הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעייה בחיטוב ובתפריט

INSTINCT

משתמש מתחיל
25
2
נק' מוניטין:
2
25
2
היי שלום,
התחלתי לפני כמעט חודשיים חיטוב במשקל של 80 קילו לאחר מסה של חצי שנה
לקחתי קריאטין בתחילת החיטוב למשך שבוע אך הפסקתי בשביל לא לפגוע בשקילות שלי כל שבוע.
ירדתי במשך חודש בצורה נקייה כל שבוע 200 גרם.
בדקתי את הbmr שלי והכפלתי ב1.2 בשביל הrmr והגעתי ל2300 קלוריות ונכנסתי למאזן שלילי של מינוס 400 כלומר 1900 קלוריות ליום.
לגבי התפריט אני עובד עם שקילות ומשקלים מדויקים של האוכל ולכן אני לא חושב שהבעיה מגיעה מכאן.
האם הrmr כולל את 4 האימוני כוח שלי בשבוע ואת ההליכות ביום יום לחדר כושר, נהיגה, הליכה בבית וכו ?

בנוסף לשאלה זו לאחר חודש של חיטוב נכנסתי לבידוד בגלל קרבה לחולה קורונה והמשכתי בתפריט כרגיל אך ללא האימונים.
מכאן יוצא שהייתי אמור לרדת במשקל פחות כי ההוצאה הקלורית שלי ירדה אך לאחר תקופת הבידוד נשקלתי וראיתי שאני ירדתי לכיוון ה77.8 78
(בתחילת הבידוד הייתי 79)
השאלה שלי היא מה הסיבה לכך? כי אני נשקל כבר שבועיים וזה פחות או יותר המשקל ככה בשבועיים האחרונים מאז הבידוד
האם זה שאריות הקריאטין ונוזלים שהוצאתי בגלל הפסקת הקריאטין בהתחלה ? האם זה ירדה של קילו שריר שלם בגלל חוסר אימונים למשך שבועיים ? האם זה סתם כי הזזתי את המשקל הביתי ?

תודה לעונים

היי שלום,
לקחתי קריאטין בתחילת החיטוב למשך שבוע אך הפסקתי בשביל לא לפגוע בשקילות שלי כל שבוע.
בדקתי את הbmr שלי והכפלתי ב1.2 בשביל הrmr והגעתי ל2300 קלוריות ונכנסתי למאזן שלילי של מינוס 400 כלומר 1900 קלוריות ליום.
לגבי התפריט אני עובד עם שקילות ומשקלים מדויקים של האוכל ולכן אני לא חושב שהבעיה מגיעה מכאן.
האם הrmr כולל את 4 האימוני כוח שלי בשבוע ואת ההליכות ביום יום לחדר כושר, נהיגה, הליכה בבית וכו ?

בנוסף לשאלה זו לאחר חודש של חיטוב נכנסתי לבידוד בגלל קרבה לחולה קורונה והמשכתי בתפריט כרגיל אך ללא האימונים.
מכאן יוצא שהייתי אמור לרדת במשקל פחות כי ההוצאה הקלורית שלי ירדה אך לאחר תקופת הבידוד נשקלתי וראיתי שאני ירדתי לכיוון ה77.8 78
(בתחילת הבידוד הייתי 79)
השאלה שלי היא מה הסיבה לכך? כי אני נשקל כבר שבועיים וזה פחות או יותר המשקל ככה בשבועיים האחרונים מאז הבידוד
האם זה שאריות הקריאטין ונוזלים שהוצאתי בגלל הפסקת הקריאטין בהתחלה ? האם זה ירדה של קילו שריר שלם בגלל חוסר אימונים למשך שבועיים ? האם זה סתם כי הזזתי את המשקל הביתי ?

תודה לעונים

אחד הנושאים המסובכים שקראתי,
זה לא משנה מה הRMR BMR וכל שאר האותיות שזרקת פה, משנה שאתה יורד בקצב הנכון, במידה וירדת מהר מידי תעלה טיפה את הצריכה הקלורית, במידה ואתה לא יורד מספיק אז תוריד את הצריכה / תוסיף אירובי. פשוט מאוד.

אין סיבה להפסיק לקחת קריאטין בגלל נוזלים זה עניין של תקופה קצרה והגוף חוזר למוטב מהר מאוד.

• פותח/ת השרשור
אחד הנושאים המסובכים שקראתי,
זה לא משנה מה הRMR BMR וכל שאר האותיות שזרקת פה, משנה שאתה יורד בקצב הנכון, במידה וירדת מהר מידי תעלה טיפה את הצריכה הקלורית, במידה ואתה לא יורד מספיק אז תוריד את הצריכה / תוסיף אירובי. פשוט מאוד.

אין סיבה להפסיק לקחת קריאטין בגלל נוזלים זה עניין של תקופה קצרה והגוף חוזר למוטב מהר מאוד.

הכוונה שלי אחי היא שאני לא מבין איך נעלם לי פתאום קילו+ מהגוף בזמן הבידוד אם הייתה לי ירידה נקייה עד אותו הזמן
מאיזה סיבה זה יכול לקרות הכוונה?

היי שלום,

1. לא חושב שהיית צריך להפסיק עם הקריאטין, אם היית לוקח באופן קבוע זה לא היה גורם לתנודות משקל.
2. לא נראה לי שהנושא של לBMR\RMR יושב אצלך טוב אז אפשט לך את זה:
סך הקלוריות שאתה מוציא ביום = TDEE. עכשיו, ה-TDEE מורכב כמה אלמנטים:
- ההוצאה הקלורית שלך מעצם היותך חי ונושם (BMR\RMR)
- ההוצאה הקלורית שלך מפעילות גופנית מכוונת, למשל אימוני כוח או אירובי (EAT)
- ההוצאה הקלורית שלך מפעילות לא מכוונת, למשל לשטוף כלים, להוריד את הזבל, להוציא את הכלב לטיול (NEAT)
- ההוצאה הקלורית כתוצאה מפעילות עיכול המזון שאתה אוכל (TEF או DIT כל אחד קורא לזה אחרת)

עבור בנאדם ממוצע אי אפשר לחזות TDEE באופן מדויק (הנוסחאות לא מדייקות בכלל). יש למשוואה הזו 4 נעלמים וכולם משתנים בתגובה לשינויים בדיאטה.
לשמחתך, אתה גם לא צריך לעבוד עם ערך TDEE מדויק אלא פשוט לכוון לקצב ירידה במשקל של 0.5-1% ממשקל הגוף בשבוע.
נסה להישקל יומית ותראה אם ממוצע המשקל השבועי אכן יורד בקצב הנ"ל (נדרש שבועיים-שלוש ע"מ לקבל תמונה). אם לא, תקצץ קצת קלוריות או תוסיף פעילות. אם קיצצת והוספת פעילות וראית שאין תגובה תבדוק איפה אתה מכניס קלוריות מבלי לשים לב.

אני לא מבין איך נעלם לי פתאום קילו+ מהגוף בזמן הבידוד

יכול להיות מכל מיני סיבות, קריאטין, נוזלים, סביר להניח שמסת השריר לא נפגעה בקצב של קילו+ לשבועיים. תמשיך לעקוב אחרי המשקל ותתקן בהתאם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית