כאב גב לאחר סקוואט כבד

• פותח/ת השרשור roi1255
  • פורסם בתאריך

roi1255

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום רב, קצת פרטים "יבשים". חזרתי להתאמן לפני בערך כחודשיים בתוכנית SS אחרי שהתאמנתי גם לפני הקורונה, אני העלתי את הסקואט בצורה מאוד מתונה כבר בתחילת התוכנית בעליות של 2.5 קילו כדי להתרכז בטכניקה ולא להעמיס על עצמי משקלים שאני לא אצליח להרים אני במשקל גוף של 76 קילו.
עד לפני שבוע וחצי הכל הלך חלק, התקדמתי ב2.5 עד 90 קילו והרגשתי שהסקוואט קשה אבל שאני מצליח לעשות אותו בצורה טובה באופן יחסי (מצרף סרטון https://photos.app.goo.gl/k2JhcTXR5mRCNTQZ6 לא מאותו אימון אבל אפשר לראות את הטכניקה שלי אולי שם הבעיה?)
לפני שבוע הגעתי לאימון שהייתי צריך להרים בו 92.5 קילו וכשעשיתי unracking למוט הרגשתי שהגב שלי לא עומד במעמסה של המשקל (כשאפילו לא התחלתי לבצע את התנועה) וכמה שאני מנסה להפעיל לחץ על שרירי הבטן ולא לשחרר את האוויר שכלוא בגוף עדיין הרגשתי משהו לא טוב שקורה עם הגב (ללא חגורה).
הטעות שלי שלמרות סימן האזהרה הזה המשכתי עם התרגיל למשך כל 3 הסטים.
כמה שעות לאחר האימון הזה ובצורה קצת יותר חזקה ביום שלאחריו התחלתי להרגיש כאב בינוני באזור אמצע הגב שהקשה עלי לעשות פעולות מסוימות (העיקרית בניהם היא להרים את הגוף שלי ממצב שכיבה). החלטתי לנוח וחיכיתי בערך 4-5 ימים והרגשתי שזה משתפר (לא ב100% אבל היה שיפור טוב) וחזרתי להתאמן בעצימות של 65% ועשיתי סקוואט של 60 קילו. יום אחרי זה שוב חזר הכאב (בצורה חלשה יותר מהפעם המקורית)

אחרי כל החפירה הזאת יש לי כמה שאלות:
1. מה בעצם קרה לי?
2. איך הייתי יכול למנוע את זה/איך אמנע את זה בעתיד?
3. אני צריך להתחיל להתאמן עם חגורה? (מעדיף שלא אבל אם אין ברירה...)
4. מה לעשות כרגע כדי להחלים בצורה הטובה ביותר? החלטתי לא לחזור להתאמן עד שארגיש שזה עבר ב100% (זה מה שאני אמור לעשות?)

תודה רבה לכולם

progress.JPG

נסה לבצע אימונים ללא הפסקות ארוכות בעומס ממש נמוך יחסית למה שאתה רגיל.
שים לב שאין כאב בזמן האימון או אחריו.
לאחר מספר אימונים ללא כאבים תעלה שוב את העומס בהדרגה.
לגבי שאלות 1-3 קשה לדעת את התשובות, זה דורש בדיקה מעמיקה.
ניר, פיזיותרפיסט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית