסבר.
בניגוד לבחור שהגיב כאן, ואני מאוד מכבד את הדעה שלו והניסיון(האישי) שלו, אני גם לא מאמין גדול ברפואה אלטרנטיבית. בסוף מה שלא הצליחו להוכיח, הוא בדיוק ככה, לא מוכח. ולך תבין מה מהכל עובד. יש המון "מסורות" ו"תרופות סבתא" שנשארו שנים אבל היו שטויות מוחלטות, ויש כאלו שעובדות, אבל באמת שקשה לדעת. אני לא אומר שלא שווה לנסות כמה כיוונים, אבל גם באזור הזה יש דברים מבוססים יותר ומבוססים פחות.

אני חושב שעברנו מסלול דומה, אני זוכר שראיתי שטיילת הרבה - חפש על תסמונות בשם PI-IBS ו sibo
הרבה פעמים טיול משנה את מאזן החיידקים במעי וגורם לבלאגן, ככה אני הבנתי ואני רואה את זה, וזה פרט משמעותי אם טיילת הרבה.
אני לא אוהב את התשובה הזו של מעי רגיז, בגדול זאת דרך אחרת של הרופא להגיד :"אין לי מושג והתייאשתי מלנסות למצוא פתרון, אז תסתדר עם זה".
הסיפור שלי בקצרה, אחרי טיול במזרח התחילו לי תסמינים של מעי רגיז(לאחר שלפני הייתי בסדר גמור, וזה פרט חשוב שכדאי להדגיש אצל רופאים ותזונאיים). ניסיתי fodmap, עזר קצת אבל בטח שלא פתר. הייתי אצל 2 גסטרו ששלחו אותי לדברים אחרים, עשיתי המון בדיקות ובסוף לקחתי מסה קריטית של אנטיביוטיקה שבועיים שכנראה עשתה שם איזה ריסט למערכת, או הרגה איזה טפיל שלא מצאו. המערכת כמערכת עדיין מתאוששת, אבל המצב משמעותית יותר טוב.
כמו כן, למזלי הרב מצאתי תזונאי שידע להכווין אותי איך לטפל בבעיה.
הוא מכיר מאוד טוב את הנושא, מעודכן במחקרים האקטואליים ומשלב בין טיפול ופעולות שמבוססות כמה שיותר על מחקר, אבל גם פתוח ומבין שיש דברים שעוד לא הצליחו להוכיח שעוזרים- אבל עוזרים. יש לו אתר עם קצת מאמרים בנושא ברמה גבוהה מאוד, שנתנו לי ידע הרבה יותר טוב באיך לגשת לבעיה ואיך לטפל בה. אני ממליץ לך לקרוא אצלו, ולהיעזר בו אם זה רלוונטי.
ראשי | עומרי אריאל

בגדול, מאמין שזה יהיה תהליך של הרבה ניסוי וטעייה, כשבסוף אני מקווה ומאחל לך שדברים יתאזנו מחדש. מערכת העיכול זה דבר דינמי, והגוף שלך יכול לחזור לאיזון נכון עם קצת זמן. בהצלחה

איזה סביח.
משום מה בתקופה הזו אבל התחזקתי למרות שירדתי 3 קג, אני ממש מנסה למצוא דברים שיעצרו או יקלו אבל בנתיים הכל מרגיש מבולגן. יום אחד מרגיש נהדר, יום אחרי יציאות לא סדירות, סיוט..

בכל מקרה אנסה ויטמין c למרות שאני לא בטוח באיזה מינון להתחיל.
ורציתי לדעת האם אתם רוכשים אל גלוטמין בארץ ומאיפה?

נערך לאחרונה:
מעי רגיז זו אבחנת שלילה, כלומר שללנו בסיס של מערכת החיסון, בסיס אלרגי, זיהומי או דלקתי, בדקנו כל מחלה אחרת שיכולה להסביר את התופעה, ונשארנו עם מחלה ללא הסבר ממשי.
כנראה שמדובר על הבדלים אינדיבידואליים דקים כמו הבדלים בכמויות האנזימים, הבדלים גנטיים בייצור שלהם, או תגובות שלא ציפינו למצוא.
אולי בעתיד יגלו את הסיבה למחלה, או שבכלל יגלו שזה אוסף של מחלות נפרדות

בכל מקרה אנסה ויטמין c למרות שאני לא בטוח באיזה מינון להתחיל.
ויטמין C לא עוזר למערכת העיכול, ובכללי לא הייתי ממליץ לקחת ויטמינים עם פעילות גנרית בכמויות גדולות (כמו ויטמין C שהוא אנטיאוקסידנט) כדי לטפל בבעיות עיכול, כי בכמויות גדולות אתה עלול לקבל החמרה כי הם מתעסקים עם מאזן החומצה-בסיס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית