הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יודע מה לעשות

• פותח/ת השרשור Haymon
  • פורסם בתאריך

Haymon

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
ככה .
התחלתי לפני כמה ימים מכינה של 4 חודשים באוניברסיטה שתקבע אם אני אוכל להתקבל ללימודים לתואר ראשון .
עד עכשיו האימונים היו פיקס ,עשיתי AB 4 פעמים בשבוע + 3 פעמים אירובי בשבוע .
המטרה שלי היא חיטוב ,שקלתי לפני כחודשיים וקצת 80 ,שוקל כעת 73-74 .

כשהתחלתי את המכינה ,פתאום נקלעתי ללחצים וסטרס נפשי גבוה מאוד ,זה השפיע עלי נורא ,חוסר תאבון קיצוני ,ברמה של ארוחה קטנה ביום ,
מוצא את עצמי בשירותים משלשל מלא פעמים ביום ,האימונים פח ,המשקלים שאני מרים ירדו בצורה דרסטית ,משער שבגלל התזונה הלקויה .
העייפות בשמיים למרות שאני ישן בסביבות ה7-8 שעות .

לא מגיע לכמות חלבון ושומן רצויים בחיטוב .
ירדתי כבר קילו בכמה ימים האלו ,שזה מחרפן אותי רצח ,הכל כולל הכל ,כל השילוב הזה של חוסר תאבון ,סטרס ,בטן לא מתפקדת ,כלום לא מתפקד .
חושב רק על הלימודים ואם למדתי מספיק באותו יום ,ואם לא הולך לי תרגיל אז אני מתחרפן .

אני רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנושא מבחינת האימונים והתזונה ? האם להמשיך להתאמן בכמות שאני מתאמן ? להוריד ל3 פעמים בשבוע ולעשות FBW ?

אני רוצה למזער כמה שיותר איבוד שריר בזמן הזה עד שאצליח להתאקלם ולטפל בחרדות והלחץ הקיים ...
רציתי קצת המלצות ממישהו שחווה או ממישהו שיודע מה לעשות בסיטואציות כאלה ?
לקחת הפסקה ? להמשיך כרגיל ?
אני יוצא מאימון בהרגשה חרא ,באמצע האימון מרגיש חולשה ועייפות ורק באלי לעוף מהמכון ...

תודה לעוזרים !

בן 23 1.73 כרגע על 73-74 קילו .

חייב לציין שהחיטוב היה מאוד איטי אבל אני מרוצה בנתיים מהתוצאות זאת אומרת אנשים אומרים לי שהתחטבתי יפה .

איך נראה סדר היום שלך? תשקול אפשרות של דווקא לחלק את התכנית שלך להרבה אימונים קצרים שאתה יכול להספיק על הבוקר לפני הלימודים.

קודם כל אי אפשר לאבד קילו שריר בכמה ימים לא משנה כמה אתה מוכשר.

דבר שני,
הייתי במקומך כן מתאים את האימונים והתזונה לסדר יום, ארוחות קבועות, 3 ימי אימון גמישים.

לשים לב שאתה צורך מספיק ויטמנים, חלבון ושומן.

כל שינוי באורח חיים שלך יביא שינוי בשגרת אימונים - תזונה שלך,
המטרה שלך היא לדעת להתאים את זה אחד לשני.

מניסיון כואב, תשקול ברצינות לחזור לניטרלי עד שתתאזן מבחינת סטרס והעומסים הנפשיים. הייתי ממליצה גם במקביל להוריד עומסים באימונים. לנסות לייצר תנאים כמה שיותר אופטימליים לגוף ולנפש להתאושש, במקומות שבהם אתה יכול לשלוט. להוסיף לסטרס הנוכחי סטרס של גירעון קלורי ושל אימונים עצימים או מלאי נפח, עלול להיות הרסני.
ואם אתה בוחר להתייחס להמלצה הזו, אז שזה לא ילחיץ אותך. אולי שבועיים, אולי חודש, אבל מתישהו בעז"ה תסתגל ותחזור לאיזון (וככל שתתמוך בגוף ובנפש שלך ותטפל בהם בהתחשבות כך זה יקרה מהר יותר) ואז תוכל להתאים את האימונים ללו"ז החדש, להגדיל בחזרה את האינטנסיביות שלהם (בהדרגה מתבקשת) ואף לחזור לחיטוב אם תרצה. להפסיד לא תפסיד הרבה, ואילו הנזק הפוטנציאלי שעשוי להימנע הוא גדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית