הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת חלבון אחרי אימון

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
יצא לי לשמוע פעמים רבות שמומלץ לצרוך חלבון בסמוך לאימון , אשמח לשמוע מה היעילות של זה והאם זה באמת נכון ?

אומרים שאז הגוף ישתמש בחלבון ביעילות יותר.
זה נכון במידה מסוימת.
בסופו של דבר צריך כמות מסוימת של חלבון ביום בלי קשר מתי, אבל לכאורה ככל שזה מתפזר יותר, זה יותר מנוצל ונספג.

מיד אחרי אימון זה זמן טוב, במידה וזה מתאפשר.
יעילות יש. האם זה משמעותי וכמה, לא יודע.

מייק ישראטל כתב על זה בספר שלו אם אני זוכר נכון.

יצא לי לשמוע פעמים רבות שמומלץ לצרוך חלבון בסמוך לאימון , אשמח לשמוע מה היעילות של זה והאם זה באמת נכון ?

כנראה שזה לא מדויק, לפי עדכונים אחרונים בעולם המחקר וISSN(האגודה הבינלאומית לספורט) אז בנייר עמדה שלהם עדכנו שההשפעה של החלבון לאחר האימון היא ל24 שעות לאחר מכן ועם התרחקות מהאימון זה מופחת.
יש מקומות שעדיין מתייחסים ל"חלון הזדמנויות" אבל ברוב המקורות המדעים זה כבר מעודכן

אם תרצי לקרוא זה פה-
The optimal time period during which to ingest protein is likely a matter of individual tolerance, since benefits are derived from pre- or post-workout ingestion; however, the anabolic effect of exercise is long-lasting (at least 24 h), but likely diminishes with increasing time post-exercise.
International Society of Sports Nutrition Position Stand: protein and exercise | Journal of the International Society of Sports Nutrition | Full Text

חובה לעוט על מקור חלבון מיד בתום אימון.
אפילו מומלץ תוך כדי הסט האחרון באימון להתחיל לפעור פה גדול ולרוקן לתוכו את תוכנה של אפקת חלבון או הגיינר. כך תפתחו שרירים ואחרת,האימון ילך לפח הזבל של ההיסטוריה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית