הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות על התוכנית + סרטון, אודה למי שנכנס, חשוב לי מאוד.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכולם,
מי שלא יודע אני עושה את הSS פלאן של ריפטו.
השבוע התחלתי להעלות משקלים, השבוע היה BAB.
מה הכוונה?
B - סקוואט, OHP, מתח.
A - סקוואט, בנצ' ודדליפט.
בקיצור. את תחילת השבוע התחלתי עם
סקוואט - 40 קילו, לחיצת כתפיים 20 קילו, מתח כמשקל גוף 5-5-4.
לאחר סיום האימונים השבוע
סקוואט - 70 קילו, לחיצת כתפיים 30 קילו, מתח אותו הדבר.
שבוע הבא ביום ראשון הסקוואט שלי יהיה 80 שעבורי זה מטורף, מניח שלחלקכם זה החימום.
השאלה שלי, האם להוריד קצב? לפלג גוף תחתון (וגם רק לבנצ' פרס עד שכבר ארגיש שאי אפשר להתקדם יותר מדי) מאימון לאימון אני מעלה 10LBS,
לפלג גוף העליון מעלה 5LBS. הקצב בסדר? כי אם אני ממשיך ככה, אני יכול להגיע בעוד שבוע להיום לסקוואט של 100 קילו שלא בטוח שאני אצליח אותו.
לגבי הזמני מנוחה. קראתי במאמר ועל כך פעלתי היום - לקחתי איזה 4.5-5 דקות הפסקה בין הלחיצת כתפיים והסקוואט. זה אולי הרגיש לי קצת יותר מדי אבל מוכח מחקרית שזמן מנוחה גדול יותר יתר יותר תפוקה בסט או משהו כזה, לפחות לפי ההיגיון זה כך.
בנוסף, מתי אני אצטרך דילאוד? אני קראתי שבSS לא עושים את זה, עושים משהו כל חודש, בשבוע הרביעי מורידים משקל באימון האמצעי של השבוע בכמה אחוזים (כמה?) ואז חוזרים. כרגע, ממש מרוצה מההתקדמות יחסית לשבוע, שבוע הבא מתחיל בנצ' עם פלטות של 45LBS (הכי גדולות במכון) שזה משמח כי ההיסטוריה שלי עם הבנצ' היא די רעה. שבוע הבא אני מניח שאפרסם סרטון של טכניקה, אני אשמח להעלות אותו לכאן.
אשמח שתחדדו לי את הדברים הלא מובנים כאן, תודה.

מהיום:
-LOW BAR SQUAT
-OHP

• פותח/ת השרשור
לא חושב שתוריד, אבל תהיה זהיר בהתקדמות, ותחרוש טכניקה.

אין בעיה, תודה
אני באמת לא מבין למה קצת כועסים עלי או משהו עקב זה שאני לא מעוניין לקרוא את הספר
אני יכול להשיג את המידע הזה באינטרנט בצורה יותר מעניינת, ספר של 400 עמודים באנגלית זה לא הדבר הכי כיף לקרוא,
אני גם בטוח שהשפה בספר היא גבוהה ולא השפה הפשוטה שלומדים בבית ספר

אין בעיה, תודה
אני באמת לא מבין למה קצת כועסים עלי או משהו עקב זה שאני לא מעוניין לקרוא את הספר
אני יכול להשיג את המידע הזה באינטרנט בצורה יותר מעניינת, ספר של 400 עמודים באנגלית זה לא הדבר הכי כיף לקרוא,
אני גם בטוח שהשפה בספר היא גבוהה ולא השפה הפשוטה שלומדים בבית ספר
לא אדבר בשביל אחרים, אבל אני לא כועס.
רק חבל שהטכניקה הלקויה תוביל אותך לחוסר התקדמות.

כל הספר זה רק טכניקה. זה הכל. תחשוב עכשיו כמה זה חשוב כדי שהתכנית תצליח.

להבין את התוכנית אפשר בשניה, אבל הטכניקה זה כל הסיפור.

לא אדבר בשביל אחרים, אבל אני לא כועס.
רק חבל שהטכניקה הלקויה תוביל אותך לחוסר התקדמות.

כל הספר זה רק טכניקה. זה הכל. תחשוב עכשיו כמה זה חשוב כדי שהתכנית תצליח.

להבין את התוכנית אפשר בשניה, אבל הטכניקה זה כל הסיפור.
אני בתחילת הדרך הייתי הולך עם 'קופץ pdf של הספר בפלאפון כדי לעזר בו באימון. הוא כלי מומלץ

ובלי קשר אם לך אין כוח לקרוא את הספר באמת אל תצפה שמישהו אחר יקרא אותי ויתן לך את כל התשובות.

רוצה ללמוד מהאינטרנט סבבה, אפשרי לגמרי אבל זה לא אומר לראות סרטון של 5 דקות ויאללה

• פותח/ת השרשור
אני בתחילת הדרך הייתי הולך עם 'קופץ pdf של הספר בפלאפון כדי לעזר בו באימון. הוא כלי מומלץ

ובלי קשר אם לך אין כוח לקרוא את הספר באמת אל תצפה שמישהו אחר יקרא אותי ויתן לך את כל התשובות.

רוצה ללמוד מהאינטרנט סבבה, אפשרי לגמרי אבל זה לא אומר לראות סרטון של 5 דקות ויאללה

והבנת משהו? השפה הייתה יחסית ברורה?
הבנתי שיש בו קטעים של כל תרגיל בנפרד

והבנת משהו? השפה הייתה יחסית ברורה?
הבנתי שיש בו קטעים של כל תרגיל בנפרד
אני חושב שזה יחסית כתוב בצורה מאוד פשוטה, לא כמו הספר של בוריס שייקו ואחרים.
אבל אולי תעבור על הסרטונים של ריפטו ביוטיוב.

"אני אהיה כנה, לא מתכוון לקרוא ספר שלם בשביל תכנית בחדר כושר עם כל הכבוד,
את המאמר שצירפת קראתי פעמיים."
אז איך אתה מתכוון לעשות את התוכנית? יש סיבה שהספר נכתב (שרובו הוא למעשה הסבר הכרחי על הטכניקה שלא תקבל מהסרטונים של ריפטו, וגם אחריו יש סיכוי יפה שעוד יהיה לך מה ללמוד לגבי איך לעשות סקוואט, דדליפט, פרס וכו') רצית ללמוד לבד בלי מאמן, מעולה, אבל המאמן שויתרת עליו למד את התחום, ככה שבלעדיו אתה תצטרך לעשות את העבודה השחורה. אבל זה דורש עבודה קשה. אם אתה לא מעוניין, אתה מוזמן ללכת למדריך בחד"כ ולקחת ממנו רשימת מכולת של תרגילים על מכונות שאפילו לא דורשים ממך ללמוד טכניקה (התוכנית הזאת אולי לא תהיה כל כך אפקטיבית, אבל גם לעשות סקוואט מבלי לדעת איך, ובמכשירים גם יש פחות סיכוי להיפצע). ככה גם תחסוך בעיות שונות שיגרמו לך מטכניקה לקוייה בתרגילי משקולות חופשיים.
אני לא אומר את זה בנימה מזלזלת וזה רק עצה שאני אתן לך להמשך הדרך.

לדעתי אפשר להוציא פציעות מהמשוואה, כי באמת שאין דרך לנבאות את זה, וזה הרבה יותר מרק "טכניקה רעה".

טכניקה זה הדרך להרים את המשקל הכבד ביותר, ובלעדיו, אתה תתקע על משקלים בינוניים הרבה זמן.

אני נתקעתי על 150 סקוואט הרבה זמן עד שפניתי למאמן שהביא אותי מעבר ל200.

לא היה לי שכל אז, ומזל שלא:sarcastic:
מה היית מעדיף שיקרה לך

שהורדת יד ודחפת וזה עלה למרות שאולי זה היה עולה גם בלי להוריד יד

או שלא הורדת ידיים ובגלל זה לא זרקת מוט אחורה בזמן וקפצת קדימה ואז נפלת ביחד עם המוט אחורה

אגב, יצא לך פעם לזרוק מוט לאחור בלי קשר?

אגב, יצא לך פעם לזרוק מוט לאחור בלי קשר?
אף פעם.
יצא לי להעיזר בספוטרים (ידעתי מתי אני צריך לבקש אותם).
ויצא לי שמהשקל לא עלה, אז הנחתי אותו על מגנים שדאגתי שיהיו שם לפני שנכנסתי לסט.

זריקת משקל זה אחד הדברים היחידים שיפסלו אותך מתחרות לתמיד. מי שזורק משקל לא יתנו לו להתחרות בפדרציה הזאת יותר.

אף פעם.

זריקת משקל זה אחד הדברים היחידים שיפסלו אותך מתחרות לתמיד. מי שזורק משקל לא יתנו לו להתחרות בפדרציה הזאת יותר.
Squat University on Instagram: “When lifting by yourself it’s important to know how to miss a lift safely. Watch how @toshikis170j215 drops the bar behind him and jumps…”

אבל זה כן משהו שקורה?... לפחות לפי Squat University..

אף פעם.

למה לא לוותר על הספוטרים שכמו שרואים בכל הסרטוני פציעות לא עוזרים יותר מידי ולתת למתאמן לזרוק משקל?

לא יודע למה אתה שואב את כל המידע שלך מוויטליפטינג. הם לא עושים סקוואט לשם סקוואט.
בכל אופן, הם מוודאים שאף אחד לא עומד לידם, ושהרצפה והצלחות מיועדות לזריקה.
למה לא לוותר על הספוטרים שכמו שרואים בכל הסרטוני פציעות לא עוזרים יותר מידי ולתת למתאמן לזרוק משקל?
בתחרות, זה יהרוס את הרצפה המשקולות ברזל, ויפגע באנשים.
הספוטרים עוזרים למנוע הרבה אסונות, אתה לא יודע כמה. אבל מוזרקים ועם ציוד עזר, יפצעו גם עם ספוטרים כשהם זורקים ז** ועושים שטויות.

ברגע שאתה מרים יותר מ120 ק"ג, לא נוח להשתמש במשקולות ענקיות שיעקמו את המוט ויפריעו ליציבות שלך, לכן עם משקולות רגילות אסור לזרוק.

לא יודע למה אתה שואב את כל המידע שלך מוויטליפטינג. הם לא עושים סקוואט לשם סקוואט.
בכל אופן, הם מוודאים שאף אחד לא עומד לידם, ושהרצפה והצלחות מיועדות לזריקה.

בתחרות, זה יהרוס את הרצפה המשקולות ברזל, ויפגע באנשים.
הספוטרים עוזרים למנוע הרבה אסונות, אתה לא יודע כמה. אבל מוזרקים ועם ציוד עזר, יפצעו גם עם ספוטרים כשהם זורקים ז** ועושים שטויות.

ברגע שאתה מרים יותר מ120 ק"ג, לא נוח להשתמש במשקולות ענקיות שיעקמו את המוט ויפריעו ליציבות שלך, לכן עם משקולות רגילות אסור לזרוק.
תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית