הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על התוכנית + סרטון, אודה למי שנכנס, חשוב לי מאוד.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכולם,
מי שלא יודע אני עושה את הSS פלאן של ריפטו.
השבוע התחלתי להעלות משקלים, השבוע היה BAB.
מה הכוונה?
B - סקוואט, OHP, מתח.
A - סקוואט, בנצ' ודדליפט.
בקיצור. את תחילת השבוע התחלתי עם
סקוואט - 40 קילו, לחיצת כתפיים 20 קילו, מתח כמשקל גוף 5-5-4.
לאחר סיום האימונים השבוע
סקוואט - 70 קילו, לחיצת כתפיים 30 קילו, מתח אותו הדבר.
שבוע הבא ביום ראשון הסקוואט שלי יהיה 80 שעבורי זה מטורף, מניח שלחלקכם זה החימום.
השאלה שלי, האם להוריד קצב? לפלג גוף תחתון (וגם רק לבנצ' פרס עד שכבר ארגיש שאי אפשר להתקדם יותר מדי) מאימון לאימון אני מעלה 10LBS,
לפלג גוף העליון מעלה 5LBS. הקצב בסדר? כי אם אני ממשיך ככה, אני יכול להגיע בעוד שבוע להיום לסקוואט של 100 קילו שלא בטוח שאני אצליח אותו.
לגבי הזמני מנוחה. קראתי במאמר ועל כך פעלתי היום - לקחתי איזה 4.5-5 דקות הפסקה בין הלחיצת כתפיים והסקוואט. זה אולי הרגיש לי קצת יותר מדי אבל מוכח מחקרית שזמן מנוחה גדול יותר יתר יותר תפוקה בסט או משהו כזה, לפחות לפי ההיגיון זה כך.
בנוסף, מתי אני אצטרך דילאוד? אני קראתי שבSS לא עושים את זה, עושים משהו כל חודש, בשבוע הרביעי מורידים משקל באימון האמצעי של השבוע בכמה אחוזים (כמה?) ואז חוזרים. כרגע, ממש מרוצה מההתקדמות יחסית לשבוע, שבוע הבא מתחיל בנצ' עם פלטות של 45LBS (הכי גדולות במכון) שזה משמח כי ההיסטוריה שלי עם הבנצ' היא די רעה. שבוע הבא אני מניח שאפרסם סרטון של טכניקה, אני אשמח להעלות אותו לכאן.
אשמח שתחדדו לי את הדברים הלא מובנים כאן, תודה.

מהיום:
-LOW BAR SQUAT
-OHP

אם נתייחס רק לסרטון, זה נראה שאתה נושם לחזה שזה לא נכון בזמן סקוואטים ועוד תרגילים, תנשום לבטן, תרגיש את האוויר "מנפח" לך את כל האזור של הבטן והגב התחתון ואז תככוץ את כל השרירים שם, ככה אתה מחזיק על ליבה חזקה כדי שלא תקרוס מתחת למשקל וזה ישמור לך על העמוד שדרה.

• פותח/ת השרשור
אם נתייחס רק לסרטון, זה נראה שאתה נושם לחזה שזה לא נכון בזמן סקוואטים ועוד תרגילים, תנשום לבטן, תרגיש את האוויר "מנפח" לך את כל האזור של הבטן והגב התחתון ואז תככוץ את כל השרירים שם, ככה אתה מחזיק על ליבה חזקה כדי שלא תקרוס מתחת למשקל וזה ישמור לך על העמוד שדרה.

אתה גם כאן?😃
אתה אומר למלא את כל הגוף באוויר עד שאי אפשר לקחת יותר?
בנשימות שאני עושה שם אני מרגיש שאני יכול לקחת יותר אוויר, השאלה אם זה נכון? למלא עד הסוף?

אתה גם כאן?😃
אתה אומר למלא את כל הגוף באוויר עד שאי אפשר לקחת יותר?
בנשימות שאני עושה שם אני מרגיש שאני יכול לקחת יותר אוויר, השאלה אם זה נכון? למלא עד הסוף?
חחח כן
אני אישית גם בפעמים הראשונות לא הצלחתי למלא את הבטן לגמרי באוויר אבל אתה בכל מקרה צריך ללמוד לנשום נכון וזה חלק מזה, אז אומנם לא תנשום את אותה כמות האוויר כמו שתנשום רגיל, אבל אתה תשים את הגוף שלך במנח הרבה יותר בטוח ועם הזמן אתה תשתפר עם זה.

• פותח/ת השרשור
חחח כן
אני אישית גם בפעמים הראשונות לא הצלחתי למלא את הבטן לגמרי באוויר אבל אתה בכל מקרה צריך ללמוד לנשום נכון וזה חלק מזה, אז אומנם לא תנשום את אותה כמות האוויר כמו שתנשום רגיל, אבל אתה תשים את הגוף שלך במנח הרבה יותר בטוח ועם הזמן אתה תשתפר עם זה.

זה דורש המון תרגול נכון? זה ממש ממש קשה.. ניסיתי עכשיו סתם מול המראה והנשימות שלי פשוט ניפחו את החזה..
יש לך לא מעט טעויות שנובעות מזה שלא הבנת בדיוק איך התוכנית עובדת.

תקרא את הספר, יעזור לך יותר מכל דבר אחר.

ותקרא את זה:
Strong Enough- מחשבות על אימוני כח

היי
אני אהיה כנה, לא מתכוון לקרוא ספר שלם בשביל תכנית בחדר כושר עם כל הכבוד,
את המאמר שצירפת קראתי פעמיים.
אשמח שתפרט מהן הטעויות וכך אוכל להיות ערני לבעיות ולנסות לתקן אותן

זה דורש המון תרגול נכון? זה ממש ממש קשה.. ניסיתי עכשיו סתם מול המראה והנשימות שלי פשוט ניפחו את החזה..

היי
מכיר את זה שאתה רץ ונגמר לך האוויר ואז אתה לוקח עוד נשימה ענקית עם הפה פתוח כדי לקחת עוד אוויר לבטן?

שכב על הגב שים יד על הבטן על החזה תנשום מהפה תנשום מהאף תוציא מהאף תוציא מהפה

תקשיב לגוף שלך תנסה להבין איך הוא עובד ואיך נושמים לבטן

גם תעשה וואקום שאתה מכניס את הבטן כמה שיותר ממש מצמיד אותה לגב עד שרואים צלעות ואז החזה מתמלא באוויר, שאתה משחרר את הוואקום הבטן חייבת לקחת אוויר

תנסה, שאתה במיטה ולא עושה כלום לא בטלפון ולא כלום תתחיל לנסות להבין איך הגוף שלך עובד

תתרגל את זה כל פעם לפני שאתה הולך לישון

פה ושם תתרגל את זה ביום יום ואתה כבר תתפוס את זה

אפשר גם להגיד אחד מיסיסיפי שתיים מיסיסיפי בלי לקחת אוויר עד שאתה לא יכול להגיד יותר ואז בין לבין תהיה חייב לקחת נשימה גדולה כדי להחזיר את האוויר

יש מלא דרכים לתרגל איך עובד הקטע של לנשום לבטן

וחבר שים את הכנות/אגו שלך בצד ותתחיל לקרוא, 2-3 עמודים ביום, פתאום אתה תשתפר באימון בלי שתשים לב תסיים את הספר, מה יש לך להפסיד, זה הגוף שלך בסופו של דבר

הספר הזה הוא לא בשביל שתלמד לעשות את התוכנית, הוא פחות או יותר הדבר הכי טוב שתעשה לתחילת האימונים שלך. מתוך 300 הדפים שם, כמעט כולם לא עוסקים שם בתוכנית. אבל בסדר, רובם כמוך, מעדיפים שלא לקרוא את זה. רק אחר כך אל תאשים את ריפטו שהוא חרא והתוכנית שלו חרא.

היי

זה דורש תרגול אבל זה חובה לכל מתאמן שעושה סקוואטים ודדליפטים ותרגילים כאלו בכללי, אתה לוומד לעשות את זה ובונה את זה כמו כל תרגיל אחד, בדיוק כמו הסקוואט לדוגמא, שבפעם הראשונה אתה לא עושה אותו מעולה ואז מאימון לאימון אתה משפר את הטכניקה ואז את הכוח.

אתה כותב LBS אבל אני לא בטוח שאתה מבין מה זה אומר

בכל מקרה חבל שאתה מבזבז זמן על בנצ' ופרס מה שתעלה בהם בכמה זמן שתעשה SS אפשר לעלות בפחות מחודש עבודה רצינית חבל על 4.5 סטים המסכנים האלו בשבוע חצי שעה מבוזבזת

למה הרגליים שלך זזות בפרס?
ושים לב לשיפוע שלקחת שם עם הגב, כל חזרה לקחת עוד שיפוע כמעט הפכת את זה לבנץ שיפוע בעמידה

תנסה לכווץ ישבן לעמוד עד הפופיק ו החגורה של הגב סטריקט בלי לזוז והתנועה היחידה זה הידיים מניפות את המוט ומורידות בנתיב שלו

והראש הולך אחורה לפנות מקום למוט לעבור ואז קדימה כדי לשמור על מנח תקין בגוו

כל המומנטום מסביב שעשית שם בעצם לוקחים מהעומס על הכתפיים ומעבירים אותו לשרירים אחרים כמו חזה רגליים ועוד ואז אתה עושה תרגיל לכתף אבל הכתף בקושי עובדת ובשולדר פרס היא הייתה עובדת יותר, שים לב לכל אלו

הסקוואט בסדר, אבל אין הרבה לחץ מהידיים.
תמשוך את המוט לתוך הגב כמו שאתה מנסה לשבור אותו.

איך אתה קופץ בשבוע מסקוואט 40 ק"ג לל70 ק"ג? ואחרי שבוע 100?
או שלא הבנתי אותך נכון, או שאתה לא מבין את התוכנית.

• פותח/ת השרשור
מכיר את זה שאתה רץ ונגמר לך האוויר ואז אתה לוקח עוד נשימה ענקית עם הפה פתוח כדי לקחת עוד אוויר לבטן?

שכב על הגב שים יד על הבטן על החזה תנשום מהפה תנשום מהאף תוציא מהאף תוציא מהפה

תקשיב לגוף שלך תנסה להבין איך הוא עובד ואיך נושמים לבטן

גם תעשה וואקום שאתה מכניס את הבטן כמה שיותר ממש מצמיד אותה לגב עד שרואים צלעות ואז החזה מתמלא באוויר, שאתה משחרר את הוואקום הבטן חייבת לקחת אוויר

תנסה, שאתה במיטה ולא עושה כלום לא בטלפון ולא כלום תתחיל לנסות להבין איך הגוף שלך עובד

תתרגל את זה כל פעם לפני שאתה הולך לישון

פה ושם תתרגל את זה ביום יום ואתה כבר תתפוס את זה

אפשר גם להגיד אחד מיסיסיפי שתיים מיסיסיפי בלי לקחת אוויר עד שאתה לא יכול להגיד יותר ואז בין לבין תהיה חייב לקחת נשימה גדולה כדי להחזיר את האוויר

יש מלא דרכים לתרגל איך עובד הקטע של לנשום לבטן

וחבר שים את הכנות/אגו שלך בצד ותתחיל לקרוא, 2-3 עמודים ביום, פתאום אתה תשתפר באימון בלי שתשים לב תסיים את הספר, מה יש לך להפסיד, זה הגוף שלך בסופו של דבר

תודה רבה על הטיפ
הסקוואט בסדר, אבל אין הרבה לחץ מהידיים.
תמשוך את המוט לתוך הגב כמו שאתה מנסה לשבור אותו.

איך אתה קופץ בשבוע מסקוואט 40 ק"ג לל70 ק"ג? ואחרי שבוע 100?
או שלא הבנתי אותך נכון, או שאתה לא מבין את התוכנית.

למה שיהיה לחץ מהידיים? אם אעשה את זה, יהיה לי קשה יותר לעלות כי הידיים מפעילות לחץ כלפי מטה
מקווה שהבנת
לגבי הסקוואט, כתוב בKILOGRAM שתבכנית הזו לפלג גוף תחתון מעלים 5 קילו מאימון לאימון
ככה ש10פאונד זה 5 קילו
למה הרגליים שלך זזות בפרס?
ושים לב לשיפוע שלקחת שם עם הגב, כל חזרה לקחת עוד שיפוע כמעט הפכת את זה לבנץ שיפוע בעמידה

תנסה לכווץ ישבן לעמוד עד הפופיק ו החגורה של הגב סטריקט בלי לזוז והתנועה היחידה זה הידיים מניפות את המוט ומורידות בנתיב שלו

והראש הולך אחורה לפנות מקום למוט לעבור ואז קדימה כדי לשמור על מנח תקין בגוו

כל המומנטום מסביב שעשית שם בעצם לוקחים מהעומס על הכתפיים ומעבירים אותו לשרירים אחרים כמו חזה רגליים ועוד ואז אתה עושה תרגיל לכתף אבל הכתף בקושי עובדת ובשולדר פרס היא הייתה עובדת יותר, שים לב לכל אלו

אני באמת ממש משתדל לא לעשות את הכיעור הזה בגב אבל זה ממש קשה
לגבי המומנטום עם הרגליים - מובן

תודה רבה על הטיפ

למה שיהיה לחץ מהידיים? אם אעשה את זה, יהיה לי קשה יותר לעלות כי הידיים מפעילות לחץ כלפי מטה
מקווה שהבנת
לגבי הסקוואט, כתוב בKILOGRAM שתבכנית הזו לפלג גוף תחתון מעלים 5 קילו מאימון לאימון
ככה ש10פאונד זה 5 קילו
אני מבין את הקושי שלך להבין למה טכניקה נכונה של גב עליון והלחץ עם הידיים יעזרו לך להרים יותר. לא אכנס להגיון שעומד מאחורי זה, אבל חבל שאתה לא קורא את הספר כדי להבין דברים כאלו.

לא הבנתי איך מעלים 5 ק"ג באימון ומגיעים בשבוע מ40 ק"ג ל70.

• פותח/ת השרשור
אני מבין את הקושי שלך להבין למה טכניקה נכונה של גב עליון והלחץ עם הידיים יעזרו לך להרים יותר. לא אכנס להגיון שעומד מאחורי זה, אבל חבל שאתה לא קורא את הספר כדי להבין דברים כאלו.

אצלי הפלטות בחדכ הן בפאונד
10
25
35
45

התחלתי את השבוע עם 25 פאונד, (שוב 10 פאונד זה 5 קילו)
אימון ראשון עם 35
אימון שני עם 45
אימון שלישי עם 55
אני חושב שהבנתי את הטעות, העליתי קצת יותר מדי מהר (5 כל צד)

אצלי הפלטות בחדכ הן בפאונד
10
25
35
45

התחלתי את השבוע עם 25 פאונד, (שוב 10 פאונד זה 5 קילו)
אימון ראשון עם 35
אימון שני עם 45
אימון שלישי עם 55
אני חושב שהבנתי את הטעות, העליתי קצת יותר מדי מהר (5 כל צד)
אל תשרוף את הזמן שלך עם טעויות, תקרא קצת יותר על התוכנית. באמת שחבל לצאת עם פציעה כשאפשר לצאת עם תוצאות יפות.
אתה בכיוון טוב, אבל אני כבר רואה איך במשקל כבד הטכניקה שלך נמחקת לצערי.

• פותח/ת השרשור

אני צריך להוריד את המשקלים קצת?
או שזה בסדר להישאר ככה פשוט להעלות כמו שצריך?
@elchonon

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית