הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

קרע בגיד בכתף - יש דרך לטפל בזה ללא ניתוח?

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אהלן, יש לי קרע בגיד עוד מיולי של שנה שעברה.
לפי הממצאים שעברתי בינואר ב-MRI אורטוגרפי: חשד לקרע חלקי אינטרסציטיאלי בין סיבי גיד הסופרה-ספינטוס.
הייתי אצל אורטופד כתף מומחה לפני שבוע בערך ( הייתי אצלו פעם שעברה, אבל שכחתי להביא דיסק - זה היה בינואר, לא יכל לוודא את זה, עשיתי פיזיו פשוט - רפואה משלימה וויתרתי, פיזיו לא עזר ) והוא ווידא את זה עם הדיסק שהבאתי לו. שלח אותי לפיזיו אבל כנראה שלא יעזור שוב.
רצה לעשות לי PRP ( זריקות ) לפני הניתוח ( טוען שזה יכול לטפל בקרע, הוא אומר שזה קרע קטן מאוד ).
לא יודע אם יכול לעזור, כי אני לא רוצה שלא יכאב לי, הכאבים זה רק באימונים של מתח בעיקרון, בחיי היומיום לא מפריע לי, אני רוצה שהגיד יתרפא, יתאחה, לא אכפת לי מכאבים, מצידי שיכאב לי, העיקר שהגוף יהיה בריא.
חשבתי לעשות תרגילים ל-ROTATOR CUFFS שאני מכיר מהתקופה שהייתי מתאמן בעבר בחד"כ, זה יכול לעזור לי בכלל? אני לא רוצה לסכן את הכתף כרגע.
מה הייתם אומרים? כדאי PRP / תרגילים ROTATOR CUFFS / משהו אחר שיכול לעזור? ( חוץ מזריקות כי לא מאמין בזה... זה לא מאחה קרע ).

עריכה: אם יש מומחה פה שרוצה להסתכל על הגיד, אין לי בעיה ( יכול לשלוח ), למרות שאין צורך, יש את הממצאים ואת האורטופד שווידא את זה.

תראה בתקופת הצבא שלי נגרם לי נזק בכתף ויצא שקרעתי את הלברום (קרא לזה סחוס) בכל מקרה אני אקצר ואגיד שעברתי במשך שנה פיזיותרפיה על הדרך פרקתי איזה 10 פעמים והחלטתי שניתוח זה הפתרון הסופי.
אני לא אמליץ לך ואגיד שזה הכי טוב כי כל מקרה לגופו אבל לפעמים זה באמת שווה את זה..
אני לא 100 אחוז עדין אבל עדיף בהרבה מאשר לפרוק אותה שאתה שם עליך חולצה ב’ כמו איזה חייל מסכן.

תעשה חושבים עם עצמך לרוב קרעים וכאלה פיזיו לא באמת יעזור במקסימום תחושה טובה לגוף.
בריאות אחי

• פותח/ת השרשור
תראה בתקופת הצבא שלי נגרם לי נזק בכתף ויצא שקרעתי את הלברום (קרא לזה סחוס) בכל מקרה אני אקצר ואגיד שעברתי במשך שנה פיזיותרפיה על הדרך פרקתי איזה 10 פעמים והחלטתי שניתוח זה הפתרון הסופי.
אני לא אמליץ לך ואגיד שזה הכי טוב כי כל מקרה לגופו אבל לפעמים זה באמת שווה את זה..
אני לא 100 אחוז עדין אבל עדיף בהרבה מאשר לפרוק אותה שאתה שם עליך חולצה ב’ כמו איזה חייל מסכן.

תעשה חושבים עם עצמך לרוב קרעים וכאלה פיזיו לא באמת יעזור במקסימום תחושה טובה לגוף.
בריאות אחי

בדיוק, תקשיב.
אני בעצמי רוצה ניתוח, יש לי גם עוד משהו ( גם נדפקתי משהו מהצבא - יש לי עצם שהתאחתה לא טוב בשורש כף היד בגלל טיפול רשלני שחשבו שיש לי מכה יבשה, בפועל הייתי עם שבר שבועיים - קיצר צה"ל זה חרא... ).
הבעיה שלא רוצים לנתח אותי.
גם כי מעדיפים שלא בגלל שזה ניתוח ויכול לסכן ( זה כרגע מדבר על כף היד - משהו עם פלטינה אחרי 10 שנים יכול לעשות בעיות ).
וגם עכשיו בקשר לכתף ולכף היד - יש לי סכרת חדשה יחסית- כשנה וחצי והם מעדיפים שלא לנתח במצב הזה....

אז אני בבעיה, אני מת לטפל בזה, אני מת לנתח, אתה לא מבין כמה 😭

ותודה, גם לך בריאות אחי.

אחי ממליץ לך לנסות קודם כול להתייעץ עם עוד רופא זה בחיים לא פוגע לראות עוד חוות דעת בנוסף מאמין שאם הרופא המליץ לך על prp הוא מאמין שזה יכול לעזור תקשיב בסופו של דבר כל זה עיניין של ניסוי ותהיה לא מובט ב100% שאחרי prp ועוד פזיו זה יעבור אבל זה עדיף מאשר ישר לנתח לנתח תמיד אפשר אם אפשר להימנע מזה עדיף

• פותח/ת השרשור
אחי ממליץ לך לנסות קודם כול להתייעץ עם עוד רופא זה בחיים לא פוגע לראות עוד חוות דעת בנוסף מאמין שאם הרופא המליץ לך על prp הוא מאמין שזה יכול לעזור תקשיב בסופו של דבר כל זה עיניין של ניסוי ותהיה לא מובט ב100% שאחרי prp ועוד פזיו זה יעבור אבל זה עדיף מאשר ישר לנתח לנתח תמיד אפשר אם אפשר להימנע מזה עדיף

רופא נוסף - אין לי בקופה, לא מתכוון לשלם עכשיו 400 שקל לפרטי...
PRP הבעיה שזה לא יכול לאחות קרע, זה יכול לטפל בכאבים.
פיזיו כבר עשיתי כפי שציינתי בעבר, לא עזר לי.
PRP הבעיה שלו שזה לא טיפול חד פעמי, זה כמה זריקות וכל זריקה עולה באזור ה-2000 שקל, בוא נגיד משהו כזה, אני לא עשיר ובעיקר בתקופה הזאת אין סיכוי, זה תהליך של לפחות 5~6 מפגשים, זה לשלם בערך 10~12 אלף שקל, למי יש כסף לטיפול כזה?
בקשר לניתוח, ברור אני מבין שזה בעייתי, בעיקר אצלי כי יש לי סוכרת, אני הכי בסיכון בזה מבחינת זיהום ותקלות...

אני צריך לראות, תודה 😃

שמע קודם כל לא רופא לא פיזיו.

איפה כתוב שיש לך קרע?

יש חשד לקרע חלקי.

וקרע קטן בזה.( לפי הפרשנות שלי ממה שכתבתה)

ללכת לניתוח על חשדות כאלו נראה לי מיותר מאוד.

קודם כל איך זה מגביל אותך. אתה אומר שאתה ככה שנה אז כנראה שלא כל כך.

ולגבי פיזוי. לך לפיזיו טוב עם המלצות. אל תשלול את הטיפול על סמך ניסיון עבר לא טוב. שדרך אגב יכול להיות מושפע מדעות קדומות שלך וציפיות(אם אתה מצפה שהטיפול לא יעבוד וישארו לך כאבים. יכאב)

אני באמת שמאמין( כסתם בנאדם באינטרנט שהקרע החלים ואתה רק "מדמיין את הכאב". מעין אפקט נוצבו.

דעתי האישית? תלך לפיזיו טוב. שלם כמה שצריך ותעשה כל מה שהוא אומר לך. ותתעסק בלהתאמן ולא במה שיכאב או לא

שמע קודם כל לא רופא לא פיזיו.

איפה כתוב שיש לך קרע?

יש חשד לקרע חלקי.

וקרע קטן בזה.( לפי הפרשנות שלי ממה שכתבתה)

ללכת לניתוח על חשדות כאלו נראה לי מיותר מאוד.

קודם כל איך זה מגביל אותך. אתה אומר שאתה ככה שנה אז כנראה שלא כל כך.

ולגבי פיזוי. לך לפיזיו טוב עם המלצות. אל תשלול את הטיפול על סמך ניסיון עבר לא טוב. שדרך אגב יכול להיות מושפע מדעות קדומות שלך וציפיות(אם אתה מצפה שהטיפול לא יעבוד וישארו לך כאבים. יכאב)

אני באמת שמאמין( כסתם בנאדם באינטרנט שהקרע החלים ואתה רק "מדמיין את הכאב". מעין אפקט נוצבו.

דעתי האישית? תלך לפיזיו טוב. שלם כמה שצריך ותעשה כל מה שהוא אומר לך. ותתעסק בלהתאמן ולא במה שיכאב או לא

הייתי עם קרע בסיבובת החצי שנה והתאמנתי כרגיל.

כמובן שהיו פה ושם פריקות אבל לא הייתי מוגבל להתאמן או שחשתי כאבים סתם ככה באמצע היום.

במידה ולמישהו יש קרע אין טעם לטחון פיזיו אני מבטיח לך שניתוח זה פתרון חרא אבל ברוב המקרים זה פתרון חד וטוב יותר, כמובן ששום דבר לא בטוח ואין שום ניתוח שרשום עליו 100% אבל במידה ויש קרע חד משמעי ולא חשד. הייתי ממליץ על ניתוח דברים כאלה רק מחמירים.

הייתי עם קרע בסיבובת החצי שנה והתאמנתי כרגיל.

כמובן שהיו פה ושם פריקות אבל לא הייתי מוגבל להתאמן או שחשתי כאבים סתם ככה באמצע היום.

במידה ולמישהו יש קרע אין טעם לטחון פיזיו אני מבטיח לך שניתוח זה פתרון חרא אבל ברוב המקרים זה פתרון חד וטוב יותר, כמובן ששום דבר לא בטוח ואין שום ניתוח שרשום עליו 100% אבל במידה ויש קרע חד משמעי ולא חשד. הייתי ממליץ על ניתוח דברים כאלה רק מחמירים.

עם טיפול נכון לא. על סמך ניסיון אישי.( ובלי קשר ניסיון אישי לא שווה כלום בגלל השונות של כל אדם )

קרע זה קרע. פריקה זה סיפור שונה לגמרי.

בתור אחד עם משהו דומה כבר שנתיים וחצי פלוס (כתף-חזה) פיזיותרפיה לא דגדגה לי ועשיתי פרטי ועלה הון תועפות.
גם אני כמוך יש תרגילים ספציפיים שאני מרגיש את זה (בעיקר לחיצות עם מוט / דאמבלים שמערבות חזק את החזה)
אצלי זה בתקופות. יש תקופות שזה רגוע יותר, יש תקופות שזה חמור יותר..אבל זה די יציב. גם לי הכאב הוא לא סוף העולם
הפחד הוא שזה יחמיר, אם הייתי יודע שלכאב אין קשר להחמרה של מה שיש לי, הייתי עושה לחיצות כמו גדול.

בתור אחד עם משהו דומה כבר שנתיים וחצי פלוס (כתף-חזה) פיזיותרפיה לא דגדגה לי ועשיתי פרטי ועלה הון תועפות.
גם אני כמוך יש תרגילים ספציפיים שאני מרגיש את זה (בעיקר לחיצות עם מוט / דאמבלים שמערבות חזק את החזה)
אצלי זה בתקופות. יש תקופות שזה רגוע יותר, יש תקופות שזה חמור יותר..אבל זה די יציב. גם לי הכאב הוא לא סוף העולם
הפחד הוא שזה יחמיר, אם הייתי יודע שלכאב אין קשר להחמרה של מה שיש לי, הייתי עושה לחיצות כמו גדול.
עשית צילומים?

עשית צילומים?

לצערי הרב אני אידיוט ובמקום ללכת מהר לעשות צילומים חיכיתי שזה יעבור ואז אחרי הרבה זמן פניתי לפיזיותרפיה.
החשד של הפיזיותרפיסט הוא ''דלקת בגיד בחזה'' אבל כשדיברתי איתו על אפשרות של קרע הוא סבר שזה לא קרע אבל יש סבירות נמוכה.
שנתיים וחצי דלקת בגיד? אני לא יודע...

החוסר מוטיבציה שלי לעשות צילום זה שאני יודע שלא אקבל כרגע MRI אלא רק אולטרה סאונד וזה לא הדבר הכי אמין ומדויק בעולם.

לצערי הרב אני אידיוט ובמקום ללכת מהר לעשות צילומים חיכיתי שזה יעבור ואז אחרי הרבה זמן פניתי לפיזיותרפיה.
החשד של הפיזיותרפיסט הוא ''דלקת בגיד בחזה'' אבל כשדיברתי איתו על אפשרות של קרע הוא סבר שזה לא קרע אבל יש סבירות נמוכה.
שנתיים וחצי דלקת בגיד? אני לא יודע...

החוסר מוטיבציה שלי לעשות צילום זה שאני יודע שלא אקבל כרגע MRI אלא רק אולטרה סאונד וזה לא הדבר הכי אמין ומדויק בעולם.
אתה יודע איך קרע נראה... זה לא קרע

בכל מקרה אני עושה לך תרשים זרימה

אתה יודע איך קרע נראה... זה לא קרע

בכל מקרה אני עושה לך תרשים זרימה

לא עשיתי אף צילום אז לא ראיתי שום דבר, בלבלו לי את המוח שזה לא משנה מה יראו בצילום הטיפול יהיה לפי יכולת תנועתיות וכו'. אם אתה מדבר על לראות את הקרע חיצונית, אני לא חושב שזה קורה בכל מקרה של קרע חלקי.

upload_2020-7-14_14-4-35.png

@MonkeyD
אין דבר כזה קרע חלקי שנתיים

צפה בקובץ המצורף 56640
@MonkeyD
אין דבר כזה קרע חלקי שנתיים

לא יודע אם אתה מסתלבט או משהו כזה. אמרתי תאורטית שאם הייתי יודע שלכאב אין קשר לאם המצב יחמיר או שלא, הייתי ממשיך ללחוץ כי הכאב לא מפריע. מפסיק ללחוץ = לא כואב? מה ניסית לומר לי פה? שאם אני לא אעשה את התרגיל שכואב לי אז אני לא אחוש בכאב?
או שאני לא הבנתי מה הולך עם זה.

ולמה אין כזה דבר?

עם טיפול נכון לא. על סמך ניסיון אישי.( ובלי קשר ניסיון אישי לא שווה כלום בגלל השונות של כל אדם )

קרע זה קרע. פריקה זה סיפור שונה לגמרי.
אין בעיה עם טיפול, אבל זה גם לא מבטיח כלום, זה שהיה לי פריקה לא בגלל זה דחפו אותי לניתוח. זה יותר קשור לקרע, דברים כאלה תמיד מחמירים יותר

• פותח/ת השרשור
אהלן, בקשר למה ששאלתם על הקרע.
זה כן קרע, זה מה שאמרתי:
לפי הממצאים של ה-MRI בינואר, היה לי חשד לקרע.
הלכתי בפברואר למומחה, שכחתי להביא דיסק כמו דבע, אז לא יכל לוודא אם יש קרע או אין ( יש כאבים תאמין לי, גם אז וגם היום, בתרגילים מסוימים יש כאבים, זה לא שאין לי, פשוט בחיי היומיום אין כאבים, אבל תרגילים מסוימים, נגיד סתם אני אעשה הרחקה לצדדים, או בכללי כתף, יהיה טיפה כאבים ).
ואז הלכתי לפני שבועיים בערך למומחה עוד הפעם, הפעם עם צילום - יש קרע קטן, אבל קרע זה קרע...

פיזיו כפי שציינתי, כבר עשיתי, אם יש קרע, אין טעם לעשות, זה יכול להפחית כאבים, אבל לא לאחות את הקרע.
זה הסיבה שהוא רוצה ( רק בסוף שאין עוד מה לעשות ) לנתח אותי, תאמין לי אם לא היה קרע אין סיכוי היה אומר משהו קרוב לניתוח

עריכה:

וגם מה שMONKEY אמר בתגובה האחרונה שלו, זה מה שאמרתי קודם ( הכוונה לפחות ).
אם אני לא אעשה תרגילים, ברור שלא יכאב לי, אני יכול לחיות רגיל עם זה, לעשות הכל.
אבל לנסות להרים דברים כבדים - זה NO HELL NO...
אהלן, בקשר למה ששאלתם על הקרע.
זה כן קרע, זה מה שאמרתי:
לפי הממצאים של ה-MRI בינואר, היה לי חשד לקרע.
הלכתי בפברואר למומחה, שכחתי להביא דיסק כמו דבע, אז לא יכל לוודא אם יש קרע או אין ( יש כאבים תאמין לי, גם אז וגם היום, בתרגילים מסוימים יש כאבים, זה לא שאין לי, פשוט בחיי היומיום אין כאבים, אבל תרגילים מסוימים, נגיד סתם אני אעשה הרחקה לצדדים, או בכללי כתף, יהיה טיפה כאבים ).
ואז הלכתי לפני שבועיים בערך למומחה עוד הפעם, הפעם עם צילום - יש קרע קטן, אבל קרע זה קרע...

פיזיו כפי שציינתי, כבר עשיתי, אם יש קרע, אין טעם לעשות, זה יכול להפחית כאבים, אבל לא לאחות את הקרע.
זה הסיבה שהוא רוצה ( רק בסוף שאין עוד מה לעשות ) לנתח אותי, תאמין לי אם לא היה קרע אין סיכוי היה אומר משהו קרוב לניתוח

עריכה:

וגם מה שMONKEY אמר בתגובה האחרונה שלו, זה מה שאמרתי קודם ( הכוונה לפחות ).
אם אני לא אעשה תרגילים, ברור שלא יכאב לי, אני יכול לחיות רגיל עם זה, לעשות הכל.
אבל לנסות להרים דברים כבדים - זה NO HELL NO...

עריכה נוספת :

בכללי יש לי גם היסטוריה עם דלקות כתף, עברתי איזה 4 דלקות ( שהמשיכו כל הזמן מחדש וחזרו, בגלל טעות של חד"כ במשך חודשיים בהתחלה עם הבנץ' שהייתי תמים עם התרגיל הזה... ), אז שהכאבים יעברו, קשה לי להאמין כל כך, בגלל זה מעדיף גם לנתח.

חברים, ניסיון אישי זה נחמד אבל יש פה אולי תגובה אחת שמצאתי כאיש מקצוע שיכולה לעזור לבחור.
אז אכתוב כמה דברים כלליים מבוססי מחקר כדי לעשות סדר.
1. אין בהכרח קשר בין כאב לבין ממצא כלשהו באמצעי הדמיה. וזה כולל קרעים בגידים, בלטי\פריצות דיסק, פגיעות סחוסיות ועוד. כך שיכול להיות כאב בלי ממצא הדמייתי ויכול להיות ממצא הדמייתי ללא כאב. מתי אנחנו כן *שוקלים* ניתוח מתוך הבנה שיש קשר בין הדברים? כשהקשר הוא חזק. זאת אומרת שהקרע נוצר בתנועה חדה, בבת אחת, בנפילה, שומעים רעש מפחיד הכתף מתנפחת ולא יכולים להזיז את היד. לאחר המקרה מבצעים הדמייה ורואים ממצא שלא נתון לפרשנות.
2. יש דברים שמגיבים יותר טוב לניתוח ויש דברים שמגיבים פחות טוב לניתוח. פריקות חוזרות למשל זה משהו שמתקשים לשלוט בו בעזרת טיפול שמרני, ויש לו נטייה להחמיר ככל שעוברים יותר פריקות. קרע קטן בגיד זה משהו שיכול להשתפר ואף להעלם מבחינת סימפטומים (בעיקר) וגם מבחינת מבנה. כן יש כזה דבר איחוי של רקמות, וכמו שיש צלקת חיצונית יש גם צלקת פנימית. זה תלוי מאוד במיקום המדויק, במקרה, במחלות רקע (אהם אהם סכרת) ובתהליך ההעמסה על המקום. אם מעמיסים בזמן ובאופן הנכון, זה יכול להוביל להחלמה טובה ומלאה יותר, ופחות פציעות חוזרות בעתיד.
3. פיזיותרפיה זה לא טיפול! זה מקצוע! אז אם ניגשת לפיזיותרפיסט והטיפול נכשל, צריך לבחון מה בוצע לפרטי פרטים בתהליך השיקום עצמו. שיקום טוב חייב לכלול תהליך העמסה פרוגרסיבי כלומר עומס שנבנה בהדרגה רבה ובהקשבה לסימנים שהגוף נותן. זו אומנות מבוססת מדע ובאומנות זו יש משקל לניסיון, גישה טיפולית שמתאימה למטופל באופן ספציפי (כי אם אין אמון אין תהליך) והכרות עם עולם המתאמן (למשל מישהו שמטפל בספורטאי כוח ולא מי שמטפל בבעיות נוירולוגיות או ילדים).

במקרה הספציפי לפי מה שהבנתי המגבלה שתיארת היא קלה - לא יכול לעשות מתח, בשאר התרגילים בסדר- יש המון חלופות למתח, ואולי ישתפר ספונטנית או על ידי תהליך שיקום אופטימלי.
בנוסף יש סכרת ברקע מה שיכול לגרום להחלמה לא טובה, זיהומים וכו. הקרע קטן כך שיש סיכוי שזה ממצא רנדומלי ולא קשור לתלונה.
בקיצור- הסיכון גדול מהתועלת. וזה רק על סמך המידע שסיפקת שזה לא מספיק. צריך לנהל דיון רציני פנים אל פנים עם פיזיותרפיסט ספורט ואורטופד מומחה כתף.
בהצלחה ולבריאות,
ניר קריגר- פיזיותרפיסט ספורט.

• פותח/ת השרשור
חברים, ניסיון אישי זה נחמד אבל יש פה אולי תגובה אחת שמצאתי כאיש מקצוע שיכולה לעזור לבחור.
אז אכתוב כמה דברים כלליים מבוססי מחקר כדי לעשות סדר.
1. אין בהכרח קשר בין כאב לבין ממצא כלשהו באמצעי הדמיה. וזה כולל קרעים בגידים, בלטי\פריצות דיסק, פגיעות סחוסיות ועוד. כך שיכול להיות כאב בלי ממצא הדמייתי ויכול להיות ממצא הדמייתי ללא כאב. מתי אנחנו כן *שוקלים* ניתוח מתוך הבנה שיש קשר בין הדברים? כשהקשר הוא חזק. זאת אומרת שהקרע נוצר בתנועה חדה, בבת אחת, בנפילה, שומעים רעש מפחיד הכתף מתנפחת ולא יכולים להזיז את היד. לאחר המקרה מבצעים הדמייה ורואים ממצא שלא נתון לפרשנות.
2. יש דברים שמגיבים יותר טוב לניתוח ויש דברים שמגיבים פחות טוב לניתוח. פריקות חוזרות למשל זה משהו שמתקשים לשלוט בו בעזרת טיפול שמרני, ויש לו נטייה להחמיר ככל שעוברים יותר פריקות. קרע קטן בגיד זה משהו שיכול להשתפר ואף להעלם מבחינת סימפטומים (בעיקר) וגם מבחינת מבנה. כן יש כזה דבר איחוי של רקמות, וכמו שיש צלקת חיצונית יש גם צלקת פנימית. זה תלוי מאוד במיקום המדויק, במקרה, במחלות רקע (אהם אהם סכרת) ובתהליך ההעמסה על המקום. אם מעמיסים בזמן ובאופן הנכון, זה יכול להוביל להחלמה טובה ומלאה יותר, ופחות פציעות חוזרות בעתיד.
3. פיזיותרפיה זה לא טיפול! זה מקצוע! אז אם ניגשת לפיזיותרפיסט והטיפול נכשל, צריך לבחון מה בוצע לפרטי פרטים בתהליך השיקום עצמו. שיקום טוב חייב לכלול תהליך העמסה פרוגרסיבי כלומר עומס שנבנה בהדרגה רבה ובהקשבה לסימנים שהגוף נותן. זו אומנות מבוססת מדע ובאומנות זו יש משקל לניסיון, גישה טיפולית שמתאימה למטופל באופן ספציפי (כי אם אין אמון אין תהליך) והכרות עם עולם המתאמן (למשל מישהו שמטפל בספורטאי כוח ולא מי שמטפל בבעיות נוירולוגיות או ילדים).

במקרה הספציפי לפי מה שהבנתי המגבלה שתיארת היא קלה - לא יכול לעשות מתח, בשאר התרגילים בסדר- יש המון חלופות למתח, ואולי ישתפר ספונטנית או על ידי תהליך שיקום אופטימלי.
בנוסף יש סכרת ברקע מה שיכול לגרום להחלמה לא טובה, זיהומים וכו. הקרע קטן כך שיש סיכוי שזה ממצא רנדומלי ולא קשור לתלונה.
בקיצור- הסיכון גדול מהתועלת. וזה רק על סמך המידע שסיפקת שזה לא מספיק. צריך לנהל דיון רציני פנים אל פנים עם פיזיותרפיסט ספורט ואורטופד מומחה כתף.
בהצלחה ולבריאות,
ניר קריגר- פיזיותרפיסט ספורט.

תודה רבה, חיכיתי דווקא לתגובה של פיזיותרפיסט או מישהו במקצוע הזה, זה הדעה הכי טובה ( בלי להעליב אחרים חח, אתם גם עזרתם לי כאן).
אז מה אתה אומר? פיזיותרפיה מחדש? זה פיזיו גם של קבוצות, של 6 עד 8 9 איש בערך פעם בשבוע ( כמובן שצריך לעשות בבית וכו..).
ואגב, עד שיהיה לי פיזיו יקח לי בערך חודש וחצי חודשיים - מאוחדת... היית ממליץ לט לעשות אולי בבית בנתיים תרגילים למסובבי הכתף? יש לי איזה 2-3 תרגילים עם משקולת יד של 3 קילו ( לא מעמיס) למסובבים שהתחלתי השבוע. אפשר לעשות אותם כל יום אגב?

אהבתי את העקיצה - במחלות רקע (אהם אהם סכרת) 😃

אגב, אני לא בחדר כושר, אימוני רחוב אז בעייתי לי לבצע אימון פרוגרסיבי, אבל נראה, תודה רבה על התגובה שלך עוד הפעם!!

עריכה: הבעיה רק שקרע אפשר לאחות? הסתכלתי על מלא אשכולות גם כאן וגם על אתרים נוספים, אומרים שרק ניתוח יעזור, כדי לחזור לפעילות מלאה זה רק ניתוח, פיזיו יכול להקל על הכאבים ( שאני מחפש החמלה מלאה )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית