הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ברזל

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
הרופא הנחתה קרובה שלי לצרוך בכדורים 100מג ברזל כל יום מכדור, מעבר לזה שזה נשמע כמות ענקית מידי יש לנו כדורי ברזל בבית שמכילים 30 מג
ייעצתי לאחותי לקחת כדור ממה שיש לנו ל3 חודשים לעומת ה100מג 1 ביום לחודש

ובנוסף הסוגי ברזל, לנו יש iron glicinate
והציעו לה ferrous iron
אני לא מבין בזה שיט אז אשמח להסבר

יש לציין שהיא לא אנמית, רק מחסור בברזל ובטווח הנמוך של ההמוגלובין והפוליק אסיד

מחיפוש קצר באינטרנט נראה שמכבי מציעים לכולם את אותו התוסף כשיש מחסור בברזל ויש מצב זה נטו עניין פוליטי כלכלי שלהם ולא התאמת מינון...

נערך לאחרונה:
לא כל חסר ישר מוביל לאנמיה.
ואתה לא צודק כי המינון פה פחות רלוונטי, מפני שלכל תרופה יש את הזמינות הביולוגית שלה בגוף.

מחיפוש קצר באינטרנט נראה שמכבי מציעים לכולם את אותו התוסף כשיש מחסור בברזל ויש מצב זה נטו עניין פוליטי כלכלי שלהם ולא התאמת מינון.

זה ממש לא נכון גם

• פותח/ת השרשור
לא כל חסר ישר מוביל לאנמיה.
ואתה לא צודק כי המינון פה פחות רלוונטי, מפני שלכל תרופה יש את הזמינות הביולוגית שלה בגוף.

זה ממש לא נכון גם
יש מצב שטעות אז סליחה על ההטעיה במידה וכן

אולי בנק הברזל שלה ריק, אז היא מציפה.
אם רופא ממליץ אז כנראה יודע מה הוא אומר.
בכל מקרה, אולי כדאי שתתקשרו אל המרפאה ותבקשו הסברים נוספים.

אם הרופא המליץ לה לקחת 100 מ״ג ברזל, כנראה שיש סיבה טובה

ברזל אף פעם לא לוקחים סתם ככה, כי הגוף לא יודע להפריש ברזל עודף
במקרה של עודף הברזל שוקע באיברים וברקמות ופוגע בהם
הדרך היחידה להפריש ברזל היא איבוד דם.. אצל נשים זה נפוץ יותר (מחזור)ֿ

בנוסף הסוגי ברזל, לנו יש iron glicinate
והציעו לה ferrous iron

יש כל מיני סוגים של ברזל, בתוספי תזונה כמעט הכל זה ברזל non-heme, מהצומח
בדרך כלל בפורמולות האלה יהיה גם ויטמין C שיסייע בספיגה, כי הספיגה של הברזל הזה היא לא טובה
הכי טוב זה ברזל מהחי אם זאת אופציה (בשר) הוא תמיד זמין לגוף

מעטים האנשים שיצליחו להכניס לגוף 100 מ״ג ברזל מתוסף תזונה בלי תופעות לוואי בקיבה,
אז אני ממליץ להתייעץ עם רופא גם בנוגע לאיזה סוג לקחת ואיך לחלק את המינון

נערך לאחרונה:
אולי בנק הברזל שלה ריק, אז היא מציפה.
אם רופא ממליץ אז כנראה יודע מה הוא אומר.
בכל מקרה, אולי כדאי שתתקשרו אל המרפאה ותבקשו הסברים נוספים.
אם הרופא המליץ לה לקחת 100 מ״ג ברזל, כנראה שיש סיבה טובה

ברזל אף פעם לא לוקחים סתם ככה, כי הגוף לא יודע להפריש ברזל עודף
במקרה של עודף הברזל שוקע באיברים וברקמות ופוגע בהם
הדרך היחידה להפריש ברזל היא איבוד דם.. אצל נשים זה נפוץ יותר (מחזור)ֿ

יש כל מיני סוגים של ברזל, בתוספי תזונה כמעט הכל זה ברזל non-heme, מהצומח
בדרך כלל בפורמולות האלה יהיה גם ויטמין C שיסייע בספיגה, כי הספיגה של הברזל הזה היא לא טובה
הכי טוב זה ברזל מהחי אם זאת אופציה (בשר) הוא תמיד זמין לגוף

מעטים האנשים שיצליחו להכניס לגוף 100 מ״ג ברזל מתוסף תזונה בלי תופעות לוואי בקיבה,
אז אני ממליץ להתייעץ עם רופא גם בנוגע לאיזה סוג לקחת ואיך לחלק את המינון
זאת לא חוצפה להתיעץ עם איש מקצוע נוסף כדי לוודאות שהרופא לא עושה טעות.
ותתפלאו, אבל הרבה מהחלטות רופא הם ממניעים עסקיים של קופת החולים.
ויתרה מכך, תוסף ברזל לסוגיו, זה לא בדיוק מה שרופא למד בשנותיו בלימודים, לא מדובר בתרופה.

בנוסף הסוגי ברזל, לנו יש iron glicinate
והציעו לה ferrous iron
זאת לא חוצפה להתיעץ עם איש מקצוע נוסף כדי לוודאות שהרופא לא עושה טעות.
ותתפלאו, אבל הרבה מהחלטות רופא הם ממניעים עסקיים של קופת החולים.
ויתרה מכך, תוסף ברזל לסוגיו, זה לא בדיוק מה שרופא למד בשנותיו בלימודים, לא מדובר בתרופה.

אני ממש רוצה להאמין שלא מדובר במניעים עסקיים...
ברזל אף פעם לא לוקחים סתם ובטח שלא במינונים האלה, אם זה לא נעשה מתוך מניע רפואי אז זה לא אתי על גבול הרשלני. קשה לי להאמין

שתשאל את הרופא אם עדיף לה ברזל מתוסף תזונה או לאכול יותר בשר אדום, אם ימליץ על התוסף תזונה בלי סיבה מוצדקת במיוחד, שתחליף רופא

אני ממש רוצה להאמין שלא מדובר במניעים עסקיים...
ברזל אף פעם לא לוקחים סתם ובטח שלא במינונים האלה, אם זה לא נעשה מתוך מניע רפואי אז זה לא אתי על גבול הרשלני. קשה לי להאמין
מניע עסקי לא לכמות, אלא לסוג הברזל שבלי ספק נחות מהתוסף שידידינו הציע.

מחסור קל בברזל וגם בחומצה פולית קצת מדליק נורה אדומה. קודם כל היא צריכה לפנות לדיאטנית בקופ"ח ולבדוק למה יש לה חוסרים תזונתיים. הדברים האלה לא מופיעים סתם ויש צורך לשלול בעיות ספיגה \ הפרעות אכילה \ דימום \ טבעונות או כל סיבה אחרת לחוסר.
רצוי שהיא תכין יומן אכילה מפורט (לכתוב *כל* דבר שנכנס לה לפה) מספר ימים לפני שהיא ניגשת לדיאטנית, כאשר היומן אמור לשקף את תזונתה ביום-יום.

בקשר לסוג התוסף - זה מינון יחסית גבוה אז במקומה לא הייתי הולך על הסוג שהציעו לכם בקופ"ח.
הייתי מתייעץ יחד עם הדיאטנית על תוספי ברזל כמו ליפוזופר, ברזל קומפורט \ סוכרוזומלי, או ברזל ביסגליציניט.
בקשר לחומצה הפולית: כאישה היא אמורה ליטול באופן שגרתי ללא תלות בקיום חוסר (הנחיות משרד הבריאות), מכיוון שכבר יש חוסר יש צורך שמישהו יתאים לה מינון נכון.
שוב - יותר חשוב מכך תבינו למה יש חוסר ע"מ שלא יחזור. הייתי גם בודק ויטמין B12 + D על הדרך כדי לראות אם התפתחו חוסרים נוספים.

בהצלחה.

זה מינון יחסית גבוה אז במקומה לא הייתי הולך על הסוג שהציעו לכם בקופ"ח

לא יודע באיזה קטע אתה ממליץ לא ללכת עם המלצת הרופאה, כמובן שאתה טועה ומטעה.
יש לי חדשות בשבילך, 100 מ"ג זה ממש לא בהכרח נחשב למינון גבוה.
כפי שציינתי קודם, לכל תרופה יש זמינות ביולוגית אחרת.
זה לפי הפורמולציה של התרופה, דרך היצור שלה, ההרכב המולקולרי, ופחות האופן החיצוני שבו היא מוגשת למטופל.
לצורך העניין יש תכשיר ברזל 30 מ"ג למנה, שהזמינות הביולוגית שלו היא פי 4 מהרגיל, משמע - כמו לקחת 120 מ"ג.
מכאן שלקבל טיפול כזה מרופא הוא מאוד לגיטימי ונפוץ, לכמה זמן שצריך כדי למלא מאגרים - מאוד אינדיבידואלי.

כפי שציינתי קודם, לכל תרופה יש זמינות ביולוגית אחרת.
מקבל. גם עבור אלמנטלי כנראה לא מדובר במינון פסיכי עבור אנמיה. פשוט הפתיע אותי לראות ברזל פרוס במינון הזה, מקווה שלפחות הזהירו אותה מעצירות.
בכל אופן, כתבתי שתתייעץ עם דיאטנית, בעזרתה יהיה אפשרי לשנות מינונים בהתאם לסוג שנבחר ע"מ להגיע לאותה כמות של אלמנטלי.
ההמלצה למעבר לסוג אחר הייתה עקב חשש מתופעות לוואי במערכת העיכול, בגלל זה הוצעו סוגים שנחשבים יותר מקלים מבחינה זו. אני עדיין דובק בה.

• פותח/ת השרשור
מחסור קל בברזל וגם בחומצה פולית קצת מדליק נורה אדומה. קודם כל היא צריכה לפנות לדיאטנית בקופ"ח ולבדוק למה יש לה חוסרים תזונתיים. הדברים האלה לא מופיעים סתם ויש צורך לשלול בעיות ספיגה \ הפרעות אכילה \ דימום \ טבעונות או כל סיבה אחרת לחוסר.
רצוי שהיא תכין יומן אכילה מפורט (לכתוב *כל* דבר שנכנס לה לפה) מספר ימים לפני שהיא ניגשת לדיאטנית, כאשר היומן אמור לשקף את תזונתה ביום-יום.

בקשר לסוג התוסף - זה מינון יחסית גבוה אז במקומה לא הייתי הולך על הסוג שהציעו לכם בקופ"ח.
הייתי מתייעץ יחד עם הדיאטנית על תוספי ברזל כמו ליפוזופר, ברזל קומפורט \ סוכרוזומלי, או ברזל ביסגליציניט.
בקשר לחומצה הפולית: כאישה היא אמורה ליטול באופן שגרתי ללא תלות בקיום חוסר (הנחיות משרד הבריאות), מכיוון שכבר יש חוסר יש צורך שמישהו יתאים לה מינון נכון.
שוב - יותר חשוב מכך תבינו למה יש חוסר ע"מ שלא יחזור. הייתי גם בודק ויטמין B12 + D על הדרך כדי לראות אם התפתחו חוסרים נוספים.

בהצלחה.
תורמת דם לעיתים קרובות (זו הסיבה... לא התזונה)
גם ויטמין די לא מזהיר ויש לנו כדורים אז המלצתי לה לקחת (לא מדע טילים אחרי הכל)

תודה על הפירוט אני משער:lol:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית