הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון בצד שמאל שמתעוררים לאחר מאמץ ממושך

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
היי , זה משהו שמציק לי כבר שנים (זוכר את זה מלפני 4 שנים אולי זה גם היה לפני ואני לא זוכר) אבל אני מדחיק אותו כי הוא לא באמת מפריע להמשיך להתאמן. לאחרונה אכלתי על זה סרטים וחיפושים בגוגל לא הביאו תשובות , אשמח לעזרה אם מישהו יודע לתת כיוון מה זה יכול להיות .

זה כאב בצד שמאל של הגב התחתון , זה יותר שורף מאשר כאב חד וזה מרגיש כמו משהו בזוקפים אבל אני לא יכול באמת לדעת , זה מתעורר רק בזמן מאמץ ממושך על הגב (סקוואט/דדליפט לחזרות גבוהות למשל)

דוגמא קלאסית שממחישה את הפציעה : אחרי סט של דדליפט כבד אם ישר אפנה את הפלטות למקומם זה יכאב/ישרוף שם לאורך הפינוי של הפלטות הכבדות , אבל אם אשב קצת-אנוח ואז אפנה את הפלטות לא יהיה שום כאב

זה יכול להיות פריצה/בלט דיסק או משהו כזה? יכול להיות שפציעה שהייתה לפני זה בגב התחתון וכאבה רק במרכז ולא בצד גרמה לזה למרות שנראה שהחלימה ? (היה לי במרץ 16 פציעה כזאת שכאב מאוד במרכז של הגב תחתון ועבר אחרי שבוע-שבועיים פשוט קצת אחרי זה אני זוכר כאבים משם)

אם זה רלוונטי יש לי סקוליוזיס קל ככה שכתף שמאל יותר נמוכה מכתף ימין

תודה רבה לכל העוזרים !

קרה לי דבר דומה בגלל תקופה שעשיתי דדליפט על רצפה לא סימטרית ועקומה, אז פשוט הסתובבתי ועשיתי בשני הקיוונים ולא רק לכיוון אחד כל פעם.

אבל לפני התחרות האחרונה זה היה לפני שקלטתי שהרצפה עקומה, זוקף גב ימין שלי היה תפוס ברמות, וכנראה בגלל אימון יתר במעט, הייתי ממש מותש. בקושי משכתי 280 דדליפט וזה היה שלוש שבועות לפני תחרות.

הלכתי למסאז'יסט טוב, שבוע אחרי בקושי משכתי 290 אחרי כשל.

הלכתי למסאז'יסט, עבדתי רק עם משקלים ממש נמוכים שבועיים, מקלחותך חמות עם מגנזיום, והתאוששות עם שינה ותזונה טובה, מדטציה ויוגה וכל המתלווה גם שמנים ארומטיים, עשיתי הכל.

אחרי שבועיים הגב שלי היה כמו חדש, בתחרות 295 עלה יותר בקלות מה280.

לדעתי כדאי לבדוק את הטכניקה והתוכנית, שמא זה מעמיס על זוקפי הגב, וספציפי על אחד יותר מהשני.
גם הייתי בודק התאוששות כמו תזונה ושינה וכל זה.

• פותח/ת השרשור
קרה לי דבר דומה בגלל תקופה שעשיתי דדליפט על רצפה לא סימטרית ועקומה, אז פשוט הסתובבתי ועשיתי בשני הקיוונים ולא רק לכיוון אחד כל פעם.

אבל לפני התחרות האחרונה זה היה לפני שקלטתי שהרצפה עקומה, זוקף גב ימין שלי היה תפוס ברמות, וכנראה בגלל אימון יתר במעט, הייתי ממש מותש. בקושי משכתי 280 דדליפט וזה היה שלוש שבועות לפני תחרות.

הלכתי למסאז'יסט טוב, שבוע אחרי בקושי משכתי 290 אחרי כשל.

הלכתי למסאז'יסט, עבדתי רק עם משקלים ממש נמוכים שבועיים, מקלחותך חמות עם מגנזיום, והתאוששות עם שינה ותזונה טובה, מדטציה ויוגה וכל המתלווה גם שמנים ארומטיים, עשיתי הכל.

אחרי שבועיים הגב שלי היה כמו חדש, בתחרות 295 עלה יותר בקלות מה280.

לדעתי כדאי לבדוק את הטכניקה והתוכנית, שמא זה מעמיס על זוקפי הגב, וספציפי על אחד יותר מהשני.
גם הייתי בודק התאוששות כמו תזונה ושינה וכל זה.
לא יודע בקשר לרצפה , אבל הסקוואט שלי דיי עקום , דדליפט לא בדקתי(מעולם לא צילמתי מאחורה) מאמין שזה לא עוזר לזה , אם כתף שמאל נמוכה יותר אז זה הגיוני שזה גורם לכאבים בצד שמאל של הגב התחתון? זה יכול להיות פריצה/בלט ? זה לא מפריע לי למשוך משקלים גבוהים אבל לפרק את הפלטות מיד אחרי זה זה כן

לא יודע בקשר לרצפה , אבל הסקוואט שלי דיי עקום , דדליפט לא בדקתי(מעולם לא צילמתי מאחורה) מאמין שזה לא עוזר לזה , אם כתף שמאל נמוכה יותר אז זה הגיוני שזה גורם לכאבים בצד שמאל של הגב התחתון? זה יכול להיות פריצה/בלט ? זה לא מפריע לי למשוך משקלים גבוהים אבל לפרק את הפלטות מיד אחרי זה זה כן
אני לא חושב שזה בלט, אבל אני לא אורטופד, וממש אין לי מספיק מידע גם אם הייתי.

אבל לא משנה מה זה, תתקן את ליקויי הטכניקה שלך ואל תמשיך עם כאב, זה לא שיש לך תחרות עוד מעט.
ותלמד היטב מה זה ברייסינג ואיך לעשות את זה נכון, זה כנראה הדבר הכי קריטי נגד פציעות וכאבים.

הייתבהתאם לתוכנית שלך, עושה דילואד אולי ומשקיע שיא בהתאוששות, ומתחיל תוכנית מחדש עם דגש על תיקוני שגיאות טכניות, זה מה שאני תמיד עושה גם סתם ככה. חשוב מאוד ללמוד ולהשתפר כל הזמן.

ואם ממש מתחשק לך, זה הזדמנות מצויינת לפנות למאמן פאוורליפטינג טוב לטכניקה, וכמובן שיש לי המלצות אםתרצה.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה בלט, אבל אני לא אורטופד, וממש אין לי מספיק מידע גם אם הייתי.

אבל לא משנה מה זה, תתקן את ליקויי הטכניקה שלך ואל תמשיך עם כאב, זה לא שיש לך תחרות עוד מעט.
ותלמד היטב מה זה ברייסינג ואיך לעשות את זה נכון, זה כנראה הדבר הכי קריטי נגד פציעות וכאבים.

הייתבהתאם לתוכנית שלך, עושה דילואד אולי ומשקיע שיא בהתאוששות, ומתחיל תוכנית מחדש עם דגש על תיקוני שגיאות טכניות, זה מה שאני תמיד עושה גם סתם ככה. חשוב מאוד ללמוד ולהשתפר כל הזמן.

ואם ממש מתחשק לך, זה הזדמנות מצויינת לפנות למאמן פאוורליפטינג טוב לטכניקה, וכמובן שיש לי המלצות אםתרצה.
מה בקשר לזה שכתף שמאל נמוכה יותר זה אמור לגרום לכאבים בצד ימין או שמאל של הגב התחתון ? וניסיתי לסדר את זה המון זמן ללא הצלחה ודווקא כשהתאמצתי שהסקוואט יהיה ישר זה הרגיש לא טוב , כרגע אני עם יד שבורה אז גם ככה לא מתאמן 🫤 תודה על התשובה !

מה בקשר לזה שכתף שמאל נמוכה יותר זה אמור לגרום לכאבים בצד ימין או שמאל של הגב התחתון ? וניסיתי לסדר את זה המון זמן ללא הצלחה ודווקא כשהתאמצתי שהסקוואט יהיה ישר זה הרגיש לא טוב , כרגע אני עם יד שבורה אז גם ככה לא מתאמן 🫤 תודה על התשובה !
תבוא לבית שלי לצילום מיקרוגל, וטיפול אלטרנטיבי על חילזונות מקסיקניות ועלוקות אסיאתיות.

ועם כל הרצינות, הייתי פונה לכירופרקט דבר ראשון, ואחר כך לפיזיותרפיסט.
שניהם חשובים ויכולים לעזור, פשוט יש לי נסיון טוב עם כירופרקטים בכאבים לא מובנים, מסאז'יסטים לשרירים תפוסים, ומעולם לא הייתי אצל פיזיותרפיסט, אבל אני מאמין שזה מעולה למי שיש יותר מידי כסף ומעוניין בהרבה מפגשים 🤣

נ.ב. זה היה בצחוק וללא ניסיון לפגוע באף מקצוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית