הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה לשפר?

• פותח/ת השרשור Serg
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Serg

מושעה
2,023
587
נק' מוניטין:
1,257
2,023
587
תודה רבה לכולם על התגובות הטובות והפחות טובות.נמשיך לעדכן

נערך לאחרונה:
שיקרת על השם שלך,תקשיב,אני אראה אותך במכון הכל טוב ניפגש.
ניפגש, אבל לי אישית היה חשוב לדעת האם יש לי חבר שמלכלך עלי מאחורי הגב
אבל אל תדאג הוא יבקש סליחה יגיד שהוא מצטער על זה ואתה תוכל את החרטא בפיתה שלו או שלא

45 עמןד מהפוסט שלך על האישיו בינכם והוא לא מעניין אותך?
ואלה רציתי לדעת מי הוא והוא פחד להגיד ודיבר מצורה לא נאותה.
ניפגש, אבל לי אישית היה חשוב לדעת האם יש לי חבר שמלכלך עלי מאחורי הגב
אבל אל תדאג הוא יבקש סליחה יגיד שהוא מצטער על זה ואתה תוכל את החרטא בפיתה שלו או שלא
מי שמלכלך עליי מאחורי בגב זה שלו אחי.
בכל מקרה רק בריאות ילד חמוד שגר בלמד

רצח הוא פעולה לא מוסרית, הרג לא - ובמיוחד כשמדובר בהרג של רוצח, שהיא פעולה מוסרית ביותר, במיוחד אם הדבר נעשה כמניעת רצח. פעולת הרג, בהקשר זה, היא ההיפך לפעולת רצח.

לא מדובר בדקדוקי עניות לשמם – לא במשחק מלים, בדקות הגדרה "מקצועי" או בחידוד לשוני המצריך מומחיות מיוחדת, אלא בהבדל בין המוסרי ללא מוסרי, הנמצא ביסוד חיינו.

ההבדל בין רצח להריגה הוא ההבדל בין פשע לבין הגנה מפניו; הבדל זה מובנה בלשון העברית מקדמת דנא: בתורה נאמר "לא תרצח" ומשה הורג את המצרי, לא רוצח אותו. מכך, משה איננו רוצח. ההבדל המילולי הוא גם ההבדל העקרוני.

רצח הוא פעולה לא מוסרית, הרג לא - ובמיוחד כשמדובר בהרג של רוצח, שהיא פעולה מוסרית ביותר, במיוחד אם הדבר נעשה כמניעת רצח. פעולת הרג, בהקשר זה, היא ההיפך לפעולת רצח.

לא מדובר בדקדוקי עניות לשמם – לא במשחק מלים, בדקות הגדרה "מקצועי" או בחידוד לשוני המצריך מומחיות מיוחדת, אלא בהבדל בין המוסרי ללא מוסרי, הנמצא ביסוד חיינו.

ההבדל בין רצח להריגה הוא ההבדל בין פשע לבין הגנה מפניו; הבדל זה מובנה בלשון העברית מקדמת דנא: בתורה נאמר "לא תרצח" ומשה הורג את המצרי, לא רוצח אותו. מכך, משה איננו רוצח. ההבדל המילולי הוא גם ההבדל העקרוני.

כל זה? כל מה שהעתקת? חרטא.

מדובר בדרישת היסוד האנושית הקוראת לאדם לבסס את חייו על אמת. קריאה לדברים בשמם היא היסוד לכל החיים. עליך לדעת את ההבדל בין הרג לרצח לא בגלל שיקולים של קואליציה ואופוזיציה – אלא מתוך שאיפה לאמת.

מדובר בדרישת היסוד האנושית הקוראת לאדם לבסס את חייו על אמת. קריאה לדברים בשמם היא היסוד לכל החיים. עליך לדעת את ההבדל בין הרג לרצח לא בגלל שיקולים של קואליציה ואופוזיציה – אלא מתוך שאיפה לאמת.

תודה אחי השכלתי

כי אתה כנראה פחדת עד עכשיו כי הייתי צריך לגלות מי אתה,בזמן שאתה לא מזדהה ומדבר לא יפה
לא ידעתי שלהגיד "אתה משקר" נקרא לא לדבר יפה
הסברתי כבר שזה נטו היה כי עכשיו יהיה חוסר נעימות לראות אותך במכון

מוזר לי ממש שלא מעניין אותך שחבר שלך מדבר עלייך מלוכלך מאחורי הגב

מוזר לי ממש שלא מעניין אותך שחבר שלך מדבר עלייך מלוכלך מאחורי הגב
@Serg
@מישמיש
זה יגמר בנשיקה?

כי אתה כנראה פחדת

מוזר לי ממש שלא מעניין אותך שחבר שלך מדבר עלייך מלוכלך מאחורי הגב[/QUOTE
לגבי החבר,מה שהוא אמא זה זכותו זה לא לכלוך
לגבי ילד אגיד לך פעם אחרונה,אם הייתי נראה כמוך והיה בא בחור כמוני ומעלה תמונות,הייתי מפרגן,שואל שאלות של איך הגעת לפיזיק,ולא בא לנסות להוריד מהבן אדם.
שבן אדם יותר טוב ממני בתחום מסוים אני רוצה להקשיב לו,להתייעץ איתו,לדעת מה הוא עושה שאני לא עושה נכון,שורה תחתונה אתה קנאי.
ואמרו לי שאתה חושב שאני סנוב חיי בסרט, שזה עוד סיבה שאתה מקנא

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית