הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בגיד בכתף - יש דרך לטפל בזה ללא ניתוח?

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אהלן, יש לי קרע בגיד עוד מיולי של שנה שעברה.
לפי הממצאים שעברתי בינואר ב-MRI אורטוגרפי: חשד לקרע חלקי אינטרסציטיאלי בין סיבי גיד הסופרה-ספינטוס.
הייתי אצל אורטופד כתף מומחה לפני שבוע בערך ( הייתי אצלו פעם שעברה, אבל שכחתי להביא דיסק - זה היה בינואר, לא יכל לוודא את זה, עשיתי פיזיו פשוט - רפואה משלימה וויתרתי, פיזיו לא עזר ) והוא ווידא את זה עם הדיסק שהבאתי לו. שלח אותי לפיזיו אבל כנראה שלא יעזור שוב.
רצה לעשות לי PRP ( זריקות ) לפני הניתוח ( טוען שזה יכול לטפל בקרע, הוא אומר שזה קרע קטן מאוד ).
לא יודע אם יכול לעזור, כי אני לא רוצה שלא יכאב לי, הכאבים זה רק באימונים של מתח בעיקרון, בחיי היומיום לא מפריע לי, אני רוצה שהגיד יתרפא, יתאחה, לא אכפת לי מכאבים, מצידי שיכאב לי, העיקר שהגוף יהיה בריא.
חשבתי לעשות תרגילים ל-ROTATOR CUFFS שאני מכיר מהתקופה שהייתי מתאמן בעבר בחד"כ, זה יכול לעזור לי בכלל? אני לא רוצה לסכן את הכתף כרגע.
מה הייתם אומרים? כדאי PRP / תרגילים ROTATOR CUFFS / משהו אחר שיכול לעזור? ( חוץ מזריקות כי לא מאמין בזה... זה לא מאחה קרע ).

עריכה: אם יש מומחה פה שרוצה להסתכל על הגיד, אין לי בעיה ( יכול לשלוח ), למרות שאין צורך, יש את הממצאים ואת האורטופד שווידא את זה.

אפשר לעשות אימון פרוגרסיבי גם ברחוב, דרושה קצת יצירתיות.
קשה לי להמליץ לך בלי לבצע אבחון בסיסי אבל אם אתה תשחק עם טווחי תנועה, זוויות תנועה (למשל חתירה על המקבילים בפארק במקום מתח), ותתרגל על עומס נמוך ונפח גבוה, זה אמור לעזור לך להתאושש יותר מהר מהאימונים ולבנות את עצמך בהדרגתיות רבה יותר.
תרגילים מבודדים לרוטייטור קאף זה אחלה, מומלץ לשלב עם תרגילי כתף כלליים ולא במקום.
אפשרות נוספת לטיפול מלבד הטיפול בקופ"ח היום זה טיפול מרחוק בזום באופן פרטי עם פיזיותרפיסט שמתמצא באימוני כוח. לפעמים זה זול יותר ויעיל לא פחות מטיפול פרטי רגיל. יש הרבה פיזיו' שעושים את זה.
לגבי החלמה מלאה או לא, מה משמעות הקרע בבעיות עתידיות וכמה זה יגביל אותך- כבר עניתי בשאלה הקודמת.

• פותח/ת השרשור
אפשר לעשות אימון פרוגרסיבי גם ברחוב, דרושה קצת יצירתיות.
קשה לי להמליץ לך בלי לבצע אבחון בסיסי אבל אם אתה תשחק עם טווחי תנועה, זוויות תנועה (למשל חתירה על המקבילים בפארק במקום מתח), ותתרגל על עומס נמוך ונפח גבוה, זה אמור לעזור לך להתאושש יותר מהר מהאימונים ולבנות את עצמך בהדרגתיות רבה יותר.
תרגילים מבודדים לרוטייטור קאף זה אחלה, מומלץ לשלב עם תרגילי כתף כלליים ולא במקום.
אפשרות נוספת לטיפול מלבד הטיפול בקופ"ח היום זה טיפול מרחוק בזום באופן פרטי עם פיזיותרפיסט שמתמצא באימוני כוח. לפעמים זה זול יותר ויעיל לא פחות מטיפול פרטי רגיל. יש הרבה פיזיו' שעושים את זה.
לגבי החלמה מלאה או לא, מה משמעות הקרע בבעיות עתידיות וכמה זה יגביל אותך- כבר עניתי בשאלה הקודמת.

רוב תודות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית