יש המון טבעונים שלא צורכים ויטמינים כתוסף ואין להם שום בעיה והם מתקיימים כרגיל, הטענה שלך לגבי צורך קיומי פשוט לא נכונה, מספיק אדם אחד שלא אוכל בשר וחי כאדם בריא.
כל מה שקיים בבעל חיים, קיים בטבע.
תצטרך לאכול המון עשב בשביל לקבל מינון נורמלי של B12
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש המון טבעונים שלא צורכים ויטמינים כתוסף ואין להם שום בעיה והם מתקיימים כרגיל, הטענה שלך לגבי צורך קיומי פשוט לא נכונה, מספיק אדם אחד שלא אוכל בשר וחי כאדם בריא.
כל מה שקיים בבעל חיים, קיים בטבע.
אוקיי, ובעקבות זאת יש לבעל החיים B12 בגוף שאותו האדם צורך, סוג של מעגל, גם מה שרשמת זה כבר עניין הנוחותתצטרך לאכול המון עשב בשביל לקבל מינון נורמלי של B12
ברור שיסעו לשם..אני מציע לגלבוע, מישל, ושאר האנשים שמייצגים חיות לקפוץ ליהודה ושמרון ולהציל שם חיות מהתעללות,גורים שנזרקים לבורות כדי למות, חמורים שעוברים התעללות, צבואים ועוד חיות בר שניצודות.
אוקיי, ובעקבות זאת יש לבעל החיים B12 בגוף שאותו האדם צורך, סוג של מעגל, גם מה שרשמת זה כבר עניין הנוחות
זה לא הופך את זה לצורך קיומי כי עובדה שזה קיים במקום אחר, וזה תמיד חוזר לB12 כי זה הדבר היחיד 'שחסר', שניתן לפתירה בשניה על ידי תוסף.
אגב, לא היה לי שום חוסר בויטמינים או מינרלים בתקופה שלא הייתי לוקח מולטי ויטמין..
דוגמה נוספת היא שבחלב סויה לדוגמה מוסיפים B12
כמה בשר צריך לצרוך כדי להגיע לכמות המומלצת של B12 ביום? לפי מה שבדקתי באיזור ה800 גרם~קילו חזה עוף ביוםנכון, קוראים לזה fortified food, או מזון מועשר
אם אתה חושב שלמי שמעשיר את המזון אכפת מהבריאות שלך, אז צר לי אבל זה לא המצב
בד״כ מכניסים כמויות קטנות, בתצורה הסינטטית והזולה ביותר.
b12 זאת רק דוגמה, דיברנו פה מקודם כבר על ברזל מסוג heme
בע״ח מסוימים מסוגלים לסנתז כמויות מספקות של B12 בקיבה דרך בקטריה. אנחנו בני האדם גם כן אבל בכמויות מזעריות ביותר.
כמו שאמרתי, אני לא מוכן כרגע להשתתף בניסוי הזה
אם אתה טבעוני וזה עושה לך טוב פיזית ונפשית, אדרבא שיהיה בהצלחה וכולי תקווה שבעולם הבא בע״ח יודו לך
לא באתי לשכנע אותך לא להיות טבעוני, אתה יודע יותר טוב מה טוב בשבילך
רק ביקשתי לא למכור חצאי מידע בשם הטבעונות
א.לא בטוח שהכמות שציינת נכונה וזה משתנה בהתאם לגיל ומשקל.כמה בשר צריך לצרוך כדי להגיע לכמות המומלצת של B12 ביום? לפי מה שבדקתי באיזור ה800 גרם~קילו חזה עוף ביום
מישהו מגיע לכמות הזו באוכלוסיה הרגילה? אני גם בכוונה בדקתי עוף ולא בשר אדום מכיוון שאני חושב ששנינו נוכל להסכים שהוא לא בריא
א. בדקתי ע''י מחשבון מוכר של ויטמנים ומינרלים, בהתאם לגבר צעיר ממוצעא.לא בטוח שהכמות שציינת נכונה וזה משתנה בהתאם לגיל ומשקל.
ב.b12 מגיע חוץ מבחזה עוף בביצים בגבינות בדגים בחלב ובעוד כמה דברים שרובנו אוכלים ביום יום ככה שלא צריך לאכול קילו עוף בשביל לצרוך כמות מספקת אלא לשמור על גיוון תזונתי. וכמו שאתה לא ניזון רק מחזה עוף כדי להשלים חלבון יומי ככה עם שאר הדברים.
ג.יפית
דבר ראשון אני מאוד נהנה מבשר או חלב או ביצים.א. בדקתי ע''י מחשבון מוכר של ויטמנים ומינרלים, בהתאם לגבר צעיר ממוצע
ב. אז בגלל הויטמין הקטן הזה שאפשר לקחת אותו כתוסף, לתמוך בתעשייה? גיוון תזונתי אפשר בכל סוג של תזונה, ויש תחליפים לכל דבר היום אלא אם אתה אוכל בשר, חלב וכל מוצרי החי בגלל הטעם.
תצטרך לאכול המון עשב בשביל לקבל מינון נורמלי של B12
זה לא רק זה, יש חומצות אמינו שיש רק בחלבונים מן החי או שיש כמויות כל כך קטנות במקורות מהצומח שצריך לאכול כמות לא הגיונית כדי להגיע לכמויות הדרושות, ועוד המון ויטמינים ומינרלים אחרים כמו למשל ויטמין D שקיים באופן טבעי רק במוצרים מן החי.
הנושא הזה נלעס מכל כיוון כאן ואני לא מרגיש צורך להרחיב לגביו, בשורה התחתונה בניגוד למחקרים הממומנים של גורמים טבעוניים יש אינספור מחקרים שמראים ערך תזונתי גבוה למוצרים מן החי ולחלקם התזונה הטבעונית לא מצאה תחליפים הולמים, איש איש יעשה לנפשו ויבחר איך לתכנן את התזונה שלו.
הנקודה שלי היא שאפשר להפגין חמלה כלפי בעלי חיים גם בלי להתנזר מלאכול מוצרים מן החי, מספיק רק להבין שעצם ההשוואה בין מקור מזון חיוני לגוף לבין הכאה והתעללות גרידא בבעל חיים זה לא אותו דבר בשום אופן.
אהבתי את השנינותאני כבר avanti..
@Banned אתה הבנת?
אני כבר יודע שאין צורך קיומי בבשר וחלב, אני ההוכחה...אני כבר avanti..
@Banned אתה הבנת?
הנאה משתנת בין בני אדם, אבל אם חוזרים לנושא האשכול, אני לא אעשה דבר אחד ומצד שני את ההפך ממה שאני מפגין.דבר ראשון אני מאוד נהנה מבשר או חלב או ביצים.
דבר שני אתה יכול גם לא לאכול כלום ולחיות על אבקות ותוספים לחיות אתה תחיה השאלה כמה הנאה תפיק מזה.
אני כבר יודע שאין צורך קיומי בבשר וחלב, אני ההוכחה...
סויה זה אחד המקורות חלבון הכי טובים שקיימים
בנוסף ויטמין D מקבלים אותו ע''פ רוב לא ע''י מזון אלא ע''י תיסוף המזון
אתה מגדל פרה בבית? לא, אתה קונה בשר בסופר שמגודל בצורה בה בעלי החיים עוברים התעללות, אז עד שלא תגדל פרה בבית אתה תומך באופן ישיר בתעשייה, ההבדל הקטן, שאוכלי הבשר מצדיקים את זה בתור משהו חיוני וצורך קיומי, סבבה, לא אחלוק על זה, מצד שני אי אפשר להגיד זה בסדר וזה לא, וזו מהות האשכולאיך אתה ההוכחה בדיוק? אף אחד לא אמר שתמות ברגע שתפסיק לאכול בשר וחלב, מחסור בויטמינים מינרלים וחלבון מלא זה נזק ארוך טווח לגוף ולא משהו שמשפיע מיידית, מאחל לך המון בריאות ושלא יהיה לך אף מחסור אבל כדי לדעת אם באמת חא נגרם לך נזק מהתזונה שלך אתה תצטרך לדבוק בה שנים יאחר כך לעשות בדיקות דם ולראות את ההשלכות שלה. לא חסרים טבעוניים שזנחו את התזונה הזאת בגלל מחסור שזה גרם להם בויטמינים ומינרלים אז איך אתה מוכיח את הנקודה שלך בדיוק?
המקורות מהצומח שבהם נמצא ויטמין D הם מקורות מועשרים באופן מלאכותי, ויטמין D לא קיים בהם באופן טבעי ולזה התכוונתי.
מטרת ההפגנה הייתה נגד התעללות בבעלי חיים, עד כמה שקשה לך להבין צריכת מזון מהחי היא לא התעללות. ממליץ לבדוק הגדרה במילון למילה הזאת כדי להבין.
הוא משוגע יותר מהם ולכן הם מפחדים ממנו,רבע עוף עם ביצים של קרנףברור שיסעו לשם..
נראה אותם נכנסים לכפר בלי לינץ'
אגב,מישהו שנכנס לשם תמיד זה יובל מנדלוביץ'
לא פעם הוא חולץ מכפרים
(מקפיץ רבע גזרה בגלל זה )
ואחלא של גברהוא משוגע יותר מהם ולכן הם מפחדים ממנו,רבע עוף עם ביצים של קרנף
מה אתה מגדיר קלות?אתה לא חי בזמן בו אתה חייב לאכול בשר כדי להתקיים, יש לך את הידע והכלים כדי להיות טבעוני יחסית בקלות.
אני לא בעד סתם להשחית את העולם והיצורים שבה, אבל כל מה שהוא לצורך, לא השחתה.בעלי חיים, זה טעים, בריא, קל, מחיר סביר, ונוח.
אכלתי פעם אחת. לא כזה להיט....נראלי אף פעם לא אכלתי ברווז נשמע טעים
אדם יכול לייצר יותר B12 אם המזון לא יהיה נקי, קצת אדמה יעזור.נכון, קוראים לזה fortified food, או מזון מועשר
אם אתה חושב שלמי שמעשיר את המזון אכפת מהבריאות שלך, אז צר לי אבל זה לא המצב
בד״כ מכניסים כמויות קטנות, בתצורה הסינטטית והזולה ביותר.
b12 זאת רק דוגמה, דיברנו פה מקודם כבר על ברזל מסוג heme
בע״ח מסוימים מסוגלים לסנתז כמויות מספקות של B12 בקיבה דרך בקטריה. אנחנו בני האדם גם כן אבל בכמויות מזעריות ביותר.
כמו שאמרתי, אני לא מוכן כרגע להשתתף בניסוי הזה
אם אתה טבעוני וזה עושה לך טוב פיזית ונפשית, אדרבא שיהיה בהצלחה וכולי תקווה שבעולם הבא בע״ח יודו לך
לא באתי לשכנע אותך לא להיות טבעוני, אתה יודע יותר טוב מה טוב בשבילך
רק ביקשתי לא למכור חצאי מידע בשם הטבעונות