הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד קצב חילוף החומרים מושפע מירידה במשקל?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
חילוף חומרים.jpg

כיצד ירידה במשקל משפיעה על קצב חילוף החומרים?

"יש לי חילוף חומרים איטי ובגלל זה קשה לי לרדת במשקל" - יצא לכם לשמוע את המשפט הזה? בואו קודם כל ניישר קו לגבי המושג "חילוף חומרים". אנשים חושבים שחילוף חומרים זה כמה פעמים ביום הם הולכים לשירותים,כשלמעשה חילוף חומרים זה אוסף של תהליכים שקורים בגוף כאשר המזון והשתייה שאנחנו צורכים מומרים לחומרים אחרים.

קצב חילוף חומרים משפיע על ההוצאה האנרגטית שלנו במנוחה, וזה נכון שאם הוא יהיה ממש נמוך יהיה לנו קשה יותר לרדת במשקל. העניין הוא שחוץ ממקרים מאוד חריגים, קשה לפגוע בחילוף החומרים באופן משמעותי ובלתי הפיך.
קצב חילוף החומרים שלנו יורד בזמן ירידה במשקל באופן פרופורציונאלי מעצם זה שהמסה שלנו קטנה ועקב התייעלות של הגוף. בדרך כלל עם סיום הירידה במשקל ועלייה בכמות הקלוריות שנצרוך קצב חילוף החומרים יעלה בחזרה, אמנם לא לרמה שהתחלנו ממנה אבל באופן פרופורציונאלי למשקל החדש שלנו. ניתן לראות במחקרים שאצל אנשים שירדו במשקל ושומרים על הירידה ההוצאה האנרגטית במנוחה נמוכה בכ-70 קלוריות ליום בהשוואה לאנשים עם נתונים דומים שלא ביצעו תהליך ירידה במשקל.

כדי לשמור על המשקל לאחר ירידה נצטרך להתאים את עצמנו למצב החדש, הערך הקלורי שיהיה עבורנו ניטרלי וישמור עלינו במשקל יציב יהיה נמוך משהיה בעבר ותוספת של פעילות גופנית תעזור גם.

גם במקרה הזה זה לא משפיע על קצב חילוף החומרים (חוץ מהירידה הזמנית כמובן שנובעת ממסת-שריר נמוכה יותר וממחסור בפעילות בעקבות הכנסה אנרגטית נמוכה).

מה זה "מקרים מאוד חריגים" ? ._.
נראה לי שהכוונה הייתה לבעיות הורמונליות.

😵

גם במקרה הזה זה לא משפיע על קצב חילוף החומרים (חוץ מהירידה הזמנית כמובן שנובעת ממסת-שריר נמוכה יותר וממחסור בפעילות בעקבות הכנסה אנרגטית נמוכה).

כן טוב, זה בטוח נכון.
אם כי הייתי מכריחה את עצמי ללכת מצאת החמה עד צאת הנשמה. אבל זה היה יותר כמו גרירת רגליים בלי מספיק אנרגיה כדי להרים את הראש ולראות לאן אני הולכת בכלל ח.
מכיר את הערפול שיש בשנייה שקמים בבוקר / שנייה לפני שנרדמים?
אז כזה לאורך כל היום.
האמת שזה די ממכר 🥷

נראה לי שהכוונה הייתה לבעיות הורמונליות.

כנראה.
כבר לא יודעת מה לחשוב, בחיי.

שלא תדע.

@Ayelet Kurztband רגע אז אנורקסיה באמת יכולה לדפוק את זה באופן בלתי הפיך כן או לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית