הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההתעללות בכלב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך

Banned

משתמש פעיל
518
104
נק' מוניטין:
146
518
104
מניח שכולכם שמעתם על זה, רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים

שאם אנשים היו מגדלים פרות ותרנגולות כחיות מחמד כנראה שהאחוז אוכלי בשר היה קטן משמעותית.

מה גם שכלב זו חיה מאוד חברותית (מה שקשה להעיד על תרנגול למשל) ונוצר מין חיבור שהוא מעבר.

אגב, אתה אוכל דגים?
למה יש הרבה שלא אוכלים בשר ודגים כן?

אני מכיר טבעונים שדורכים על ג'וקים ונמלים, והורגים יתושים מחשש שיעקצו אותם. גם כן טבעונים.

בקשר להתעללות בכלב, כמו כולם גם אני הזדעזעתי.
הכי הזוי שבאה אליו חמולה לבית כדי לפוצץ אותו ובסוף אף אחד לא הניח עליו אצבע

אין קשר בין התעללות והרצון להכאיב לכלב תמים במטרה לפגוע באקסית שלך לבין הרצון הקיים משחר ההיסטוריה להכין שניצל

זאת בהחלט צביעות. אנחנו פשוט יודעים לעוות את המציאות בהתאם לרצונות שלנו

• פותח/ת השרשור
כולנו קצת צבועים מה לעשות, רק הטבעונים הם הקדושים האמיתיים.
יש לך משהו להוסיף לדיון? חוץ מציניות?
שאם אנשים היו מגדלים פרות ותרנגולות כחיות מחמד כנראה שהאחוז אוכלי בשר היה קטן משמעותית.

מה גם שכלב זו חיה מאוד חברותית (מה שקשה להעיד על תרנגול למשל) ונוצר מין חיבור שהוא מעבר.

אגב, אתה אוכל דגים?
למה יש הרבה שלא אוכלים בשר ודגים כן?
אז בעצם מה שאתה אומר זה שאם הוא לא חבר שלך או שיש איזה קשר רגשי אז זה בסדר? אשמח שתסביר לי שוב
אני אישית לא אוכל דגים (לא אהבתי מעולם), לגבי טבעונים אחרים אני לא יודע למה, כל אחד והסיבה לבחירותיו, יש גם קטע עם דבש אם אתה מכיר
אני מכיר טבעונים שדורכים על ג'וקים ונמלים, והורגים יתושים מחשש שיעקצו אותם. גם כן טבעונים.

בקשר להתעללות בכלב, כמו כולם גם אני הזדעזעתי.
הכי הזוי שבאה אליו חמולה לבית כדי לפוצץ אותו ובסוף אף אחד לא הניח עליו אצבע
כן, גם הקטע שפשוט נכנסו אליו לבית, המסר טוב, אבל זו לא הדרך
אין קשר בין התעללות והרצון להכאיב לכלב תמים במטרה לפגוע באקסית שלך לבין הרצון הקיים משחר ההיסטוריה להכין שניצל
לא חושב שבתקופה שלא ידעו איך להדליק אש היה רצון לאכול חזה עוף חח

לא חושב שבתקופה שלא ידעו איך להדליק אש היה רצון לאכול חזה עוף חח

מספיק כבר להפיץ מידע שגוי במסווה של נאורות. יש כל כך הרבה דברים אחרים שתוכל לעשות בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמך.
האם צריך לעודד תעשייה פחות אכזרית - כן.

אבל האדם מאז ומתמיד אכל בשר. אכילת מח עצם הוא אחד הדברים שתרמו להתפתחות של מוח האדם.

ממליץ לך לעיין בבלוג של מר קדמוני. זה נוגד את כל מה שאתה מאמין בו אבל התוכן שם לפחות הגיוני.

בפעם הבאה שחוכמולוג תורן יגיד לכם "זה מסוכן לאכול בשר, כי בני האדם הם בעצם צמחוניים/טבעונים", תראו לו בבקשה את האבן העגולה הזו, שאינה גדולה בהרבה מאגרוף.
אבן עגולה, כבדה למדי, שאפשר לאחוז בכף יד אחת בנוחות.
עשרות אבנים שכאלו נמצאו במערת קסם (מערה בה חיו בני אדם ברצף כ 200 אלף שנים! החל מלפני 400 אלף שנים, ועד שסללו את כביש 6). אבל כדורי האבן הללו לא מיוחדים רק למערת קסם. אבנים דומות מאוד נמצאו באתרי רבים של האדם הקדמון, באפריקה ובאירופה, ורובם מתוארכים כעתיקים בהרבה. כבר לפני שני מיליון שנים ההומינידים ההם (שעדיין לא היו בני אדם כלל אלא מיני אדם קדומים יותר) ייצרו וסיתתו בשיטתיות אבני יד כאלו, שתכליתם היתה סתומה לחוקרים. הרי לא היו להם בליסטראות, אז לשם מה לייצר מעין כדורי תותח מאבן?
התשובה התגלתה כעת במערת קסם שלנו.
בשילוב של הוכחות מיקרוסקופיות ושחזור מעשי הוכח כי האבנים הללו הן הדרך היעילה והנוחה ביותר לפצח עצמות בקר (וחיות גדולות אחרות כמו עצמות פילים, היפופוטמים, קרנפים וכדומה שכולם היו המזון העקרי של אבותינו) . פיצוח שהביא שלל אדיר: את מוח העצם השומני, המזין והבריא כל כך.
בני האדם הכינו את הכלי הייעודי הזה ברצף מיליוני שנים, פשוטו כמשמעו, בכל מקום בו הם היו.
האבן העגולה היא הכלי הקדום שהביא לנו מזון מעולה וקלוריות נדירות באיכותן - שום יצור אחר לא הצליח להגיע אל מח העצם של עצמות ענק. אפילו לסתות הצבועים החזקות כל כך אינן מצליחות לפצח עצמות גדולות של ממש. אבל האבן, ידידתנו, הצליחה ובזכותה גידלנו מוח ענקי שהשאיר את הקופים מאחור ואותנו העיף עד לירח.
אבן בת 400 אלף שנים, בגודל אגרוף.
אבן שמספרת את כל הסיפור התזונתי שלנו, בני האדם.
את האבולוציה שעברנו למזון עשיר, רווי, מהחי.
המזון הותיק והבטוח ביותר עבורנו גם כיום.
בתיאבון.

The game changer - על שקרים, מניפולציות ופילים טבעוניים לבנים

אפקט החקלאות. היוצרים, במיטב המסורת המניפולטיבית, סופרים כפי הנראה את כל גידולי החקלאות על הגלובוס כאילו כולם נעשים לטובת גידול חיות, ואם רק לא נאכל חיות נפנה שטח חקלאי בגודל אפריקה. האמת היא כמובן הפוכה. כמעט כל שדות החקלאות מיועדים בראש ובראשונה למזון האדם, וליתר דיוק: לטבעונים וחבריהם. גידול חקלאי המשמש כמזון למשק החי נוצר ברובו המוחלט משאריות חקלאות האדם. למשל שדות סויה, המהווים שטחים אדירים בעולם משמשים בראש ובראשונה למזון האדם ובעיקר לשמן (טבעוני). את הפסולת מתעשיית השמן שאיננו יכולים לצרוך, הופכים למזון בהמות. ניצול נהדר. כך גם בשדות החיטה והתירס. עכשיו מה נעים ונוח לומר שהשדות הללו בעצם משרתים *רק* את גידול הפרות ואוכלי החי הנוראיים המשמידים את כדור הארץ. בכלל, נראה כי שכחו להתייחס בסרט לעובדה כי כל השדות החקלאיים כולם מפקיעים את המערכת האקולוגית, משמידים את כל הצמחייה והורגים את כל החיות עליה, כדי לייצר מין צמח אחד ויחיד. וכמובן שעצם המספרים הנקובים בסרט הם מופרכים "כל המבורגר צורך 2300 ליטר מים", או, מעבר לאכילת תזונה צמחונית תחסוך "מיליון ליטר לאדם לשנה"!!!

רוצה לשמור על הסביבה? תפסיק לאכול סויה.

שמע אני מודה שלא ידעתי אז בדקתי,האדם כך סבורים לפחות.. אוכל בשר לפחות 2.6 מיליון שנים . ובכל תקופת הזמן הזאת אני לא מוצא קשר בין התעללות בכלב של האקסית לצורכי הנאה וסבל פרופר של החיה המסכנה לבין אכילת בשר. אבל אולי זה רק אני,חכה לתשובות נוספות.

• פותח/ת השרשור
מספיק כבר להפיץ מידע שגוי במסווה של נאורות. יש כל כך הרבה דברים אחרים שתוכל לעשות בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמך.
האם צריך לעודד תעשייה פחות אכזרית - כן.

אבל האדם מאז ומתמיד אכל בשר. אכילת מח עצם הוא אחד הדברים שתרמו להתפתחות של מוח האדם.

ממליץ לך לעיין בבלוג של מר קדמוני. זה נוגד את כל מה שאתה מאמין בו אבל התוכן שם לפחות הגיוני.

The game changer - על שקרים, מניפולציות ופילים טבעוניים לבנים

רוצה לשמור על הסביבה? תפסיק לאכול סויה.
ממליץ לך לקרוא את הספר קיצור תולדות האנושות של יובל נח הררי, הוא מסביר כמה דברים בהסטוריה ומאיפה באנו..
שנית, יש דבר שנקרא תוספתן, תקרא גם עליו. אני אסיים את זה כאן כי אין לזה שום קשר למהות האשכול, אתה מוזמן לפתוח אשכול משלך
שמע אני מודה שלא ידעתי אז בדקתי,האדם כך סבורים לפחות.. אוכל בשר לפחות 2.6 מיליון שנים . ובכל תקופת הזמן הזאת אני לא מוצא קשר בין התעללות בכלב של האקסית לצורכי הנאה וסבל פרופר של החיה המסכנה לבין אכילת בשר. אבל אולי זה רק אני,חכה לתשובות נוספות.
אשאל אותך שאלה, יש קשר בין התעללות לכל מעשה לא מוסרי אחר (בין אם זה רצח, אונס, גניבה וכו')?
הפעולה שונה, אבל האם כשדבר כזה קורה אתה מרגיש שמשהו לא כשורה קרה?

ממליץ לך לקרוא את הספר קיצור תולדות האנושות של יובל נח הררי, הוא מסביר כמה דברים בהסטוריה ומאיפה באנו..
שנית, יש דבר שנקרא תוספתן, תקרא גם עליו. אני אסיים את זה כאן כי אין לזה שום קשר למהות האשכול, אתה מוזמן לפתוח אשכול משלך

ידידי, את זה אתה כתבת:
רציתי לשמוע את דעתכם.. אני מניח שכל בן אדם בריא נפשו ירגיש צביטה בלב מצפייה בסרטון, אבל מה ההבדל בין האדם שהתעלל לתעשיית הבשר?
אני טבעוני כבר כמה שנים, וזה דיי סותר ש99% מהאנשים שהלכו ל"הפגנה" הזו לאחר מכן חוזרים לבית ועושים שניצל.
מעניין אותי מה אתם חושבים בדגש על הקרניבורים

אתה שולח אותי לקרוא על תוספתן?
אני גם יכול לתת לך דוגמאות. לצורך העניין, זה ידוע שברזל שמגיע מבשר נספג טוב יותר...
האם שאלת את עצמך למה?
כי יש לנו מנגנון שלם בגוף שנועד לספוג (אקסלוסיבית - תוכל לקרוא לזה רצפטור) ברזל מסוג heme, שמגיע במיוחד מבשר.
כלומר הגוף שלך אומר לך - עזוב אותך שטויות, אם יש לך אופציה להשיג ברזל מדם של חיה - תאכל את זה, כי יש לי מנגנון שנועד בדיוק בשביל זה.
עד כמה שזה נשמע לנו ״נורא״ בעולם המודרני, זאת המציאות.

אז אתה אומר לי שבני האדם הם למעשה טבעוניים? זאת בורות.

אשאל אותך שאלה, יש קשר בין התעללות לכל מעשה לא מוסרי אחר (בין אם זה רצח, אונס, גניבה וכו')?
הפעולה שונה, אבל האם כשדבר כזה קורה אתה מרגיש שמשהו לא כשורה קרה?

ובכן..עניין המוסר משתנה מתרבות לתרבות ,במקרה שלנו כאן בארץ אין דבר לא מוסרי באכילת בשר,באונס כן. האם אתה מתכוון לבתי המטבחיים והלולים המטונפים ומלאי הזוהמה והאפרוחים הנזרקים לפחי זבל בעודם בחיים בגלל כנף עקומה? כי על זה אני אסכים איתך.

יש לך משהו להוסיף לדיון? חוץ מציניות?
מה הדיון, אמרת שאוכלי בשר שאוהבי בעלי חיים צבועים, אני מסכים איתך.
הבעיה שכולנו צבועים, הקיום של בני אדם על כדור הארץ פוגע בבעלי חיים לכן המעשה הטבעוני והרחום יהיה להתאבד למען בעלי החיים, כל עוד אתה לא מוכן לזה גם אתה צבוע.
הנה נגמר הדיון.

• פותח/ת השרשור
ידידי, את זה אתה כתבת:

אתה שולח אותי לקרוא על תוספתן?
אני גם יכול לתת לך דוגמאות. לצורך העניין, זה ידוע שברזל שמגיע מבשר נספג טוב יותר...
האם שאלת את עצמך למה?
כי יש לנו מנגנון שלם בגוף שנועד לספוג (אקסלוסיבית - תוכל לקרוא לזה רצפטור) ברזל מסוג heme, שמגיע במיוחד מבשר.
כלומר הגוף שלך אומר לך - עזוב אותך שטויות, אם יש לך אופציה להשיג ברזל מדם של חיה - תאכל את זה, כי יש לי מנגנון שנועד בדיוק בשביל זה.
עד כמה שזה נשמע לנו ״נורא״ בעולם המודרני, זאת המציאות.

אז אתה אומר לי שבני האדם הם למעשה טבעוניים? זאת בורות.
אשמח לרפרנס, לא הזכרתי דבר בהקשר בריאותי בהודעת הפתיחה, אלא רק מוסרי
ובכן..עניין המוסר משתנה מתרבות לתרבות ,במקרה שלנו כאן בארץ אין דבר לא מוסרי באכילת בשר,באונס כן. האם אתה מתכוון לבתי המטבחיים והלולים המטונפים ומלאי הזוהמה והאפרוחים הנזרקים לפחי זבל בעודם בחיים בגלל כנף עקומה? כי על זה אני אסכים איתך.
מוסר מושרש בתוכנו, זה לא עניין תרבותי, קראתי על זה בעבר ואצטרך למצוא רפרנס, אערוך
בקשר למה שהדגשתי, על זה אבל מתבססת התעשייה, אז אני שואל, למה למה אותם אנשים שרצו לעזרת הכלב לא עושים אותו דבר?
מה הדיון, אמרת שאוכלי בשר שאוהבי בעלי חיים צבועים, אני מסכים איתך.
הבעיה שכולנו צבועים, הקיום של בני אדם על כדור הארץ פוגע בבעלי חיים לכן המעשה הטבעוני והרחום יהיה להתאבד למען בעלי החיים, כל עוד אתה לא מוכן לזה גם אתה צבוע.
הנה נגמר הדיון.
זה לא נכון כי אתה מסתכל על זה באופן מאוד קיצוני שדורש פגיעה בעצמך לשם "הצלה" של דבר אחר, דבר שע''פ חוקרים ניתן לראות אותו כלא מוסרי בעצמו..

אני מחשיב את עצמי אוהב בעלי חיים.
גדלתי המון חיות מחמד, מנחשים ועכברים, עד כלבים ותרנגולים.

יש הבדל גדול בין התעללות סתם בבעל חי, לבין השימוש בו לצורך.
אין לי שום מצפון להאכיל את הנחש שלי עכברים. זה דרך העולם, וזה לצורך.
למרות שבאותו זמן גדלתי עכברים כחיית מחמד.
אבל לאכול בעל חי, ולעשות את זה בצורה מהירה, אני לא רואה שום בעיה.

כשהייתי בן 12 גדלנו תרנגולים וברווזים, היינו יוצאים לחצר לקחת ביצים, כל בוקר, כי זה היה לצורך.
גם נחש היה מנסה לאכול ביצה אם היה יכול, מה ההבדל ביני לנחש?
בעלי חיים לא אכזריים, הם תוקפים כהגנה עצמית, וכדי לאכול.
אני מאמין שלאדם יש את אותו הזכות.
להרוג בעל חי שמאיים עלי, או בכדי לאכול אותו, או להשתמש בגוף שלו, זה שיא הלגיטימי.

אני אכלתי את ברווזים שגידלתי ואהבתי, וזה לא סתירה.
לדעתי רוב השריטות שבעלי חיים כמו כלבים, זה כי הבעלים מתייחסים אליהם כבני אדם.
כלב חי בלהקה, כשלכל אחד בלהקה יש מעמד, ומגע ושפת גוף זה האמצעי תקשורת העיקרית שלהם.
ברגע שאתה מחבק כלב פוחד, או עצבני, אתה בעצם עושה את מה שאתה, בתור יצור מדבר היה רוצה, אבל לכלב לפעמים זה יכול רק לאשר שיש סיבה לפחוד או להתעצבן.

לכן, אני כמו בעלי החיים הטורפים והלא טורפים, מאמין באנושיות כלפי בעלי חיים, וחלילה להתאכזר.
ובאותו זמן, אהרוג בעל חי בשביל סיבה אחרת, בדיוק כמו שהוא היה נוהג.
לאכול ממנו, ולהגן על עצמי, או להשתמש בגוף שלו.

אני בכנות חושב שמוסר הוא איננו דבר מולד ומתעצב על פי אמונות ,כללים והנורמות באותה החברה.

• פותח/ת השרשור
אני מחשיב את עצמי אוהב בעלי חיים.
גדלתי המון חיות מחמד, מנחשים ועכברים, עד כלבים ותרנגולים.

יש הבדל גדול בין התעללות סתם בבעל חי, לבין השימוש בו לצורך.
אין לי שום מצפון להאכיל את הנחש שלי עכברים. זה דרך העולם, וזה לצורך.
למרות שבאותו זמן גדלתי עכברים כחיית מחמד.
אבל לאכול בעל חי, ולעשות את זה בצורה מהירה, אני לא רואה שום בעיה.

כשהייתי בן 12 גדלנו תרנגולים וברווזים, היינו יוצאים לחצר לקחת ביצים, כל בוקר, כי זה היה לצורך.
להרוג בעל חי שמאיים עלי, או בכדי לאכול אותו, או להשתמש בגוף שלו, זה שיא הלגיטימי.

אני אכלתי את ברווזים שגידלתי ואהבתי, וזה לא סתירה.
לדעתי רוב השריטות שבעלי חיים כמו כלבים, זה כי הבעלים מתייחסים אליהם כבני אדם.
כלב חי בלהקה, כשלכל אחד בלהקה יש מעמד, ומגע ושפת גוף זה האמצעי תקשורת העיקרית שלהם.
ברגע שאתה מחבק כלב פוחד, או עצבני, אתה בעצם עושה את מה שאתה, בתור יצור מדבר היה רוצה, אבל לכלב לפעמים זה יכול רק לאשר שיש סיבה לפחוד או להתעצבן.

לכן, אני כמו בעלי החיים הטורפים והלא טורפים, מאמין באנושיות כלפי בעלי חיים, וחלילה להתאכזר.
ובאותו זמן, אהרוג בעל חי בשביל סיבה אחרת, בדיוק כמו שהוא היה נוהג.
לאכול ממנו, ולהגן על עצמי, או להשתמש בגוף שלו.
במצב הקיים היום, רוב הבשר שמגיע לצלחת שלך עבר התעללות.
להגיד זה הדרך העולם זה לא נכון, אתה אמנם בעל חיים, אבל יש לך מודעות והיכולת לבחור,
בני אדם לא אמורים להגיע לירח או למאדים, אבל עם הזמן הצלחנו.
אתה לא יכול להשוות בין אדם לבעל חיים ללא מודעות, התנאי פשוט שונה
אני בכנות חושב שמוסר הוא איננו דבר מולד ומתעצב על פי אמונות ,כללים והנורמות באותה החברה.
בגלל שמוסר הוא דבר שבפילוסופיה, לא ניתן להכריע באופן מדעי בדבר.
אך, אני לפחות, יודע לדוגמה שאדם מופתע בסין, ואדם מסוים בתימן, תהיה להם אותה הבעת פנים, אז מה מונע מדברים אחרים להיות משותפים?

אשמח לרפרנס
בבקשה: Mechanisms of heme iron absorption: Current questions and controversies
תוכל למצוא עוד הרבה מאמרים מדעיים דומים, זה נושא שנחקר יחסית לעומק כבר שנים רבות

לא הזכרתי דבר בהקשר בריאותי בהודעת הפתיחה

אמת, אבל אמרת בהמשך ש-״לא חושב שבתקופה שלא ידעו איך להדליק אש היה רצון לאכול חזה עוף חח״

אכלו נא. אגב הרבה יותר מזין אבל גם יותר מסוכן (כיום) כי הבשר עובר ידיים עד שמגיע אליך.

זה לא נכון כי אתה מסתכל על זה באופן מאוד קיצוני שדורש פגיעה בעצמך לשם "הצלה" של דבר אחר, דבר שע''פ חוקרים ניתן לראות אותו כלא מוסרי בעצמו..

אתה יכול לדוגמא לטעון שמאות שנים של אכילת בשר גרמו מבחינה אבולוציונית לגוף לפתח מנגנונים של ספיגת ברזל ממקור חי,
ושלמעשה בני האדם היו טבעוניים בכלל לפני זה, רק שהזמן עשה את שלו והגוף התאים את עצמו אבולוציונית.
זה לדוגמא טיעון הגיוני.
אבל אז אני אענה לך שאני לא מוכן להיות חלק מניסוי ארוך טווח על הבריאות שלי, בכך שאמנע לחלוטין מבשר ולמעשה אגמול את הגוף מהמנגנונים הטבעיים שלו שידועים כיום. וזה בשביל לשמור על בע״ח.
עד שהאדם יהיה מספיק חכם (בעזרת המזון שהוא צורך) בשביל לפתח תחליפים ראויים וטעימים, אמשיך לאכול בשר, אולי בלי הרבה רגשות אשם.
אנחנו בדרך לשם, אבל זה ייקח זמן, גם מבחינה תרבותית.
אני חושב שבמקום לנסות לעשות לאנשים קונברט לfull blown טבעונות,
כדאי להשקיע את כל המאמצים והמשאבים בפיקוח על התעשייה, ועידוד פיתוח תחליפים ראויים.

לגבי הכלב, זה באמת סרטון מזעזע. ככל הנראה מדובר בחולה נפש.
כן, אי אפשר להשוות לפרות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בבקשה: Mechanisms of heme iron absorption: Current questions and controversies
תוכל למצוא עוד הרבה מאמרים מדעיים דומים, זה נושא שנחקר יחסית לעומק כבר שנים רבות

אמת, אבל אמרת בהמשך ש-״לא חושב שבתקופה שלא ידעו איך להדליק אש היה רצון לאכול חזה עוף חח״

אכלו נא. אגב הרבה יותר מזין אבל גם יותר מסוכן (כיום) כי הבשר עובר ידיים עד שמגיע אליך.

אתה יכול לדוגמא לטעון שמאות שנים של אכילת בשר גרמו מבחינה אבולוציונית לגוף לפתח מנגנונים של ספיגת ברזל ממקור חי,
ושלמעשה בני האדם היו טבעוניים בכלל לפני זה, רק שהזמן עשה את שלו והגוף התאים את עצמו אבולוציונית.
זה לדוגמא טיעון הגיוני.
אבל אז אני אענה לך שאני לא מוכן להיות חלק מניסוי ארוך טווח על הבריאות שלי, בכך שאמנע לחלוטין מבשר ולמעשה אגמול את הגוף מהמנגנונים הטבעיים שלו. וזה בשביל לשמור על בע״ח.
עד שהאדם יהיה מספיק חכם (בעזרת המזון שהוא צורך) בשביל לפתח תחליפים ראויים וטעימים, אמשיך לאכול בשר, אולי בלי הרבה רגשות אשם.
אנחנו בדרך לשם, אבל זה ייקח זמן, גם מבחינה תרבותית.
אני חושב שבמקום לנסות לעשות לאנשים קונברט לfull blown טבעונות,
כדאי להשקיע את כל המאמצים והמשאבים בפיקוח על התעשייה, ועידוד פיתוח תחליפים ראויים.

לגבי הכלב, זה באמת סרטון מזעזע. ככל הנראה מדובר בחולה נפש.
כן, אי אפשר להשוות לפרות.
קראתי חלק ממה ששלחת ואת הסיכום ולאן מכן קראתי עוד כמה דקות באנטרנט.
אתה צודק, ברזל מן החי נספג טוב יותר מברזל מהצומח, לא ראיתי אבל אם בדקו אם הבשר מבושל או נא (אשמח להסבר)
מה שמעניין אותי האמת, הרי הרוב הגדול של בני אדם לא מודדים את כמות הברזל שהם צורכים ביום, אז האם בגלל שהוא נספג כל כך טוב הוא יותר מזיק ממועיל (ראיתי במה ששלחת שיש סיכון לעודף ומחלות וכו')

אני אערוך בהמשך ואענה על השאר, טיפה עסוק

נטען שהאדם הוא חיה מפותחת (הרבה) יותר מהנחש, ובגלל זה עליו האחריות למצוא דרכים אחרות להזין את עצמו בצורה הומנית, ככל הניתן.

כנראה מה שנותן לאדם יכולת להיות מפותח יותר היא לא רק נק׳ התחלה טובה יותר משמעותית, אלא כי הוא חכם מספיק בשביל לא ללכת נגד הגנטיקה שלו ולאכול מזון שיאפשר לו להיות מפותח ובריא יותר מחיות אחרות.

...או שאולי אפילו הנחש חכם מספיק בשביל להבין שעדיף לו לאכול עכבר, ולא עשב.

קראתי חלק ממה ששלחת ואת הסיכום ולאן מכן קראתי עוד כמה דקות באנטרנט.
אתה צודק, ברזל מן החי נספג טוב יותר מברזל מהצומח, לא ראיתי אבל אם בדקו אם הבשר מבושל או נא (אשמח להסבר)
מה שמעניין אותי האמת, הרי הרוב הגדול של בני אדם לא מודדים את כמות הברזל שהם צורכים ביום, אז האם בגלל שהוא נספג כל כך טוב הוא יותר מזיק ממועיל (ראיתי במה ששלחת שיש סיכון לעודף ומחלות וכו')

אני אערוך בהמשך ואענה על השאר, טיפה עסוק

האמת שהתבלבלתי ואת הרפרנס שקראת רציתי לשלוח בהמשך, בשביל להראות לך שגם צריכת יתר היא מסוכנת (לאדם וגם לטבע)
ערכתי ושמתי מאמר יותר רלוונטי לשאלה שלך. בגדול, מראים שם שלברזל מסוג heme יש pathway ייחודי לספיגה אופטימלית בגוף, בניגוד לברזל ממקור צמחי שם הגוף עושה כל מיני קומבינות בקיבה בשביל שייספג כמו שצריך. אם זה לא מסביר שנועדנו לאכול בשר, אתה מזמן להביא טיעון הגיוני יותר
וזה מה שאנחנו יודעים כיום. אולי נגלה עוד דברים מעניינים בהמשך על מזון מהחי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית