הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה יותר מזיק? חומרים או סיגריות ואלכוהול.

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
סוגיה שמעניינת אותי לאחרונה,
מה יותר מזיק, שימוש מתון בטסט בלבד לעיתים יחסית רחוקות (משהו עדין 400-600 מג), בשילוב עם הרבה אירובי,תזונה בריאה ושינה מסודרת.

או אדם שלא עושה ספורט יותר מדי, מעשן חצי קופסה לפחות ביום ומפציץ וודקות כל סוף שבוע.

לטווח הארוך, מה יותר מסוכן ומזיק?
דיון מהנה 😃

הנה לכם דוגמה קלאסית-
לפניי כמה שנים חשבתי שסטרואים זו רמאות ושאיתם אתה הופך לדוגמן עם קוביות משורטטות ומסת שריר אינסופית, לא ידעתי בכלל שיש תופעות לוואי ועוד ועוד. כנ״ל לגביי ירוק, מבחינתי כל מי שמעשן הוא נרקומן מסריח.
עם הזמן, למדתי שיש אנשים עם פוסט טראומה שהדבר היחיד (או בין הבודדים) שעוזר להם זה קנאביס ובו בזמן למדתי מה זה hrt ואיך זה יכול לשפר חיי אדם. אז קראתי עוד ועוד ועוד ושאלתי ולבסוף הבנתי שבאתי בגישה של ילד טיפש והיום אני שמח שפתחתי את הראש לגביי כל הנושאים (לא מזריק עדין ומעולם לא עישנתי), אבל עדין היום אני נמצא במקום אחר לגמריי.
לצערי כל עוד סטרואידים יהיו UG וניתן יהיה להשיג אותם בקומבינה זה ישאיר להם שם רע, בדיוק כמו ש95% מההורים חושבים שאם אתה מעשן קנאביס זה אומר שאתה ג׳אנקי
רק שלא תלך לקיצון ההפוך ממה שחשבת לפני.
טסטוסטרון זה תרופה לאנשים חולים שזקוקים לה. ברור שזה לא השטן. ועם כל זאת יש בזה סכנות בשימוש פרוע אצל ספורטאים.

קנאביס זה כולה צמח, ויכול לעזור להרבה אנשים, אני מכיר אישית כמה אנשים שמשתמשים בזה למחלות והפרעות בהצלחה.
מצד שני בשימוש פרוע ולא מושכל, זה ממש יכול לשבש את המשתמש.
אני מכיר לא מעט ג'אנקים שפשוט שורפים את החיים שלהם עם הג'ויינטים.

ברור שזה לא שחור ולבן. אבל כשדנים על החומר לאדם בריא, ובמימון שתניב תוצאות ספורטיביות, גם אם זה לא יהרוג, לדעתי זה מזיק.

לא חושב שכל כך קל להגיע למצב מסכן חיים עם טסט בלבד במינונים נמוכים (יחסית) כמו שאתה מתאר. כמובן שבשימוש מופרז זה פשוט לקחת הימור על פעימת הלב הבאה שלך.

וגם ההשוואה היא לא טסט מול סיגריות, אלא מול כל המכלול שציינתי בהתחלה.

לגבי השבתת ציר - אתה צודק לגמרי ידידי.
@kotzer
בהחלט אפשר להגיע למצב מסכן חיים, קח אדם בן שלוקח סטרואידים 10 שנים, הוא כבר בסיכון עצום למחלות לב

לגבי עניין המוזרק, לא התכוונתי שהוא בהכרח שומר על בריאות. אבל כתוצאה מזה שהוא מתאמן תדיר, מנסה לישון כמה שעות טובות בלילה כדי להתאושש, ומכניס מספיק אוכל וחלבון וכו', אז בעקיפין "דואג" לבריאות שלו.
זה לא בעקיפין, זה במישרין - תזונה, שינה, ופעילות גופנית הם הא'-ב' של בריאות, ומשם הכל חישובים של תועלת-סיכון

לגבי דיון על החומר, מה דעתך בנושא?
לדוגמה:
סייקל סטנדרטי של 12 שבועות
טסט 500 בשבוע
עם הפסקות של שנה נגיד בין סייקל לסייקל.

אל מול:
15 סיגריות ביום למשך כל השנה.
אני אשלח אותך לעשות שיעורי בית כי זה ידרוש קצת עבודה שאין לי שום כוונה לבזבז זמן כדי לאסוף את המידע בעצמי, אבל זה הכל מידע שאתה יכול להשיג בחינם באינטרנט.
תאסוף נתונים על תחלואה מעישון, אפשר למצוא נתונים שקיימים על העליה בתחלואה במחלות מסויימות, ואפשר למצוא את הקשר בין כמות סיגריות ביום לבין העליה באותה תחלואה. תצטרך לאסוף נתונים על סרטנים, מחלות לב, ומחלות ריאה בעיקר.
תאסוף נתונים על תחלואה משימוש לא ראוי של סטרואידים. כאן יהיה קצת יותר קשה לאסוף את הנתונים הנכונים כי תצטרך קצת לנבור ואולי פה ושם להסתמך על ניסויים בבעלי חיים, אבל אתה יכול למצוא לאיזה מחלות שימוש בסטרואידים מביא, מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי העליה בסיכון, ולקרוא תיאורי מקרה כדי ליצור איזשהו קשר בין הכמות הנלקחת ולאוך כמה זמן לתופעה שהתקבלה (לדוגמא אחרי כמה שנים של שימוש בסטרואידים רואים יור תיאורי מקרה של סרטן הכבד).
תשווה בין הנתונים ותראה מאיזה רמות שימוש של חומרים או סיגריות יש עליה משמעותית בסיכון. אם למשל סרטן כבד תראה רק אצל משתמשים כבדים וסרטן ריאות אפילו אצל מעשנים קלים, אז הנה התשובה שלך.
אם שימוש קל בסטרואידים מעלה משמעותית יותר את התחלואה במחלות לב משימוש קל בסיגריות, הנה התשובה שלך

בהחלט אפשר להגיע למצב מסכן חיים, קח אדם בן שלוקח סטרואידים 10 שנים, הוא כבר בסיכון עצום למחלות לב

ברור, בגלל זה אמרתי שבשימוש מופרז זה הימור על פעימת הלב הבאה.
חנן טען שתוך כמה שבועות על טסט ניתן להגיע למצב מסכן חיים ולכן אמרתי שלא צריך להגזים.

זה לא בעקיפין, זה במישרין - תזונה, שינה, ופעילות גופנית הם הא'-ב' של בריאות, ומשם הכל חישובים של תועלת-סיכון

הכוונה ב"עקיפין" היא שהמטרה שלו היא לאו דווקא הבריאות, אלא להקפיד על הדברים האלה בשביל "gains".

אני אשלח אותך לעשות שיעורי בית כי זה ידרוש קצת עבודה שאין לי שום כוונה לבזבז זמן כדי לאסוף את המידע בעצמי, אבל זה הכל מידע שאתה יכול להשיג בחינם באינטרנט.
תאסוף נתונים על תחלואה מעישון, אפשר למצוא נתונים שקיימים על העליה בתחלואה במחלות מסויימות, ואפשר למצוא את הקשר בין כמות סיגריות ביום לבין העליה באותה תחלואה. תצטרך לאסוף נתונים על סרטנים, מחלות לב, ומחלות ריאה בעיקר.
תאסוף נתונים על תחלואה משימוש לא ראוי של סטרואידים. כאן יהיה קצת יותר קשה לאסוף את הנתונים הנכונים כי תצטרך קצת לנבור ואולי פה ושם להסתמך על ניסויים בבעלי חיים, אבל אתה יכול למצוא לאיזה מחלות שימוש בסטרואידים מביא, מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי העליה בסיכון, ולקרוא תיאורי מקרה כדי ליצור איזשהו קשר בין הכמות הנלקחת ולאוך כמה זמן לתופעה שהתקבלה (לדוגמא אחרי כמה שנים של שימוש בסטרואידים רואים יור תיאורי מקרה של סרטן הכבד).
תשווה בין הנתונים ותראה מאיזה רמות שימוש של חומרים או סיגריות יש עליה משמעותית בסיכון. אם למשל סרטן כבד תראה רק אצל משתמשים כבדים וסרטן ריאות אפילו אצל מעשנים קלים, אז הנה התשובה שלך.
אם שימוש קל בסטרואידים מעלה משמעותית יותר את התחלואה במחלות לב משימוש קל בסיגריות, הנה התשובה שלך

אבדוק על הנתונים האלה, מעניין.

רק שלא תלך לקיצון ההפוך ממה שחשבת לפני.
טסטוסטרון זה תרופה לאנשים חולים שזקוקים לה. ברור שזה לא השטן. ועם כל זאת יש בזה סכנות בשימוש פרוע אצל ספורטאים.

קנאביס זה כולה צמח, ויכול לעזור להרבה אנשים, אני מכיר אישית כמה אנשים שמשתמשים בזה למחלות והפרעות בהצלחה.
מצד שני בשימוש פרוע ולא מושכל, זה ממש יכול לשבש את המשתמש.
אני מכיר לא מעט ג'אנקים שפשוט שורפים את החיים שלהם עם הג'ויינטים.

ברור שזה לא שחור ולבן. אבל כשדנים על החומר לאדם בריא, ובמימון שתניב תוצאות ספורטיביות, גם אם זה לא יהרוג, לדעתי זה מזיק.

מה שלמדתי לאורך הזמן, זה שקיצון אף פעם לא טוב. לגביי אנאבולים אני חוקר את התחום הזה כשנתיים, קורא ברשת, קורא בפורומים, שומע אנשים בחו״ל מדברים על זה ומקבל מידע מאנשים שהשתמשו / משתמשים. דבר אחד אני בטוח בו וזה שאני לא אגיע למצב של abuse ואני לא אומר את זה בגלל סטרואידים, אלא כי זה הקו המנחה שלי בחיים, בנוסף אני כבר אחריי גיל 30, יש דברים אחרים שמעניינים אותי יותר מאשר 2 קילו שריר יותר או פחות.

בתור אחד שהיה בשני הצדדים של הדיון, יש משהו עיקרי שמתפספס בדיונים האלה:
כמה אנשים באמת לוקחים מינוני TRT ו״זהו״?

מתחילים ממינון מסויים ותמיד הסקרנות גוברת ומנסים עוד קצת וחומר אחר ואוראלים לכמה שבועות וכו׳ וכו׳ וכו׳...
כמעט אף ספורטאי חובב לא לוקח ״רק״ TRT. מעבר לעובדה שאנשים מניחים על דעת עצמם ש250 זה TRT שבפועל זה 100-150.
בנוסף, אנשים מניחים שכל אחד שלוקח סטרואידים חרד לבריאות שלו. נכון חלק עושים בדיקות דם אבל זה לא אומר שהולכים ומתאמצים לשפר אותן.

באופן די עובדתי בזמן סייקל הדופק במנוחה והלחץ דם עולי, תפקודי כבד, כולסטרול וכו׳ וכו׳ וכו׳... אז יופי זה אולי יחזור לנורמה אחרי הסייקל אבל בנתיים בזמן הסייקל אתה לא ממש ״בריא״. שאני התחלתי הכוונה שלי היה להיות במעקב רפואי בדיקות דם והכל, וואלה בגלל ענייני ביטוח (ועצלנות וחוסר אכפתיות) לא ראיתי רופא כמה שנים טובות ולא עשיתי בדיקות דם. לקחתי איזה ״מומחה״ שנחשב שם דבר בתחום (בקרב מתאמנים) שיש לו את כל ההמלצות ואחרי שעקבתי אחרי ההנחיות שלו היו לי את התופעות לוואי הכי גרועות שהיו לי בחיים שכמעט עלו לי בעבודה ובפרידה מהבת זוג (ואם הייתי מפוטר חלילה, אולי גם הייתי צריך לעזוב את אוסטרליה).

יש המון סיכונים, אני בקשר עם המון חברה שמשתמשים בחומרים, מאמנים, תזונאים, פיזיותרפיסטים וכמות האנשים שאשכרה משקיעים בבריאות שלהם כמו שמשקיעים באימונים - אפסית. במקרה הטוב משקיעים בבריאות כדי שלא תחרבן להם את האימונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית