הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך תוכלו להיות שבעים יותר?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
איך נהיה שבעים יותר.jpg

איך תוכלו להיות שבעים יותר?

ישנם גורמים שונים שמשפיעים על השובע שלנו. על חלקם איננו יכולים לשלוט ועל חלקם אנו יכולים להשפיע. אחד הכלים שעוזרים לנו בירידה במשקל הוא לבחור במזונות שישביעו אותנו יותר כדי שנצליח להישאר במסגרת הקלורית היומית.

אז מה משפיע על השובע שלנו?

1. נפח האוכל: ככל שנאכל כמות גדולה יותר של מזון בארוחה, כך נשבע יותר. נשמע הגיוני, לא? אבל השאלה היא מאיפה הקלוריות מגיעות. אני יכולה לאכול בארוחה המבורגר וצ'יפס ולשבוע ואני יכולה לאכול חזה עוף, אורז וסלט ולשבוע באותה המידה. אז הבחירה החכמה בזמן תהליך ירידה במשקל היא האופציה שבה תהיה כמות גדולה יותר של מזון בכמה שפחות קלוריות. לדוגמה: ירקות, בורגול, גבינות רזות, חזה עוף, כוסמת, תפוח אדמה ובטטה.

2. חלבון מוסיף המון: יש איזו הנחה ששומן הוא אב המזון המשביע ביותר, אבל האמת היא ששומן הוא דווקא בתחתית הפירמידה. אב המזון שנחשב למשביע ביותר הוא חלבון, אחריו פחמימה ואז השומן. הנתונים הללו נקבעו לפי השפעה על "הורמון הרעב", כשארוחה עשירה בחלבון מדכאת את רמותיו יותר מאשר ארוחה עשירה בפחמימה או בשומן. סביר להניח שישנן סיבות נוספות לדיכוי הרעב עקב צריכת חלבון מוגברת שחלקן אינן מובנות במלואן.

3. סיבים תזונתיים: ארוחה עשירה בסיבים תזונתיים יכולה לסייע לנו להיות שבעים יותר לאורך זמן. סיבים תזונתיים קיימים בירקות ופירות, דגנים מלאים וקטניות.

4. אינסולין: להורמון אינסולין יצא שם רע בהקשר של ירידה במשקל, אך דווקא נראה במחקרים שקיים קשר בין רמות גבוהות של אינסולין לעלייה ברמות השובע בטווח הקצר (אצל אנשים בריאים). אינסולין מופרש בעקבות צריכה של פחמימה או חלבון, כשקיימים חלבונים שיגרמו לרמתו לעלות גבוה יותר לעומת חלבונים אחרים (למשל חלבון מי גבינה – עתיר בחומצה אמינית בשם לאוצין).

קיימים גורמים נוספים שמשפיעים על רמות רעב ושובע ועליהם כבר לא נוכל לשלוט (הורמונים שונים ופקטורים גנטיים). במסגרת הפעולות שאנו יכולים לנקוט כדי להשפיע על רמות הרעב והשובע, נעדיף לאכול תזונה עשירה בחלבון, ירקות ודגנים מלאים. שעות הארוחות והרכבן המדויק הוא כבר עניין של העדפה אישית.

רפרנסים:

Energy density of foods affects energy intake in normal-weight women - PubMed

Covert manipulation of dietary fat and energy density: effect on substrate flux and food intake in men eating ad libitum - PubMed

Acyl and total ghrelin are suppressed strongly by ingested proteins, weakly by lipids, and biphasically by carbohydrates - PubMed

Differential responses of circulating ghrelin to high-fat or high-carbohydrate meal in healthy women - PubMed

The acute effects of four protein meals on insulin, glucose, appetite and energy intake in lean men - PubMed

מעניין

שאלה קצת הזוייה אולי

יש קשר בין כמות לעיסות של האוכל לשובע?
שמעתי בעבר משהו על זה (כמובן שלא הוצג מחקר כלשהו)

מעניין

שאלה קצת הזוייה אולי

שאלה טובה.
שמעתי פעם שיש מרכז אפאסטט במוח שאחראי על שובע, ואם אוכלים מהר ובלי ללעוס, אתה יכול להיות שבע, אבל המוח לא נותן את ההוראה הזאת כי אכלת מהר מידי. ולעיסה רבה עוזרת להאט ולמרכז האפאסטט להיות מסונכרן עם הקיבה.

בכל אופן, זה מה ששמעתי פעם.

@Ayelet Kurztband רק אוסיף גם, שלי עוזר צום לסירוגין לתחושת שובע.
וגם לא דיברת על קפאין, אומרים שגם זה עוזר, מה דעתך?

מעניין

שאלה קצת הזוייה אולי

אני די בטוח שכן, אני יודע שככל שתלעס אתה תעביר תחושה לבטן שהיא ״שבעה״ יותר נקרא לזה ככה.

קח דוגמא טובה כמו מסטיק, מפחית את הרעב בסביבות ה30%

סמים ממריצים מפחיתים את התיאבון, קפאין בכללם
ידוע
העניין הוא שלמה בצורת טבליה זה לא משפיע לעומת שתיית כוס קפה כן
הרי אותו חומר (ואפילו הכמות קטנה יותר בכוס קפה)

אני די בטוח שכן, אני יודע שככל שתלעס אתה תעביר תחושה לבטן שהיא ״שבעה״ יותר נקרא לזה ככה
מעניין
אנסה את זה
אני די בטוח שכן, אני יודע שככל שתלעס אתה תעביר תחושה לבטן שהיא ״שבעה״ יותר נקרא לזה ככה.
יש מצב שזה עובד
אכלתי טונה עם תירס עכשיו,לעסתי את זה במשך כמעט שעה

קיצור,בא לי למות
מרגיש שבע יותר מדי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית