הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט טכניקה

• פותח/ת השרשור Novice
  • פורסם בתאריך

Novice

משתמש מתחיל
46
14
נק' מוניטין:
22
46
14
הרגליים תמיד היו בפיגור גם גודל וגם כוח עוד מלפני שהתאמנתי, היה אפילי גרוע יותר.
איך הטכניקה?

אשמח לתגובה ממך @elchonon

אוסיף רק שאתה יורד מאד עמוק. הרבה יותר ממה שצריך בתאכלס. אין סיבה לרדת הרבה אחרי שבירת מקביל.
כמו כן הייתי מציע לתרגל הוצאה יעילה של המוט מהראק. זה שהמשקל עכשיו קל ולא משפיע עליך יותר מדי זה אחלה, אבל כשתגיע למשקלים כבדים זה מאד מבזבז אנרגיה להרמה.
תיכנס מתחת למוט ותעמוד. רק אחרי שאתה כבר יציב עם המוט על הגב קח צעד אחד אחורה. אחרי שתהיה יציב עם רגל אחת אחורה קח את הרגל השניה אחורה. אחרי שתהיה יציב בפויזיציה הזאת תרחיק את הרגל הראשונה הצידה לקבלת רוחב העמידה הרצוי. הוצאה צריכה להיות עמידה עם המוט, 3 צעדים ואתה כבר מוכן לסקוואט. בליין סאמנר אפילו עושה את זה ב2 צעדים כשהוא מראש הולך אחורה אל רוחב העמידה של הסקוואט שלו.

אין סיבה לרדת הרבה אחרי שבירת מקביל.
לדעתי זה לא נכון, אולי למתחרים זה נכון, אבל למתאמן מן השורה שלא מתכוון להתחרות בסקוואט לדעתי תמיד כדאי לעבוד בטווח תנועה הכי גדול שהגוף מאפשר (כמובן בטכניקה טובה ובלי כאב)

לדעתי זה לא נכון, אולי למתחרים זה נכון, אבל למתאמן מן השורה שלא מתכוון להתחרות בסקוואט לדעתי תמיד כדאי לעבוד בטווח תנועה הכי גדול שהגוף מאפשר (כמובן בטכניקה טובה ובלי כאב)
אתה צודק, אבל בדרך כלל ירידה עמוקה מדי נובעת מאחד משני סיבות.
1. גב התחתון מתעגל ומאפשר ירידה מעבר לנקודה הנוחה.
2. חוסר כיווץ בטן ושאר השרירים נותנים לך לקרוס למטה.

באמת שאין בעיה לרדת עמוק, במיוחד בHB סקוואט. אבל צריך לשאול מדוע ואיך הגעת עמוק.

מחזק את התגובה של אלחנן. שים לב שהירידה העמוקה של הבחור גוררת איתה PPT מסוכן

• פותח/ת השרשור
מחזק את התגובה של אלחנן. שים לב שהירידה העמוקה של הבחור גוררת איתה PPT מסוכן
Ppt?
אתה צודק, אבל בדרך כלל ירידה עמוקה מדי נובעת מאחד משני סיבות.
1. גב התחתון מתעגל ומאפשר ירידה מעבר לנקודה הנוחה.
2. חוסר כיווץ בטן ושאר השרירים נותנים לך לקרוס למטה.

באמת שאין בעיה לרדת עמוק, במיוחד בHB סקוואט. אבל צריך לשאול מדוע ואיך הגעת עמוק.
ד"א התחת עובד יותר בחלק התחתון של התנועה? מרגיש אותו כרגע יום אחרי

• פותח/ת השרשור
Posterior pelvic tilt - סיבוב האגן לאחור
אני מבולבל בנוגע לעומק, בסרטון הראשון נאמר לי שקצת חסר עומק ופה שיש יותר מידי עומק למרות שההבדל לא כלכך גדול אלא כמה זוויות בודדות, שם ירדתי טיפטופנת מתחת מקביל לדעתי, אנשים שונים אבל בכל זאת.

נערך לאחרונה:
ד"א התחת עובד יותר בחלק התחתון של התנועה? מרגיש אותו כרגע יום אחרי
9700731.jpg

המוט צריך לעבור בקו ישר מעל אמצע כף הרגל, אצלך זה עובר רק מעל העקב, ולכן אתה מרגיש יותר את התחת בסקוואט.
וגם קשה לקבל מספיק עומק בלי שהגב ישתבש כשהמוט נמצא רק מעל העקב.

לכן כל מה שעליך לעשות זה לדחוף את הברכיים קדימה מעט, ולגרום למוט להיות באמצע כף הרגל בכל מהלך התנועה.

• פותח/ת השרשור
9700731.jpg

המוט צריך לעבור בקו ישר מעל אמצע כף הרגל, אצלך זה עובר רק מעל העקב, ולכן אתה מרגיש יותר את התחת בסקוואט.
וגם קשה לקבל מספיק עומק בלי שהגב ישתבש כשהמוט נמצא רק מעל העקב.

לכן כל מה שעליך לעשות זה לדחוף את הברכיים קדימה מעט, ולגרום למוט להיות באמצע כף הרגל בכל מהלך התנועה.
תודה רבה על כל התגובות גיבור, מעריך את זה 😃

אני מבולבל בנוגע לעומק, בסרטון הראשון נאמר לי שקצת חסר עומק ופה שיש יותר מידי עומק למרות שההבדל לא כלכך גדול אלא כמה זוויות בודדות, שם ירדתי טיפטופנת מתחת מקביל לדעתי, אנשים שונים אבל בכל זאת.
האמת שבסרטון הראשון העומק שלך היה דיי טוב. היו איזה 2 חזרות גבוליות שהגעת בדיוק למקביל אבל ברוב שברת מקביל כמו שצריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית