הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מולטי ויטמין טבעי

בובו

משתמש מתחיל
284
79
נק' מוניטין:
123
284
79
אהלן חברה
לאחרונה שמתי לב שמרוב שאני מתמקד בקלוריות פחמימות חלבונים ושומנים במסה שחכתי לגמרי מירקות ופירות ויש ימים שלמים שאני בכלל לא אוכל אותם וזה לא טוב.
אז רציתי לדעת אם יש איזושהי נוסחה או המלצה לכמות מסוימת שצריך לצרוך יומית ואני אצור לעצמי מין מיקס של ירקות שיהיה כמו מולטי ויטמין כיביכול לא מבחינת כמות ויטמינים שיש שם אלא ברמה שזה יכסה לי את מה שאני צריך.

• פותח/ת השרשור
תאכל ירקות בגוון הצבעים ואתה תהיה בסדר, אל תהיה כמו מדען עם מיקרוסקופ על כל פיפס.
זה הכי כללי שיש בעולם יש לך בכל צבע ככ הרבה סוגים של ירקות וכל אחד מהם מכיל דברים שונים ויש מליון סוגים וגם יש את עניין הפירות בכל מקרהה זה לא עוזר

זה הכי כללי שיש בעולם יש לך בכל צבע ככ הרבה סוגים של ירקות וכל אחד מהם מכיל דברים שונים ויש מליון סוגים וגם יש את עניין הפירות בכל מקרהה זה לא עוזר

בדיוק בגלל זה אני אומר לך שזה בלבול ביצים, פשוט תאכל מה שאתה אוהב ותשתדל לגוון קצת בצבעים.

• פותח/ת השרשור
בדיוק בגלל זה אני אומר לך שזה בלבול ביצים, פשוט תאכל מה שאתה אוהב ותשתדל לגוון קצת בצבעים.
תשמע אני מניח שיש ירוקת שמכילים יותר וכאלה פחות וזה גם משתנה בכמיות.
בן אדם ששוקל 50 קילו ובן אדם ששוקל 105 או בן אדם שמתאמן עצים מאוד ואחד שלא לא צריכים את אותה הכמות אתה מסכים איתי?

תשמע אני מניח שיש ירוקת שמכילים יותר וכאלה פחות וזה גם משתנה בכמיות.
בן אדם ששוקל 50 קילו ובן אדם ששוקל 105 או בן אדם שמתאמן עצים מאוד ואחד שלא לא צריכים את אותה הכמות אתה מסכים איתי?

אוקיי? תאכל כמה שאתה יכול, אתה לא תגרום לעצמך להיחנק בשביל עוד כמה ויטמינים נכון? אבל זו הגישה שלי, חכה לתשובות נוספות אני מניח.

• פותח/ת השרשור
אוקיי? תאכל כמה שאתה יכול, אתה לא תגרום לעצמך להיחנק בשביל עוד כמה ויטמינים נכון? אבל זו הגישה שלי, חכה לתשובות נוספות אני מניח.
גבר שמע זה הכל באוויר תאכל כמה שאתה יכול יש בן אדם שיכול לאכול ארגז גזר ויש אנשים שלא בגלל זה שאלתי אם יש איזושהי המלצה לכמות מסויימת או לדברים מסויימים כדי שיהיה סוג של מעקב כי יצא לי לזלזל בזה לאחרונה.

אני לא תזונאי, אבל גם אוהב להיכנס לפרטים הקטנים

לא קיימת נוסחה כזאת
וגם אם אני אתן לך טבלה של ויטמינים/מינרלים, מה שאצלי זה לא מה שאצלך כי בירקות ופירות הדברים משתנים בהתאם לאדמה/עונה/זן/שיטת גידול ועוד פקטורים שאנשים שעובדים בתחום (אולי) יודעים
דווקא מה שצריך לעניין אותך זה לא הויטמינים/מינרלים, אלא מה שאמרו פה- הצבעים. זה מה שנחשב שם, כל הפיגמנטים וה-phytochemicals שקשה עד אי אפשר להשיג ממזון מהחי אבל ממזון צמחי זה פשוט וטוב
דווקא ויטמינים ומינרלים כדאי בדיוק ההפך אם מזון מהחי זה אופציה בשבילך... ושם נראה לי שאתה בסדר...

אם אתה אוכל כמות סבירה של פירות וירקות, וגמבות על שלל הצבעים, you're set

אם אתה מתכוון לויטמינים חשובים מאוד שבדרך כלל נשכחים בצד, אז זה ויטמין K, שיש בעיקר בירוקים (בתרד ובקייל לדוגמה)

תשמע אני מניח שיש ירוקות שמכילים יותר וכאלה פחות וזה גם משתנה בכמיות.

אתה צודק, אבל בהנחה שאתה בריא ולא מגזים יותר מידי (ירוקות לא יצילו אותך במקרה הזה, לפחות לא בעיקר), הגוף יודע לעשות את העבודה ולשלוח את הנוטריאנטים לאן שצריך... לגוף יש גם מאגרים... הכל עניין של איזון. בקיצור, יהיה בסדר

נערך לאחרונה:
תשמע, אין מה לשבור את הראש על זה.
אין בעיה יום אחד לאכול רק גזר, ויום למחרת רק כרוב, כולם מכילים מגוון רחב של וויטמינים אבל במינונים שונים.
אתה יכול להכין סלט מגוון, או לאכול רק את הירקות שאתה אוהב, ולהתחלף בהם כל הזמן.
יותר קל לי לחשוב בצלחות. תנסה לקחת צלחת גדולה, ולמלאות אותה בירקות, ולאכול משהו כזה כל יום.

היום יצא לי לאכול כרוב עם בצל ירוק, זה הירק היחיד שאכלתי פחות או יותר, אבל אכלתי ראש כרוב סגול שלם.
לפעמים אני אוכל 5 מלפפונים ו3 עגבניות עם בצל סגול ומיץ לימון.
וכשאני לא בחיטוב, אני שותה חבילת גזר, עם תפוחים ירוקים, ג'ינג'ר וסלק ולימון, וזורק לשם מה שמתחשק, אולי קצת סלרי.

ירקות דורש תכנון, לא מספיק לרצות בהם, צריך ללכת בחנות להסתובב בין הירקות, ופשוט לקחת כל ירק שאתה יכול להשתמש בו.
בבית אתה יכול להכין סלט ענק עם מיץ לימון (זה חומר משמר טבעי) ולאכול את זה ב3 ימים שאחרי.

או כמו שאני אוהב לעשות, לשבת במכון או מול המחשב עם ראש כרוב עסיסי ולפרק אותו.

כל עוד אתה לא מתאמן לאליפויות עולם לא רואה שום סיבה שתתחיל לחשב צריכה כזאת
לא חושב שזה חשיבה מיותרת.
אנשים מזניחים את הנושא החשוב הזה סתם וסובלים מהרבה מחלות שהיו נמנעות מתזונה נכונה.
ירקות זה סופר חשוב לכל אחד.

לא חושב שזה חשיבה מיותרת.
אנשים מזניחים את הנושא החשוב הזה סתם וסובלים מהרבה מחלות שהיו נמנעות מתזונה נכונה.
ירקות זה סופר חשוב לכל אחד.
מסכים. בשום מקום לא כתבתי לא לאכול ירקות, אני פשוט לא סבור שהוא צריך לחשב את הצריכה בצורה קפדנית.
באופן כללי לאכול ירקות מכל הסוגים והצבעים וזה יותר ממספיק

מסכים. בשום מקום לא כתבתי לא לאכול ירקות, אני פשוט לא סבור שהוא צריך לחשב את הצריכה בצורה קפדנית.
באופן כללי לאכול ירקות מכל הסוגים והצבעים וזה יותר ממספיק
מסכים איתך, רק הלחץ מזה שורף יותר וויטמינים מן הנדרש.
פשוט צריך לאכול ירקות בכללי בלי לשבור את הראש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית