הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכה בכתף

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
היי,
שיחקתי אתמול כדורסל ונתקעתי בחסימה. כנראה איזו עצם פגעה לי בשריר בכתף באנרגיה יחסית חזקה.
הלכתי לישון כשהאזור רגיש וכואב, ועכשיו(24 שעות אחרי) הוא עדיין דיי כואב לי כשאני מרים את היד או מזיז אותה בכללי.
אם אני נוגע מסביב, ניסיתי גם לעשות מתח, זה לא כואב לי במיוחד(רק כשאני מרים את היד למתח או מוריד אותה, או תנועות שמזכירות הרמות של כתף).
כרגע אני קצת לחוץ מהסיטואציה ולא יודע מה לעשות.
הכאב מזכיר קצת בירכית לירך, כלומר זה לא מרגיש כמו כאב של מפרק, אבל קשה לי לתאר או לדעת להשוות.
האם זה אומר שיכולה להתפתח לי שם איזושהי דלקת, או שזו "מכה יבשה" והיא תעבור תוך כמה ימים?
כרגע אני מניח שעדיף לא להתאמן, אבל יש עוד דברים שכדי לעשות? לחמם את האזור, לקרר אותו?

תודה רבה.

שבוע- שבועיים מנוחה ותנועה ללא עומס עד שתרגיש שיפור ובטחון בתנועה.
אם לא יעבור תפנה לאורטופד או פיזיותרפיסט לאבחון ראשוני ומשם אפשר להחליט אם יש צורך באמצעי הדמיה, ואיזה טיפול צריך, אם בכלל צריך.

• פותח/ת השרשור
שבוע- שבועיים מנוחה ותנועה ללא עומס עד שתרגיש שיפור ובטחון בתנועה.
אם לא יעבור תפנה לאורטופד או פיזיותרפיסט לאבחון ראשוני ומשם אפשר להחליט אם יש צורך באמצעי הדמיה, ואיזה טיפול צריך, אם בכלל צריך.

היי ניר, תודה רבה על התגובה.
הכאבים עברו לאחר כמה ימים, עשיתי מעט מתח ושכיבות סמיכה לאחר שבוע
וחזרתי להתאמן אימונים קלים אחרי שבועיים. כרגע(בערך לאחר שבועיים וחצי) אני מתאמן אימון מלא(בטבעות) פשוט ללא מקבילים(כדי לא להעמיס על הכתף). במהלך האימון לא כואב לי, אולי לעיתים רחוקות אני "מרגיש" קצת את הכתף. כמו כן גם ביום יום, מעבר למידי פעם "תחושה" /כאב לא חד לכמה רגעים בכתף אין לי כאבים. אני כרגע שומר על עומס אחיד ומנסה להיזהר, אך מתלבט אם יש טעם לפנות גם לפיזיותרפיסט, או שבשלב הזה כל מה שעלי לעשות זו חזרה הדרגתית? תור לאורתופד יכול לקחת גם חודשיים ואני בגדול גם יותר סומך על פיזיותרפיסטים בנושא הזה. כמו כן, אם אין כאב חד /מגמת החמרה זה אומר שהחזרה בסדר ואפשר להמשיך איתה?
תודה רבה.

אם יש תחושה או "מזכרת של כאב", אפשר להתאמן בעומס קבוע ומדי פעם לגוון בתרגול או להעלות משקלים\חזרות.
אם תרגיש שהכאב מחמיר או שאתה נתקע באימון בגלל הכאב, או אפילו שאתה חושש להעמיס, אפשר ללכת לפיזיותרפיסט שמתמצא באימוני כוח כדי שיבצע אבחון והדרכה. לא חושב שזה צריך לקחת יותר מ2 פגישות לפי התיאור שלך.
לא נשמע שיש טעם לגשת לאורטופד במצבך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית