סומו זה התרגיל הכי טכני בפאוורליפטינג, שזה אומר שבן אדם בלי סבלנות של חודשים ללמוד את הטכניקה יניב ממנו מעט תוצאות אם בכלל או אפילו יפצע.
זה גם אומר שזה תורם הכי פחות לכוח ומסה מבין כל התרגילים.
אני לא מבין למה ידידינו בכלל עושה PRים בסקוואט, ולמה בכלל סקוואט, הוא ירוויח הרבה יותר לפיתוח גוף מתרגילים אחרים ומכשירים.
וואלה אני גם יוצר נוטה לכיוון ההיפוטרפיה ועדין עושה סקוואט, זה לא סותר 100% ..
אבל בעקרון אתה צודק אפשר בצורה ״קלה״ יותר היפוטרפיה מתרגיליםם אחרים ופחות להעמיס עם סקוואט
חוק לא כתוב בבילדינג
עבודה יותר חופשית = יותר תוצאות..
במכשירים אתה מפעיל כוח אבל זונח את המייצבים בדרך
העבודת ייצוב דורשת הרבה מהשריר, פועל יוצא = גדילה
כרגע עושה במקום סקוואט לג פרס לג קורל לאנגים לג אקסטנשן אבל זה לא אותו דבר, אין באמת תחליף לסקוואטים כבדים
לגבי סומו, מאמין שאני אצליח להשתלט עליו, כל דבר אמור להיות יותר פשוט מדד רומני, לא?
ראיתי את האשכול שלך, נחשים וכאלה, נראה אש..
בגדול, גם אני חשבתי ככה שאתה מתפוצץ וכאלה.. בפועל ההיקפים גודלים ואתה נראה אותו דבר, ואני לא כ"כ חטוב באופן יחסי לגבי שלבים אחרים שהיו לי לאורך הדרך
להמחשה, תמונה שלי מינואר 2019 רגע לפני שנכנסתי לחדר כושר וקיבלתי על עצמי לעלות איזה 30 ק"ג, אני במשקל 70 אם אני לא טועה לצורך ההמחשה, ואז עוד תמונה 2 חודש אחרי שאני כבר בתחילת שגרת האימונים
לצורך העניין, אם אני לוקח על עצמי אפילו שבועיים של חיטוב חכם, אז פתאום אני איראה מתפוצץ גם כמו שאתה מצפה לראות ליחס גובה משקל אבל המטרה שלי מסה כרגע, אין לי באמת סיבה לעשות את זה
זה לא נכון, הרבה נוטים להאמין שסקוואט כבד זה באמת האידאל לפתח את הרגליים הכי גדולות אבל בילדר שבר לי תסטיגמה הזאת והוא בעצמו לא עושה סקוואטים, והוא די ענק, וזה בן אדם שיש לו הרבה ידע, באמת שלא הייתי אומר את זה סתם.
אבל אני עדין אמשיך לעשות סקוואטים כי אכפת לי גם מכוח ולא רק היפוטרפיה