הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט ודדליפט בזמן סמולוב לבנץ'

Sn0wyXD

משתמש מתחיל
41
45
נק' מוניטין:
358
41
45
אחרי הבלוק הנוכחי אני מתכוון לנסות סמולוב ג'וניור לבנץ'.
לדעתכם לעשות סקוואט ודדליפט בזמן התוכנית יהיה רעיון טיפשי? בעקרון ה recoverability שלי מהבנץ' הוא מאוד גבוה, אני רגיל לנפח מאוד גבוה (לא ברמות של סמולוב, אבל קרובות) ובדרך כלל הfatigue מהבנץ' עובר אחרי יום אז אני לא כל כך מפחד מבעיות התאוששות (או שמא אני צריך ואני סתם חי בסרט?).

הכנתי טמפלייט של סייקל של 4 שבועות עם סמולוב ג'וניור לבנץ', פעמיים סקוואט ופעמים דדליפט מהGreg Nuckols 28 free programs ברמת intermediate, אשמח לדעה כללית ועצות מאנשים שהריצו סמולוב לבנץ'.

סקוואט - 170
בנץ' - 100
סומו - 200
משקל גוף/גיל/גובה - 184/17/85

תודה על העזרה

קבצים מצורפים

• Greg Nuckols x2 Int Squat&Deadlift + Smolov Jr. For Bench.docx
    KB 12.3 · צפיות: 57
בתור אחד שעשה סמולוב סניור לבנץ' ולסקוואט בנפרד.
הבעיה הכי גדולה בלשלב זה העומס על הכתפיים מהסקוואט, ועל הגב והחזה מהדדליפט, שלא תדע מה זה חזה נתפס בזמן דדליפט.

הייתי ממליץ לך לעבור להיי באר סקוואט בזמן סמולוב, או לעבוד במכונות על הרגליים, ולא להעמיס על הכתפיים בזמן סמולוב בנץ'.
גם הפרונט סקוואט זה רעיון גרוע לדעתי, זה ירסק לך את הכתפיים.

הדדליפט זה בסדר, אבל כל מה שלא בנץ' הייתי עובד בעומס נמוך יותר ממה שהצעת.

מתח וחתירה יכולים להיות מעולים ולא יפריעו לבנץ', אבל גם זה בעצימות נמוכה יחסית.

אבל תנסה שבוע ראשון סמולוב ותראה אם זה יותר מידי, וככה תחליט איך לעשות את השבוע השני.

בלי לדעת מה עשית לפני זה דיי קשה להעריך.

יש כאן 133 חזרות בנץ בשבוע אם אני לא טועה בספירה, לטעמי טיפה יותר מידי למישהו עם 100 בנץ על 85 קג משקל גוף. כאילו, זה לא אומר כלום אבל יש לי מתאמנים שמרימים 20-30 קג יותר עם 30 חזרות בנץ שבועיות, ככה שנראה לי טיפה עבודה מיותרת.

בכל מקרה אם כבר החלטת ללכת על זה, אופציה טובה להתאוששות היא להריץ את זה על 3 ימים בשבוע במקום 4 וככה תוכל להתאושש יותר טוב. התכנית תתארך בשבוע, אבל מה זה משנה.

יש כאן 133 חזרות בנץ בשבוע אם אני לא טועה בספירה, לטעמי טיפה יותר מידי למישהו עם 100 בנץ על 85 קג משקל גוף. כאילו, זה לא אומר כלום אבל יש לי מתאמנים שמרימים 20-30 קג יותר עם 30 חזרות בנץ שבועיות, ככה שנראה לי טיפה עבודה מיותרת.

בכל מקרה אם כבר החלטת ללכת על זה, אופציה טובה להתאוששות היא להריץ את זה על 3 ימים בשבוע במקום 4 וככה תוכל להתאושש יותר טוב. התכנית תתארך בשבוע, אבל מה זה משנה.
אבל אחי, זה סמולוב.
אתה פשוט מציע לו לא לעשות את התוכנית הזאת? למה?
זה אחלה תוכנית.

וזה גם לא מה שהוא שאל, הוא שאל מה לגבי סקוואט ודדליפט בזמן סמולוב.

דעתי האישית.

ואני מאמין שבעיית ההתאוששות תיהיה בפלג הגוף העליון ולא בתחתון, לכן המלצתי לפצל את האימונים ל5 שבועות במקום 4. הנפח של הסקוואט והדדליפט נראה בסדר.

• פותח/ת השרשור

יש לי נסיון עם high frequency בבנץ', זה מה שאני מריץ עכשיו:

Google Spreadsheets: maak en bewerk spreadsheets online, helemaal gratis.

נערך לאחרונה:
דעתי האישית.

ואני מאמין שבעיית ההתאוששות תיהיה בפלג הגוף העליון ולא בתחתון, לכן המלצתי לפצל את האימונים ל5 שבועות במקום 4. הנפח של הסקוואט והדדליפט נראה בסדר.
מה דעתך האישית? שסמולוב זה לא תוכנית טובה.
עליתי כמעט 10 ק"ג בבנץ' תוך 3 שבועות איתו, בלי לעלות במשקל גוף.
אני אסיר תודה לתוכנית הזאת, היא מעולה לדעתי.

אם תפצל את התוכנית, זה פשוט לא סמולוב, שמעתי את העיצה הזאת, אבל לדעתי זה לא נכון.

מה דעתך האישית? שסמולוב זה לא תוכנית טובה.
זה לא כוונת המשורר, לפחות לפי הבנתי.
הוא התכוון שהתוכנית לא בהכרח מתאימה לשלב של המתאמן וייתכן מאוד שיוכל להתקדם גם בנפח נמוך יותר על פי נסיון קודם של מתאמנים אחרים שלו עם נתונים גופניים דומים, זה הכל. (מקווה שהבנתי נכון אחרת מביך 😃 )

לא אמרתי שהתכנית לא טובה, למרות שסביר להניח שלא הייתי פונה אלייה ברוב הפעמים.

מה שאמרתי שב100 קג בנץ על 85 קג משקל גוף לא הייתי רץ לבצע סמולוב. רשמתי כבר, 133 חזרות בנץ בשבוע נשמע לי טירוף, גם אם זה עובד וגם אם לא.

ופיצול תוכנית מ4 אימונים ל3 לדעתי זה אחלה פתרון ברוב המקרים, ועשיתי את זה גם עם תוכניות שונות מסמולוב. זה פשוט עניין של התאוששות. הרבה פעמים זה אפילו מומלץ, כשאי אפשר להתאושש מ4 אימונים בשבוע. זה טיפה משנה את התוכנית, אבל זה בהחלט עובד.

לא אמרתי שהתכנית לא טובה, למרות שסביר להניח שלא הייתי פונה אלייה ברוב הפעמים.

מה שאמרתי שב100 קג בנץ על 85 קג משקל גוף לא הייתי רץ לבצע סמולוב. רשמתי כבר, 133 חזרות בנץ בשבוע נשמע לי טירוף, גם אם זה עובד וגם אם לא.

ופיצול תוכנית מ4 אימונים ל3 לדעתי זה אחלה פתרון ברוב המקרים, ועשיתי את זה גם עם תוכניות שונות מסמולוב. זה פשוט עניין של התאוששות. הרבה פעמים זה אפילו מומלץ, כשאי אפשר להתאושש מ4 אימונים בשבוע. זה טיפה משנה את התוכנית, אבל זה בהחלט עובד.
אבל ההיפך, ככל שהמשקל נמוך יותר, ההתאוששות מהירה יותר.
אני הצלחתי להריץ סמולוב בנץ' בסדר גמור תוך 3 שבועות 4 פעמים בשבוע עם משקלים הרבה יותר כבדים מידידינו.

בכל אופן, שיעשה מה שיעשה עבור הבנץ' שלו, לדעתי סמולוב זה הזדמנות מעולה לשפר טכניקה, ולהתקדם יפה בבנץ'.

לרוב מה שבעייתי מבחינת התאוששות זה נפח ולא עצימות. זאת אומרת, זה שילוב של שניהם, אבל הנפח הוא יותר משמעותי בנושא הזה.

בכל מקרה הנקודה שלי היא שלא קופצים ל133 חזרות בנץ בשבוע אם קודם לכן עשית לדוגמא 40. זה משהו צריך להיות הדרגתי. אין לי מושג כמה הוא לחץ לפני לכן קשה להגיד אם נכון או לא.

לא קראתי הכל אז סליחה אם מישהו אמר את זה כבר.
אני חושב שתוכניות זמניות הן רעיון טפשי, מיותר, ועם פוטנציאל פציעות גבוה מדי.
כלל אצבע - אם אי אפשר לבצע את תכנית מסויימת לאורך זמן זה כי היא מסוכנת ולמה אתה רוצה לסכן את עצמך בשבילה בכלל?
הדבר הכי חשוב להתקדמות טובה לאורך זמן הוא לא להיפצע. להוסיף 20 קילו לבנץ ב3 חודשים לא יעזור לך אם אתה נפצע אחרי זה ומושבת לתקופה מסויימת. עדיף ללכת על תכנית בטוחה יותר שתאפשר להתקדם לאורך יותר זמן.

לא קראתי הכל אז סליחה אם מישהו אמר את זה כבר.
אני חושב שתוכניות זמניות הן רעיון טפשי, מיותר, ועם פוטנציאל פציעות גבוה מדי.
כלל אצבע - אם אי אפשר לבצע את תכנית מסויימת לאורך זמן זה כי היא מסוכנת ולמה אתה רוצה לסכן את עצמך בשבילה בכלל?
הדבר הכי חשוב להתקדמות טובה לאורך זמן הוא לא להיפצע. להוסיף 20 קילו לבנץ ב3 חודשים לא יעזור לך אם אתה נפצע אחרי זה ומושבת לתקופה מסויימת. עדיף ללכת על תכנית בטוחה יותר שתאפשר להתקדם לאורך יותר זמן.
אני חייב לחלוק עליך, זה לא חידוש בפאוורליפטינג לעשות בלוקים, אם זה בלוק נפח או בלוק עצימות או פיק. סמולוב זה בלוק משולב כמו טקסס, אבל זה ספציפי לתרגיל מסוים.

כשהרגשתי שעבודת הדדליפט שלי קצת הגזים ויכל להנות מהפסקה ארוכה, 3 שבועות סמולוב בנץ' על קצת HB סקוואט ועוד 3 שבועות סמולוב סקוואט עם בנץ', היה מעולה, ומיד אחר כך חזרתי לתוכנית רגילה עם דדליפט. אפשר להוסיף חתירה, אני אישית עשיתי קצת מתח בשביל הגב.

לקבל 10 ק"ג בסקוואט ובבנץ' תוך חודש וחצי בלי לעלות במשקל גוף, זה מטורף. למי איכפת אם זה תוכנית חד פעמית, ככה זה בלוק.

לא הרגשתי שאני מסכן פציעה, במיוחד כי הורדתי 5 ק"ג מהRM1 האמיתי שלי, או יותר נכון השתמשתי בRM1 שיש לי עם טכניקה מושלמת לדעתי.
זה מאוד עזר לי לשפר טכניקה (שמעתי גם מאליהו שנפח עם ווריאציה של תרגיל אחד בסגנון קורטה יכול לעשות את זה).

לא הרגשתי קרוב לפציעה בכל התהליך, וכמובן שגם אחרי לא. וזה פשוט הלם להרגיש משקל שלפני שלוש שבועות היה מאבק עולה בקלות, המוח לא תופס את זה.

לא רואה איך יכול לצאת משהו שלילי מזה. זה מעולה למי שמורגל בנפחים גדולים כדוגמת קורטה, ויש טכניקה טובה יחסית, ויש לו אומץ ותבונה לתוכנית הזאת.

אני חייב לחלוק עליך, זה לא חידוש בפאוורליפטינג לעשות בלוקים, אם זה בלוק נפח או בלוק עצימות או פיק. סמולוב זה בלוק משולב כמו טקסס, אבל זה ספציפי לתרגיל מסוים.

כשהרגשתי שעבודת הדדליפט שלי קצת הגזים ויכל להנות מהפסקה ארוכה, 3 שבועות סמולוב בנץ' על קצת HB סקוואט ועוד 3 שבועות סמולוב סקוואט עם בנץ', היה מעולה, ומיד אחר כך חזרתי לתוכנית רגילה עם דדליפט. אפשר להוסיף חתירה, אני אישית עשיתי קצת מתח בשביל הגב.

לקבל 10 ק"ג בסקוואט ובבנץ' תוך חודש וחצי בלי לעלות במשקל גוף, זה מטורף. למי איכפת אם זה תוכנית חד פעמית, ככה זה בלוק.

לא הרגשתי שאני מסכן פציעה, במיוחד כי הורדתי 5 ק"ג מהRM1 האמיתי שלי, או יותר נכון השתמשתי בRM1 שיש לי עם טכניקה מושלמת לדעתי.
זה מאוד עזר לי לשפר טכניקה (שמעתי גם מאליהו שנפח עם ווריאציה של תרגיל אחד בסגנון קורטה יכול לעשות את זה).

לא הרגשתי קרוב לפציעה בכל התהליך, וכמובן שגם אחרי לא. וזה פשוט הלם להרגיש משקל שלפני שלוש שבועות היה מאבק עולה בקלות, המוח לא תופס את זה.

לא רואה איך יכול לצאת משהו שלילי מזה. זה מעולה למי שמורגל בנפחים גדולים כדוגמת קורטה, ויש טכניקה טובה יחסית, ויש לו אומץ ותבונה לתוכנית הזאת.
יש הבדל בין תכניות שבנויות על בלוקים לבין סמולוב. האם אתה מכיר מישהו שבאופן קבוע מריץ סמולוב ולא נפצע ממנה? כי כל מי שאני מכיר נפצעו. רוב מי שעושה סמולוב מאד לא רגיל לנפחים כאלה, ומי שכן לרוב עובד בתכנית מותאמת אישית, כי אין כמעט תכניות עם נפח כזה. אם אתה עובד עם תוכנית מותאמת אישית אין סיבה לעבור לcookie cutter כמו סמולוב.
העניין עם כמויות נפח כאלה שמעבר לשבירת טכניקה הבעיה שניצבת בפני המתאמן היא הדרישה להתאוששות מאד טובה. לפעמים החיים לא מאפשרים לך את זה ואז אתה יכול להיפצע, וזה מה שקורה לרוב מי שעושה את סמולוב. הגישה שלי אומרת שהסיכון פשוט לא שווה את הרווח. אני אעדיף התקדמות איטית ובטוחה לאורך זמן מאשר להיות על סף של לפצוע את עצמי שוב. לצערי זה לקח שלמדתי מניסיון של יותר מדי זמן של השבתה בגלל פציעות.
אגב, לדעתי אם אתה מעוניין להתקדם מהר יותר ממה שתכניות "סטנדרטיות" מאפשרות לך אני חושב שהדרך הכי נכונה היא לפנות למאמן טוב שיוכל להתאים לך דבר כזה כמו שצריך. אם התקציב לא מאפשר זאת הייתי נשאר בהתקדמות איטית וצנועה יותר.

יש הבדל בין תכניות שבנויות על בלוקים לבין סמולוב. האם אתה מכיר מישהו שבאופן קבוע מריץ סמולוב ולא נפצע ממנה? כי כל מי שאני מכיר נפצעו. רוב מי שעושה סמולוב מאד לא רגיל לנפחים כאלה, ומי שכן לרוב עובד בתכנית מותאמת אישית, כי אין כמעט תכניות עם נפח כזה. אם אתה עובד עם תוכנית מותאמת אישית אין סיבה לעבור לcookie cutter כמו סמולוב.
העניין עם כמויות נפח כאלה שמעבר לשבירת טכניקה הבעיה שניצבת בפני המתאמן היא הדרישה להתאוששות מאד טובה. לפעמים החיים לא מאפשרים לך את זה ואז אתה יכול להיפצע, וזה מה שקורה לרוב מי שעושה את סמולוב. הגישה שלי אומרת שהסיכון פשוט לא שווה את הרווח. אני אעדיף התקדמות איטית ובטוחה לאורך זמן מאשר להיות על סף של לפצוע את עצמי שוב. לצערי זה לקח שלמדתי מניסיון של יותר מדי זמן של השבתה בגלל פציעות.
אגב, לדעתי אם אתה מעוניין להתקדם מהר יותר ממה שתכניות "סטנדרטיות" מאפשרות לך אני חושב שהדרך הכי נכונה היא לפנות למאמן טוב שיוכל להתאים לך דבר כזה כמו שצריך. אם התקציב לא מאפשר זאת הייתי נשאר בהתקדמות איטית וצנועה יותר.
סמולוב זה לא תוכנית שבנויה לשימוש קבוע כמו פיקינג.
זה תוכנית שעושים לעיתים רחוקות מאוד.
עיקר ה"קסם" של סמולוב זה ב3 שבועות הראשונות שלה ולא במה שמגיע אחרי זה, אין מה לעשות את שאר התוכנית.

לדעתי סמולוב לא מביא שבירת טכניקה, ההיפך, זה משפר טכניקה.

גם מאמן טוב לפעמים יגיד לך ללכת על סמולוב, אליהו המליץ לי על זה וראיתי שהוא הריץ אותו לעוד מתאמנים שלו.

ועוד דבר שחשוב לדעת, שכל מתאמן על רמה עם תוכנית תובענית חייב להשקיע בהתאוששות, כי גם בתוכנית מותאמת אישית עם נפח ועצימות טובה מספיק להתקדמות דורשת לא מעט התאוששות.

למסקנה, כן זה תוכנית מתקדמת, אבל מתאים למתאמנים מתקדמים, כן דרוש תקופה עם התאוששות טובה ויכולת להשקיע בה הכל. וזה לא תוכנית לעשות פעמיים ברציפות, זה פשוט חד פעמי.

כן הייתי נותן את זה במצבים מסוימים למתאמנים מתחילים אפילו עם התאמת משקלים, כי אני חושב שזה מעולה לטכניקה לפעמים.

אחד הדברים הכי טובים לדליפט שלי היה סטים של 10-15 חזרות שאליהו נתן לי.

סמולוב זה לא תוכנית שבנויה לשימוש קבוע כמו פיקינג.
זה תוכנית שעושים לעיתים רחוקות מאוד.
עיקר ה"קסם" של סמולוב זה ב3 שבועות הראשונות שלה ולא במה שמגיע אחרי זה, אין מה לעשות את שאר התוכנית.

לדעתי סמולוב לא מביא שבירת טכניקה, ההיפך, זה משפר טכניקה.

גם מאמן טוב לפעמים יגיד לך ללכת על סמולוב, אליהו המליץ לי על זה וראיתי שהוא הריץ אותו לעוד מתאמנים שלו.

ועוד דבר שחשוב לדעת, שכל מתאמן על רמה עם תוכנית תובענית חייב להשקיע בהתאוששות, כי גם בתוכנית מותאמת אישית עם נפח ועצימות טובה מספיק להתקדמות דורשת לא מעט התאוששות.

למסקנה, כן זה תוכנית מתקדמת, אבל מתאים למתאמנים מתקדמים, כן דרוש תקופה עם התאוששות טובה ויכולת להשקיע בה הכל. וזה לא תוכנית לעשות פעמיים ברציפות, זה פשוט חד פעמי.

כן הייתי נותן את זה במצבים מסוימים למתאמנים מתחילים אפילו עם התאמת משקלים, כי אני חושב שזה מעולה לטכניקה לפעמים.

אחד הדברים הכי טובים לדליפט שלי היה סטים של 10-15 חזרות שאליהו נתן לי.
העניין שבתוכנית מותאמת אישית המאמן צריך להתאים את הנפח והעצימות אליך ואל ההתאוששות שלך.לעיתים זה יכול להניב תכניות עם נפח גדול יותר מאשר סמולוב, לעיתים זהה, ולעיתים פחות.
למען האמת, אני חושב שמאמן שנותן לך פשוט לעשות תכנית שכתב מאמן אחר הוא לא מאמן טוב כל כך. אפשר לשאוב השראה מהרבה מקומות אבל תמיד יש מקום להתאים למתאמן באופן אישי את התכנית. להגיד למישהו פשוט "תעשה סמולוב" ולגבות על זה כסף? אמנם החלק הכי חשוב אצל מאמן לדעתי הוא עבודה על הטכניקה של המתאמן, אבל אי אפשר להתעלם מכך שתפקידו הוא גם לכתוב לך תכנית מותאמת אישית למטרות והצרכים שלך בהתאם ליכולות שלך ולהתאוששות שלך.

העניין שבתוכנית מותאמת אישית המאמן צריך להתאים את הנפח והעצימות אליך ואל ההתאוששות שלך.לעיתים זה יכול להניב תכניות עם נפח גדול יותר מאשר סמולוב, לעיתים זהה, ולעיתים פחות.
למען האמת, אני חושב שמאמן שנותן לך פשוט לעשות תכנית שכתב מאמן אחר הוא לא מאמן טוב כל כך. אפשר לשאוב השראה מהרבה מקומות אבל תמיד יש מקום להתאים למתאמן באופן אישי את התכנית. להגיד למישהו פשוט "תעשה סמולוב" ולגבות על זה כסף? אמנם החלק הכי חשוב אצל מאמן לדעתי הוא עבודה על הטכניקה של המתאמן, אבל אי אפשר להתעלם מכך שתפקידו הוא גם לכתוב לך תכנית מותאמת אישית למטרות והצרכים שלך בהתאם ליכולות שלך ולהתאוששות שלך.
קח בחשבון ששי גולטמן הביא בחור בן 18 שנתן 225 סקוואט בתחרות הראשונה שלו במשקל 88 ק"ג, ווהבחור סיפר לי שכל מה שהם עשו יחד זה SS.
אליהו הוביל מתאמנים בקורטה, ובמה שהוא מכנה "קורטיהו" בלי הרבה שינויים מהמקור.
יש משהו טוב בדברים הפשוטים.
ההתאמה האישית זה המשקל, לא תמיד צריך יותר מזה.

המאמן הוא מדריך מסיכולוגית לדעתי, מלמד טכניקה, מסביר על התאוששות וכל מה שיוציא את המתאמן חזק יותר, ולפעמים תוכנית שרשומה על ידי הגאונים הקדומים טובה מספיק כמו שהיא.

קח בחשבון ששי גולטמן הביא בחור בן 18 שנתן 225 סקוואט בתחרות הראשונה שלו במשקל 88 ק"ג, ווהבחור סיפר לי שכל מה שהם עשו יחד זה SS.
אליהו הוביל מתאמנים בקורטה, ובמה שהוא מכנה "קורטיהו" בלי הרבה שינויים מהמקור.
יש משהו טוב בדברים הפשוטים.
ההתאמה האישית זה המשקל, לא תמיד צריך יותר מזה.

המאמן הוא מדריך מסיכולוגית לדעתי, מלמד טכניקה, מסביר על התאוששות וכל מה שיוציא את המתאמן חזק יותר, ולפעמים תוכנית שרשומה על ידי הגאונים הקדומים טובה מספיק כמו שהיא.

מעולם לא טענתי שלא ניתן להגיע להישגים עם תכניות פשוטות ובסיסיות. בגיל 18 עשיתי 215 סקוואט במ.ג 80 כשכל מה שעשיתי זה את הליניארית של ביל סטאר, נגיעות של טקסס ו5/3/1 או משהו בסגנון הזה בשנה הראשונה שלי בפווארליפטינג.
כמו כן עם כל ההערכה שלי לשי גולטמן ולהישגים של הקבוצה שלו מספייס, אני לא חושב שהוא עונה להגדרה של אחד המאמנים הטובים ביותר שניתן לקחת. אני חושב שהוא מאמן מעולה עבור מי שמתאמן איתו בלייב, שכן כשמדובר על מאמן פרונטלי נדרש מישהו מקומי ועל הצורך הזה הוא כנראה עונה בצורה הטובה ביותר ברמת השרון למיטב ידיעתי. אך, עם התפתחות הטכנולוגיה והכניסה של עולם אימוני האונליין לא הייתי בוחר בו בתור המאמן שלי כי יש הרבה מאמנים שכנראה יביאו לתוצאות טובות יותר. וכאשר מדובר על אימוני אונליין וניתן לקבל הדרכה של המאמנים הטובים בעולם, אני לא חושב שתמצא מאמן עם שם עולמי שיתן למתאמנים שלו תכניות שכתב מאמן אחר. הם יקחו טמפלייט שלהם ויתאימו אותו למתאמן שלהם.
עכשיו תסלח לי אבל בעוד 5 וחצי שעות אני צריך לקום לטובת מסיבת רווקים של חבר ומחרתיים אני אמור למשוך דדליפט כבד אז אלך להשיג לי מעט התאוששות 😃

לא בדקתי את הנושא וזאת הערכה הגיונית שלי, אבל נראה שסמולוב זאת תוכנית שהייתה מבוצעת על מרימי משקולות סובייטים, בטח בשנות ה80-90. אם נכון הדבר, הם היו אנשים שאת כל חייהם הקדישו להרמת משקולות, לאחר שנבחרו בקפידה והיו בעלי הגנטיקה הטובה ביותר בכל שכבת הגיל שלהם במדינה, וכמובן על החומרים הטובים ביותר. ברית המועצות של השנים האלה הייתה קומוניסטית לגמרי, ומאמני המשקולות היו מגיעים לבתי הספר עם קופסא ונותנים לילדיפ לקפוץ. מי שהיה מצליח לקפוץ לקופסא הכי גבוהה, היה מתקדם איתם ומתחיל להתאמן. וככה הם גילו את האתלטים הטובים ביותר במדינה, ומי שבנוסף התאים מנטלית היה מתקדם ונהיה מרים משקולות.

כל זה סיפור יפה אבל הוא רק נדרש להעביר נקודה.

סמולוב היא תוכנית שרצה הרבה זמן ויש אנשים שמשתמשים בה ומצליחים לגמור אותה עם תוצאות. מצד שני יש כאלה שסביר להניח יפצעו תוך כדי במקרה הרע או במקרה הטוב ישרפו ולא יצליחו להתאושש. במקור סמולוב זאת בכלל תוכנית לסקואט ולא לבנץ, והסקוואט יכול לספוג קצת יותר נפח לעומת הבנץ' שמשלב מסויים עדיף שיקבל נפח עקיף עם תרגילים משלימים.

העניין של מעבר מתוכנית אימון לתוכנית אחרת צריך להיות מחושב, ולא לקפוץ מ30 חזרות בנץ' בשבוע ל130, כי זה מתכון לצרות.

אם עד היום הרצת תוכניות סטנדרטיות לבנץ' תתקדם למשהו עם קצת יותר נפח. אם התוכנית האחרונה שהרצת הייתה תוכנית עם קצת פחות נפח מסמולוב והגוף שלך שרד את זה יפה, אפשר לנסות לתת לזה הזדמנות.

זאת דעתי.

מעולם לא טענתי שלא ניתן להגיע להישגים עם תכניות פשוטות ובסיסיות. בגיל 18 עשיתי 215 סקוואט במ.ג 80 כשכל מה שעשיתי זה את הליניארית של ביל סטאר, נגיעות של טקסס ו5/3/1 או משהו בסגנון הזה בשנה הראשונה שלי בפווארליפטינג.
כמו כן עם כל ההערכה שלי לשי גולטמן ולהישגים של הקבוצה שלו מספייס, אני לא חושב שהוא עונה להגדרה של אחד המאמנים הטובים ביותר שניתן לקחת. אני חושב שהוא מאמן מעולה עבור מי שמתאמן איתו בלייב, שכן כשמדובר על מאמן פרונטלי נדרש מישהו מקומי ועל הצורך הזה הוא כנראה עונה בצורה הטובה ביותר ברמת השרון למיטב ידיעתי. אך, עם התפתחות הטכנולוגיה והכניסה של עולם אימוני האונליין לא הייתי בוחר בו בתור המאמן שלי כי יש הרבה מאמנים שכנראה יביאו לתוצאות טובות יותר. וכאשר מדובר על אימוני אונליין וניתן לקבל הדרכה של המאמנים הטובים בעולם, אני לא חושב שתמצא מאמן עם שם עולמי שיתן למתאמנים שלו תכניות שכתב מאמן אחר. הם יקחו טמפלייט שלהם ויתאימו אותו למתאמן שלהם.
עכשיו תסלח לי אבל בעוד 5 וחצי שעות אני צריך לקום לטובת מסיבת רווקים של חבר ומחרתיים אני אמור למשוך דדליפט כבד אז אלך להשיג לי מעט התאוששות 😃
סתם אומר שבאופן אישי אני צריך מאמן פרונטלי, או שאני מעדיף לעשות את התוכניות שלי לבד.
זה הסיבה שעזבתי את אליהו, כי לא יכולתי להגיע אליו כל הזמן, אני גר רחוק ממנו.

אני חושב שמאמן זה יותר מרק תוכנית, זה הכל. אני יכול להבין לשלם למדריך רחוק לתוכנית טובה, אבל זה לא מכסה לדעתי את התפקיד של מאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית