נק' מוניטין:
40
- 236
- 22
יש לכם המלצות? גם הרגליים שלי קצת חלשות
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בכלל להצליח לסייםמה המטרה? לשפר זמן או בכלל להצליח לסיים 5 ק"מ בריצה?
מה גובה/משקל/גיל?
וכמה אתה מצליח לרוץ עכשיו? והאם מתאמן?
בכלל להצליח לסיים
גובה 1.86
משקל 103
גיל 22 😃
בכלל להצליח לסיים
גובה 1.86
משקל 103
גיל 22 😃
אני מתאמן על אופני כושר עושה TRX פעם-פעמים בשבוע
מסוגל לרוץ נראה לי 1 ק"מ בקושי
תתחיל בלסיים קילומטר ריצה הבאה תוסיף עוד חצי קילומטר,
אבל בגדול לרוץ זה משהו כללי זה גם תלוי כמה אתה רץ פר קילומטר.
כמה אתה מסוגל
מה שאמרתי שאני יכול רוץ ק"מ אחד בקושי זה בקצב 6.5 דק'/ק"מאני רץ על קצב 9-12 דק'/ק"מ - בקצב זה אני מצליח להחזיק מעמד כחצי שעה-40 דק' (3.3-4.4 ק"מ)
לאיזה קצב לעלות?
אני רץ על קצב 9-12 דק'/ק"מ - בקצב זה אני מצליח להחזיק מעמד כחצי שעה-40 דק' (3.3-4.4 ק"מ)
לאיזה קצב לעלות?
מה שאמרתי שאני יכול רוץ ק"מ אחד בקושי זה בקצב 6.5 דק'/ק"מ
באילו שעות הכי כדאי לי לרוץ?קח כמה טיפים:
תשתדל תמיד לשתות מים בכמויות.
גם אם אתה לא רץ באותו יום
תתחיל להוסיף כמה מאות מטרים מעבר לקילומטר שאתה מסוגל.
לרוץ במקום מישורי בתור התחלה, עליות וירידות יבלבלו אותך בתור התחלה.
לגוון בריצה, לא רק ריצות לטווח ארוך תשלב למשל ספרינטים 100x6-8
תכנון התקדמות - תדע כמה רצת סהכ במשך כל השבוע ושבוע אחרי תנסה להוסיף (עד 10% אחוז בערך שלא תישבר)
חיזוק שרירי הרגליים זה חלק מאוד חשוב, רגליים חזקות יעזרו לך מאוד בשיפור הריצה באופן כללי וכמובן ימנע ממך להפצע.
הדבר הכי חשוב *לדעתי
זה להיות חזק בראש ! להגיד לעצמך שגם כשקשה אתה הולך לסיים את זה.
אני מבטיח לך שאם תגיע בראש חזק ולהגיד שאתה הולך לסיים את הריצה לא משנה כמה היא תהיה קשה
אתה מסיים את זה.
לדעתי אין פה איזו נוסחה, אבל אם היו שואלים אותי מה אני מעדיף זה בסביבות הערב.באילו שעות הכי כדאי לי לרוץ?
8 בבוקר או 5 בערב?לדעתי אין פה איזו נוסחה, אבל אם היו שואלים אותי מה אני מעדיף זה בסביבות הערב.
אחרי הטראומות שעשו לי במסלול בצבא אפשר להגיד שריצה ב4-5 בבוקר זה מאוד לא פשוט.
במיוחד שאתה רץ בקצב של לא יותר מ4 דקות לקילומטר.
ממליץ בשקיעה עם אוזניות זה הרבה יותר כיף ומוסיף לאווירה, צריך ללמוד לאהוב לרוץ במיוחד אם מתכננים לרוץ בקצב מהיר , זה לא כזה פשוט
7 בערב, אל תשכח שעכשיו אוגוסט שלא תקבל מכת חום8 בבוקר או 5 בערב?
7 בערב, אל תשכח שעכשיו אוגוסט שלא תקבל מכת חום
הורדה במשקל תסייע, אבל הכושר שלו ברצפה, אז אני לא חושב שהורדה במשקל תעשה מהפך ליכולת ריצה שלו.לא קל לרוץ עם משקל גבוהה- בסוף שאתה רץ הרגליים סוחבות את הגוף, הורדה במשקל תשפר לך את יכולת הריצה. הורדה במשקל ובמיוחד במשקל הזה קשורה אך ורק לתפריט נכון. (כמובן שאירובי יסייע אבל אפשר גם בלי)
ריצה הכוונה באיזה קצב?מכיוון שהרמת כושר שלך לא גבוהה (הקצב ריצה שלך מקביל +- להליכה מהירה)
הכי כדאי זה לשלב ריצה והליכה ולאט לאט להאריך את קטעי הריצה
לדוגמא 5 דקות הליכה ודקה ריצה (לא ספרינט)
נגיד סה"כ אימון של 25 דק'
כל שבוע אתה מחליף דקת הליכה בדקת ריצה (בשאיפה) עד שרצה מגיע בערך 20 דקות ריצה רצופה.
אתה צריך לפחות שני אימונים כאלה בשבוע כדי להתקדם.
קצב נוח, עזוב עכשיו מספרים, קצב ריצה שאתה מסוגל לדבר בו משפטים קצרים (מה שנקרא "קצב דיבור")ריצה הכוונה באיזה קצב?
קצב נוח, עזוב עכשיו מספרים, קצב ריצה שאתה מסוגל לדבר בו משפטים קצרים (מה שנקרא "קצב דיבור")
זה נראה לי קצב 7.5 בערך