הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט מרגיש קצת מוזר

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם.
הדדליפט מרגיש לי קצת מוזר באזור הברכיים בשלב של הנעילה ובתחילת הורדת המוט.
הרבה זמן לא עשיתי דדליפט (או כל תרגיל רגליים אחר) בגלל פציעה בברך וכשחזרתי היה לי הרגל של לא לנעול את הברכיים ולפצות על זה עם פשיטת יתר של הגב תחתון אבל נראה לי שאני כבר לא עושה את זה. כמו כן, אני חושב שאולי אני מקפל את הברכיים מוקדם מדי וזו הסיבה שהירידה מרגישה לי מוזר.
מקווה שזווית הצילום מספיק טובה ואשמח לשמוע דעות. תודה!

• פותח/ת השרשור
תגדיר מזה מרגיש מוזר
קצת קשה להסביר אבל זה כמו שאתה מנסה לא לחשוב על משהו אז זה הדבר היחיד שאתה חושב עליו. אז אני ממש מנסה לחשוב על לנעול את הברכיים ולא לפשוט את הגב תחתון יותר מדי. אז בנעילה ובירידה אני ממש מרגיש את הברכיים ואת הניסיון לשלוט בהן יחד עם טיפה איבוד שיויי משקל. ואני מקפיד שהמוט יהיה מעל אמצע כף הרגל, אני נכנס לסט אפ לפי השלבים של ריפטו. (אולי לפעמים אני דוחף ממש קצת את המוט קדימה בחזרות האחרונות).

בנעילה בחזרה האחרונה אתה שם לב לרעידה הקטנה?

• פותח/ת השרשור
אבל אתה יכול לשים לב שברגע שאתה מגיע למעל הברך, אתה מכופף את הברך שלך מתחת למוט גם בעלייה ובירידה
כן כן, זה בדיוק השלב שמרגיש לי מוזר! התזוזה הזאת קדימה עם הברך כשהמוט עובר אותה. סחתיין על החדות, אני לא שמתי לב לזה עד עכשיו.
ולגבי יציבות, אתה מרגיש שאתה רועד? נופל קדימה אחורה לצדדים?
מרגיש שהמוט ממש מושך קדימה. שזה הגיוני, זה דדליפט אחרי הכל אבל כשאני עושה את הקטע הזה עם הברכיים אני מרגיש שהוא מושך אותי הרבה יותר חזק קדימה וזאת עוד סיבה שהחלק הזה תמיד מרגיש לי מוזר.
אולי תנסה לעשות דדליפט עם עצירה של שתי שניות ממש ממש על הברך טיפה מעל , ומשם להמשיך בשליטה ותראה איך ילך לך.
אני אכניס את זה לחימום.
החלטתי לא לעבור ניתוח בקשר לפציעה אז תמיד יש קצת כאב בתרגילי רגלייים וזה קצת מלחיץ. ולפעמים זה קצת מכניס אותי לסרטים שאני עושה משהו לא נכון אבל אין לי בעיה להתמודד עם זה, זה לא כאב כל כך נורא. אבל בכל זאת תמיד חשוב לי לוודא לגבי הטכניקה.

תודה רבה!

זווית לא כל כך טובה כדי לראות משהו אבל בגדול זה נראה בסדר ממה שאני כן רואה. תצטרך להעלות סרטון מקדימה בזווית של 45 מעלות כדי לקבל חוות דעת טובה יותר.

בירידה המוט פוגע לך בברך. תנסה להוריד אותו בהתחלה רק על ידי כפיפה של המותניים ותתחיל לכופף את הברך רק אחרי שהמוט כבר עבר אותה בדרך למטה.

כן כן, זה בדיוק השלב שמרגיש לי מוזר! התזוזה הזאת קדימה עם הברך כשהמוט עובר אותה. סחתיין על החדות, אני לא שמתי לב לזה עד עכשיו.

מרגיש שהמוט ממש מושך קדימה. שזה הגיוני, זה דדליפט אחרי הכל אבל כשאני עושה את הקטע הזה עם הברכיים אני מרגיש שהוא מושך אותי הרבה יותר חזק קדימה וזאת עוד סיבה שהחלק הזה תמיד מרגיש לי מוזר.

אני אכניס את זה לחימום.

החלטתי לא לעבור ניתוח בקשר לפציעה אז תמיד יש קצת כאב בתרגילי רגלייים וזה קצת מלחיץ. ולפעמים זה קצת מכניס אותי לסרטים שאני עושה משהו לא נכון אבל אין לי בעיה להתמודד עם זה, זה לא כאב כל כך נורא. אבל בכל זאת תמיד חשוב לי לוודא לגבי הטכניקה.

תודה רבה!
שמע אני קודם כל מחקתי את מה שכתבתי מקודם, כי אני עברתי שוב על מה שכתבתה ולא יודע, לי נראה כאילו הכל בראש שלך. אני אוהב ללכת נגד הזרם ואני יגיד לך לשכוח לאימון את כל הדגשים וכל מה שאולי למדתה אולי לא, תקח אולי דגש אחד 2 שאתה מרגיש שאתה חייב וזהו. אם אתה תכנס לדדליפט ותתחיל לספור 15 סעיפים של איך להכנס לסטאפ אתה סתם שובר את הראש.

כמו כן אם הייתה פציעה וכבר אין פציעה, תתייחס אליה כלא קיימת, כי היא לא.

ושמע אם מה שאמרתי מקודם עוזר לך בכיף, רק אל תשבור תראש על כל חשש לכשל טכני. בסופו של דבר צריך להתאמן ואם אתה רק תשב על טכניקה זה יקח מזה.

• פותח/ת השרשור
זווית לא כל כך טובה כדי לראות משהו אבל בגדול זה נראה בסדר ממה שאני כן רואה. תצטרך להעלות סרטון מקדימה בזווית של 45 מעלות כדי לקבל חוות דעת טובה יותר.

בירידה המוט פוגע לך בברך. תנסה להוריד אותו בהתחלה רק על ידי כפיפה של המותניים ותתחיל לכופף את הברך רק אחרי שהמוט כבר עבר אותה בדרך למטה.
תודה על התגובה! אני יודע שהזווית לא משהו, זה מה שהתאפשר לי היום אבל כל עוד רואים מה קורה עם הברכיים חשבתי שזה מספיק.
ושמתי לב שאני מקפל את הברכיים מוקדם מדי, עוד הרגל שאני מתקשה להיפטר ממנו.
תודה!

שמע אני קודם כל מחקתי את מה שכתבתי מקודם, כי אני עברתי שוב על מה שכתבתה ולא יודע, לי נראה כאילו הכל בראש שלך. אני אוהב ללכת נגד הזרם ואני יגיד לך לשכוח לאימון את כל הדגשים וכל מה שאולי למדתה אולי לא, תקח אולי דגש אחד 2 שאתה מרגיש שאתה חייב וזהו. אם אתה תכנס לדדליפט ותתחיל לספור 15 סעיפים של איך להכנס לסטאפ אתה סתם שובר את הראש.

כמו כן אם הייתה פציעה וכבר אין פציעה, תתייחס אליה כלא קיימת, כי היא לא.

ושמע אם מה שאמרתי מקודם עוזר לך בכיף, רק אל תשבור תראש על כל חשש לכשל טכני. בסופו של דבר צריך להתאמן ואם אתה רק תשב על טכניקה זה יקח מזה.
אני מסכים איתך, אני בעיקר מתרכז בסט-אפ טוב ולחשוב על פשוט לעמוד עם המוט ולא ללכת יותר מדי אחורה עם הגב. ותמיד הייתי מסתכל על הסט-אפ ועל מצב הסיום, לא הייתי מתעסק באמצע התנועה כי ההתחלה והסוף נראו סבבה עד שבמשקלים יותר כבדים התזוזה הקטנה הזאת עם הברך התחילה להיות יותר מורגשת והרגשתי שיש משהו מוזר אבל לא ידעתי מה.
תודה!

הדדליפט נראה בסדר לחלוטין.
אין לי מושג מה יכול להרגיש בעייתי.
אם זה בגלל גרירת המוט על הירך, אל תדאג, אתה אמור לעשות את זה.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט נראה בסדר לחלוטין.
אין לי מושג מה יכול להרגיש בעייתי.
אם זה בגלל גרירת המוט על הירך, אל תדאג, אתה אמור לעשות את זה.
תודה על התגובה! אני חושב שWHALE עלה על הבעיה. כשהמוט עובר את הברכיים נראה שיש גלישה קלה של הברכיים קדימה ובדיוק בנקודה הזו הדדליפט מרגיש לי מוזר כי גם אני מרגיש פתאום יותר עומס על הברך וגם המוט מושך קדימה חזק יותר. בחזרה האחרונה זה הכי בולט, שים על מהירות 0.25 ותשים לב מה קורה ברגע שהמוט עובר את הברכיים.
אימון הבא אני פשוט אחשוב על להרים את המוט ולכווץ ישבן בנעילה בלי להתעסק בברכיים ובגב ואראה איך זה מרגיש.
תודה!

• פותח/ת השרשור
שלום לכולם,
עדכון: אני עושה את החימום עם עצירה ובסט עצמו פשוט חושב על לעמוד עם המוט והדדליפט מרגיש בסדר גמור. הנה סרטון מאתמול,

אודה לחוות דעת, תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית