Starting Strength

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
היום התחלתי את התוכנית עם המאמן שחזר מחו"ל והסביר לנו (לי ולחבר) איך עושים דדליפט...
אז ככה:
בסקוואט עשינו עם 40 קילו וזה לא קשה
דחיקת חזה 75 קילו וזה בדיוק המקסימום שלי, אולי אני יכול עם ה77.5
ודדליפט בשביל לקלוט את התנועה עם 40 קילו
הבעיות:
בסקוואט אני יודע וגם המאמן אמר שבנקודה הכי הכי תחתונה התחת שלי נכנס פנימה כזה (אין לי דרך להסביר- שמתי סרטון איפשהו) ואז הגב ניהיה עגול כזה. המאמן אמר שזה בגלל גב תחתון חלש אבל לדעתי זה יותר בגלל חוסר גמישות, אז הוא אמר להפסיק את התנועה לפני שזה מתעקם ולאט לאט לראות אם זה מסתדר לי. אז אני עושה סקוואט אבל אני לא מגיע למצב שהירך מתחת לברך, יורד לזווית של 95-100 מעלות ככה. השאלה בעצם אחרי כך החפירה היא: האם להוסיף תרגיל לחזק את הגב תחתון או שהסקוואט והדדליפט יסדרו את זה? ואם אפשר סרטון או תמונה של מתיחות לעזור שם של הגב תחתון-תחת בשביל הגמישות.

בקשר לדחיקת חזה: לרדת לאיזה 55 קילו ולעלות כל שבוע 5 קילו? כי אני לא מאמין שעכשיו אני יצליח לעלות 2.5 קילו כל אימון (אמרו לחתוך בחצי את משקל העלאה)

תודה 😃

נערך לאחרונה:
בדרך כלל מה שאתה מתאר הוא לא בעייתי במיוחד, אלא אם כן כל הגב התחתון מתעקם. סביר להניח שזה בא מחוסר גמישות או ממשקל קל מדי. יותר קל לשמור על גב תקין כשיש משקל יחסית כבד על הגב.
הדרך הכי טובה לעבוד על הגמישות זה פשוט לעשות סקוואט. תרד כל עוד אתה מרגיש שהגב ישר, ותנסה למתוח את זה כל פעם בקצת. אימון אחד אמור לסדר הכל.

• פותח/ת השרשור
סקוואט עם 1040 קילו זה מכובד
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
רשמתי בהתחלה 10 בכל צד ואז שיניתי ל40 קילו פשוט
חחחחחחחחחחחחח הרגת אותי

עשיתי כבר אימון שפשוט ירדתי בכל מקרה עד למטה... לא הרגשתי מתיחה חזקה כלשהי... איזה מתיחות אפשר לעשות אז :(

תודה 😃

זה לא אומר שצריך להוריד אותו. זה רק אומר שצריך לשנות את התוכנית בהתאם כשהבנץ' יתקע. והוא יתקע ראשון.

• פותח/ת השרשור
זה לא אומר שצריך להוריד אותו. זה רק אומר שצריך לשנות את התוכנית בהתאם כשהבנץ' יתקע. והוא יתקע ראשון.
כנראה עוד 2 אימונים אני אתקע... בנצ פרס זה התרגיל היחיד מכל התרגילים של התוכנית שהייתי עושה גם מקודם... אז התחלתי פשוט מהמשקל שהייתי עושה ולא מנמוך. אז להוריד את המשקל? או פשוט להיתקע ואז מה עושים?

תראה מה קורה בנקודה הכי הכי תחתונה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה צריך יותר להפוצץ בתנועה כשאתה עולה ולא לעלות כל כך איטי
ותרד עוד קצת זה סביר אבל לא מספיק
מעבר לזה בשביל מתחיל זה סקוואט לא רע בכלל

• פותח/ת השרשור
אתה צריך יותר להפוצץ בתנועה כשאתה עולה ולא לעלות כל כך איטי
ותרד עוד קצת זה סביר אבל לא מספיק
מעבר לזה בשביל מתחיל זה סקוואט לא רע בכלל
אני לא גמיש מספיק בשביל לרדת עוד
ואמרו לי לרדת פחות ולא יותר בגלל שהגב תחתון מתעקם...

אני לא גמיש מספיק בשביל לרדת עוד
ואמרו לי לרדת פחות ולא יותר בגלל שהגב תחתון מתעקם...

תמסור למי שארמ לך שהוא אהבל
הגב תחתון יתעקם אם תתן לו להתעקם

ותירוצי הגמישות למינהם הם שטויות, אתה תראה שעם תרגול כמו שצריך אתה תצליח לרדת הרבה יותר למטה, כמה שירדת זה סביר, אבל זה עדיין לא מספיק כדי לקרוא לזה סקוואט אמיתי

פשוט תתרגל סקוואט כמה שיותר, זה לא יקרה תוך יום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית