עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני סובל מהיפוגונדיזם שניוני על רקע חוסר שינה קיצוני מאד שקיים אצלי כבר 16 שנה, מגיל 16 (ישן 1-3 שעות לכל היותר בכל לילה, עם יקיצות רבות מאד בשל דום נשימה). לצערי בעיית השינה הזו לא נפתרה בינתיים ולהערכתי כבר הגעתי לשלב בו אני לא פורה (טסטוסטרון טוטאל לפני כמה שנים היה 13, שזה כשלעצמו נמוך. היום כבר בקושי יש לי זקפות, חשק וכל מה שמתלווה לחוסר בטסטוסטרון). לפני חודש גם אובחנתי עם אוסטאופורוזיס (שנזכיר שוב שאני גבר בן 32?).
בימים הקרובים יהיו תוצאות עדכניות של הפאנל ההורמונלי.
עפי" ההתייעצות האינטרנטית שקיימתי בחודשים האחרונים עם 2 אנדוקרינולוגיות - האפשרויות הטיפוליות הן טסטוסטרון, HCG וקלומיפן. טסטוסטרון יפגע בפוריות אז נשארנו רק עם HCG וקלומיפן. למיטב הבנתי קלומיפן תהיה מאוזנת יותר, ניתן יהיה לנטול אותה לפרק זמן ארוך יותר והיא בעלת פחות תופעות לוואי.
מהנסיון שלי, אתם פה כנראה מנוסים יותר עם זה (ולעתים גם יודעים יותר) מחלק מהרופאים ואני רוצה להיות מוכן לפני שהאנדוקרינולוג ינחית עליי את הטיפול שלדעתו מתאים לי. כבר יצא לי להכוות מרופאים פזיזים ובורים.
אשמח לעצה.
...מישהו?
מהנסיון שלי, אתם פה כנראה מנוסים יותר עם זה (ולעתים גם יודעים יותר) מחלק מהרופאים ואני רוצה להיות מוכן לפני שהאנדוקרינולוג ינחית עליי את הטיפול שלדעתו מתאים לי
אצל אנשים בריאים (חוץ מטסט נמוך), יש השפעות בנטילה בטווח ארוך?הבעיה שמה שאתה תמצא פה זה בעיקר אנשים שיודעים על ההשפעות על אדם בריא, או אולי בעיות קלות, פחות מידע על מצב כמו שלך שמחייב כמו שראית פאנל מומחים
Long-Term Safety and Efficacy of Clomiphene Citrate for the Treatment of Hypogonadism - PubMedאצל אנשים בריאים (חוץ מטסט נמוך), יש השפעות בנטילה בטווח ארוך?
מודע לזה, חיפשתי חוו"ד על ההשפעה של זה באנשים בריאים מאחר ואני מניח שתקופה כלשהי לאחר תחילת טיפול בקלומיפן המצב שלי יהיה זהה למצב הבסיס של אדם בריא. בבסיסי, לבד מבעיית השינה הזו, אין בי חולי יסודי כלשהו. עד לגיל 15-16 התפתחתי תקין כמו כולם ואף טוב מכך. זה רק שהתחילה אצלי בעיית השינה שהכל הסתבך (הפסקתי לגבוה ולגדול, החשק המיני התדרדר וכולי). אני שואל את עצמי מה יקרה אם בעיית השינה תסתדר בשנים הקרובות. ומה אם היא לא תסתדר - האם אני יכול לבנות על טיפול הורמונלי לטווח ארוך מבלי לפגוע בפוריות שלי ומבלי לפתח גינקומסטיה וכולי? האם במידה וארצה להפסיק לאחר שנתיים רצופות של נטילת קלומיפן (או משהו אחר) זה בכלל יהיה אפשרי? אולי משהו התנוון כבר?הבעיה שמה שאתה תמצא פה זה בעיקר אנשים שיודעים על ההשפעות על אדם בריא, או אולי בעיות קלות, פחות מידע על מצב כמו שלך שמחייב כמו שראית פאנל מומחים
לפי המחקרים נראה שכן, תשובה חד משמעית כנראה לא תקבל פההאם אני יכול לבנות על טיפול הורמונלי לטווח ארוך מבלי לפגוע בפוריות שלי ומבלי לפתח גינקומסטיה וכולי?
כל עוד הפוריות עובדת אין סיבה שהיא תפסיק פתאום. יכול להיות שהיא תיפגע אם תפסיק עם הטיפול, אבל זה רק בגלל שאתה לא בטיפול, וכנראה שאם תחזור אליו הפוריות תחזורהאם במידה וארצה להפסיק לאחר שנתיים רצופות של נטילת קלומיפן (או משהו אחר) זה בכלל יהיה אפשרי? אולי משהו התנוון כבר?
אתה תתפלא כמה זה לא נכון.שהם פועלים אך ורק לפי הנחיות ובדר"כ מקבלים כתורה מסיני את הנחיות משרד הבריאות והארגונים המקצועיים - גם כשהן לא סבירות ונגועות בשחיתות (ע"ע הנחיות חדשות: טיפול בטסטוסטרון בגברים יעיל כמו שחשבנו?).
אם יש לך את האופציה, תקפיא זרע, יפתור לך את כל הבעיותלמי ששאל - אני לא נשוי ואין לי ילדים. אבל אני בהחלט רוצה בזה מאד ואני מבין שככל שהמצב שלי, ודאי ההורמונלי, מתדרדר - אז גם הדבר הזה מתרחק ממני. זו למעשה אחת הסיבות המשמעותיות שאני פה.
השאלה היא אילו נזקים ולאחר כמה זמן?כל תרופה לאורך זמן יכולה לעשות פגיעה בגוף ,
אני לא הייתי מבצע שימוש כזה ארוך בשום תרופה ,
גם לקיחה של טסט רפואי לאורך זמן עלולה לעשות נזקים .
לפי המחקרים נראה שכן, תשובה חד משמעית כנראה לא תקבל פה
כל עוד הפוריות עובדת אין סיבה שהיא תפסיק פתאום. יכול להיות שהיא תיפגע אם תפסיק עם הטיפול, אבל זה רק בגלל שאתה לא בטיפול, וכנראה שאם תחזור אליו הפוריות תחזור
אתה תתפלא כמה זה לא נכון.
לכל מומחה חוץ מהידע ממחקרים יש גם הרים של העדפות אישיות לפי מה שהוא רואה שעובד לו הכי טוב בקליניקה. המבחנים שלי הם בעל פה, ולפעמים זה קשה כי יכול להיות יותר מבוחן אחד לאותו נושא, ולפעמים יש חוסר התאמות בין פרופסורים בגלל שאחד חושב שטיפול אחד יתאים יותר ואחד חושב שטיפול אחר יעבוד יותר טוב
אם יש לך את האופציה, תקפיא זרע, יפתור לך את כל הבעיות
לא סביר להניח שהפעילות של בלוטות המוח תיפגע יותר ממה שהן כבר פגועות, וכנראה שאתה תראה הבדל ביעילות הטיפול לפני שזה יקרה.השאלה היא אילו נזקים ולאחר כמה זמן?
אני מתכוון האם למשל תפגם פעילות ההיפופיזה/ההיפותלמוס/תווצר חוסר רגישות להורמון כלשהו בהנתן שימוש כה ארוך?
לגבי פוריות - אני חושש שבשלב כזה אני כבר לא פורה. כנראה שאעשה בדיקת זרע בקרוב. אם הזרע תקין אני מניח שאקפיא.
פגיעה בפוריות היא בסה"כ קצה הקרחון של פגיעה הורמונלית כוללת והיא כמובן מתוקנת ע"י תיקון המאזן ההורמונלי. הפוריות שלי מטרידה אותי לא פחות מהפוריות העתידית שלי וכמובן שלא פחות מהעדר החשק המיני שלי, מסת השריר ההולכת ומדלדלת וכולי.