הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Start from scratch

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
אחרי חודש בלי אימונים ותזונה לקויה שבחלקה אפשר היה לקרוא לה תת תזונה שהובילה לאיבוד כמעט מוחלט של כוח וירידה חדה במשקל אני צריך להתחיל כמעט מאפס. לוקח את זה כהזדמנות לחזור אפילו חזק וגדול יותר מבעבר.
הבנתי בתקופה הזאת שהדבר הכי חשוב לי באימונים זה הכוח והמשקלים ולכן אני רוצה לנסות תוכנית פאוורליפטינג אחרי תקופה על AB, קראתי קצת על SS טקסס וכל מיני תוכניות שונות ועדיין אין לי שום מושג על הענף וממה מתחילים, אשמח לעזרה מאנשים שמתאמנים בשיטה המתאימה רק לקבל קצת כיוון לגבי תוכנית מומלצת, קצב התקדמות מומלץ וכד'.
תודה רבה לעוזרים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

מה היתרונות שלה ביחס לטקסס בשביל מתאמן שלא התאמן בפאוורליפטינג אף פעם ולמה היא עדיפה על טקסס? כי אני חייב להגיד שממה שקראתי טקסס יותר מתוכננת בקפידה בכל עניין ההתקדמות מההתרשמות שלי.

מה היתרונות שלה ביחס לטקסס בשביל מתאמן שלא התאמן בפאוורליפטינג אף פעם ולמה היא עדיפה על טקסס? כי אני חייב להגיד שממה שקראתי טקסס יותר מתוכננת בקפידה בכל עניין ההתקדמות מההתרשמות שלי.
לטקסס יש עצימות גבוה יותר, דבר די מורכב למתאמן מתחיל במיוחד כשמנסים לשמור וללמוד טכניקה טובה. עם רק שני אימונים אמיתיים בשבוע.
טקסס זה עם גירוי נמוך יותר והתאוששות ארוכה יותר במובן מסוים שזה די מיותר למתאמן מתחיל.
לדעתי טקסס זה תוכנית מעולה אחרי שאתה ממצא SS, ורוצה להכניס עצימות גבוה יותר.

• פותח/ת השרשור
לטקסס יש עצימות גבוה יותר, דבר די מורכב למתאמן מתחיל במיוחד כשמנסים לשמור וללמוד טכניקה טובה. עם רק שני אימונים אמיתיים בשבוע.
טקסס זה עם גירוי נמוך יותר והתאוששות ארוכה יותר במובן מסוים שזה די מיותר למתאמן מתחיל.
לדעתי טקסס זה תוכנית מעולה אחרי שאתה ממצא SS, ורוצה להכניס עצימות גבוה יותר.

אם אתה מגדיר מתאמן מתחיל רק מבחינת טכניקה אז אני לחלוטין לא כזה, אני תוהה אם כדאי לי להתחיל ישר טקסס אחרי חודש בלי אימונים ותזונה טובה רק מבחינת עצימות, טכניקה הולמת לתרגילים של התוכנית הזאת אני בטוח שיש לי.
אני מניח שאין מה להפסיד אז אתחיל SS ואם הכול ילך חלק אז פשוט אמצה אותה מהר.
יש לך אולי המלצות על חומרי קריאה על SS וטקסס? הלמידה שלי את התוכניות האלה הייתה די שטחית.

אם אתה מגדיר מתאמן מתחיל רק מבחינת טכניקה אז אני לחלוטין לא כזה, אני תוהה אם כדאי לי להתחיל ישר טקסס אחרי חודש בלי אימונים ותזונה טובה רק מבחינת עצימות, טכניקה הולמת לתרגילים של התוכנית הזאת אני בטוח שיש לי.
אני מניח שאין מה להפסיד אז אתחיל SS ואם הכול ילך אז פשוט אמצה אותה מהר.
מתאמן מתחיל זה מי שיש לו התאוששות מאוד טובה בגלל שהמשקל עדיין נמוך בשביל מערכת העצבים למרות שהוא כבד לשרירים.
ועוד עניין של מתחיל, שהוא לא רגיל לאתגר שעצימות מציגה לחזרות נמוכות, ורצוי להתרגל לחמש חזרות לפני שאתה יורד ל3 ולאחד, דבר שבילדר בדרך כלל לא רגיל אליו.

אין שום מניעה מלהתחיל טקסס אם אתה רוצה, אתה בהחלט יכול להתקדם איתה, והיא תוכנית מעולה בתנאי שאתה יודע לבצע אותה טוב.
פשוט לדעתי SS מתאים יותר למי שהרגע מתחיל אימוני כוח.

אבל אין לי שום דבר רע להגיד על טקסס. גם בתור תוכנית ראשונה שלך.
יש לך אולי המלצות על חומרי קריאה על SS וטקסס? הלמידה שלי את התוכניות האלה הייתה די שטחית.
יש את הספר של ריפטו Starting Strength, משם הגיע השם SS, תקרא אותו.
יש לי חומר לטקסס, אני אשלח לך בפרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית