אפשר לבקש זריקת סטרואידים?

אלון1233445

משתמש מתחיל
37
3
נק' מוניטין:
6
37
3
כבר 7 חודשים כאבים בטרייספס. אני כבר חודש בפיזיו שזה עוזר לי לכתף אבל הטרייספס פשוט לא עובר. ניסיתי לעשות כל מיני עיסויים עם כדור אבל לא כזה עוזר. בקיצור אפשר לבקש מהאורטופד של קופת חולים זריקת סטרואידים? נראה לי אני מדבר על קורטיזון

תבקש MRI. אני ביקשתי וקיבלתי ישירות מאורטופד על המקום. צילום ואולטראסאונד לא יראו דלקת בגיד אם זה המקרה. זריקה לא תפתור לך את הבעיה.

שים לב שכאבים בגיד הבייספס יכולים לבוא מקרע ברצועה בכתף.
תתעקש על mri הייתי בסרט שלך והייתי מסיים אימונים עם דמעות בעיניים מכאבים בבייספס.

אתה יכול בנתיים לדבר עם המזכירה של קופת חולים רופאת משפחה ולבקש אולטראסאונד ולנסות להגיע איתו לרפואה מאשר שישלח אותך לעשות אולטרסאונד ואז תצתרך לחזור אליו

לפני שרצים לבדיקות הדמיה, כיצד הכאב התחיל, עקב טראומה או שפשוט קמת ביום אחד בבוקר והיה הכאב?
ניסית לנוח עם היד מעבודה לשבוע-שבועיים והרגשת אם יש שיפור?

דלקת מחייבת לרוב מנוחה, אם לא נותנים לה את זה, היא תמשיך לעד.

• פותח/ת השרשור
לפני שרצים לבדיקות הדמיה, כיצד הכאב התחיל, עקב טראומה או שפשוט קמת ביום אחד בבוקר והיה הכאב?
ניסית לנוח עם היד מעבודה לשבוע-שבועיים והרגשת אם יש שיפור?

דלקת מחייבת לרוב מנוחה, אם לא נותנים לה את זה, היא תמשיך לעד.
התחיל מהמכון שהייתי שם כולה חודש וחצי הייתי עושה תוכנית עמוסה מדי בלי הדרגתיות וזה דפק אותי. יום אחד ניסיתי שם מקבילים עם משקל הרגשתי קליק כואב בפרק כף יד, זה הוביל לכאבים במרפק אבל נראה שהשתפרו. הטרייספ באמת כבר זה הרבה זמן וכן נחתי גם איזה 3 חודשים בלי לעשות כלום ולא עזר. אגב רוב הכאב עבר מאזור הlong head לצד השני באזור הlateral head של הטרייספ

• פותח/ת השרשור
הסיפור לא נשמע מעודד.
תקשיב לעצה של @ביסט למעלה, זה יכול לחסוך קצת זמן.
אני בכללית עם מי לדבר לא הבנתי. יש להם במוקד ייעוץ אונליין שחוזר אליך רופא אחרי כמה שעות לזה התכוונתם?

אני מוסיף כיוון חשיבה ששווה לשאול את הפיזיותרפיסט, אולי הכאב מורגש באזור הטרייספס אבל מושלך מאזור אחר- כתף או צוואר?
יש בדיקות פשוטות שניתן לבצע בקליניקה. אמרת שאתם מטפלים גם בכתף אז נשמע שיש מקום לחיפוש בכיוון הזה.
על פי הסיפור שלך אני לא חושב שMRI יכול לעזור באבחון. זה יעיל יותר במקרים שיש חשד לשינוי מבני דרמטי.
זריקת קורטיזון יכולה לדכא דלקת (שתפקידה איחוי רקמה פגועה) כך שלטעמי זה צעד נואש ומיועד למי שלא מתפקד בגלל כאבים. הרי אם נדכא תהליך איחוי, הוא לא יהיה מלא.
בהצלחה,
ניר, פיזיותרפיסט ספורט.

• פותח/ת השרשור
אני מוסיף כיוון חשיבה ששווה לשאול את הפיזיותרפיסט, אולי הכאב מורגש באזור הטרייספס אבל מושלך מאזור אחר- כתף או צוואר?
יש בדיקות פשוטות שניתן לבצע בקליניקה. אמרת שאתם מטפלים גם בכתף אז נשמע שיש מקום לחיפוש בכיוון הזה.
על פי הסיפור שלך אני לא חושב שMRI יכול לעזור באבחון. זה יעיל יותר במקרים שיש חשד לשינוי מבני דרמטי.
זריקת קורטיזון יכולה לדכא דלקת (שתפקידה איחוי רקמה פגועה) כך שלטעמי זה צעד נואש ומיועד למי שלא מתפקד בגלל כאבים. הרי אם נדכא תהליך איחוי, הוא לא יהיה מלא.
בהצלחה,
ניר, פיזיותרפיסט ספורט.
תודה על התשובה אבל, אני מרגיש את הכאב חד בטרייספ אני בטוח שזה לא מהכתף מה גם שהכאבים בכתף התשתפרו בשעה טובה. הטרייספ כרגע הוא שמונע ממני לחזור להתאמן. יש לך עצות איך לטפל בזה?

לבדוק איך תרגילים מבודדים לטרייספס משפיעים על הכאב. למצוא דרך לבצע אותם עם כאב קל/ללא כאב.

סטרואידים ?טסטסטרון לא בהכרח יעזור לך
אתה צריך משהו כמו דקה או אוסטרין אבל זה כבר למקצוענים שיודעים להתעסק עם טסט

להתעסק עם טסט זה אומר שהביצים מתכווצות וכל מיני בלגנים , אתה לא רוצה להתעסק עם זה.

זה מפלט אחרון, ויש מלא דברים אחרים שאפשר לעשות לפני.

בראש ובראשונה, צילום לאיזור ורצוי מאוד לבקר פיזיותרפיסט, הם מבינים עניין ויכולים לפתור לך את הבעיה או לאבחן אותה יותר טוב ממך

סטרואידים ?טסטסטרון לא בהכרח יעזור לך
אתה צריך משהו כמו דקה או אוסטרין אבל זה כבר למקצוענים שיודעים להתעסק עם טסט

להתעסק עם טסט זה אומר שהביצים מתכווצות וכל מיני בלגנים , אתה לא רוצה להתעסק עם זה.

זה מפלט אחרון, ויש מלא דברים אחרים שאפשר לעשות לפני.

בראש ובראשונה, צילום לאיזור ורצוי מאוד לבקר פיזיותרפיסט, הם מבינים עניין ויכולים לפתור לך את הבעיה או לאבחן אותה יותר טוב ממך

מדובר פה על סוג אחר של סטרואידים שמדכאים פעילות דלקתית ומפחיתים כאב (ויש להם הרבה תופעות לוואי שליליות ולכן פחות בשימוש מבעבר). לא על סטרואידים אנאבוליים.
לגבי פיזיותרפיה, אתה צודק 😃

מדובר פה על סוג אחר של סטרואידים שמדכאים פעילות דלקתית ומפחיתים כאב (ויש להם הרבה תופעות לוואי שליליות ולכן פחות בשימוש מבעבר). לא על סטרואידים אנאבוליים.
לגבי פיזיותרפיה, אתה צודק 😃
הוא ירה על אוטומט..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית