הסברה על תהליך ניתוחי

ביסט

משתמש מתחיל
31
7
נק' מוניטין:
7
31
7
היי יש לי tendonitis בlhb עברתי זריקות prp עכשיו עושה פיזיו (פיזיותרפיסט מעולה לדעתי עובד עם ספורטאים) אבל אין שיפור והרוםאה והפיזאותרפיסט אמר שאם לא יהיה שיפור עוד כחודש-חודש וחצי כנראה ישנו צורך לניתוח רציתי אולי אם מישהו מבין יסביר לי כי אני הבנתי שמורידים או משחיזים את הגיד וזה דיי מלחיץ אם יש מישהו שיודע מה עושים בתהליך חירוגי מסוג זה אשמח אם יוכל לשפוך על זה קצת אור

תלוי בטכניקה שהמנתח יבחר.
יש בגדול 3 אופציות עיקריות, שאת חלקן אפשר לעשות בניתוח פתוח, וחלקן אפשר בארטרוסקופיה, כלומר בעזרת מצלמות. לרוב השיטה הזו מאפשרת חזרה לפעילות מוקדם יותר, אבל לא תמיד אפשרית.
האופציה הראשונה תהיה תיקון של הנזק. לרוב אי אפשר יהיה רק לתקן ולהשאיר הכל כמו שהוא היה קודם.
הטכניקה השניה שנקראת טנודזיס תהיה לחתוך את החלק הפגוע של הגיד, ולחר את החלק שנשאר ישר לעצם הזרוע במקום לשכמה שהיא החיבור המקורי. זה אמור להשאיר תפקוד זהה כמעט לחלוטין אם לא לחלוטין של השריר.
במקרים חמורים שאי אפשר להציל את הגיד פשוט מנתקים אותו, זה משאיר רק ראש אחד של הדו ראשי מתפקד, שזה מספיק לפעילות רגילה, אבל עלול ליצור בעיה קוסמטית

• פותח/ת השרשור
ולפי מה שאתה יודע אחרי הליכים חירוגים אלו יהיה אפשרות לאחר פזיו ומנוחה כמובן לחזור לתיפקוד ברמה אימונים לא אומר פאורליםטינג אבל ברמה של אימונים שאפשר לראות תוצאות נחמדות

ולפי מה שאתה יודע אחרי הליכים חירוגים אלו יהיה אפשרות לאחר פזיו ומנוחה כמובן לחזור לתיפקוד ברמה אימונים לא אומר פאורליםטינג אבל ברמה של אימונים שאפשר לראות תוצאות נחמדות
לרוב אפשר לחזור לאימונים, תלוי כמובן בניתוח עצמו ובמה שהמנתח אומר, תלוי גם איך הלך הניתוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית