הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בחיבור הירך בסקוואט

עדי רוזנשטיין

משתמש מתחיל
98
0
נק' מוניטין:
0
98
0
היי,
לפני כחודש התחלתי להרגיש מתחת למפשעה ובחיבור אגן לרגל כאב במהלך סקוואט, לדעתי כי ניסיתי לשבור מקביל... העניין הוא שזה לא עובר, ואני מרגישה את הכאב הזה כשאני פותחת את הברכיים הצידה בסקוואט.. אם אני עושה סקוואט בלי תנועת הפתיחה ויותר כיפוף קדימה (שזה כבר לא בדיוק טכניקה נכונה) למשל לא כואב לי. ביום יום לא כואב וכואב לי שם גם כשזו הרגל האחורית בלאנג' בולגרי בירידה כנראה בגלל המתיחה של השריר... למשל במתיחה של כריעה על הברך של אותה הרגע והכנסת האגן פנימה למתיחה כואב בטירוף בלי להימתח עם הגב הצידה יותר מדי... מה יכול להיות? זה לא עוזב אותי כבר חודש מצד שני עושה סקוואטים 3 פעמים בשבוע...

קרה לי בדיוק את אותו הדבר אבל רק בצד ימין, אני עד עכשיו לא יודע ממה זה נגרם אבל לדעתי זה יכול להיגרם מעמידה רחבה מדי. זה עבר לי אחרי שעבדתי עם משקלים קלים יותר ונחתי הרבה זמן, מציע ללכת להיבדק אצל מומחה

אין שום בעיה עם כיפוף קדימה ולא הצידה. יש אנשים שמבנה האגן שלהם מאפשר להם לעשות סקואט ככה או ככה. אם נוח לך לעשות סקואט עם ברכיים קדימה לכי על זה. ואין שום דבר רע בלשבור מקביל

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם כיפוף קדימה ולא הצידה. יש אנשים שמבנה האגן שלהם מאפשר להם לעשות סקואט ככה או ככה. אם נוח לך לעשות סקואט עם ברכיים קדימה לכי על זה. ואין שום דבר רע בלשבור מקביל
התכוונתי שאני לא פותחת את הברכיים בירידה, הן לא קורסות אבל גם לא נפתחות והתנועה היא יותר כיפוף ורכינה קדימה כמו גוד מורנינג קצת

זה במקרה מה שהוא מתאר?

אני רואה שאת בייעוץ אישי, מייק אמר על זה משהו? אולי את צריכה שמאמן יסתכל עלייך ויתקן את מה שצריך לתקן ולתת את הcues הנכונים.

מהניסיון שלי זה בדרך כלל בעקבות 2 סיבות די חופפות - אי פתיחה מספקת של הצד הכואב, ועלייה לא שווה לכיוון הצד שלא כואב ולכן על הצד הכואב מופעל הרבה יותר עומס.
ממליץ לקחת שבוע הפסקה מתרגילים שאפילו מעט כואבים בנקודה הספציפית הזאת ולאחר מכאן לעבוד עם גומיה על הברכיים במהלך כל החימום, זה נותן קיו מצוין לפתוח ברכיים ככה כשמורידים אותה זה נשאר בראש ופותחים ברכיים כמו שצריך.
להסתכל אם יש אי שיווין בעלייה, כלומר נטייה לאחד הצדדים יותר, במידה וכן תרגיל טוב למיקוד של זה יכול להיות גומיה שקשורה לעמוד ומושכת אותך לצד שבו הנטייה ככה שאנחנו מתקנים את עצמנו לאמצע וברגע שמורידים את הגומייה יש עלייה יותר נכונה.
אם לא מובן אנסה למצוא את הסרטון, צ'אד סמית פעם דיבר על זה.

התכוונתי שאני לא פותחת את הברכיים בירידה, הן לא קורסות אבל גם לא נפתחות והתנועה היא יותר כיפוף ורכינה קדימה כמו גוד מורנינג קצת

IMG_5868.jpg

כמו בתמונה?

• פותח/ת השרשור
IMG_5868.jpg

כמו בתמונה?
בדיוק
מהניסיון שלי זה בדרך כלל בעקבות 2 סיבות די חופפות - אי פתיחה מספקת של הצד הכואב, ועלייה לא שווה לכיוון הצד שלא כואב ולכן על הצד הכואב מופעל הרבה יותר עומס.
ממליץ לקחת שבוע הפסקה מתרגילים שאפילו מעט כואבים בנקודה הספציפית הזאת ולאחר מכאן לעבוד עם גומיה על הברכיים במהלך כל החימום, זה נותן קיו מצוין לפתוח ברכיים ככה כשמורידים אותה זה נשאר בראש ופותחים ברכיים כמו שצריך.
להסתכל אם יש אי שיווין בעלייה, כלומר נטייה לאחד הצדדים יותר, במידה וכן תרגיל טוב למיקוד של זה יכול להיות גומיה שקשורה לעמוד ומושכת אותך לצד שבו הנטייה ככה שאנחנו מתקנים את עצמנו לאמצע וברגע שמורידים את הגומייה יש עלייה יותר נכונה.
אם לא מובן אנסה למצוא את הסרטון, צ'אד סמית פעם דיבר על זה.
אני חושבת שמבחינת סיבה זה הגיוני כי כן הרגשתי שאני עולה קצת לא שווה גם אם לא בכל החזרות אלא רק מדי פעם כשלא מספיק הייתי מודעת לזה... זה גורם למה.. שחיקה? מבינה שיש פה אי סימטריה או בעיית טכניקה (למרות שאני כן מקפידה לפתוח את הברכיים החוצה בדרכ) אבל מה יצר את הכאב שנשאר לי? אם משתפר אבל לא עובר לגמרי אחרי שבוע שבועיים.. לחזור להרים טיפה יותר עם ממש תשומת לב לטכניקה פשוט? הרגשתי שחל שיפור נגיד שבוע שעבר אפילו אבל השבוע הדרדר קצת

כפי שאת רואה עם זה עובד לבן פולק זה לא סוף העולם.

דעתי הצנועה כמומחה אינטרנט זה שתעשי את מה שנוח לך.

עדיין אני רואה שאת מנוייה לייעוץ אישי ואני בטוח שיש אנשים שמכירים את הסיפור מקרה שלך ואת הצרכים האישיים שלך יותר טוב ממני, אז הייתי מחכה לתשובה מהם

בדיוק

אני חושבת שמבחינת סיבה זה הגיוני כי כן הרגשתי שאני עולה קצת לא שווה גם אם לא בכל החזרות אלא רק מדי פעם כשלא מספיק הייתי מודעת לזה... זה גורם למה.. שחיקה? מבינה שיש פה אי סימטריה או בעיית טכניקה (למרות שאני כן מקפידה לפתוח את הברכיים החוצה בדרכ) אבל מה יצר את הכאב שנשאר לי? אם משתפר אבל לא עובר לגמרי אחרי שבוע שבועיים.. לחזור להרים טיפה יותר עם ממש תשומת לב לטכניקה פשוט? הרגשתי שחל שיפור נגיד שבוע שעבר אפילו אבל השבוע הדרדר קצת
ברגע שזה מצטבר עם הזמן כנראה נוצרת שם דלקת כלשהי וכל עוד לא נחים פשוט סוחבים את זה.
קשה להגיד בלי לראות את הטכניקה האמת.
בכל מקרה, מהניסיון שלי קשה לשים לב לטכניקה בגלל שהטכניקה עצמה "עקומה", לכן התרגילים שהמלצתי שעוזרים לעבוד על הצד השני ועל הדגשים הקריטיים וככה באמצע מאזנים את זה חזרה לאמצע.
מומלץ לעשות אותם כל פעם, אני עושה אותם לאורך כל החימום ולפעמים אפילו בין הסטים ללא משקל ואחרי תקופה מסוימת כשזה יתאזן אפשר לחזור לשגרה.
מבחינת כאב - זה פתר לי את הכאב באופן מיידי אחרי הרבה דברים שניסיתי.

• פותח/ת השרשור
זה במקרה מה שהוא מתאר?

אני רואה שאת בייעוץ אישי, מייק אמר על זה משהו? אולי את צריכה שמאמן יסתכל עלייך ויתקן את מה שצריך לתקן ולתת את הcues הנכונים.

זה נשמע כמו מה שהוא מתאר רק שאין לי תמיד את הכאב הזה בדיפ סקוואט ככה בלי משקל (הוא עושה את זה כבדיקה למתיחות אחכ) זה יותר עם משקל אני מרגישה
ואני אכן בליווי שהתחיל היום 😃 אז אתקדם לי להתאמה ולתפריט ומשם כבר אעלה את זה
תודה!

אני מציע להתאמן תקופה בזויות ועומסים שלא מעוררים כאב. אם ירגיש לך טוב נסי להעלות עומסים לאט לאט עד שתוכלי גם להתאמן בזויות פחות נוחות..
הכאבים בקדמת המפרק בד"כ קשורים לרגישות של הגידים שמתחברים באזור ובזויות מסוימות הם נצבטים.
אם זה לא יעבור לך תוך חודש, מציע לגשת לפיזיותרפיסט שמטפל בספורטאי כוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית