Resource icon

קנדיטו ועמידות ידיים

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך
Dmk עדכן/ה את הלוג ״קנדיטו ועמידות ידיים״:

עדכון לוג: 05/01/21

הלך לא משהו היום. מתתי מעייפות, התבלבלתי בדברים מטופשים, כאב לי הראש.
התאוששתי אחרי כמה שעות.

מרגיש קצת מוזר לאחרונה, לא ממש אמרתי את זה בלוגים הקודמים, אפרט בסוף למה.

Chin Ups:
8x3x21kg

Banded Rows:
2x40
1x40+10 fast

Concentration Curls:
1x10x12.5kg
1x8x12.5kg
1x6x12.5kg

Banded Face Pulls:
3x50

המתח הלך ממש גרוע ובסט האחרון נכשלתי ברביעי או בחמישי, אז פשוט עשיתי סטים של 3, ומשום מה התחשק לי לעשות 8.

הרגשתי ממש את הטרפזים בפייס פולס היום, כנראה כי הם מותשים לא מעט מכל העמידות ידיים.

בטן לא עשיתי כי האמות שלי גמורות ואין מצב שהייתי עולה שוב על המתח.

בקשר למה שאמרתי שמרגיש מוזר, אני רואה קצת שינוי בקומפוזישן שלי. מרגיש כבד, הבטן נפוחה רוב הזמן אבל הורידים יוצאים יותר והמשקל יורד, ויש לי דווקא מראה די קשיח. עם זאת, אפילו הפטמות שלי נראות קצת נפוחות מהרגיל, ונראה לי שכדאי לציין שהחשק מעט ירד לאחרונה. חלק מהדברים נשמעים לי אמנם קצת מנוגדים אבל זאת ההרגשה.

בשבועיים וחצי האחרונים הייתי בתקופת מבחנים די אינטנסיבית והייתי לחוץ מאוד רוב הזמן - בשבוע וחצי האחרון היו המבחנים שאני יותר מעריך ומעניק להם חשיבות ככה שהייתי לחוץ אפילו יותר.

אני רוצה להאמין שהלחץ זה מה שגרם לשינויים ולקוות שזה יסתדר בקרוב אבל לא יודע. בכל מקרה, השבוע וחצי הקרוב יהיה מעט יותר רגוע (אם כי לא כל כך) ואחר כך אני כנראה אגש למועדי ב'.

אז הנה כתבתי פה שיהיה וזהו להיום.
בסוף לא עשיתי עמידות ידיים היום אבל האמת שהכתפיים שלי מרגישות מותשות, אני חושב שהיה חכם לקחת מנוחה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

זהו חביבי, בפער יותר חזק ממני.
עכשיו בכלל...
אחרי ההחלמה+הטירונות בכלל בכלל...
משהו שלא הבנתי,
איך יתכן כי נכשלת הסט האחרון בחזרה הרביעית או החמישית אם עשית 3 סטים של 8?

זהו חביבי, בפער יותר חזק ממני.
עכשיו בכלל...
אחרי ההחלמה+הטירונות בכלל בכלל...
משהו שלא הבנתי,
איך יתכן כי נכשלת הסט האחרון בחזרה הרביעית או החמישית אם עשית 3 סטים של 8?

כי קראת הפוך.

לא הלך טוב במבחן?

לא את..

כן.

בשאלה הראשונה יצא משהו מוזר (ומסתבר שטעיתי בה איפושהו למרות שהרעיון שלי היה נכון), אבל המשכתי הלאה כי לא רציתי להיתקע ואמרתי שאחזור אליה.
2 נוספות הלכו בסדר.
והאחרונה הייתה בחירה בין 2. בראשונה לא הצלחתי את סעיף א שהוא הכי קל בדרך כלל, ובמקום לנסות לחפש את הפיתרון עברתי מיד לשאלה הבאה. כתבתי 3 עמודים של סעיף א ובסעיף ב פשוט איבדתי את זה, היה חסר לי נתון וזה היה משהו ברור שפשוט לא שמתי לב אליו. החלטתי לנסות שוב את הראשונה, מצאתי את הפיתרון והרגשתי כמו אידיוט. במזל הצלחתי לסיים את השאלה ככה שאת זה יש לי, אבל לא הספקתי לחזור אל השאלה הראשונה.

בקיצר מבאס, אני גם יודע שאני די טוב, פשוט לא הלך לי. מקווה שלא יפציצו יותר מדי במועד ב.

עדכון לוג: 06/01/21

עמידות ידיים בצהריים. הצלחתי להגיע ל10 שניות החזקה.
להצביע עם קצות האצבעות זה המפתח.

מאוחר יותר:

Push Ups:
1x9x27kg
1x8x27kg
1x7x27kg

Elevated Deficit Pike Push Up:
3x12

Elevated Deficit Push Up:
2x12x19.75kg
1x10x19.75kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 20 partials

Close-Neutral Grip Push Ups:
1x11x21kg
2x10x21kg

Overhead Single-Arm Extensions:
3x8x10kg

שוקל להוריד נפח כי אני מרגיש די פח ואני רוצה להמשיך להיות מסוגל לעשות עמידות ידיים באופן תכוף (כמעט יומיומי).

סך הכל אימון בסדר, קצת קשה מהרגיל. אין לי כוח לפרט, כמה חזרות פה ושם, מיסלואד בשכיבות סמיכה בשיפוע.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 08/01/21

עמידות ראש הן אחלה דרך להתחמם לעמידות ידיים מבחינת הפעלה של הבטן ושליטה בפלג הגוף התחתון (לפני שאני עושה החזקה סטטית בעזרת הקיר).

לגבי ההחזקה - לא לתת למרפקים להיפתח לצדדים, אני חושב שזה משחרר טנשן מהלאטס ומוציא מאיזון.

לגבי הקיק אפ - הרגל הבעייתית היא הרגל הקדמית שנטרקת תמיד לקיר. צריך לשים לב אליה יותר.
וגם, להשתמש רק ברגליים לקיק אפ, ופשוט להשאיר את הראש והכתפיים באותה הפוזיציה.

סטים קצת ארוכים מדי היום (היה סרטון אחד של חמש וחצי דקות, אחד של 4, פעם ראשונה שבכלל עברתי את ה4 דקות). סתם התיש אותי אבל הרגשתי פשוט שהלך ממש טוב.
הצלחתי להחזיק למשהו כמו 9 שניות בהכי הרבה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 08/01/21

בדרך כלל אני לא אוהב לפרסם שני עדכונים על אותו היום, אבל, אופס.

היום במתח עשיתי את אותו הדבר שוב (8 של 3).

Chin Ups:
8x3x23kg
בסט האחרון 10 שניות החזקה בטופ אחרי החזרה האחרונה

Banded Rows:
2x50
1x50+10 fast

Concentration Curls:
1x10x12.5kg
1x7x12.5kg
1x9x10kg

Banded Face Pulls:
3x50

Chin Ups - היה מאתגר הרבה יותר הפעם, שמח שהצלחתי. אני חושב שבאימון הבא אולי אנסה 5 של 5 שוב עם 21.

Concentration Curls - הייתי צריך פשוט ללכת על 3 של 8.

ב-Banded Face Pulls אני עושה סוג של רסט פאוז. זה קשה לעמוד בכל כך הרבה חזרות אז אחרי כמה אני יכול לעצור לכמה שניות (בלי לעזוב את הגומייה ולהישאר באותה הפוזיציה) ואז לעשות עוד, ועוד, ועוד.
ב-Banded Rows אני לא ממש עושה את זה, שם אני באמת עושה די לאט ונשאר בשליטה.
בשניהם אני עושה פאוז בטופ קונטראקשן.

אימון די סבבה סך הכל ומצפה לעשות שוב עמידות ידיים מחר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 09/01/21

ניסיתי Crow to Headstand - היה די קל, אבל לא הצלחתי לחזור ל-Crow ולהחזיק אותו מעבר לממש חצי שנייה (אבל כן הרגשתי שתפסתי שליטה).
ניסיתי משהו כמו 3-4 פעמים ואז ירדתי להתאמן על העמידת ידיים.

המטרה שלי היום הייתה להצליח לעשות קיק אפ ולהחזיק אותו, פחות לשפר את ההחזקה מול הקיר.
ראיתי אתמול כמה סרטונים וחשבתי שהבנתי את זה. פשוט לא הסתמכתי מספיק על הבטן והפלג גוף העליון ויותר מדי על הרגליים מה שהקשה לתפוס איזון, כמו כן לא הקפדתי לשמור על הרגליים ישרות.
פוזיציית ההתחלה שלי גם דרשה שיפור, הייתי במצב אופקי מדי, וראיתי שעדיף להיכנס לכמו פייק פוזישן רחבה.

כרגיל התחלתי בסט חימום של החזקה על הקיר.

אחר כך תירגלתי קצת את הקיק אפס מול הקיר, לא ניסיתי כל כך להחזיק יותר מדי אבל היו כמה החזקות כי אמרתי שאם אני כבר על הקיר אז למה לא.

אחרי כמה סטים הרגשתי שדי קלטתי את זה אז החלטתי להתרחק מהקיר ולנסות לעשות קיק אפס חופשיים.
בסט הראשון לא הצלחתי מי יודע מה אז עצרתי והסתכלתי על הסרטון. לא שמרתי על הרגליים ישרות, נראה שבעטתי פשוט בלי שליטה למעלה רוב הזמן אפילו שהפוזיציה ההתחלתית הייתה טובה, אם כי נראה שהבנתי את זה תוך כדי הסט כי הקיק אפס כן השתפרו.

בסט הבא ניסיתי שוב, קצת יותר בעדינות, כשאני מפעיל את הבטן (חשוב) ושומר על הרגליים ישרות. אחרי ניסיון-שניים הצלחתי להחזיק חופשי ל5 שניות. זה ההחזקה הכי ארוכה שעשיתי אי פעם ועוד לא ליד הקיר, ככה שהסרטון יצא מגניב יותר.

אחר כך כבר כנראה די התעייפתי כי הסטים הבאים לא הלכו משהו.

מאוד מרוצה מהתוצאה היום, מרגיש מעולה לגבי זה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 09/01/21

החלטתי לשים יותר דגש על ורטיקל פוש, האימונים יראו ככה בערך מעכשיו.
אין שינו משמעותי, פשוט מחליף בסדר - בין השכיבות סמיכה לפייק פושאפס, מוסיף לחיצה בעמידת ידיים שלילית (ובמשך יהפוך לקונצנטרי), ומוריד את השכיבות סמיכה בשיפוע (בשביל להוריד קצת מהעומס על הכתפיים, וגם כי לא יכול פשוט להוסיף בלי להוריד שום דבר).

אני עושה את זה במטרה להכין את עצמי כבר מעכשיו לסקילים מתקדמים יותר שמערבים עמידת ידיים, וגם, כבר סיימתי את כל המשקל שלי לשכיבות סמיכה - ככה שנחמד לשים דגש על משהו אחר.

Chest-To-Wall HSPU Negatives:
10x1

Elevated Deficit Pike Push Up:
הטכניקה מעט השתנתה במהלך הסטים. בסטים השני והשלישי הבאתי את כפות הרגליים קרוב יותר לכפות הידיים, מה שהשפיע משמעותית על הזווית של הגב וגם על טווח התנועה. הטכניקה בסט השלישי הייתה הכי טובה.
בכל זאת אכתוב את מספר החזרות-
1x13
1x8
1x7

מתכנן להמשיך בטכניקה של הסט האחרון.

(Push Ups (Tempo:
1x6x27kg
1x8x23kg
1x7x27kg

Lateral Raises:
2x15x12.5kg
1x15x12.5kg + 20 partials

Close-Neutral Grip Push Ups:
2x12x21kg
1x10x21kg

Overhead Single-Arm Extensions:
3x8x10kg

Chest-To-Wall HSPU Negatives - אני כנראה יכול לעשות גם קונצנטרי עם טכניקה מסריחה, אבל אני לא חושב שזה יועיל לי במיוחד. הרגיש סבבה, חזרות ארוכות. לא יודע ממש איך אתקדם עם זה אבל נראה כבר.

זו גם אחלה דרך לתרגל עוד קצת קיק אפס, אם אני לא כבר עושה מספיק.

Elevated Deficit Pike Push Up - הפסקתי להשתמש בידיות שהייתי משתמש בהם לפני כן למען ספציפיות. כתבתי כבר מה היה עם הטכניקה אז לא אפרט על זה אבל מעבר לזה אגיד שזה הרגיש מצויין והאמת שניהנתי לעשות את התרגיל.

Push Ups - באופן לא מפתיע קיבלו מכה. פחות מרגיש את החזה מבדרך כלל כי הוא לא הגורם המגביל אבל זה צפוי.
לוקח צעד אחורה במשקלים ונשאר עם הטמפו, כי אין למה למהר.

Lateral Raises - קשה מהרגיל.

Close-Neutral Grip Push Ups - הרגיש יותר טוב מהרגיל כי החזה היה פחות מותש והשתתף יותר בתנועה. אין בעיה עם זה סך הכל.

Overhead Single-Arm Extensions - התקשיתי מאוד.

אימון מצויין, היה די מרענן.
לא יודע איך הכתפיים והיד האחורית שלי ירגישו עם השינויים שעשיתי - אולי זה קצת יותר מדי, אבל אעשה שינויים בהתאם לביצועים שלי.

מחר אני יוצא לריצה אחרי המון זמן, וכנראה גם ביום שלישי (ששם גם יהיה קצת שכיבות סמיכה ודברים כאלה), אז אני חושב שלא אתאושש כל כך טוב לשני האימונים הבאים שלי. בכל מקרה, אמשיך לעבוד על העמידות ידיים באופן יומיומי.

שיהיה שבוע טוב ומוצלח

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית