רפואה שלימה אחי.לוחם! לצערי אני יודע על בשרי עד כמה זה קשה , שמח שהצלחת להתאזן.
אני גם חולה קרוהן עם סיפור ארוך ומסובך. במקרה שלי משולב עם דלקת פרקים אז אני תקוע עם הטיפולים הביולוגיים שלא אפקטיביים במיוחד לדלקת במעי. אני מחליף תרופות כמו גרביים. לא הרגשתי שיפור משינוי תזונתי חוץ מאולי כמה מאכלים ספציפיים. אני אוכל פליאו כמעט שנתיים ואני חושב שזה עוזר עם הדלקת פרקים, אבל אף פעם אי אפשר לדעת עם המחלה הזאת.
התחלתי שבוע שעבר לקחת VSL3 +כורכומין של NovaSol + אסאקול. אני מחזיק אצבעות שהשילוב יעשה את העבודה.
בשבילי זה כמו פאוורליפטינג, פניתי למאמן, קראתי הרבה ספרים, חרשתי את האינטרנט, וניסיתי דברים שידעתי שאולי לא יצליחו בדעה שלפחות אלמד משהו מלנסות.
עם המחלה שלי זה היה אותו דבר, פניתי להרבה מטפלים אלטרנטיבים ואת הרוב בהתחלה סיננתי, ראיתי שהם הביאו תועלת אך לא הרבה מעבר לפלצבו, ואולי זה רק אני ולא התאמנו אחד לשני.
הגעתי ואדם מסויים שהרגשתי שיש לו משהו רציני, למדתי ממנו שנתיים, וברשותו לקחתי את כל הספריה שלו, חרשתי על רפואה אלטרנטיבי מכל הבא ליד. ניסיתי דברים.
וברוך ה' זה עבד לי.
התחברתי המון לסגנון של מיצי ירקות, ולנסות להשיג מזון "חי" ולא מת. הסיבים התזונתיים הם הבעיה, וריכוז סוכר בפירות הם בעיה. אז מצאתי שמיץ ירקות כמו סלרי וכרוב שלא מכיל את שני הדברים הקודמים מאוד יכולים לעזור.
יש רכיבים תזונתיים ספציפים שאפשר למצוא במזון, ותקופה ארוכה ודי עד היום אני בוחר מזון עם ערך ספציפי אלי, אני אעדיף סרדינים על מושט אם אני בדעה שיש משהו בסרדינים שחשוב לי יותר מהמושט.
אם תרצה אשמח להפנות אותך בפרטי לאותו אדם שלמדתי ממנו ועזר לי.
אנזימי עיכול אומרים שמאוד עוזר למפרקים ועיכול, זה הצלבה שאולי יכול לעזור לך.
הובלתי חבר טוב מסלול זהה בדיוק לשלי שגם לו היה קרוהן, הוא היה רק על מדולן כל היום, הוא לא יכל לאכול דבר, וגם היומירה. היה חשוב לראות שלא רק אני שונה או מיוחד, ושזה גם יכול לעבוד על עוד מישהו.
תוך שנה בערך הוא כבר היה בלי תרופות ובלי סימפטומים, הוא היום במשקל בריא עם בדיקות דם תקינות ומקבל שלילה מביטוח לאומי.
הוא התחיל להתאמן איתי, והגיע לסקוואט ודדליפט 150 ק"ג על משקל גוף 70 ק"ג, וכל זה תוך כדי החלמה מקרוהן. הוא הפסיק להתאמן היום, אבל עדיין אוכל מאוד בריא ושומר על קשר.
אני מאוד מאמין בדרך הזאת. זה לא רפואה אלטרנטיבית קלאסית, יש כל כך הרבה זרמים ברפואה אלטרנטיבית, זה מבוסס על כמה דעות, שאם מעניין אותך אוכל לתת לך שמות של אותם אנשים שזה מבוסס עליהם.
וניתבתי את זה לפאוורליפטינג, ולדעתי אותם עקרונות שהוציאו אותי מהקבר, גם הביא אותי לכוח שיש לי היום ברוך ה'.