הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

קנדיטו ועמידות ידיים

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך
לא יודע אם לשתות מונסטר או לא צריך לקום מחר יחסית מוקדם
להסתכן או לא

תנו דעות אם רואים עוד 20 דקות יוצא לאימון

לא יודע אם לשתות מונסטר או לא צריך לקום מחר יחסית מוקדם
להסתכן או לא

תנו דעות אם רואים עוד 20 דקות יוצא לאימון
ממה תתבאס יותר, מלהתאמן עייף או מלא להרדם?
כמובן ששניהם לא בהכרח...

Dmk עדכן/ה את הלוג ״קנדיטו ועמידות ידיים״:

עדכון לוג: 16/03/21

משקל 15.3 - 66.7

משקל היום - 66.7

טיילתי היום מהבוקר עד הצהריים. זה גרם כנראה לקצת התייבשות והרגליים שלי היו מותשות כבר מראש.

האימון הרגיש לא טוב מהשנייה הראשונה וזה לא בדיוק השתפר.

Squat:
5x4x87.5kg

Paused Bench:
1x5x60kg כשל
4x6x55kg

Pendlay Row:
5x6x70kg

EZ-Bar Overhead Extensions:
1x6x7.5kg each
2x10x6.25kg each

EZ-Bar Preacher Curls:
1x9x6.25kg each
1x6x6.25kg each
1x10x5kg each

Stiff-Legged Deadlift:
1x10x72.5kg
1x8x72.5kg

Smith Calf Raises:
2x15x30kg each
1x12x30kg each + partials

Face Pulls:
3x20x20kg

Cable Crunches:
1x20x40kg
2x10x42.5kg

Squat - הרגיש מוזר כבר כששמתי את המוט ריק על הגב.

נתתי את כל הנשמה שלי לחזרות האלה. גריינד מטורף רק בשביל לעשות את המינימום של החזרות.

Bench Press - הרגיש זבל, הלך זבל. הכתף השמאלית שלי הרגישה ממש לא נעים.

Pendlay Row - דווקא הרגיש די טוב.

המשקל של המוט W והמשקלים בפולי הם שונים ולכן השינוי הדרסטי במשקלים.

אני לא יודע מה לעשות עם עצמי עכשיו ואני ממש ברצפה. הבנץ' לא התקדם מילימטר מאז שהתחלתי את התכנית, עכשיו הסקוואט נתקע, ואני לא יודע מה לעשות. אני כנראה אפתח אשכול עוד 2 דקות.

פשוט אין לי כוח לפרט על זה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 18/03/21

משקל 17.3 - 65.7

משקל היום - 66

תנאים יותר טובים היום, ביצועים - לא יודע.

Squat:
1x6x87.55kg
4x4x87.5kg

Paused Overhead Press:
1x3x47.5kg כשל
1x4x45kg עוד כשל
3x5x42.5kg

Deadlift:
1x5x107.5kg

Close-Grip Bench Press:
1x8x55kg
2x6x55kg (ירידה)

Chin Ups:
1x4x+20kg
2x3x+20kg

Cable Lateral Raises:
1x11x5kg
1x9x5kg
1x8x5kg + partials

Machine Seated Calf Raises:
1x15x15kg each
1x11x15kg each
1x8x15kg each

Machine Crunches:
3x15x27.5kg

Cable Flys:
1x12x12.5kg
1x10x10kg

Alternating Bicep Curls:
2x8x12.5kg

Squat - הרגיש הרבה יותר טוב מבפעם הקודמת אבל זה עדיין היה ממש קשה. הלכתי על 6 בסט הראשון ואחר כך כבר היה קשה מדי.

Overhead Press - מביך. לא יודע מה קרה שם אבל מעדיף לא לדעת.

Deadlift - הלך דווקא לא רע, אבל העלתי פחות ממה שהייתי אמור לפי התכנית. הרגשתי שטיפשי להעלות סתם הרבה אם אני רוצה להחליף בשבוע הבא גם ככה.

Close-Grip Bench Press - אני חושב שכבר הייתי קצת מותש מהלחיצת כתפיים, כי הלחיצת כתפיים שלי באחיזה די צרה והנעילה היא החלק הקשה בה.

Chin Ups - אני צריך לזכור לשמור על הרגליים מאחורה. המוט מתח יותר עבה ממה שאני רגיל אז שמח שהצלחתי בכלל.
החגורה איכשהו נפתחה לי אחרי החזרה השלישית בסט האחרון (והמאמן שם היה בשוק). בגדול התכוונתי ללכת על עוד אחת.

החלפתי את המכונה של ההרחקות לכבל כי אין שם מכונה, את הכפיפה בכבל החלפתי למכונה כי המכונה ממש אחלה, גם את התאומים החלפתי למכונה (וזה הרבה יותר טוב).
הוספתי שני סטים של פרפר ובייספ סתם להרגשה שלי.

לא יודע אם זה צירוף מקרים שעברתי מכון והכל נתקע (אולי הפלטות/מוט שוקלים שונה או משהו) אבל בכל מקרה אני חושב שאחליף לתכנית של קנדיטו, פשוט כי הבנץ' גם ככה לא עלה, והסקוואט גם ככה הרגיש כאילו הוא הולך להיתקע.

אעשה ככה (כמו שעשיתי בעבר בעצם):

Lower Strength
Upper Strength

Lower Control
Upper Hypertrophy

בסקוואט מתכנן להתחיל מ-80 קילוגרם, בדדליפט אני חושב ש-90, בנץ' מ-55.
צ'ין אפ ומיליטרי פרס אני כבר אראה ביום עצמו.

שמח שנגמר השבוע, הגעתי לכשל כמה פעמים/לא עמדתי בציפיות שלי מעצמי, אז היה קצת קשה מנטלית אולי.
אני מקווה שימשיך טוב יותר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אני מאז הגיוס יותר אקסל ממים שותה. סתם, אבל היו ימים כאלו בהחלט.

מה עם כל הכשלים? תכנון חדש?

אז משהו שלא כתבתי פה-

אחרי האימון ביום חמישי התחלתי להרגיש קצת לחץ בחיבור בין ההמסטרינג לישבן - איפה שנפצעתי בעבר.

לראשונה קיבלתי שכל והתייעצתי עם פיזיו - בהתחלה ההנחה הייתה שכדאי לקחת שבועיים בלי עומסים בכלל ורק התרגלות לתנועה, אחרי בדיקה עושה רושם שהמצב די טוב אבל האיזור רגיש, אז קיבלתי רשימה של תרגילים לעשות והוראה לבצע ריסט, לרדת לפחות ל80, והמלצה להוריד עומסים גם בדדליפט שעשוי להפעיל עומס יתר על המקום.
ואם כואב להפסיק ישר.

מעבר לזה אני אעבור לקנדיטו, פלג גוף עליון יקבל יןתר נפח ואני פשוט מקווה שזה יעזור.

היום אני אמור להתאמן כי האימון האחרון היה בחמישי אבל נראה, יש מצב שאתאמן רק מחר.

עדכון לוג: 21/03/21

משקל 19.3 - 66
משקל 20.3 - 66

משקל היום - 66.4

אחרי האימון ביום חמישי התחלתי להרגיש קצת לחץ בחיבור בין ההמסטרינג לישבן - איפה שנפצעתי בעבר.

לראשונה קיבלתי שכל והתייעצתי עם פיזיו - בהתחלה ההנחה הייתה שכדאי לקחת שבועיים בלי עומסים בכלל ורק התרגלות לתנועה, אחרי בדיקה עושה רושם שהמצב די טוב אבל האיזור רגיש, אז קיבלתי רשימה של תרגילים לעשות והוראה לבצע ריסט, לרדת לפחות ל80, והמלצה להוריד עומסים גם בדדליפט שעשוי להפעיל עומס יתר על המקום.
ואם כואב להפסיק ישר.

היום לא הייתי בבית כל היום והגעתי למכון רק בתשע. עם זאת שלא הייתי בבית אכלתי הרבה, יותר ממה שהייתי צריך בוודאות, ולא זבל ככה שהייתה גם כמות חלבון נאותה, יחד עם פחמימה ושומן.

כשהתחלתי סקוואטים, הרגיש קצת לא טוב עם מוט ריק בהמסטרינג. שמתי פלטה אחת, עשיתי 3 חזרות, והבנתי שזה לא קורה.

Deadlift:
3x6x105kg

Machine Squat:
2x8x35kg each
1x15x35kg each

Lying Leg Curl:
1x12x40kg
1x12x45kg
Dropset:
1x45kgx6 + 40kgx4 +shit ton of reps with lighter weight

Leg Extension:
2x15x50kg
1x17x50kg

Platz Squats:
3x15x40kg

Hip Thrust Machine:
3x12x20kg each

Calf Raises:
3x15x30kg each

Machine Crunches:
3x20x32kg

אז מה שעשיתי זה פשוט דילגתי על הסקוואט ועברתי ישר לדדליפט שלא כאב. אני יכול לעשות כל דבר שלא כואב לפי ההמלצה (חוץ ממתיחה גדולה, כמו דדליפט רומני או גוד מורנינג), ודדליפט לא כאב, אז לא הייתה בעיה.

בקנדיטו כתובים 2 סטים אבל הרגיש טיפשי לעשות רק 2 סטים כשידעתי שזה התרגיל העיקרי היחיד שאני יכול לעשות.

אחר כך פשוט הכנסתי נפח, יצא סטים בחזרות די גבוהות כי אני לא רגיל לעבוד עם מכונות ולא יודע איך כשל מרגיש בהן.
כנראה צריך להכניס יותר עבודה של רגל-רגל כי בטוח יש לי חוסר איזון בין הרגליים שכדאי לתקן, כמו גם לא לעשות כל כך הרבה נפח מגוחך, וגם להבין איך באמת מרגיש לעבוד קרוב לכשל כשאני עובד עם מכונה.

עשיתי כנראה יותר מדי נפח (יותר ממה שכתוב בתכנית, פשוט שוב, לא ידעתי איך להחליף את הסקוואט באופן ראוי) אבל נראה מה אעשה מכאן בזמן שאני משתקם.

אני צריך תכנית כלשהי, ולא בטוח ממש מה לעשות כי אני לא יכול לעשות "סקוואט תחרותי" כרגע. האמת שכבר לא נעים לי לפתוח עוד אשכול להתייעץ כי נראה לי שלאף אחד כבר אין כוח אליי.

@elchonon אם יש לך המלצה לאיך לסדר את התכנית לפלג גוף תחתון עד שאחלים אני אעריך מאוד, כי כרגע אני פשוט קצת מבולבל.

עד לכאן לאימון של היום.
האמת היה נחמד לקבל פאמפ ברגליים, אבל זה פשוט מרגיש מוזר. זה קשה, אבל לא קשה של סקוואט. אני מרגיש שגם כשאני עובד קשה זה די קל, סיימתי את האימון ולא הרגשתי מותש מדי אפילו שהרגשתי שקשה ללכת.

בכל אופן, מחר אימון פלג גוף עליון. הרבה זמן לא התאמנתי יומיים ברצף. מקווה שבכלל אצליח לישון.
ואם מחר בבוקר אני אקפוץ קילו במשקל אני ממש לא אופתע.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אני ממליץ על ווריאציה של סקוואט שתצליח, נגיד היי באר סקוואט או פרונט סקוואט, ל5×5 עם משקל שמרגיש קל ולא כואב, 3 פעמים בשבוע, ותתקדם קצת במשקל כל שבוע אם אתה יכול. זה די פשוט.

כנ"ל לדדליפט, ווריאציה פחות מעמיסה, כמו דדליפט קלאסי עם גב עגול, למרות ברייס חזק, ל5×5 עם משקל קל 3 פעמים בשבוע.

די סטנדרטי למה שאני תמיד ממליץ.

אני מבין שגב עגול בדדליפט מרתיע, לכן אם לא כואב עם גב ישר, אז למה לא.

אני ממליץ על ווריאציה של סקוואט שתצליח, נגיד היי באר סקוואט או פרונט סקוואט, ל5×5 עם משקל שמרגיש קל ולא כואב, 3 פעמים בשבוע, ותתקדם קצת במשקל כל שבוע אם אתה יכול. זה די פשוט.

כנ"ל לדדליפט, ווריאציה פחות מעמיסה, כמו דדליפט קלאסי עם גב עגול, למרות ברייס חזק, ל5×5 עם משקל קל 3 פעמים בשבוע.

די סטנדרטי למה שאני תמיד ממליץ.

אני מבין שגב עגול בדדליפט מרתיע, לכן אם לא כואב עם גב ישר, אז למה לא.

תודה רבה, מעריך.

בעבר ניסיתי פשוט להחליף את הסקוואט בפרונט סקוואט כי זה פחות כאב, ומשכתי את זה כמה חודשים טובים, אבל הבעיה היא שזה עדיין כאב ואני חושב שהפל את המצב ליותר גרוע. והיי באר גם כואב משום מה.

אני כרגע מוצא ששום דבר לא כואב בכלל, חוץ מסקוואט עצמו, וגם לג פרס בפוזיציה מסויימת (אם יש יותר מדי מתיחה). אני יכול לעשות פלאץ סקוואטס כמו היום, עם הברך הולכת הרבה קדימה ועם אלביישן לעקבים, אבל אני לא בטוח שזה תרגיל שכדאי להעמיס כבד.
אני גם יכול להשתמש במכונה של הסקוואט כמו שהשתמשתי היום שהיא לא כואבת. מעבר לזה אני לא חושב שיש וריאציה של סקוואט שאני כרגע יכול לעשות, לפחות מעדיף שלא לעשות כבד.

והדדליפט פשוט מרגיש פיקס, ולכן אני חושב שאני יכול להתקדם איתו בלי בעיה, פשוט לא לכלול וריאציות של דדליפט רומני/סטיף לג + גוד מורנינגס.

הייתי רוצה גם לנסות להתאים את זה לקנדיטו בצורה כלשהי, ככה שיצא פעמיים בשבוע, ודווקא כן להשאיר את הטמפלייט של הקונטרול והפאוז דדליפט. אני פשוט לא בטוח איך לעשות את זה.
אני לא חושב שפשוט להחליף סקוואט בדדליפט, ואז לעשות 3 סטים של דדליפט במקום 3 סטים של סקוואט ביום הראשון של השבוע, ואז ביום השני לעשות 6 סטים של פאוז דדליפט יעבוד, כאילו שזה סקוואט (אם מחליפים את הסקוואט בדדליפט). כי דדליפט בדרך כלל אומרים שמתיש יותר מסקוואט. אבל לא אכפת לי לנסות גם פעמיים בשבוע 5x5 ואז להוסיף סקוואט במכונה + עבודת עזר או משהו בסגנון, אני פשוט לא יודע איזו עבודת עזר כדאי להוסיף, כמה זה מספיק וכמה יהיה יותר מדי, ועל מה כדאי לשים דגש.

כמובן שאנסה גם במקביל לעבוד על הסקוואט ולשפר את המצב אבל זה כבר בהוראת הפיזיו וגם לא ממש הייתי קורא לזה עבודת כוח, שכן זה יהיה עם משקלים די קלים לפחות בהתחלה ולא באמת יתן גירוי כלשהו או יתיש יותר מדי.

נראה שיש לך תמונה כבר מה אתה הולך לעשות. קשה באמת לדעת מה לתת לך, צריך להתאים את זה לכאב. בהחלט לא כדאי להעמיס אם זה יכול לגרום כאב.

רק מוזר שהדדליפט לא גורם כאב.

אולי תעלה חזרות ל20, עם משקל ממש קל, לתקופה. ולאט לאט תוסיף משקל ותוריד חזרות. אבל באמת קשה לי לדעת, מצטער.

נראה שיש לך תמונה כבר מה אתה הולך לעשות. קשה באמת לדעת מה לתת לך, צריך להתאים את זה לכאב. בהחלט לא כדאי להעמיס אם זה יכול לגרום כאב.

רק מוזר שהדדליפט לא גורם כאב.

אולי תעלה חזרות ל20, עם משקל ממש קל, לתקופה. ולאט לאט תוסיף משקל ותוריד חזרות. אבל באמת קשה לי לדעת, מצטער.

אני מבין, תודה רבה.

פשוט הייתי רוצה לעשות יותר דדליפט, ואני לא בטוח כמה אני יכול, וכמה תרגילי עזר כדאי להוסיף.

כמה סטים של דדליפט בשבוע יהוו כמות סבירה לדעתך? אני מעדיף להתמקד בו לקצת זמן עד שאוכל לעשות שוב סקוואט רגיל, ונראה לי שאפשר לעשות יותר מרק 6 סטים בשבוע.

אני מבין, תודה רבה.

פשוט הייתי רוצה לעשות יותר דדליפט, ואני לא בטוח כמה אני יכול, וכמה תרגילי עזר כדאי להוסיף.

כמה סטים של דדליפט בשבוע יהוו כמות סבירה לדעתך? אני מעדיף להתמקד בו לקצת זמן עד שאוכל לעשות שוב סקוואט רגיל, ונראה לי שאפשר לעשות יותר מרק 6 סטים בשבוע.
לדעתי 15 סטים בשבוע זה סבבה, אבל חלק יגידו שזה יותר מידי.

המצב שלך לא שגרתי, קשה לי ליעץ מרחוק, זה די מורכב.

מה גם שאני לא בדיוק מבין את הפציעה או הגבלה שיש לך.

לדעתי 15 סטים בשבוע זה סבבה, אבל חלק יגידו שזה יותר מידי.

המצב שלך לא שגרתי, קשה לי ליעץ מרחוק, זה די מורכב.

מה גם שאני לא בדיוק מבין את הפציעה או הגבלה שיש לך.

זה די מוזר ואני לא לגמרי יודע בעצמי, ממה שהבנתי היה קרע קל מאוד של הגיד בין הגלוטס להמסטרינג שלא טופל לפני יותר משנה, ועכשיו כשאני חוזר לסקוואט זה מפעיל לחץ על המקום מה שעשוי לגרום לפציעה לחזור. כרגע אני מרגיש את זה רק כשאני עושה סקוואט רגיל ואולי גם בלג פרס, ואני יכול לעשות כל דבר שאני לא מרגיש בו את זה.

המגבלה היחידה היא מה שכואב, ככה שאין הרבה הגבלות, הבעיה היא שסקוואט הוא הגבלה די משמעותית.

ככה שאין לי בעיה להוסיף נפח לדדליפט אם באמת יש לזה מקום ואם זה כדאי, או שעדיף יהיה להישאר עם 3 סטים דדליפט רגיל ביום ראשון של השבוע ו3 סטים פאוזד דדליפט ביום השני, ולהוסיף פשוט עבודת עזר כמו שעשיתי אתמול.

זה די מוזר ואני לא לגמרי יודע בעצמי, ממה שהבנתי היה קרע קל מאוד של הגיד בין הגלוטס להמסטרינג שלא טופל לפני יותר משנה, ועכשיו כשאני חוזר לסקוואט זה מפעיל לחץ על המקום מה שעשוי לגרום לפציעה לחזור. כרגע אני מרגיש את זה רק כשאני עושה סקוואט רגיל ואולי גם בלג פרס, ואני יכול לעשות כל דבר שאני לא מרגיש בו את זה.

המגבלה היחידה היא מה שכואב, ככה שאין הרבה הגבלות, הבעיה היא שסקוואט הוא הגבלה די משמעותית.

ככה שאין לי בעיה להוסיף נפח לדדליפט אם באמת יש לזה מקום ואם זה כדאי, או שעדיף יהיה להישאר עם 3 סטים דדליפט רגיל ביום ראשון של השבוע ו3 סטים פאוזד דדליפט ביום השני, ולהוסיף פשוט עבודת עזר כמו שעשיתי אתמול.
אני הייתי מעדיף לבנות הכל לאט לאט מחדש.

מתחיל אפילו עם מוט ריק ל5×5 ל3 פעמים בשבוע, ומוסיף 5 ק"ג כל שבוע.

גם בסקוואט, גם בדדליפט.

לא הייתי הולך כבד עם שום דבר שמערב את האזור, רק בוא את השרירים כמו מתחיל.

והכי חשוב, בודק איך זה קרה. מה לא היה בסדר? ההתאוששות? התוכנית? הטכניקה? ומסדר את זה.

אני הייתי מעדיף לבנות הכל לאט לאט מחדש.

מתחיל אפילו עם מוט ריק ל5×5 ל3 פעמים בשבוע, ומוסיף 5 ק"ג כל שבוע.

גם בסקוואט, גם בדדליפט.

לא הייתי הולך כבד עם שום דבר שמערב את האזור, רק בוא את השרירים כמו מתחיל.

והכי חשוב, בודק איך זה קרה. מה לא היה בסדר? ההתאוששות? התוכנית? הטכניקה? ומסדר את זה.

אני לא מצליח להבין מה התכלית של להתחיל ממוט ריק בדדליפט. הרי אין איתו שום בעיה, אני יכול להתקדם איתו - לאט ובזהירות.

קיבלתי הוראה להתרחק מסקוואט לשבועיים הקרובים ולהתמקד בתרגילים שנתנו לי (תרגילי משקל גוף שאני עושה מחוץ לאימונים עצמם), ככה שגם מוט ריק אני כרגע לא אעשה בסקוואט, ואחר כך אתחיל לבנות אותו מחדש.

הפציעה במקור הייתה ב5/3/1, ככה שאני מניח שהעצימות של התכנית פשוט לא הייתה בשבילי, ועדיף לי שלא לדחוף את העצימות לרמה כזאת בעתיד ולהתמקד בסטים ישרים. היא חוזרת בגלל שהאיזור עדיין רגיש וכנראה שגם כשהעלתי עומס בהדרגה היה צריך להעלות אפילו לאט יותר.
הטכניקה שלי די טובה, יש לי סרטונים מהתקופה לפני שזה קרה ולכן אני לא חושב שזו הייתה הבעיה, ולא באמת עשיתי הרבה לרגליים (רק BBB, שזה נפח קל), ככה שאני מאמין שזה היה המעבר בין עבודת נפח קלה (מבחינת משקל) לבין עבודה מאוד עצימה שגרמו לזה, פשוט דחיפה לקצה בסט אחד בלבד בשבוע עם משקל מאוד כבד ולא מספיק תרגול במשקל בינוני.

בגלל שהפציעה באמסטרינגס, ואתה לא כל כך ידעת כשזה קרה, אני הייתי מאוד נזהר איתו, דדליפט מעמיס המון על זה.

לדעתי כדאי לנהוג במשנה זהירות ולהוית בטוח.

אתה יכול להתחיל בדדליפט מ40 ק"ג גם כן, אבל דעתי היא, התקדמות הדרגתית ואיטית מאוד.

תחכה עם הסקוואט בנתיים, אבל הייתי פשוט מתחיל תוכנית כמו מתחיל, רק שתתקדם לאורך יותר זמן, כי אתה לא מתחיל.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית