הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

קנדיטו ועמידות ידיים

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
Dmk עדכן/ה את הלוג ״הקורונה דוחקת - לוג סטריט״:

עדכון לוג: 27/07/20

אימון עמידת ידיים:

Crow Pose - 3 x 10sec
Wall Hanstand (one leg off) - 3 x 30sec
Pike Push-Ups - meh
Weighted Push-Ups - 3 × 8 × 17.75kg
Ab Rollout - 3 x 8
Lateral Raises - 3 x 12 x 10kg
Box Pistol Squats - 3 x 8
Full Plank - 3 x 30sec

אימון משמעותי מאוד. Sergio_Katz עזר לי עם הטכניקה בכמה דברים ככה שכמה דברים דרשו שינוי, אך יש כמה דברים נוספים.
הדבר הכי משמעותי שהייתי צריך לעשות הוא לבצע protracrtion ב-Pike Push-Ups, שעל זה אפרט בהמשך.

הבנתי כמה דברים לגבי ה-Crow Pose - השענתי את הברכיים על הטרייספס קצת יותר מדי מה שגרם להם להחליק ולי לאבד יציבות. עדיין יש מגע בין הברכיים לטרייספ כמובן אבל מה שאני עושה עכשיו זה לחשוב על למשוך את הברכיים לחזה וככה יותר קל לייצב. כנראה שיכלתי גם יותר מ-10 אבל נשמור לאימון הבא.

ב-Wall Handstand הקפדתי הפעם הרבה יותר על הטכניקה, בעיקר על לפתוח יותר את הכתפיים, ובסוף הסט האחרון הייתי קרוב להתפחלץ. בסט השני קרה משהו יפה מאוד - הרגל השנייה פשוט התנתקה מהקיר והחזקתי עמידת ידיים בלי קשר עם הקיר למשהו כמו 2 שניות, שזה שיא חדש. כן צריך לשים דגש יותר על המיקום של המרפקים.

Pike Push-Ups היו הקושי העיקרי בגלל ה-protraction, בקושי הצלחתי לעשות את זה עם השיפוע לאחר כמה ניסיונות אז עברתי לרצפה ואתקדם משם. גם עכשיו הטכניקה רחוקה מלהיות מושלמת אבל אני חושב שזה צעד אחד קדימה.

ב-Ab Rollout יישרתי את היידים לגמרי וזה היה הרבה הרבה יותר קשה.

ב-Lateral Raises אני לא ממש מצליח להרגיש את כתף שמאל, אז הורדתי את המשקל ותיקנתי את הטכניקה. הטרפז השתלט על התנועה והיה לי בהתחלה קשה למנוע מזה לקרות גם עם משקל נמוך יותר אבל זה הסתדר פחות או יותר, לא אוסיף משקל באימון הבא.

Pistol Squat קשה אך אפשרי מסתבר, אנסה להחליף את הבוקס לנמוך יותר ואקווה לא למות.

סיימתי את האימון עם Full Plank (עם ידיים ישרות) שראיתי מישהו עושה באינסטגרם כי ראיתי שהיה protraction בשכמות. החלטתי לנסות את זה כדי להתרגל קצת יותר לפוזיציה ובחיים לא הרגשתי ככה פלאנק. אני חושב שזה קצת יותר ספציפי ורלוונטי לפלאנץ', אבל אמשיך לתרגל את זה באימונים הקרובים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
איפה זה?
אני צריך עזרה עם טכני' של מאסל אפ (ותזמין מנוף גם)

חחחחח הספורטק העירוני, יש בכל עיר כמעט אני חושב
אם עדיין לא יצא לך ללכת אני ממליץ לך ללכת בשעות הערב, יש הרבה שמתאמנים באופן קבוע או סתם באים פעם ב אצלי והאמת שביקשתי מכמה להסתכל על הטכניקה שלי (חבל רק שבדיוק באותו ניסיון כבר הצלחתי אז לא עזר), מאמין שתוכל לעשות אותו הדבר

אני לא חושב שאני בשלב שבו אני יכול לעזור אבל אדאג להזמין מעכשיו ליתר ביטחון 😃

חחחחח הספורטק העירוני, יש בכל עיר כמעט אני חושב
אם עדיין לא יצא לך ללכת אני ממליץ לך ללכת בשעות הערב, יש הרבה שמתאמנים באופן קבוע או סתם באים פעם ב אצלי והאמת שביקשתי מכמה להסתכל על הטכניקה שלי (חבל רק שבדיוק באותו ניסיון כבר הצלחתי אז לא עזר), מאמין שתוכל לעשות אותו הדבר
אנחש שזה בת''א

מעכשיו ליתר ביטחון
גם מד''א לא יזיק ;)

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 28/07/20

אימון עליות כוח:

תרגול טכניקה:
עשיתי משהו כמו 3 עליות כוח (בנפרד), כמו בפעם הקודמת, ולאחר מכן כבר איבדתי את זה, לא הצלחתי לבצע את הטכניקה כמו שצריך וכנראה שזה פשוט בגלל שהתעייפתי, כי גם מתח גבוה כבר לא ממש הצלחתי בשלב הזה.
יש לי גומייה חדשה אז ניסיתי לעשות איתה עליות כוח אבל הייתי כבר מותש בטירוף ולא הצלחתי, מה גם שהרגליים חייבות להיות ישרות עם גומייה או שמאבדים את הtension, מה שמקשה מאוד על התנועה.
בכללי הרגשתי שגם העליות כוח שכן הצלחתי קצת איטיות, ישנתי קצת פחות הלילה ואני חושב שזה בהחלט השפיע, אפילו שהרגשתי די בסדר.

Pull-Ups - 3 x 9
Tricep Extensions - 3 x 11
Paused Wide Rows - 3 x 12
Bicep Curls - 3 x 13 x 12.5kg
Face Pulls - 3 x 20 (עשיתי גם 3x12 עם הגומייה החדשה אבל הטכניקה לא הייתה משהו כי הגומייה חזקה בטירוף אז עשיתי שוב עם הקלה יותר)
Banded Nordic Curls - 3 x 10
Floor L-Sit (single leg) - 3 x 30sec each

Pull-Ups היה קשה מאוד היום, את החזרה האחרונה בסט האחרון השגתי ממש בשיניים והאמת שאני חושב שהרגליים שלי טיפה התקפלו ככה שיש מצב שלא אמור להחשיב בכלל.

החלטתי היום להתחיל לעבוד על L-Sit מהרצפה, היה לי מוזר שאני לא מצליח והאמת שזה קשה לי מאוד. אתקדם עם זה לאט לאט.

כרגע בשיקולים לחזור למכון ולהמשיך לעבוד על עמידת ידיים ו-Crow Pose תוך כדי, אעדכן מה אחליט.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אתה מאתגר אותי לנסות למרות כל השומן הרווי (דגש על לנסות(

• פותח/ת השרשור
אתה מאתגר אותי לנסות למרות כל השומן הרווי (דגש על לנסות(

וואלה אין סיבה שלא תנסה, לא יהרוג אותך (כנראה)
כאילו אפשר לחשוב שאני מקצוען, האמת היום דווקא יצא לי להיות ליד מתח וניסיתי ולא הצלחתי כי התזמון לא היה נכון, רוב הסיכויים שיש לך את הכוח הדרוש ואז זה הכל רק ללמוד את הטכניקה

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 31/07/20 - חזרה למכון

החלטתי היום שאני חוזר למכון וממשיך להתאמן על עמידת ידיים במקביל.
לפני שהתחלתי את האימונים בסטריט הרצתי את גרסת ה-control של הלינארית של קנדיטו ואני מתכנן להמשיך לעשות את זה, אבל רוצה לעשות איזשהו מיקס ככה שהאימונים יראו ככה:

Lower Strength
Upper Strength
x
Lower Control
Upper Hypertrophy
x
x

לפני שאעשה את זה אבדוק אם יש אנשים שעשו את זה ובכללי אחפש לשמוע דעות נוספות אבל בינתיים זה התכנון.
את העמידת ידיים אני מתכנן לתרגל פעמיים בשבוע כמו שהיה עד עכשיו, בימי מנוחה/בימי פלג גוף תחתון.

האימון של היום:

תרגול עמידת ידיים:

Crow Pose - 3 x 15sec
Wall Handstands (one leg off) - 3 x 30~sec

החלטתי לנסות להתנתק מהקיר אז עשיתי עם הגב לקיר כדי שיהיה לי יותר נוח ליפול במקרה שאני מאבד את האיזון שלא לכיוון הקיר. מה גם שלא היה לי מקום לטפס עליו עם הרגליים והייתי חייב לעשות קיק אפ.

אימון כוח:

בגדול פשוט שילוב של שני האימונים הראשונים בתכנית בלי ה-optional.שמרתי על RPE 6-7 במקסימום.

HB Squat - 3 x 6 x 75kg
Deadlift - 2 x 6 x 100kg
Bench Press - 3 x 6 x 60kg
Barbell BOR - 3 x 6 x 60kg
Barbell OHP - 1 x 6 x 40kg
Pull Ups - 1 x 6 x +7.5kg

סיימתי עם תרגול של L-Sit על הרצפה. ניסיתי לעשות טאק אבל הצלחתי משהו כמו רק 5 שניות, ואחר כך עברתי לתרגול עם רגל אחת. קשה מאוד, בעיקר מרגיש את הבטן כמו שלא הרגשתי בחיים אבל מרגישים גם את הקוואדס וההיפ פלקסורס לא מעט.

עם סקוואטים יש לי בעיה כבר משהו כמו 8 חודשים שהלכתי כל הזמן מסביבה, יש לי פינץ' בירך כשאני עושה סקוואט כבד. חלק גדול נבע מטכניקה שלא שלטתי עליה מספיק, אז אני שם דגש חזק עכשיו על הטכניקה וגם על הברייסינג. זה היה כמעט כמו טמפו סקוואט. גם חתכתי קצת בעומק כי זה מרגיש הרבה יותר נוח (הייתי עושה סקוואט ATG, עכשיו ממש רק שובר מקביל)
בנוסף לזה יש לי רוטינה חדשה של מתיחות ותרגילים שאמורים לשפר את ההרגשה, אתמיד בהם כל יום וזה אמור לשפר את ההרגשה.

יש עוד הרבה מה לחפור פה אבל אגע בנקודות נוספות בלוגים הבאים.

*אם יש לכם רעיון לשם חדש ללוג מוזמנים להציע 😃

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Dmk עדכן/ה את הלוג ״קנדיטו ועמידות ידיים״:

עדכון לוג: 01/08/20 - מתיחות

אני מתכנן לעשות את הרוטינה הזאת כל יום, אבל חשבתי שאפרסם אותה בפירוט פעם אחת לפחות.

Pigeon Stretch:

Deep Tissue - Hip Flexors:

Bird Dog:

Banded Joint Mobilization:

External Rotation:

Hip Airplane:

Butchers Block:

ועוד קצת מתיחות בסוף פשוט לשחרר קצת מקומות שאני לא שם עליהם דגש.

חלק מהדברים ממש קשים לי אבל מרגיש שיפור מיידי לאחר שאני עושה את זה ומאמין שיהיה שיפור קבוע אם אתמיד בזה.
מה גם שזה עזר לשחרר קצת את הדומס מאתמול (כנראה שהלכתי קצת כבד מדי בסקוואט)

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
מרגיש את זה בסקוואט?

כן.

אסביר קצת מה המצב שלי בסקוואט ב8 חודשים האחרונים:
לפני 8 חודשים בטופ סט של סקוואט (שזה גם הPR שלי כי לא הצלחתי לעשות נורמלי מאז) הרגשתי כאב בין ההמסטרינג לגלוטס בירך שמאל שמאוחר יותר רק החמיר והקשה גם על הדדליפט. כנראה שהיה שם איזשהו קרע.
פרונט סקוואט כאב קצת פחות אז התחלתי לעשות פרונט סקוואט במקום ודדליפט כרגיל (עם כאבים לרוב, שניהם). בגלל הכאבים, נשענתי יותר לצד שמאל כדי למנוע אותם כמה שיותר.
קצת לפני שנסגרו חדרי הכושר בפעם הראשונה עשיתי שוב סקוואט רגיל למשהו כמו שבוע, עם הכאבים, ושוב נשענתי לצד שמאל. אני בכלל לא בטוח כבר איפה היו הכאבים באותו השלב האמת, אבל זה כאב.

אחרי שלקחתי הפסקה מוחלטת מסקוואטים ליותר מחודשיים החלטתי לחזור ולפחות בהתחלה זה הרגיש די טוב, עד אחרי משהו כמו 2 אימונים ואז התחיל לכאוב לי, הפעם בצד ימין בכלל, ולא הבנתי למה. אז כן, כנראה שבגלל שלא היה לי את האומץ לקחת הפסקה מוחלטת ולתת לקרע שהיה שם להחלים, יצרתי לעצמי בעיה אחת גדולה הרבה יותר.
ובין היתר, בנוסף לכאבים בירך ימין, התחיל להיות לי לחץ מטורף ב-hip flexors ולא יכלתי יותר לעשות סקוואטים, אז באותו שלב החלטתי פשוט לוותר ולהפסיק איתם לגמרי, דדליפט הפך לליפט העיקרי בפלג הגוף התחתון והשתמשתי בלג פרס בתור אקססורי שהחליף את הסקוואט (כאב בו הרבה פחות, אבל היה אפשר להבחין בקלות בהבדל באורך בין שני הצדדים - בלג פרס הבחנתי בבעיה בפעם הראשונה). מאוחר יותר שמתי לב לזה גם בישיבה שלי, ושמתי לב שגם כשאני סתם עומד יותר נוח לי להישען על צד אחד.

עכשיו חזרתי שוב למכון והחלטתי שהגיע הזמן לתקן את זה - אני מרגיש שיש חולשה בגלוטס בצד ימין וטייטנס בגב התחתון, כשאני עושה סקוואט אני רק מת להישען שמאלה ונלחם בזה חזק, אבל לא בטוח עד כמה זה יעיל. מאוחר יותר היום אחרי שעשיתי את המתיחות (שנועדו להקל בין היתר גם על הכאבים ב-hip flexors) מצאתי גם כמה דרילס שיכולים לעזור לי אז אתרגל אותם גם כן.

דפקתי את עצמי בגדול עם זה ואני יודע שכל מי שיקרא את זה יגיד לעצמו שאני אידיוט לגמרי, אבל הגעתי למקום שבו אני נמצא כרגע ומפה אני חייב להמשיך.

נערך לאחרונה:
גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית