הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זה יכול לפגוע בי?

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
קודם כל אני מתאמן 4 פעמים בשבוע. מתאמן כמו שצריך, אוכל כמו שצריך, עושה הכל כמו שצריך, אבל הדבר היחיד שדופק אותי, זה השינה.

לפחות 3 פעמים בשבוע אני הולך לישון באיזור 2-3 ושם לי שעון מעורר לשעה 10-11, אבל יוצא לי לקום בבוקר בשעה 7 (שעון ביולוגי), וזה דופק לי את כל מחזור השינה. אני מן הסתם חוזר לישון וקם ב10-11, אבל אני מרגיש שזה פוגע בי כלכך.
איך אני יכול לשפר את השינה שלי?
זה קורה לי הרבה וניסיתי הכל. בין אם זה לשים אטמים באזניים (קם לפעמים בגלל רעש), בין אם זה לשים כיסוי עיניים. כבר אין לי שמץ מה לעשות בנוגע לזה.

האמת שיש לי בעיה דומה שאני מתעורר באמצע הלילה פעם או פעמיים, התייעצתי עם רופאי שינה וכל עוד אתה שומר על כמות טובה של שעות שינה זה לא אמור להפריע. פשוט תחזור לישון. לפעמים קשה לי נגיד לחזור לישון ולוקח רבע שעה, עשרים דקות וזה יכול להגיע עד שעה אבל אני משתדל לשמור על שעות שינה קבועות ועל שמונה שעות שינה סה"כ. (אני נער אז המליצו לי לפחות שמונה ואפילו תשע אבל אני די בטוח שההמלצה הגורפת היא שמונה שעות שינה בכל מקרה)

יכול להגיד לך מניסיון שכשאני יושן מעט אני יותר חלש באימון למחרת ןגם לי יש תבעיה הזאת לפעמים מפני שהעבודה שלי מצריכה ממני לפעמים לקום ב4:30 ולא פשוט להירדם לפני 9 בערב
אין מה לעשות חוץ מלנסות לישון לפני

לא אחזור על דברים שכבר אמרו, רק אוסיף:
בזמן השינה מופרשים הורמונים שמסייעים להתפתחות והגדילה של הגוף, קריטי מאוד למי שרוצה לעלות במסת השריר, אז לא היית רוצה לוותר על זה.

פחות שינה = פחות התאוששות = אתה יותר עייף באימונים.
קטע,אצלי שינה של 6 שעות עדיפה על 9-10
איך זה?
(יותר שינה=יותר עייף באימונים)

אגב,האימונים הכי טובים שלי היו עם שינה מועטה (3שעות + -)
הרגל מהעבר לדעתך או שאני סתם יצור ?

קטע,אצלי שינה של 6 שעות עדיפה על 9-10
איך זה?
(יותר שינה=יותר עייף באימונים)

אגב,האימונים הכי טובים שלי היו עם שינה מועטה (3שעות + -)
הרגל מהעבר לדעתך או שאני סתם יצור ?

כנראה בימים של ה9-10 שעות שינה קמת באמצע מחזור שינה, והתחושה ליוותה אותך במשך כל היום.
גם בימים שישנת פחות טוב, סביר להניח שהיית יכול לתת אימון טוב יותר אם היית ממשיך לישון.
אם יצאו לך אימונים טובים בשעות שינה מועטות אז אדרבא,
אבל אם באמת היית חושב שפחות שינה = חזק יותר, לא נראה לי שהיית הולך לישון מתישהו 🏋️

אגב,
יש חשיבות רבה גם לשינה רצופה

קמת באמצע מחזור שינה
יש מצב לפיפי (קורה לפעמים)

סביר להניח שהיית יכול לתת אימון טוב יותר אם היית ממשיך לישון.
אני מגיע לאימונים עם תוכנית מובנת,אז זה פחות 'טוב יותר'
יש הצלחה או כשל (לדוג':שעשיתי לא מזמן 220 ל4X4 ישנתי אולי שעה במצטבר והאימון היה ב8 בערב)
יש לי עוד דוגמאות בסגנון

לא נראה לי שהיית הולך לישון מתישהו
בכללי אני לא ישן כל כך הרבה
למעט שישי-שבת (משלים הכל סטייל שנת חורף של המומינים)

יש חשיבות רבה גם לשינה רצופה
ברור,זה הבעיה מספר אחת שלי
פיפי באמצע/רעש ולו הקטן ביותר ואני נשאר ער עד למחרת
(חוש שמיעה חזק שלפעמים זה יתרון ולפעמים חיסרון)

מה שכן,תעיר אותי מתי שתרצה ואני מתפקד (בעיקר בנהיגה-מבצעית ורגילה או סתם לפרוץ בית חח) כאילו ישנתי שנת ישרים

זה לא כל כך מפריע לי,כי אני מתפקד טוב סהכ
סתם מוזר שלאחרים שעה אחת משנה את כל היום ולי לא (יצור כבר אמרתי? )

יש מצב לפיפי (קורה לפעמים)

08001090379368_c1n1.jpg

בכללי אני לא ישן כל כך הרבה

הייתי מתחלף איתך

סתם מוזר שלאחרים שעה אחת משנה את כל היום ולי לא (יצור כבר אמרתי? )

כן זה קורה הרבה, בד"כ כשאתה מתעורר באמצע מחזור שינה
יש ב4XL?

הקטע שהייתה פעם שבאמת חשבתי על זה

אם אתה רוצה יש חיתולים למבוגרים, אבל לא נראה לי שאתה מבוגר
אתה צריך מידה 6

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית