הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון לאחר עבודה פיזית

SuperBusy

משתמש מתחיל
21
2
נק' מוניטין:
2
21
2
אני עובד בעבודה פיזית 9 שעות ביום, במידה ואני מתחיל אימון עם משקולות מיד לאחר העבודה, יש צורך בחימום/מתיחות ?
לצורך העניין אני מרים משקלים בעבודה (בין 9 ל20 קילו) במהלך היום, לפעמים בתדירות מאוד נמוכה ולפעמים לאורך כל היום.
במידה וכן אשמח לקבל המלצה לחימום קצר ויעיל.

יש מתיחות יותר ספציפיות למטרות יותר ספציפיות.
גם אם אתה מרגיש "מחומם" מהיום עבודה, זה לא אומר שאתה לא יכול להרוויח ממתיחות לפני סקוואט.
זה רק עוד כמה דקות, אולי לא בא לך לוותר על זה.

אין אף פעם צורך במתיחות בלי סיבה. מתיחות משמשות לשיפור גמישות, אין לזה קשר לאימון עצמו. לפעמים כן אפשר לעשות עבודת mobility כדי להרפות את הגוף כדי להיכנס לפוזיציה טובה יותר, אבל זה פשוט בהתאם לאיך שאתה מרגיש באימון. אם אתה יכול מאד בקלות לשבור מקביל ולהיכנס עם הידיים ברוחב האחיזה הרגיל שלך בסקוואט, אתה כנראה לא צריך לעשות עבודת mobility לפניו, עם או בלי קשר לעבודה שלך.
לגבי חימום - תמיד צריך לעשות חימום ספציפי. להרים משאות בצורות מסויימות בעבודה לא מחמם את מערכת העצבים שלך ל100+ סקוואט. יכול להיות שהשרירים שלך יהיו חמים יותר ולא תצטרך כמות חזרות גדולה כדי להרגיש מחומם, אבל תמיד כדאי לעשות חימום ספציפי לאימון שלך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות.
אין אף פעם צורך במתיחות בלי סיבה. מתיחות משמשות לשיפור גמישות, אין לזה קשר לאימון עצמו. לפעמים כן אפשר לעשות עבודת mobility כדי להרפות את הגוף כדי להיכנס לפוזיציה טובה יותר, אבל זה פשוט בהתאם לאיך שאתה מרגיש באימון. אם אתה יכול מאד בקלות לשבור מקביל ולהיכנס עם הידיים ברוחב האחיזה הרגיל שלך בסקוואט, אתה כנראה לא צריך לעשות עבודת mobility לפניו, עם או בלי קשר לעבודה שלך.
לגבי חימום - תמיד צריך לעשות חימום ספציפי. להרים משאות בצורות מסויימות בעבודה לא מחמם את מערכת העצבים שלך ל100+ סקוואט. יכול להיות שהשרירים שלך יהיו חמים יותר ולא תצטרך כמות חזרות גדולה כדי להרגיש מחומם, אבל תמיד כדאי לעשות חימום ספציפי לאימון שלך.
חימום ספציפי הכוונה לביצוע התרגיל במשקל נמוך ועלייה הדרגתית עד למשקל עבודה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית